Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Alejandro G. Iñárritu
Met onder meer: Sean Penn, Naomi Watts en Benicio Del Toro
Releasedatum: 1 april 2004
Plot 21 Grams
"How much does life weigh?"
Een vreemd ongeluk brengt een ernstig zieke wiskundige (Paul), een rouwende moeder (Christina) en een herboren ex-gevangene (Jack) samen in een verhaal dat hun emotioneel en fysiek beladen levens toont. Hoewel ze elkaar niet kennen, wordt het trio onherroepelijk verstrengeld in een mix van liefde, verlossing en obsessie.
Paul Rivers
Michael Peck
Brown
Trish
Naomi Watts
Trouwens moeilijk irritant. De wang/kaak van Naomi Watts. Mijn aandacht werd er steeds naar toe getrokken... leek net of ze iets tussen haar kiezen en wang inhielt... Irritante bobbel op haar gezicht. Zulke mensen mogen niet in films spelen.
Wat een treurig commentaar. Dat je aandacht er naar toe wordt getrokken, dat kan maar dat 'zulke' mensen niet in films mogen spelen is natuurlijk een erg irritante onnozele uitspraak. Terwijl Watts hier weer (na Mulholland Drive en Ellie Parker) een van de beste vrouwelijke vertolkingen neerzet van de laatste jaren, in mijn ogen zelfs uit de filmgeschiedenis.
remorz
Inderdaad raar om haar prestatie te laten overschaduwen door dergelijke futiliteiten. En die eindopmerking slaat inderdaad helemaal nergens op! Zulke mensen zouden geen berichten mogen plaatsen
Naomi Watts
Zulke mensen zouden geen berichten mogen plaatsen

Jordy
Je zou bijna denken dat het een grapje was.
Lukic
Natuurlijk mag ze in films blijven spelen... :-P Maar die bobbel blijft irritant daar hoor ik jullie niet over. Is mij dat als enige opgevallen?
En de beste vrouwelijke filmprestatie uit de geschiedenis dat vind ik wel erg ver gaan... Zeker met een bobbel...
aurora
Nou na 13 pagina's dan nog een reaktie...
1. de niet chronologische volgorde van het verhaal wordt toegelicht door de regisseur zelf (op de dvd in behind the scenes) door te zeggen dat mensen meestal ook niet een verhaal chronologisch vertellen. En daar kan ik mij wel in vinden.
2. Ik hield het niet droog toen Watts voor de zoveelste keer naar haar voice mail luisterde...een erg aangrijpende scene
3. Ik heb niet de indruk dat Penn op het eind bewust schoot, maar meer dat het een ongeluk was (hij was ook niet meer helemaal fit lijkt me....)
4. Waarom schoot Penn de eerste keer niet raak? Dat is iets wat ik mij afvroeg..
Maar ach zo kan de lijst wel doorgaan, het is een aparte film waar ik wel van houd. En het snijdt verschillende zware thema's aan zonder oppervlakkig te worden. Een 4.
Lukic
Nou na 13 pagina's dan nog een reaktie...
1. Ja zo ken ik er nog een paar. Wat een dooddoener.
2. Ik kan mij eigenlijk alleen die bobbel nog goed herrineren.
3. Volgens mij schoot hij bewust mis omdat hij die vent gewoon niet wilde doden.
4. Omdat ie bewust mis schoot.
Ik ken ook nog wel een paar zware thema's aansnijden. Dat maakt een film nog niet goed.
akkkia
BenicioDelToro
Fantastische film, een van de beste aller tijden als je het mij vraagt. Vreemd dat ik er nog niet op gestemd had trouwens... Moet mijn lijstje er maar eens op naslaan dan...
Toen ik de film voor de eerste keer had gezien, in de bios, stond ik nog uren daarna paf. Het zet je zo aan het denken hoe kort leven en dood bij elkaar zitten. En alle films die je laten nadenken zijn bij voorbaat goed.
Maar deze film is briljant. Iñarritú levert een sublieme prestatie af door de drie personages los van elkaar op te voeren, hun karakters uitgebreid uit te werken en vervolgens hun verhaallijnen met elkaar te verweven. Als deze personages dan ook nog worden neergezet door klasbakken als Sean Penn, Naomi Watts en Benicio
del
Toro, dan kun je vast wat plekjes vrijmaken in je prijzenkast!
