Belly of the Beast (2003)
Genre: Actie
Canada / Hongkong / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Siu-Tung Ching
Met onder meer: Steven Seagal
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Plot Belly of the Beast
"A father's rage knows no limit."
Jake Hopper (Steven Seagal) weet niet dat zijn dochter Jessica en haar vriendin Sarah tijdens hun rondreis door Zuidoost-Azië zijn ontvoerd. Maar als een vriend uit zijn tijd bij de geheime dienst hem de band geeft waarop losgeld wordt gevraagd, beseft hij dat hij zelf in actie moet komen. Jake vliegt zelf naar Bangkok in de hoop dat hij met behulp van zijn oude netwerk de meisjes kan redden. Zijn speurtocht voert hem tot diep in de Thaise onderwereld. Hij volgt het spoor van de groep die verdacht wordt van Jessica's ontvoering. Zo belandt hij midden in de strijd tussen een corrupte Thaise generaal en de Abu Karaf, een bende wapensmokkelaars. Als Jake het intrige probeert te ontrafelen, ontdekt hij dat de CIA gemanipuleerd wordt, en dat zijn dochter zich midden in het web bevindt.
Jake Hopper
Mongkol
Woman in Pool
Fitch McQuaid
kelvinVW
ik vond het een goede film niet zo slecht als door de meeste hier word aangegeven maar het is ook weer geen juweeltje
het is gewoon een film die makkelijk weg kijkt en redelijk verhaal erin
mischien wat aan de simpele kant
garlic senior
Vreselijk slechte film, dat is volgepropt met clichés. Steven Seagal laat weer eens zien dat hij het acteren nog steeds niet heeft beheerst. Bovendien is de actie lachwekkend. De vijanden gaan eerst even dansen voor ze met hem vechten. Vervolgens zie je de fatsige Seagal met slechts simpele stootjes mannetjes in elkaar slaan, die meters hoog de lucht invliegen. Dit ziet er behoorlijk nep uit. Ook zitten er veel dingen in het verhaal die niet logisch zijn. Zo werd Seagal aangevallen door iemand die Voodoo gebruikt, maar waarom diegene dit doet is volstrekt onduidelijk. Zo zijn er wel meer slechteriken, waarvan hun motieven onduidelijk zijn en niet worden uitgediept. Sommige slow-motion effecten zijn zo overdreven, dat je zelfs mannetjes niet meer ziet vliegen maar zweven. Ook het einde staat bol van clichés en is net zo verschrikkelijk slecht als het acteerwerk van Seagal zelf.
Iron Maiden
wtf, die voodoo gozer deed di omdat hij hiervoor werd betaalt,
verder geweldige film natuurlijk, zoals we gewend zijn van onze grote vriend Steven Seagal.
n951753
Ik vind het wel een vermakelijke en lollige film, die mensen die door de lucht vliegen enzo is wel lache.. maar wel iets nep. Als je dat kan kun je beter naar boksen ofzo.. win je zo !! ;D voor derest is de film wel goed en vooral als je van vechten en actie houdt !
garlic senior
Volgens mij niet. Overigens ben ik het totaal niet met je eens, maar dat wist je al
Woutrr
pff de actie was nogal fake...
mensen vliegen 3meter achteruit door ze te slaan of vliegen 2 meter hoog omdat ze een zwaard in hun buik krijgen???
en uiteindelijk schiet de vijand 1000 kogels weg, die allemaal missen!
en steven seagal raakt natuurlijk alles...
Sportingerke
Echt een typische Seagal film. Iedereen in paniek en een doodkalme Steven Seagal komt het al zwaaiend met zijn armen even fixen.
Zo is het inderdaad, maar dat weet je nu eenmaal als je naar een film met Steven Seagal kijkt. Daarom vind ik het maar raar dat de believers en non-believers telkens opnieuw bekvechten over de mens Seagal en koste wat kost hun gelijk willen bewijzen, door telkens opnieuw dezelfde standpunten aan te halen. Mensen aub, stop daarmee. Ik verkondig ook graag mijn mening, maar om mijn publiek te vervelen met dezelfde kinderachtige steekspelletjes voel ik me net iets te goed.
