• 8.898.582 stemmen

Met onder meer: Carolien Spoor, Jelle de Jong en Jord Knotter

Gesproken taal: Duits, Spaans en Nederlands

Releasedatum: 21 januari 2016

Plot Sneekweek

Zes bevriende jongeren, 3 meiden en 3 jongens, komen naar de Sneekweek om een week lang te zeilen en los te gaan. Eenmaal aangekomen in een gigantische villa kan het feest beginnen. Maar gaandeweg komt een geheim uit hun verleden bovendrijven. Er is een paar jaar geleden iets misgegaan bij de ballotage van hun studentenhuis. Wanneer blijkt dat de villa niet door één van hen is geregeld, lopen de spanningen snel op. Ze proberen hun week niet te laten verpesten en feesten door. Maar er gebeuren steeds meer bizarre dingen en als een aantal vrienden door een foute mix van Ritalin en antidepressiva onverwachte bijwerkingen vertoont, vertrouwen ze niemand en zelfs elkaar niet meer. Wat de vakantie van het jaar had moeten zijn, eindigt in een nachtmerrie…

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2062 berichten

Dit was absoluut niet mijn ding 1.0

avatar van Shadowed

Shadowed

Ach.

Nederlands jatwerk, zowel van verschillende horrorfilms, waarvan Scream toch wel de grootste is. De regisseur en scriptschrijver hebben ook werkelijk geen idee hoe WhatsApp werkt volgensmij, hoofdpersonages zijn ook te stom voor woorden.

Slechts Peter en Boris spelen iets beter, de rest was echt om te janken zo slecht, Spoor daarbij voorop. Er zit geen moment spanning in, waarmee de film in Thriller niveau faalt. Kills bevatten veel te weinig gore, en gore was nou juist hetgeen waarmee deze film zowaar gered kon worden.

Begon dan wel weer wat leuker, lekker melig en veel feestjes en andere ongein. Daar kwam ik eigenlijk beter doorheen dan de zogenaamd "spannende" scenes. Erg jammer weer.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

• 1917 berichten

Ritalin The Movie. Ik heb helemaal niets met bootjes, niets met varen en op Mata Hari na heb ik ook vrij weinig met Friezen c.q. Friesland. Wat een klotefilm. Belgen uitlachen om hun uitspraak, zo goedkoop. Teringherrie die voor muziek door moet gaan. Irritante wijven, irritante gasten. En dan 1 actrice ertussen met een donkere huidskleur, als een soort excuustruus. Dit ook al in I Know What You Did Last Summer, overigens. O, en ik had al vrijwel meteen door wie de dader was. Een politieagente die een troostende arm op de schouder van een slachtoffer legt en ook nog de tijd neemt een luisterend oor te bieden. Dat vond ik dus heel verdacht.

avatar van Warp

Warp

Visueel gezien misschien nog niet eens zo heel slecht. Een oké montage en camerawerk. Soundtrack was niet om aan te horen, elektronische muziek kan ik normaal wel waarderen maar niet deze platte en vooral stomvervelende house hitjes. Voor de rest is alles barslecht en oliedom. Voornamelijk de kritiek op ritalin is lachwekkend.

avatar van Kippie.

Kippie.

Ik dacht dat alleen Johan Nijenhuis dit soort gedrochten kon afleveren, maar boy was I wrong. Tijdens het kijken van deze film verlangde ik bijna terug naar zijn films en dat wil heel wat zeggen. Als je van film houdt, en een passie hebt voor het maken ervan, hóe kun je dan in Gods naam zo'n intens wanproduct produceren? Met stijgende verbazing heb ik deze 110 minuten uitgezeten waar dieptepunt na dieptepunt in rap tempo bereikt werd. Letterlijk alle componenten aan deze film zijn slecht. Mijn filmhart werd nog het meest gebroken door het tenenkrommende script en dito vertolking ervan. Hoe kun je dit lezen en denken "Dit wordt een mooie dialoog!"?

Het enige positieve aan deze nachtmerrie is dat ik na het ondergaan van deze hel iedere iedere met liefde gemaakte film nog net een beetje extra zal waarderen. Een welverdiende 0,5* in mijn walk of shame.

De slechte versie van Scream en I know What you did last summer

avatar van John Milton

John Milton

Traditiegetrouw (verse traditie, maar toch) starten wij het nieuwe jaar met een 'foute' Nederlandse horror.

Dit begon 2 jaar terug met Amsterdamned (1988), en werd vorig jaar doorgezet met Prooi (2016). We hadden dit jaar De Lift (1983) bedacht om maar in het Dick Maas straatje te blijven, maar die speelde op videoland met zwarte balken aan zowel boven als zijkant, terwijl het toch echt een 16:9 film zou moeten zijn. Dat was geen kijken. Dus ik moest improviseren om 01:00 uur 's nachts, en het werd Sneekweek op Netflix. We hoopten een beetje op een zo slecht dat het goed wordt, maar dat feest ging niet door...

