• 9.159.394 stemmen

Geregisseerd door: Harold Becker

Met onder meer: Alec Baldwin, Nicole Kidman en Bill Pullman

Releasedatum: 11 mei 1995

Plot Malice

"Her doctor wasn't playing God. He thought he was God."

Andy en Tracey leiden een harmonieus leven en hebben allebei een goede baan en een prachtig huis. Alleen kinderen ontbreken nog. Dan krijgt Tracey plotseling krampen in haar buik en moet worden geopereerd. Ze blijkt zwanger te zijn. Chirurg Jed Hill, Andy's oude vriend, begaat een grove medische fout waardoor Tracey haar ongeboren kind verliest.

Dr. Jed Hill

Earl Leemus

Dr. George Sullivan

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Prima thriller. Pas tegen het einde wordt het echt even spannend, maar de film weet op zich best te vermaken. Het scheelt ontzettend dat de drie acteurs waar het allemaal om te doen is (Kidman, Pullman en Baldwin) goed met het materiaal weten om te gaan en hun personages fijn vertolken. Hoogstaand wordt het echter nergens en een twist lag natuurlijk voor de hand, hoewel de gekozen variant wel in de smaak viel.

avatar van frans123

frans123

Net aan begonnen...bijna 3 uur in de nacht..Film 30 jaar geleden gezien , heeft niet veel indruk gemaakt toen. Niks eigenlijk. Nou heb ik toch al niks met Baldwin , Pullman , maar zag een actrice , de politiedame, die in de serie Cheers speelde . De naam weet ik nog in haar rol , Lilith..de vrouw van Fraser, psychiater. Bebe Neuwirth.. Ik was heimelijk verliefd op haar...Was ze mooi? Nee....Knap? Redelijk. Ze had vooral een enorme mysterieuze sensuele uitstraling . Terwijl haar rol intellectueel , koel , koud, afstandelijk was...en toch raakte ze DE snaar bij mij.

De film...Een opdringerige chirurg - die in die tijd zeker 150000 $ verdiende - huurt een kamer bij welgestelde tweeverdieners..( wat??) .Vervolgens woont hij er een aantrekkelijke vrouw met veel lawaai uit . ..En wordt er gewipt door de bewoners, terwijl ze er van bewust zijn dat een buurjochie toekijkt..( hebben ze geen gordijnen??) en zien we de mooie billen van Kidman . Tussendoor zijn er ook twee aanrandingen , waarvan 1 met dodelijke afloop.

Kidman blijkt zwanger te zijn...het verhaal begint.

Voor mij is naar Malice kijken even terug in ''mijn verleden....terug in de tijd. Malice maakt zeker geen indruk. Lilith nog steeds...

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

• 2047 berichten

Ondanks een heleboel ongeloofwaardigheden een redelijk aardige thriller.
Je gaat me niet vertellen dat (let op: spoiler!) het mogelijk is dat je jezelf ziek kunt maken, zo erg dat je op de operatietafel komt te liggen, waar je dan ook nog 's in samenwerking met de chirurg een medische misser in scène zet. Tuuurlijk...
Dan is er ook nog aan het verhaal toegevoegd een serieverkrachter (die lange sladood uit Saw), die overigens wel voor de enige enge scène zorgt: het plukje haar in de deuropening.
Aan het einde blijkt de buurjongen blind te zijn, en dat wist Kidman, de buurvrouw, niet. Hoe kun je zoiets ongewoons nu niet weten van je buren?
In het allerlaatste shot zien we (daar is ie weer!) de voorkant van het huis en de straat waar het een drukte van belang is, ambulance erbij, politie... Voor de ware cliché-liefhebber!
De film is alweer 30 jaar oud. Dat is misschien nog het leukste eraan, om te zien hoe eenvoudig alles er nog uitzag toen. Veel donkere scènes ook.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Nicole Kidman marathon 7#

Deze film ook al eens gezien, maar kon er weer niks van herinneren. Het is een film met verschillende wendingen. Het eerste deel gaat vooral over een loslopende seriemoordenaar, maar het tweede deel gaat ineens over Tracy die haar man in de steek laat en bedriegt voor geld. Het sperma onderzoek wordt dan aangehaald die dient voor het tweede verhaal, maar dat is wel heel toevallig en te makkelijk. Alsof het erin is gestopt puur om het andere te verklaren en het verhaal verder te trekken. Er zitten wel meerdere twisten in die de film spannend en leuk houden. Het is in ieder geval leuk om naar te kijken en verveelt niet.

Nicole Kidman speelt echter geweldig, een hele andere rol dan die ze hiervoor heeft gedaan, maar ze is van alle markten thuis blijkt maar weer. Alec Baldwin blijft een lekkertje, maar Kidman is toch beduidend beter, maar heeft ook een krachtigere en meer uitgesproken rol.

Het slotstuk is leuk gedaan al vroeg ik mij wel af waarom het kind zo belangrijk was. Hij kan wat gezien hebben uit het raam. Was dat de reden? Maar wat zou hij dan gezien moeten hebben? Hoe zij haarzelf injecteerde? Dat vond ik niet helemaal goed uitgelegd. Ook vind ik het vreemd dat Kidman niet wist dat het jongetje blind was. Dat zou je toch moeten weten van je buurjongen? Of dat je dat een keer ziet als je buiten bent. De ontknoping is ook heel snel klaar en voelt een beetje als een anticlimax.

Toch een verdienstelijke film, maar meer voor tussendoor eens te kijken. Beoordeling blijft staan op 2,5*.