• 9.378.158 stemmen

Belly of the Beast (2003)

Actie | 90 minuten

Genre: Actie

Oorsprong: Canada / Hongkong / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Siu-Tung Ching

Met onder meer: Steven Seagal

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Belly of the Beast

"A father's rage knows no limit."

Jake Hopper (Steven Seagal) weet niet dat zijn dochter Jessica en haar vriendin Sarah tijdens hun rondreis door Zuidoost-Azië zijn ontvoerd. Maar als een vriend uit zijn tijd bij de geheime dienst hem de band geeft waarop losgeld wordt gevraagd, beseft hij dat hij zelf in actie moet komen. Jake vliegt zelf naar Bangkok in de hoop dat hij met behulp van zijn oude netwerk de meisjes kan redden. Zijn speurtocht voert hem tot diep in de Thaise onderwereld. Hij volgt het spoor van de groep die verdacht wordt van Jessica's ontvoering. Zo belandt hij midden in de strijd tussen een corrupte Thaise generaal en de Abu Karaf, een bende wapensmokkelaars. Als Jake het intrige probeert te ontrafelen, ontdekt hij dat de CIA gemanipuleerd wordt, en dat zijn dochter zich midden in het web bevindt.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Jongens jongens, de originaliteit druipt er weer vanaf. Het wordt hoog tijd dat Seagal eens gaat denken aan een andere job.

Putjesschepper ofzo ...

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Hij moest ook een keer huilen tijdens een interview. Omdat mister Steven zijn eigen script zo mooi vond.

SSeagal

Ik snap best dat er mensen zijn die seagal slecht vinden en dat je daar je mening over kwijt wil, maar moet dat altijd gepaard gaan met dat overdreven negatieve en soms bijdehande opmerkingen? Ik kijk alweer uit naar deze film aangezien Out for a kill ook erg goed was, oja, en dat was mijn mening.

SSeagal

Trouwens, is het iemand op gevallen dat deze filmhoes nep is? Het is niet Seagal, wat is hier gebeurd? Jordy, enig idee?

avatar van NERD

NERD

Is dat niet Seagal?

avatar van Ramon K

Ramon K

Als dat niet Seagal is dan ben ik een blinde oude oma met 1 been, een kunstgebit en een voorliefde voor vrouwen........

avatar van neo

neo

Is idd niet Seagal want Seagal zou nooit een blauw oog kunnen hebben als de held op witte sokken die hij is

SSeagal

Ik was even serieus ja, als je goed kijkt van dichtbij zie je het toch iets anders, misschien een dubbelganger ofzo?? Serieus, vergelijk zijn gezicht maar met een foto of op een filmhoes op de site. Maar zeg nou zelf, iedereen heeft toch een foto van Seagal in huis..:P (Dit was ff plagen, zoals jullie ook doen, mag vast wel toch?)

SSeagal

En check www.steven-seagal.net en ga dan naar de forum over deze film, zul je zien dat meer mensen zeggen dat die hoes wel eens fake zou kunnen zijn.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

De eerste recensie staat inmiddels online, en is weer niet erg flatterend.

"Like Robert DeNiro in RAGING BULL and Benicio of the Wolf in FEAR AND LOATHING IN LAS VEGAS, Seagal has gained alot of weight to play this character."

Dat zou bij de man toch een bellytje moeten doen rinkelen.

avatar van roda

roda

ben benieuwd wat dit weer gaat opleveren.

avatar van pascal83

pascal83

SSeagal schreef:

de man word gewoon oud, tijd voor pensioen zou ik zeggen

pascal83 schreef:

de man word gewoon oud, tijd voor pensioen zou ik zeggen

wat heeft dat te maken met waar ik het over had? Dit is weer een andere disussie.

avatar van Vyvre

Vyvre

Zo sterk als Half Past Dead was ( ), zo slecht is deze film. Een vetzak die op zoek gaat naar zijn ontvoerde dochter, en het daarbij presteert om in talloze identieke vechtscenes terecht te komen. Hulde.