Ik ben trouwens stilaan meer een non-believer geworden van de films met Seagal.
De reden hiervoor is niet de actie, want die scènes vind ik best nog wel te pruimen. Ook het magic-einde vond ik best nog cool. Wat mij echter meer voor de borst stootte was het feit dat men er in deze film toch in slaagt om een enorm simpel uitgangspunt (man wil ontvoerde dochter redden) uit te werken tot een tamelijk complex netwerk van relaties (van corrupte politieagenten en generaals, gepasseerde handelaars, terroristen, hoertjes/danseressen, ...) Zelfs na het lezen van een korte plot op wikipedia, zijn er toch nog gebeurtenissen waarvan ik het nut niet snap. Een doorspoelknop van actie- tot actiescène zou in deze film erg handig zijn.
Voor de rest moet ik Woutrr hierboven volledig gelijk geven.
Daarom: slechts 1,5 sterren.
joe black
Ik was echt niet gefascineerd. Steven Seagal, ik vraag me af waarom ze hem nog vragen voor een film, hij doet van die gevechten amper nog iets zelf. Het verhaal is flinterdun, de actie is onovertuigend en de acteerprestaties zijn ondermaats. 1*
steventje
Deze film van Segal was echt slecht. De actiescenes waren zo ongeloofwaardig, Segal onwaardig. (wat pijn doet als Segal fan)
Hij ziet er ook niet meer zo knap en slank uit als pakweg 10 jaar geleden.
Heeft hij een drankprobleem ofzo of zit hij aan de pillen waarom hij zo opgeblazen lijkt?
Kr!kke
matige actiefilm, sommige actiescenes waren echt overdreven (kerels die 10 meter achteruitvliegen door een mep van seagal
), verder vond ik die voodookerel ook onnozel
maar omdak ik toch een seagalfan ben geef ik hem nog een
Iron Maiden
ik vind dat als je naar een Seagal film kijkt je weet wat je staat te wachten, en dus niet zo zeiken over acteerwerk!
Ninto
Lekkere film, niet letten op de acteerprestaties, gewoon lekker knallen en rammen.
steventje
Sorry maar je hebt duidelijk geen verstand van Segalfilms !
Zijn vroegere werk was veel beter en het acteerwerk in deze film is ondermaats.
Hoe kan je deze film nu 5 sterren geven ?!
Lennert
Heerlijk om te zien dat Steven Seagal des te ouder hij wordt, des te onverslaanbaarder hij blijkt. In Nico en Hard To Kill krijgt de beste man nog een aantal rake klappen, schoten te verduren, maar hier overleeft hij alles zonder ook maar een enkel schrammetje. Beste scenes zijn toch wel het moment waar hij een aantal perfect gemikte pijlen kapotschiet en kapotslaat met een zwaard en dat complete over the top moment waar hij en zijn partner die rondspringende mannen met hun hakzwaarden omlegt.
Ik merkte slechts op enkele momenten echt goed de stuntdoubles op, maar stoorde me er niet echt aan in ieder geval. Het acteerwerk is zoals wel meer het geval is bij DTV 'classics' van Seagal vaak wat ongeinspireerd, maar ik verwachte dan ook een botte actiefilm zonder teveel gezeik.
Gezeik was er wel te vinden in de vorm van een simpel uitgangspunt (ontvoerde dochter) dat ontaarde in een hoop gedoe (zoals Sportingerke al beschreef). Het gebruik van een voodoo man die omver gebeden wordt door een stel boedhistische monikken was dan ook hilarisch alswel te bizar voor woorden tegelijk.
Absoluut geen topfilm, maar van de nieuwere Steven Seagal films zeker niet de slechtste en zelfs bijzonder vermakelijk. Beter dan Out For A Kill, maar zeker niet beter dan Pistol Whipped, vandaar deze score.