Penns voortdurende beheersing van zijn krachten is fabuleus, Del Toro kruipt zo diep in de huid van de verwoeste 'bad guy' Jack Jordan dat je terugdeinst; zo levensecht. Hij maakt er een man met emoties en diepte van. En Watts is fantastisch in een personage waar alle stoppen uit zijn gesprongen; een vrouw die lijdt door woede, schuld, seksuele honger en onberekenbaar verlies. Dat Inarritu met de levens van deze uitgebluste personages toch een film met een soort 'reddende' boodschap weet te maken bewijst dat hij een filmmaker is van zeldzame klasse.
Ik ben echt van mening - ik weet het, ik ben bevooroordeeld, maar toch - dat dit zeker weten de tweede Oscar had moeten zijn voor Benicio!
krabat
4. Omdat ie bewust mis schoot.
Bedankt voor de spoiler bobbellover (lukic)
mikoz
del
Toro, dan kun je vast wat plekjes vrijmaken in je prijzenkast!
amen
totaal mee eens dus
John Doe
En ik ben het meer eens met de top berichtjes van Lukic
, ook al was ik net niet zo geïrriteerd, dit merkte ik wel. Deze film stond ergens bovenaan mijn must-see list en dat 'ie toch in mijn verwachtingspatroon gefaald heeft zegt voldoende, geen topfilm zoals ik verwachte. Pretendeert het wel te zijn. Dan merkte ik ook erg aan die 21 Grams punchline op het eind, echt zo van: ''goed hé, als je dood gaat verlies je 21 gram! Met zoeen cliché voice-over die interessant loopt te doen'' Even een paar random voorwerpen opnoemen die 21 gram wegen. Gemaakt hoor. Meer dan aardig is het in totaal zeker wel: 3,5*
angerona
Inderdaad,die bobbel was ZWAAR irritant.
Net als de film.
Een regelrechte FLOP als je 't mij vraagt.
Van mij krijgt ie een -100
Naomi Watts
Tjonge jonge waar je je al niet aan kan ergeren. Ik vraag het niet aan jou
bvvlerken
Mijn tip....
Schrik niet als het in het begin een beetje chaotisch is (voor sommigen zal het niet echt goed te volgen zijn).
Naarmate het einde nadert vallen de puzzelstukjes op hun plaats.
S.U.P.E.R. film.
Echt genoten.
Prachtige acteerprestatie's en supergeregisseerd.
b_cru
Mooie film wat ik persoonlijk vergelijkbaar vind met Memento. Waar Memento steeds beter werd, vond ik deze film steeds langdradiger worden. Op een gegeven moment snap je het wel en dan duurt de film nog een uur. En om nou te zeggen dat er dan nog veel verrassingen komen... De acteerprestaties houden het niveau van de film hoog, maar boeien deed het me niet meer. Toch nog 3 sterren.
gertos
De nieuwste rage: knip een film in 87 stukjes, hussel de boel door elkaar en puzzelen maar! En oh, oh wat voel je je dan slim als je het allemaal nog netjes kan volgen! Van mijnheer Del Toro heb ik nog geen enkele goede film gezien. Naomi Watts vond ik wél erg sterk, vooral in haar (terecht) hysterische scenes en Sean Penn is bijna altijd uitstekend, al vond ik hem hier ook niet echt in topvorm.
Ik beloof hierbij wél plechtig dat ik nóg voorzichtiger zal zijn in het verkeer (al heb ik gelukkig niet zo'n truck van circa 2500 kg en een stevige bull-bar op de neus voor de deur staan. met zo'n tank rijd je inderdaad probleemloos een jong gezin aan flarden als je effe niet oplet!)
En die muziek: was dat geen exacte kopie van de score van Amores Perros?
En mijn donorcodicil blijft ook leeg: je zal zo'n mafkees voor je hebben staan als nabestaande, lekker is dat!
Mischa
Van mijnheer Del Toro heb ik nog geen enkele goede film gezien. !
Dan raad ik je toch echt Fear and Loathing in Las Vegas aan!
Mooie film trouwens, 21 grams; fantastisch geacteerd, mooi gemonteerd (en dan heb ik het niet zozeer over de flashbacks) en gefilmd.
Madecineman (moderator films)
Mooie film wat ik persoonlijk vergelijkbaar vind met Memento.
Ik snap de vergelijking wel maar ben het niet helemaal met je eens. Het verknippen bij Memento heeft duidelijk een relatie met het verhaal. Immers de hoodpersoon uit Memento is zijn korte termijn geheugen kwijt. Het niet chronologisch verloop van deze film draagt dus bij tot het begrijpen van het hoofdpesonage. Je wordt als het ware zijn verwarde geest ingezogen.