Ik mag dan een zwak voor Seagall hebben..maar zelfs deze bagger trek ik niet. 0.5*

SSeagal

Misschien waren de vechtscene's wel zo goed dat ze hem steeds herhaald hebben...:P En waarom word ie steeds vetzak genoemd?? Aangekomen is ie zeker, maar vet?? Kom op zeg, valt best mee. En iedereen die ook maar even de moeite neemt zich in de sport aikido te verdiepen weet dat het niet uitmaakt of je oud bent of log of niet sterk. Seagal is terug gegaan naar waar hij goed in is, simpele films maken met veel hand to hand gevechten wat fans nu eenmaal willen zien van hem en niet zo'n exit wounds of half past dead film waarin zijn aikidostijl nauwelijks naar voren komt omdat hij te weinig een vechtscene krijgt. Misschien zijn ze niet meer van de kwaliteit van vroeger dit soort videovoer, maar dat ligt dan meer aan de regie en het geld wat er aan uitgegeven wordt en niet aan Seagal. Dit is wat liefhebbers willen zoals ik, ik kijk uit naar deze, zeker weten net zo goed als out for a kill.

bioscoopzaal schreef:

Putjesschepper ofzo ...

Of drummer :

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Ik vindt het super vermakelijk om te lezen dat iemand het voor Steven Seagal opneemt. Ik ga voor SSeagal gewoon deze film kijken bij, als een soort tribute!

avatar van Mystery

Mystery

Dit is de eerste film sinds The Glimmerman waarin ik weer echt kan genieten van zijn actiescenes.

Nou waren zijn films qua verhaal en acteren niet altijd even goed, maar sinds Ticker heb ik me toch afgevraagd of een film van hem me nog zou kunnen boeien.

Gelukkig is Belly Of The Beast niet door die kl*te regiseur van The Foreigner en Out For a Kill geregiseerd en ik moet zeggen dat de actie echt als vanouds is.

Voor fans van de oude Seagal (hier en daar met behulp van wat special effects en stuntmannen), is dit maar zo weer eens een aanrader.

Oh, dus geen parodie van Belle en het Beest zoals ik eerst dacht ?

kungfuzombie schreef:

Iemand moet het doen toch? Ik weet wel dat als je kritisch kijkt zijn films van de laatste tijd van een bedroevend laag niveau zijn, en dat de man niet kan acteren. Maar om steeds in herhaling te vallen met uitspraken als ; oud worden, vetzak, hij kan niet vechten, dat getuigt van weinig respect en kennis van de sport Aikido. De man heeft veel bereikt, is van alles geweest van leraar tot bodyguard , maakt muziek, vermaakt zijn liefhebbers met vechtfilms, is met acties bezig geweest voor het milieu, kortom, ik mag hem wel. En al zou ik hem niet mogen, dan nog ga ik niet iemand constant de grond in boren, zonder een goede onderbouwde mening te geven, puur roepen dat die ene seagal film kut is, en dat ie beter kan stoppen zonder erbij te vermelden waarom, dat is zo makkelijk en ook laag.

avatar van Mystery

Mystery

Voor degenen die zeggen dat Seagal niet kan vechten even het volgende: Hij heeft een zwarte band in Aikido, Karate en Kenjutsu.

En dat is heel wat meer dan wat je van bijvoorbeeld Keanu Reeves en Laurence Fishburne kan zeggen in de Matrix, met hun drie maanden gevechtstraining.

Toch wordt van de matrix gezegd dat de vechtscenes ontzettend goed zijn.

Ik zie toch duidelijk het verschil tussen een echte vechter (Seagal), en al die normale acteurs die even snel worden klaargestoomd voor een vechtfilm.

Hey SSeagal, je denkt dat Belly Of The Beast zeker weten net zo goed is als Out For a Kill? Nou GELUKKIG is Belly Of The Beast een heel stuk beter, want Out For A Kill was beroerd (vooral dankzij regiseur Oblowitz). In Out For a Kill zat 1 aardige vechtscene (het eerste zwaardgevecht), terwijl Belly Of The Beast een stuk of 6(!) zeer uitgebreide en ontzettend gave vechtscenes heeft.

Daarnaast is Belly Of The Beast qua regie en acteurs echt stukken beter dan Out For a Kill.

Mystery schreef:

Voor degenen die zeggen dat Seagal niet kan vechten even het volgende: Hij heeft een zwarte band in Aikido, Karate en Kenjustsu.

Toch wordt van de matrix gezegd dat de vechtscenes ontzettend goed zijn.

Driewerf hoera voor Steven Seagal! Dat ie in al die sporten een zwarte band heeft zal me werkelijk waar aan mn reet roesten, dat is helemaal geen excuus om dan toch maar klote films te gaan maken. Als hij nou eens iets ging doen met die sporten en ook echt martial arts in zijn films gaat gebruiken ipv geweren en meer van dat soort dingen, misschien dat ik ze dan wel ga waarderen. Hij kan het dus blijkbaar wel, waarom doet ie t niet?

Ligt trouwens niet alleen aan hem, de choreografie en regie zijn in vechtscenes net zo belangrijk (misschien wel belangrijker) dan de techniek van de vechters.

BoordAppel schreef:

Dit lijkt er al meer op, je geeft tenminste een duidelijker beeld van hoe jij er tegen aankijkt, al had de term "klotefilms" dan weer niet gehoeven voor mij. De meeste films houden genoeg leuke vechtscene's over van Steven, je moet wel afwisselen met vuurgevechten, anders krijg je een film die te lang blijft hangen op 1 lijn, en wordt het eentonig. Afgezien daarvan is het lastig om steeds situaties in een film te bedenken waarin iemand constant met de blote hand moet vechten, zou raar zijn als je het opneemt tegen hordes terroristen die toevallig allemaal geen wapen hebben bijvoorbeeld. Het is waar dat niet alle Seagal films genoeg vechtscene's hebben, met name die laatste Half past dead was om te huilen, maar waar je precies de schuld kan leggen weet je niet precies, ik heb wel eens gehoord dat Seagal doet wat hij voorgeschoteld krijgt, maar dat weet ik verder ook niet precies zeker. Gelukkig blijven er wel films als BOTB, Out F A Kill, Marked for Death, Out for justice, Fire down below, Nico, Under siege 2, stuk voor stuk films die zijn Martial skills best goed vertegenwoordigen.

Thank You !!

SSeagal schreef:

Dan moeten er voor hem maar eens scenarios geschreven worden zonder terroristen. Het is toch doodzonde dat iemand waarvan gezegd wordt dat ie een enorm talent heeft het niet gebruikt? Want laten we eerlijk zijn, van zijn acteerkwaliteiten hoeft ie het niet te hebben. Iemand als Jackie Chan ook niet maar in zijn films zitten tenminste wél mooie vechtscenes.

BoordAppel schreef:

Kom nou, dat is niet helemaal waar. Ik vind dat hij zijn talent in met name de oudere films wel degelijk heeft laten zien. Hij heeft zich voldoende bewezen. Ook zijn er documentaires van Seagal waarin hij o.a. les geeft, misschien moet je die ook eens bekijken. Vooral Marked for Death bevat zeer veel goede vechtscene's waaronder een geniaal en mooi groepgevecht met 3 bad guys tegelijkertijd, en de andere titels die ik net noemen getuigen voldoende van zijn kwaliteiten. Ik geef toe dat het in sommige films veel meer had gekund, en dat er uit zijn kwaliteiten veel meer gehaald kan worden, maar ik heb het idee (moet BOTB nog zien) dat hij weer meer martial arts gaat laten zien, zoals in deze film als ik Mystery mag geloven.

BoordAppel

Ik zal die films die je noemt wel een keer bekijken als ze op tv komen. Hoewel ik denk dat ik ze niet goed, zelfs klote, ga vinden. The Glimmer Man bijvoorbeeld gaf jij een 5 terwijl ik dat echt een heel erg slechte film vond. Als de vechtscenes in die andere films van hetzelfde belabberde niveau zijn dan weet ik wel zeker dat ik m slecht vind.

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Mystery schreef:

En vergeet niet dat hij aardig kan zingen!

avatar van neo

neo

Precies zijn prachtige solo op de cd van Fire Down Below

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Nou, ik zal je wat vertellen; ik hoorde een tijdje geleden het nummer "Girl it's allright" en dacht toen "Hee, da's helemaal zo slecht nog niet". Bleek het dus een liedje van S. Seagal te zijn! Kun je nagaan...