Lennert
Ik ook, maar dat betekent niet dat ik voor het vermakelijkheidsgehalte alle films 4 sterren of hoger ga raten. Deze film voldeed helaas niet aan de criteria die ik heb voor 'goede' films, maar wel voor 'vermakelijke' films.
niethie
Na wat flutfilmpjes kwam er hiermee een kleine opleving in Seagal zijn carriere. Echt bijzonder is het niet, gewoon een standaard filmpje maar omdat het allemaal nog wel lekker wegkijkt en er genoeg actie in zit houd ik het maar op-
2,5 sterren
GRBB
Steven Seagal zit zijn tekst bijna gewoon af te rammelen, zijn acteerprestaties zijn echt ondermaats. Voor de rest een matig filmpje.
GRBB
ja, want we kijken natuurlijk allemaal naar Seagal voor zijn acteerkunsten!
Nee, dat heb ik niet gezegd. Als ik naar een film van hem kijk, verwacht ik geen superieure acteerprestaties, maar wel iets meer dan het aframmelen van een tekst zonder enige emotie.
Max en Joep
hahaha, wat een bagger.
die Seagal, met zijn duidelijk voor dit soort films te zware lijf in van die ongelooflijk ordinaire kansloze goedkope "oosterse" pakjes, genant gewoon.
En dan dat gezwaai met die handjes en die te stoere oneliners, het constant boos kijken.
en dat ordinaire gevoos met "oude tradities"en "respect", eem klootzak tegen iedereen zijn maar dan wel weer 34242081007 keer buigen voor diezelfde klote monnik.
oh man......
heerlijk!
straight to video bagger.
vooruit, ik ben blijven kijken.
2.5 ster voor de film plus een halfje voor die stoere voodoo-dude.
(wat een platte foute ideeen ook over vrouwen he trouwens?)
ja, want we kijken natuurlijk allemaal naar Seagal voor zijn acteerkunsten!
Hoezo? de echte vechtscenes lijken me ook door een stuntman gedaan.
Zelden zoiets zieligs en goedkoops gezien, zo'n uitgezakte actieheld die nog een poging doet geloofwaardig over te komen. Alleen met zijn handen kan ie zelf nog wat moves, de rest is door stuntlui gedaan met (enorm slecht) af en toe zijn gezicht er doorheen gemonteerd.
Leek wel een parodie zo slecht.
doodah
Steven Seagal...
Hij zou beter al een tijdje geleden zijn gestopt met filmmaken.
Zijn vroegere films vind ik schitterend. Maar nu begint het stevig fout te gaan.
De actie gaat er zo over. De kerels vliegen veel te ver weg, de dingen die hij doet kunnen niet, de tegenstanders leken er minder dan niets van te kunnen, enz.
Je kan nu eenmaal niet iemand met twee zwaarden met een beweging ontwapenen en 5 meter doen wegvliegen.
Zo zijn er tal van voorbeelden.
Het acteerwerk dan. Ik vond het van zo goed als alle acteurs eigenlijk enorm zwak geacteerd. Het was vaak ergerlijk zelfs.
Wat ik dan wel goed vond was het begin. Dit was sterk. Hier en daar zat er ook nog wel een goed stukje in.
Het verhaal op zich vond ik ook wel goed, maar er had zoveel meer uitgehaald kunnen worden. Jammer.
aerts007
Wederom schittert broodpudding Seagal in deze echt ondermaatse prent, gewoon te gek voor woorden.
Poppe
Broodpudding Seagal, I couldn't agree more..
_Moonwalker
Standaard Seagal film. Zijn oude films waren beter, omdat ik waarschijnlijk nog jong was en alles wat met vechten te maken had vet cool vond.
Acteren vond ik matig, acties lijken op die van Jet Li en voor de rest een film je ziet en de volgende dag vergeet...Jammer.
doodah
acties lijken op die van Jet Li !? Komaan, Jet Li zijn actiescènes zien er toch pakken beter uit?
pindope
zou een goeie kunnen zijn helaas hebben die chinezen allemaal een knop met snoer in hun linkerhand vooe de kogelgaten .....triest die kan je zo bij de fop winkel halen

Levensecht Netflix-drama 'Private Life' met Paul Giamatti maakt indruk

'The Investigation of Lucy Letby' gezien? Op Netflix vind je ook deze vergelijkbare documentaires

Waargebeurde film 'The Mauritanian' van Kevin Macdonald is woensdag op televisie

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Alla Ricerca del Piacere