• 9.373.605 stemmen

Geregisseerd door: Peyton Reed

Met onder meer: Kirsten Dunst, Eliza Dushku en Jesse Bradford

Releasedatum: 27 september 2001

Plot Bring It On

"May the best moves win."

Een team cheerleaders dat al 5 jaar ongeslagen is bij de jaarlijkse cheerleader-wedstrijden komt er achter dat hun pasjes jarenlang gestolen zijn van een ander team. Met nog maar enkele weken te gaan voor de kampioenschappen moeten ze zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe dans.

avatar van Daantjex

Daantjex

Ik vond het een goede film.

Wel echt een voorspelbare meidenfilm

maar daar houd ik persoonlijk wél van

heerlijk zo'n avondje met vriendinnen op de bank

Grote bak chips en lekker veel cola.

Ik vond dat er toch wel een leuk verhaal in zat

En goed werd weergegeven hoe het er aan toe gaat.

máár ik kan me ook voorstellen dat sommigen dit geen échte film vinden, doordat hij zo voorspelbaar is.

Maar je moet hem wel gezien hebben!

mikey

Dat snap ik niet: deze film heeft onterecht een bijzonder laag gemiddelde, terwijl de suffe vervolgen geweldig scoren.

avatar van Tesni

Tesni

best leuke film, alleen die kirsten was een beetje te overdreven, vooral dat einde was ze best hysterisch aan het doen.... ik heb nummer 3 wel al gezien (hoezo logische volgorde) en die vind ik eigenlijk veel beter. maar ja, voor 1xtje kijken is hij best okee

avatar van akka

akka

De films worden echt steeds dommer over chearleaders echt dit slaat helemaal nergens dit is eigenlijk nog de beste van de hele serie. Het is gewoon slecht dat het grappig aan het worden beetje plump fiction effect.

0.5

avatar van wwelover

wwelover

Lekkere weg kijker. Heb bewust de vervolg delen niet gekeken omdat ik verwacht dat die echt bagger zijn.

avatar van Nikkii17

Nikkii17

Laatst nog op tv gezien. Ik vind het wel een leuke film om een keer te kijken, zeker geen tijdsverspilling.

avatar van paus

paus

Het enige wat ik hierover te zeggen heb is:

avatar van amanda22

amanda22

Wel leuk....zeker toen ik hem de 1e keer zag toen die net uit was...

Betere actrices dan de volgende delen maar goed...

Vind deel 3 toch beter!

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Schitterende film, ik blijf hiervan genieten. Eliza Dushku speelt haar rol gewoon subliem. Het is natuurlijk wel een film als je van dansen en/of cheerleaden houdt! Alhoewel dat de komische stukken voor de meeste mensen denk ik wel grappig zijn.

avatar van Aapje81

Aapje81

Hele goede tienierkomedie waarbij ik af en toe flink heb kunnen lachen en genieten van Kirsten en Eliza.

avatar van davita

davita

leuke Film! =)

avatar van m1701

m1701

Leuke meiden film

Beter dan de overige delen

Acteerwerk is ook wel leuk, verhaal natuurlijk niet zo bijzonder

avatar van Mlis

Mlis

Een simpel verhaal, maar een leuke meiden film!

Gelukkig heeft de film wat grapjes tussendoor, daar hou ik wel van.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Om gewoon es te kijken als je echt niets anders te doen hebt.

avatar van pooper

pooper

kijkt gewoon lekker weg!!

avatar van charmed one

charmed one

ik vind dit een leuke film. ik heb alle delen gezien. ik vind ze allemaal leuk. ik hou wel van zulke films.ik heb ze ook allemaal gekocht. ik heb ze al best vaak gezien maar ik blijf ze wel leuk vinden. het zijn gewoon leuke films om te zien als je je verveeld.

avatar van Tjurk

Tjurk

huh, waarom is de alternatieve titel girls united?

ik vat 'm niet?

leuke film verder. bring it on vind ik allemaal wel leuk. al zijn ze wel heel standaard.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Girls united kan ook prima als titel toch?

Eind goed al goed verhaaltje. Ik keek destijds dan ook meer om al die mooie vrouwtjes en dan vooral om Eliza Dushku. Jammer dat die niet zoveel grote rollen krijgt. Het is verder meer een filmpje voor meisjes tussen de 10 en 14 denk ik.

avatar van skipy05

skipy05

Van de Bring It On films die ik al gezien heb is deze toch een van de mindere. De film is goed en het verhaal ook. Kirsten Dunst vond ik het wat minder goed doen. Eliza Dushku is de eerste keer dat ik haar zie spelen en ze deed het wel heel goed.

avatar van Saaaarrtje

Saaaarrtje

heerlijk

avatar van Zeny

Zeny

Moet elk tienermeisje gezien hebben toch? (Bij wijze van spreken)

Kan er altijd wel weer van genieten, verstand op 0 en meedoen met alle cheers

mikey

Ik ben nooit een tienermeisje geweest (pweuw)

Maar toch van genoten! Vooral omdat deze film ergens cynisch is. Maar vanavond ga ik er wat kritischer naar kijken.

avatar van Aapje81

Aapje81

Vanavond eens herbekeken en ik blijf toch bij mijn beoordeling. Het is natuurlijk ook wat jeugdsentiment en echt bijzonder is het allemaal niet maar de film heeft toch wat extra's door de goede cast. Hoe goed die cast is voor dit soort genrefilm bleek wel toen ik het eerste half uur van het vervolg had gezien. Nee, dit blijft een prima filmpje in zijn soort en ik moet zeggen dat ik vooral gecharmeerd was van het cynisme en de chemie tussen Dunst en Bradford.