Sneekweek toont de clichés zonder er commentaar op te geven of zelfs maar een twist, en weet niets toe te voegen aan dat summercamp/cabin in the woods subgenre, waarbij een groepje hormonale feestende jongeren een serial killer achter zich aan krijgt. Wat je wel krijgt zijn matige acteurs (Carolien Spoor maakt er nog een beetje iets van), krakkemikkige dialogen en goedkope jump scares die tot overmaat van ramp ook nog eens niet lukken. Van vakkundige spanningsopbouw is geen sprake, en de sfeer waar zo'n film op kan drijven is helaas compleet afwezig.

Het is makkelijk coachen vanaf de zijlijn, en ik heb zelf nog nooit een film geschreven of geregisseerd, dus meestal kun je de gedachte dat je iets 'zelf beter had gedaan', makkelijk weerstaan. Bij Sneekweek lukte me dat echter niet. We zullen het nooit weten, maar dat die gedachte zich aandient, is an sich al veelzeggend genoeg. Het camerawerk is nog het aardigste, als ik dan toch iets moet noemen. Jammer dat we alleen weinig te zien krijgen dat die 16+ legitimeert. Als er niet de nodige drugs en drank doorheen ging, had hij bijna een 12 jaar label kunnen krijgen... Voor een r-rated horrorfilm over feestende tieners is Sneekweek verrassend preuts en bloedeloos...

"Hoe kut is Sneek...?", verzucht een van de acteurs ook in de film. Het zou me niet verbazen te horen dat de ontgoochelde actrice het woord 'week' simpelweg nog in wist te slikken...

Behoorlijk kut, zou dan het antwoord zijn.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ze zeggen wel eens "goed gestolen is beter dan...." maar dat geldt voor Sneekweek totaal niet. Echt alles maar dan ook alles is bij elkaar gejat. Waarom nou niet zelf een goed verhaal bedenken zodat we trots zouden kunnen zijn op een NL product, maar nee hoor het moet natuurlijk op zo'n Amerikaanse tienerhorror lijken. Jammer, ze moeten hier in Nederland maar gewoon bij de films over WW2 blijven, want dat kunnen ze dan imo weer wel redelijk. Sneekweek is een film om snel te vergeten.

avatar van Lakte

Lakte

Als het ze het komische gedeelte uit de film hadden weggelaten en de personages zoals de politiecommisaris gewoon hadden gemaakt had het misschien best nog wel een goede film kunnen worden, helaas door door is het niks.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Ik vond het een prima film, heb me er wel mee vermaakt.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Friesland!

Locatie is in ieder geval een duidelijke plus, niet alleen Sneek maar ook Friesland met al zijn meren komt er best goed vanaf. Heb stiekem ook wel sympathie voor dit soort Nederlandse genrewerkjes. Niet dat het goed is, maar het poogt wat anders te zijn dan alle ernstige drama`s of platte komedies in dit land. Al zou de film beter zijn geworden als ze wat meer voor mysterie/horror hadden gekozen.

Personages zijn uiterst onsympathiek dus perfect slachtvee en als je jezelf niet stoort aan de Who Dunnit? vraag die gedurende de film nadrukkelijk wordt uitgespeeld, dan heb je best een aardige film te pakken. Genoeg op deze film aan te merken, echter lichtvoetig vermaak, niets meer. 3*

Waardeloze trash. Dat is het enige wat ik erover wil zeggen.

avatar van Donnie Vallermee

Donnie Vallermee

Best leuke poep

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Vond het nog best een aardig filmpje. Geen hoogstaande nagelbijter, maar prima voor een kleine twee uurtjes vermaak. Sowieso heb ik een zwak voor Nederlandse films die zich niet in Amsterdam of elders in de Randstad afspelen. Het Snekermeer en omgeving is best leuk om eens als decor te zien.

De moorden waren wel wat saai, en te weinig bloederig, maar dat de moordenaar dan weer een behoorlijke stuntel was beviel me wel.

Verder natuurlijk genoeg domme irritante figuren, eigenlijk al die jongelui, dus elke moord was prima te billijken.

Snap overigens niet wat die Belg daar deed, wie gaat er nou op vakantie met lui die of een hekel aan je hebben of je gewoon niet mogen?

Natuurlijk geen hoogvlieger, maar ook niet het slechtste van het slechte.

avatar van Rafasol

Rafasol

Als komedie niet grappig genoeg en voor horror te soft. Acteerprestaties ook niet allemaal overtuigend en het verhaal op zich vertoont toch ook wel wat barsten, waardoor ik er niet echt in zat. De rol van de Belg is mij ook onduidelijk (zeg ik zelf als Belg).

Verder keek hij, ondanks de weinige sympathie voor de personages, best wel makkelijk weg

avatar van het lallende kadaver

het lallende kadaver

wat een onzin

avatar van james_cameron

Kneuterige, platvloerse nederlandse slasher die plotelementen van allerlei hitfilms uit het genre op een hoop gooit. Het resulteert in een vermakelijk maar erg rommelig filmpje, bevolkt door de gebruikelijke geile jongeren. De vlotte cameravoering en de mooie dames in de cast houden de aandacht er enigszins bij, maar inhoudelijk is dit erg dun en flauw, met suf in beeld gebrachte moordpartijen en een bijzonder onwaarschijnlijke ontknoping.