• 9.376.790 stemmen

Geregisseerd door: Hamilton Luske, Wilfred Jackson en Clyde Geronimi

Met onder meer: Ilene Woods, Eleanor Audley en Verna Felton

Releasedatum: 7 december 1950

Plot Cinderella

"The greatest love story ever told."

Cinderella is de geadopteerde dochter van een vrouw van hoge afkomst. Ze wordt als slaaf behandeld in haar eigen huis. Terwijl haar moeder en haar slechte stiefzusters naar een groot bal zijn krijgt ze een verrassend bezoek van een vriend. Disney versie van het bekende sprookje.

Cinderella (stemrol)

Lady Tremaine (stemrol)

Fairy Godmother (stemrol)

(credit only) (stemrol)

Drizella (stemrol)

Gus / Jaq (stemrol)

(credit only)

King / Grand Duke (stemrol)

Doorman (stemrol)

Anastasia (stemrol)

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Oooh, ik heb het verhaal nog op plaat (je weet wel, die zwarte ronde dingen ) met het boekje erbij, kon je zelf helemaal meelezen, hhhh...jeugdsentiment. Maar de tekenfilm zelf heb ik geloof ik nooit gezien.

avatar van Wouter

Geniaal. Eén van de beste tekenfilms ooit.

avatar van misty

misty

voor mij een topper als disney fannat

avatar van Mik

Mik

Dit is toch gewoon de enige hiervan he? Met die super lache muizen enz?

avatar van peetjuh

peetjuh

Dit is weer zo'n toffe disneyfilm echt zo eentje die je altijd bij blijft

SUPERRRRRRRRR

EmDee

Was hier eerst geen andere posterbij? Deze is echt héél erg waardeloos.

avatar van Jordy

Jordy

de liefde voor originele posters slaat af en toe iets te ver door

EmDee

Is dit een originele dan? Wat zou ik moeten zien in de rechterbovenhoek, kank niks van maken.

avatar van tovenaar

tovenaar

Kasteel!

of was dit geen MovieMeter-quiz?

EmDee

Jaaaaaaaa, nu zie ik t ook.

Nou Tita, volgende vraag is voor jou. Hoeft niet per sé bij deze film.

avatar van tovenaar

tovenaar

Ik pas deze keer EmDee, jij mag weer!

avatar van Jos2

Jos2

Was hier eerst geen andere posterbij? Deze is echt héél erg waardeloos.

Wat ik nu zie vind ik echt veel mooier dan die nieuwe hoesjes.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Mooie tekenfilm met zeer grappige muizen. Disney toont zijn kwaliteiten zeer goed in deze boeiende tekenfilm. 3,5*

avatar van Boy28

Boy28

De beste Disneyfilm samen met Snowwhite en Sleeping Beauty.Zolang het de Amerikaanse versie's maar zijn.De scenes van de Fairy Godmother,de muizen die de jurk maken,het bal,de kat van de stiefmoeder enz.

avatar van joyce82

joyce82

het is een mooie tekenfilm maar jammer genoeg neer meer op dvd te verkrijgen kan iemand me hier mee verder helpen

avatar van Jeremy_Sisto

Jeremy_Sisto

Ze komen nog wel op dvd, The Little Mermaid komt ook ongeveer in 2006. En daar wacht ik al zolang op, duurd gewoon wat langer met de dvd's van Disney even geduld dus nog. Er zijn er wel al een aantal op dvd te vinden. Voor deze film 4*

avatar van djelle

djelle

Heel mooie tekenfilm, maar er zijn er die me meer geraakt hebben. Het verhaal o.a. voelde wel wat té eenvoudig, cliché aan. Zeker voor een disney. 3,5

avatar van Bioscoopfilm

Bioscoopfilm

Vertederend sprookje dat erg mooi is gemaakt. En een echte prinsessenfilm. Denk ook dat dat de rede is dat hij iets te eenvoudig voelde, djelle. Maar voor mij een topper!

avatar van djelle

djelle

Inderdaad, het zal er wel veel mee te maken hebben. Sneeuwwitje, de kleine zeemeermin en deze assepoester... allemaal zo'n beetje hetzelfde basisconcept van simpel meisje die een knappe prins wil, bijna onmogelijke liefde, boze stiefmoeders die roet in het eten willen gooien, en alles loopt dan goed af en de prins redt het meisje enz... Daar zijn al zoveel (eenvoudige) varianten rond gebouwd dat het niet meer zo origineel aanvoelt, en wat gemakkelijk gevonden zo.

Er bestaan genoeg disneysprookjes die veel origineler en unieker de wereld in gegaan zijn met het verhaal en bijhorende opmerkelijkere, niet alledaagse boodschappen en gedachtengoed.

(bv pinokkio of peter pan) De sfeer zat erin bij assepoester, de animaties waren weer prachtig enzoverder, maar dit element, wat ik toch ook een belangrijke eigenschap vindt voor een goeie Disney, heeft hier wat tekortgeschoten vind ik.

avatar van The One Ring

The One Ring

djelle schreef:

Vergeet Doornroosje niet.

Deze Disney is zeker niet mijn favoriet, maar heeft wel wat leuke karakters. De muizen en de kat bijvoorbeeld. Maar het is allemaal inderdaad wel onorigineel en mij heeft dat hele bal nooit wat kunnen schelen. 2,5 sterren

avatar van amazingmoi

amazingmoi

ik hou toch meer van de kleine zeemeermin hoor

avatar van Remi

Remi

erg leuke film, vooral die muizen

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

5 Oktober 2005 verkrijgbaar op 2-disc Platinum Edition

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén schreef:

5 Oktober 2005 verkrijgbaar op 2-disc Platinum Edition

Deze versie krijgen wij:

En deze versie krijgen we niet:

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

deze is en blijft mooi!

avatar van moon44

moon44

ik als disneyfan vind deze ook geweldig, super, prachtig,

mooi en ga maar verder.

Disney is de beste tekenfilmmaker ooit!!!!!

avatar van moon44

moon44

moon44 schreef:

ik als disneyfan vind deze ook geweldig, super, prachtig,

mooi en ga maar verder.

Disney is de beste tekenfilmmaker ooit!!!!!

Hij komt trouwens 4 oktober 2005 weer in een re-release.

avatar van Gwendoline

Gwendoline

I wanna be a princess! Wie word er niet vrolijk van zulke films? Ik wel in ieder geval.

Ik verzamel Disneyfilms voornamelijk classics en ik vind dit een echte klassieker net de 2disc gereserveerd op bol.com want ik vind dit echt een juweeltje van een sprookje

avatar van soom

soom

Klassiek Disney-fimpje. Prachtig getekend. Eindeloos herhaald.