Bij 21 gramms echter vind ik het hele verknippen van de film een beetje doelloos en chaotisch. Ik vind niet dat het iets bijdraagt aan het verhaal. Het komt de film dan ook niet echt ten goede.
betekenis
Dit is een zeer goede film!
Deze film roept vragen op bij de kijker als;
Hoe ga je om met verlies?
en hoe met schuld?
Het gaat in deze film o.a. over een man die het goede wilt gaan doen; nadat hij zich als een soort 'varken' heeft gedragen. Hij wordt zeer gelovig en probeert zo goed mogelijk te leven.
Maar ondanks dat veroorzaakt hij een ongeluk waarbij een man en 2 kinderen om het leven komen.
Hij snapt er niets van; waarom hem dat nu moet overkomen nu hij eindelijk het rechte pad opgaat. Hij zoekt een antwoord bij zijn geloof en omgeving, maar krijgt die niet.
Daarnaast gaat het om het verlies van de moeder en vrouw van de slachtoffers. Hoe kan je dit ooit goed verwerken? en kan je iemand voor een ongeluk als dit ooit vergeven?
Hier gaat het om in deze film en de regisseur Alejandro Gonzáles Inárritu samen met de acteurs hebben hier een zeer goede film neergezet!!!
gertos
Hoi betekenis,
Bedankt dat je de film even voor de lezers uitlegt, maar gebruik hiervoor even de tekens tussen je tekst. Je eindigt de tekst vervolgens met . Dan kan het lezende publiek zélf verrast worden hoe het met Del Toro vergaat in de film!
Hallo filmliefhebbers,
Als je je aangesproken voelt bij deze aanhef...kijk deze film dan! Ik heb de film net gezien en ik kan alleen maar zeggen...geniaal...maar goed het blijft natuurlijk een subjectieve reactie van mij...ik heb m net gezien en ik zit er nog in...Een goede film is voor mij een film die je aan het denken zet en wat met je doet....nou dat deed deze film zeer zeker. Erg zwaar onderwerp maar goed gebracht. Ik las laatst een 'recentie'over deze film van iemand die erbij in slaap was gevallen...daar snap ik dus helemaal niks van! Goed... kijk en oordeel zelf! Prima acteerwerk van Penn, Toro en de actrice waarvan ik even de naam niet meer weet...geweldig, hij krijgt er van mij echt 5!
mimihopps
oeps...beetje stom naomi watts, staat er boven. Sorry ik ben nieuw hier en ik had het even gemist...
as
Wat een schande dat je 'The Legend' kan vergeten
West
Wat een fantastische film. Mooi, droevig, bijzonder en wat een sfeer, wat een plaatjes, wat een dialogen en wat een prachtige muziek. Na Amores Perros weer een topfilm van Inarritu. 5*
mimihopps
oh wat leuk dat wist ik niet bedankt voor de info...inderdaad wel een beetje dat sfeertje. Ik vond Amores Perros ook erg goed en vernieuwend! Al vond ik deze toch beter (komt misschien door Penn
... Enne..dank je nu weet ik weer waar ik haar van ken....maarre ik vind Jared Leto the legend!
Stephan
Briljant. Structuur wat warrig maar spel van de drie hoofdpersonages allen oscarwaardig.
spuit11
Het is even lezen, maar dan heb je al de 14 bladzijdes gehad.
Ik heb deze film 2 keer in de bios gezien, en blijft nog steeds indruk maken. Het is eigenlijk een groot drama en ellende, en het houdt je nog wel even bezig wanneer je de zaal uitloopt.
Ik vond het een erg indrukwekkende film en de karakters waren zeer goed uitgewerkt en intrigerend hoe iedere individu met zijn eigen problemen omging en hoe de 3 personen met elkaar in contact kwamen en welke relaties daaruit ontstonden.
Over het acteerwerk is iedereen het volgens mij eens, dat was van een uitmuntend niveau. Er sprong er voor mij niet echt iemadn uit. Ik vond Sean Penn in deze film wel beter dan in Mystic River, maar de Academy durfde het zeker niet aan om hem 2 nominaties te geven.
E V
Sean Penn was hier inderdaad stukken beter. In Mystic River vond ik hem persoonlijk niet eens zo goed.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix