• 9.381.214 stemmen

Dawn of the Dead (2004)

Horror / Actie | 100 minuten / 109 minuten (unrated director's cut)

Genre: Horror / Actie

Speelduur: 100 minuten / 109 minuten (unrated director's cut)

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Sarah Polley, Ving Rhames en Jake Weber

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 29 april 2004

Plot Dawn of the Dead

"When the undead rise, civilization will fall."

Een Amerikaanse stad wordt onder de voet gelopen door een heuse zombieplaag en niemand lijkt de hongerige ondoden te kunnen stoppen. Een groep mensen, waaronder een zuster en een politieagent, besluit voor al deze waanzin te vluchten en zoekt tijdelijk hun heil in een verlaten winkelcentrum.

avatar van Koektrommel

• 1908 stemmen

Hij zal wel "Shaun of the Dead" bedoelen denk ik

avatar van pumpking

pumpking

Daarnet op Prime Action. Had 'm al eerder gezien maar blijft toch een superleuke horror. Hoeveel zombie's zouden ze zo geschoten hebben?

Decec

Horrorfilm is niets voor mij...brrr

avatar van pumpking

pumpking

Met 0.5 verhoogd.

Decec

Tuurlijk met 0.5 verhoogd... Dat weet ik toekomst dat ik deze film helft gezien heb?

Tonypulp

Daar valt echt niets van te maken..

avatar van Kevin13

Kevin13

avatar van Vascago

Vascago

Hehe lekker Decec

Vinden jullie leuk?

Tonypulp

Nee, overgeven is niet echt mijn ding.

avatar van killer13

killer13

zalige film. zombiefilms zijn nu eenmaal cool

avatar van snellejelle1985

snellejelle1985

beste zombie film samen met shaun of the dead

avatar van Jonesy

Jonesy

Romero is de laatste jaren zijn krachten verloren, maar toch kan deze dawn never nooit niet tegen het origineel op. Het begin hakt er lekker in maar zorgt er absoluut niet voor dat je in de film wordt gezogen zoals het origineel dat wel had. De zombies zijn er opeens en de hel breekt los. Van een verspreiding is niet echt sprake en dat was juist wat de originele dawn zo goed maakte. de opbouw. het dreigende gevaar. maar ook gebruikte ze beter hun verstand in het origineel dan de remake. de personages reageren soms zo dom.

Ook kan ik er niet bij dat de gunstore aan de overkant van zo'n grote mall is. Ik wil niet veel zeggen maar bij een mall van dit formaat zijn daar vrijwel altijd wapens te krijgen.

Echt zo'n zogenaamd stoere zombiefilm maar weinig origineels en ook geen fatsoenlijke opbouw van de film. Kijk eerst het origineel en dan de remake. Beter aan dit deel zijn de zombies die er aardig uit zien, het rennen van zombies slaat echter nergens op. Persoonlijk vind ik het mooier dat een slome zombie iemand grijpt dan een rennende.

avatar van Lenzo

Lenzo

meestal blijven er slechts 1 of 2 over in zulk films

?? Heb je ook die kleine filmpjes door de aftiteling door gezien. Volgens mij toen ze op dat eiland kwamen dat iedereen dood ging.

Lenzo schreef:

Je bedoelt dat de overlevers in de dit deel als nog dood gaan in het volgende deel zeer spijtig maar weer dan

avatar van Kevin13

Kevin13

Wat?Iets na het einde zie je ze meteen sterven, niet in een ander deel. En pas je bericht eens aan, er staan spoilers in.

avatar van Lenzo

Lenzo

juhnzun schreef:

Ja dat gebeurd tijdens de aftiteling, hier zie je het laatste stuk bij de aftiteling (wel slechte kwaliteit) Video extra end of dawn of the dead van jimmy - MySpace Video - vids.myspace.com

avatar van louisvf

louisvf

meestal blijven er slechts 1 of 2 over in zulk films

Je weet toch dat het een remake is eh?
Deze is trouwens niets in vergelijking met de originele versie...
Los van dat gegeven vond ik deze gewoon niets hebben.
Een beetje veel vant zelfde... en kwa camerawerk, spanning, muziek en acteerprestaties is hier ook niet veel aan.

Kevin13 schreef:

Gezien op dvd nu
een nee zag ze niet sterven zag dat ze overspoelt werden met die krengen
maar ze wel eerder zulk wel vaker overleeft
dus wie weet

louisvf schreef:

Je weet toch dat het een remake is eh?

Deze is trouwens niets in vergelijking met de originele versie...

Los van dat gegeven vond ik deze gewoon niets hebben.

Met zulk verhalen geef ik toch echt de voorkeur aan moderne versies

de originele met de slome hersenloze krengen komen eerder lachwekend en debiel dan spanned en eng over

hoewel ze natuurlijk niet te slim moeten zoals in Land of the dead dan wordt het inderdaad lelijk

avatar van Thom1994

Thom1994

Stem verhoogd 3,5* -> 4,0*.

Ik blijf een fan van deze film. Een horror-komedie reggiseren en hem dan populair maken, is echt niet makkelijk. 99% van de horrorfilms is beoordeeld met een stem van 3* of lager. Ik vind het een goede prestatie van Zack Snyder.

Mijn complimenten!

avatar van Pepski

Pepski

Rennende zombies = minpunten... Gelukkige doet het merendeel van de zombiefilmregiseurs (scrabble-woord) hier niet aan mee (infected uit 28 days/weeks later zijn geen zombies).

88Fabian

Dit toch 1 van de beter horrorfilms hoor.

hele goeie schikmomenten enzo,echt top hoor deze film

Vandaar 1*.

Tonypulp schreef:

Vandaar 1*.

Ja want andere horrorfilms geef ik meestal een 0,5.

Tonypulp

En dan bij alien zetten: Best leuk filmpje 2*. Wat een debiel stempatroon hou jij aan zeg.

88Fabian

Ik vindt die beter dan deze ja.waar letten jullie op?.heel veel mensen stemmen juist weer heel hoog,ik toevallig niet,er bestaat geen stem patroon met dit betreft,alleen maar een mening.mijn mening is dus dat

alien beter is dan dawn of the dead.