Genre: Animatie / Fantasy
Geregisseerd door: Hamilton Luske, Wilfred Jackson en Clyde Geronimi
Met onder meer: Ilene Woods, Eleanor Audley en Verna Felton
Releasedatum: 7 december 1950
Plot Cinderella
"The greatest love story ever told."
Cinderella is de geadopteerde dochter van een vrouw van hoge afkomst. Ze wordt als slaaf behandeld in haar eigen huis. Terwijl haar moeder en haar slechte stiefzusters naar een groot bal zijn krijgt ze een verrassend bezoek van een vriend. Disney versie van het bekende sprookje.
Cinderella (stemrol)
Lady Tremaine (stemrol)
Fairy Godmother (stemrol)
(credit only) (stemrol)
Drizella (stemrol)
Gus / Jaq (stemrol)
(credit only)
King / Grand Duke (stemrol)
Doorman (stemrol)
Anastasia (stemrol)
geronimo
- 1955 berichten
Oooh, ik heb het verhaal nog op plaat (je weet wel, die zwarte ronde dingen
) met het boekje erbij, kon je zelf helemaal meelezen, hhhh...jeugdsentiment. Maar de tekenfilm zelf heb ik geloof ik nooit gezien.
Mik
Dit is toch gewoon de enige hiervan he? Met die super lache muizen enz?
peetjuh
Dit is weer zo'n toffe disneyfilm echt zo eentje die je altijd bij blijft
SUPERRRRRRRRR
EmDee
Was hier eerst geen andere posterbij? Deze is echt héél erg waardeloos.
Jordy
de liefde voor originele posters slaat af en toe iets te ver door
EmDee
Is dit een originele dan? Wat zou ik moeten zien in de rechterbovenhoek, kank niks van maken.
tovenaar
Kasteel!
of was dit geen MovieMeter-quiz?
EmDee
Jaaaaaaaa, nu zie ik t ook.
Nou Tita, volgende vraag is voor jou. Hoeft niet per sé bij deze film.
tovenaar
Ik pas deze keer EmDee, jij mag weer!
Jos2
Wat ik nu zie vind ik echt veel mooier dan die nieuwe hoesjes.
sn@ke
- 2077 berichten
Mooie tekenfilm met zeer grappige muizen. Disney toont zijn kwaliteiten zeer goed in deze boeiende tekenfilm. 3,5*
Boy28
De beste Disneyfilm samen met Snowwhite en Sleeping Beauty.Zolang het de Amerikaanse versie's maar zijn.De scenes van de Fairy Godmother,de muizen die de jurk maken,het bal,de kat van de stiefmoeder enz.
joyce82
het is een mooie tekenfilm maar jammer genoeg neer meer op dvd te verkrijgen kan iemand me hier mee verder helpen
Jeremy_Sisto
Ze komen nog wel op dvd, The Little Mermaid komt ook ongeveer in 2006. En daar wacht ik al zolang op, duurd gewoon wat langer met de dvd's van Disney even geduld dus nog. Er zijn er wel al een aantal op dvd te vinden. Voor deze film 4*
djelle
Heel mooie tekenfilm, maar er zijn er die me meer geraakt hebben. Het verhaal o.a. voelde wel wat té eenvoudig, cliché aan. Zeker voor een disney. 3,5
Bioscoopfilm
Vertederend sprookje dat erg mooi is gemaakt. En een echte prinsessenfilm. Denk ook dat dat de rede is dat hij iets te eenvoudig voelde, djelle. Maar voor mij een topper!
djelle
Inderdaad, het zal er wel veel mee te maken hebben. Sneeuwwitje, de kleine zeemeermin en deze assepoester... allemaal zo'n beetje hetzelfde basisconcept van simpel meisje die een knappe prins wil, bijna onmogelijke liefde, boze stiefmoeders die roet in het eten willen gooien, en alles loopt dan goed af en de prins redt het meisje enz... Daar zijn al zoveel (eenvoudige) varianten rond gebouwd dat het niet meer zo origineel aanvoelt, en wat gemakkelijk gevonden zo.
Er bestaan genoeg disneysprookjes die veel origineler en unieker de wereld in gegaan zijn met het verhaal en bijhorende opmerkelijkere, niet alledaagse boodschappen en gedachtengoed.
(bv pinokkio of peter pan) De sfeer zat erin bij assepoester, de animaties waren weer prachtig enzoverder, maar dit element, wat ik toch ook een belangrijke eigenschap vindt voor een goeie Disney, heeft hier wat tekortgeschoten vind ik.
The One Ring
Vergeet Doornroosje niet.
Deze Disney is zeker niet mijn favoriet, maar heeft wel wat leuke karakters. De muizen en de kat bijvoorbeeld. Maar het is allemaal inderdaad wel onorigineel en mij heeft dat hele bal nooit wat kunnen schelen. 2,5 sterren
Angrod_Pallanén
5 Oktober 2005 verkrijgbaar op 2-disc Platinum Edition
Deze versie krijgen wij:
En deze versie krijgen we niet:
moon44
ik als disneyfan vind deze ook geweldig, super, prachtig,
mooi en ga maar verder.
Disney is de beste tekenfilmmaker ooit!!!!!
moon44
ik als disneyfan vind deze ook geweldig, super, prachtig,
mooi en ga maar verder.
Disney is de beste tekenfilmmaker ooit!!!!!
Hij komt trouwens 4 oktober 2005 weer in een re-release.
Gwendoline
I wanna be a princess! Wie word er niet vrolijk van zulke films? Ik wel in ieder geval.
phantomfreak
Ik verzamel Disneyfilms voornamelijk classics en ik vind dit een echte klassieker
net de 2disc gereserveerd op bol.com want ik vind dit echt een juweeltje van een sprookje

Cinderella III: A Twist in Time
2007

Cinderella II: Dreams Come True
2002

Na 'Winnie the Pooh: Blood and Honey' is er nu een 'Cinderella'-horrorfilm in de maak met 'werkelijk gruwelijke moorden'

The Lion King

Sophie Scholl - Die Letzten Tage
Drama / Oorlog, 2005

The Incredible Shrinking Man
Fantasy / Drama, 1957
verlies van geliefdegebaseerd op boekmouseballfeeprinsvillainmusicalmidnighttekenfilmprinsesliefdeweesfamiliefemale villainevil stepmotherstepsisterfairy godmotherglass slipper cinderellacendrillon disneydisneycendrillon