Heb overigens erg hard gelachen om de autowas scéne kan die Bradford geen ongelijk geven.

mikey

Herzien.. en ja die autowas scene is legendarisch

avatar van Justinw

Justinw

Wel redelijke cheerleaders film, maar de regisseur zorgt ervoor dat het niet te Cliché word en dus worden ze 2e . Film word overladen met cliché types. En het acteerwerk was niet goed. Maar de dames Gabrielle Union en Eliza Duskhu zijn wel heel mooi
Maar toch was dit niet veel bijzonders

avatar van Zeriel

Zeriel

Een film die leuk is voor cheerleaders en tienermeisjes.

Niet aan mij besteed, een en al cliché's, überzonnig en hyperblije pubers die dodelijk vermoeiend one-liners over elkaar uitstrooien bij wijze van communicatie, zonder één fatsoenlijke gesprek..

Al doorspoelend waren er toch wel aardige momentjes en leuke dansjes.

It's allright

It's okay

You're gonna pump our gas someday!

Ha ha

avatar van dave

dave

Dansen.

Tot zover de essentie van dit clichématig tienerfilmpje. Veel te veel geschiedt volgens het boekje, en daar komen ze slechts zelden mee weg. De audities ergens in het begin waren nog wel lollig, alsook het mooie kotsende meisje iets later. Daarnaast vervalt alles rap in voorspelbare pap, waardoor je elk woord al van mijlenver ziet aanvliegen.

Ik had eerst een tijdje nodig om aan Dunst te wennen. Wat zag ze er anders uit dan ik me haar herinnerde. Opvallend jonger. Nog vreemder was het feit dat dit haast volledig omgekeerd leek op het einde. Alsof de film over een tijdspanne van 10 jaar is opgenomen. Niet dat ze plots op pantoffels en met een looprek kwam aansloffen. Geen zorgen, ze blijft even aantrekkelijk als hoe haar fans haar zouden omschrijven. Over haar acteerwerk kan ik in geen geval klagen. Ze komt geloofwaardig over als kapitein van haar cheerleaderteam. Punt. De rest van de cast volgt hetzelfde pad, en acteert zoals je het zou verwachten in een film als deze. Stereotiep. Als je op het typische taalgebruik, de onstuimige lichaamstaal en de ongecensureerde rivaliteit tussen verschillende ploegen kickt, dan is dit zonder twijfel een aanrader. Veel geblaat, doch spaarzaam met wol, je moet er van houden. Ik heb helaas bitter weinig affiniteit met dit subgenre.

Het verhaal beperkt zich zoals eerder vermeld tot het cheerleaden (oftewel 'juichleiden' in de Lage Landen) en de gelimiteerde escapades van Dunst. Een oordeel wordt derhalve slechts geveld op gebied van regie en eventueel auditieve waarnemingen, daar dat laatste me positief verrast heeft. Leuke, plakkerige muziek bij wijlen. Qua regie is er eveneens niet veel fout gelopen. De regisseur had dan ook enkel iets om handen tijdens het in beeld brengen van de danspasjes. Niet dat dit onderschat moet worden natuurlijk, die cheerleaders durven namelijk wel eens vier meter de lucht in vliegen. Opvallend trouwens dat Dunst zelf tijdens de wedstrijden moeilijk of helemaal niet is te zien. Nogal wiedes wellicht, want erg elegant zag ze er niet uit. Niet om te zeggen dat een paard met een hernia beter werk zou afleveren, mits begeleiding.

Het valt me op hoe weinig ik te vertellen heb over deze film. Al de voorgaande tekst is niet meer of minder dan bladvulsel of absurd geleuter, want de hoofdzaak van de zooi is al samengevat in het eerste woord. Dansen, voor de slechte verstaanders.

Kan eventueel dienen als hersenloze brij, maar indien mogelijk kies je best een andere film die voor dezelfde doeleinden kan dienen.

2,00 (2,25)

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Niet echt iets voor mij, deze film. Het verhaal is nogal waardeloos en voor de goede acteerprestaties moet je deze film ook niet gezien hebben. Kirsten Dunst was echt rampzalig vond ik, ik denk niet dat ik haar al slechter heb zien acteren in een film. Nog een negatief punt van de film is het humorgehalte: deze film wil zich profileren als een komedie, maar de grappige scènes zijn me toch compleet ontgaan...

avatar van Zeriel

Zeriel

Kr!kke schreef:

It's allright

It's okay

You're gonna pump our gas someday!

Vond ik wel grappig.

avatar van DDT