• 9.378.170 stemmen

Met onder meer: Al Pacino, Russell Crowe en Christopher Plummer

Gesproken taal: Engels, Arabisch, Perzisch en Japans

Releasedatum: 6 april 2000

Plot The Insider

"Two men driven to tell the truth … whatever the cost."

Producer Lowell Bergman van het programma '60 minutes' ruikt een verhaal wanneer Jeff Wigand, voormalig onderzoeker bij tabaksfabrikant Brown & Williamson, niet met hem wil praten. Wanneer de fabrikant Wigand dwingt om een overeenkomst na te komen, besluit hij toch om Bergman in vertrouwen te nemen en de waarheid over zijn werkgever naar buiten te brengen. Zowel Bergman en Wigand komen er echter achter dat dit niet zo makkelijk is als gedacht.

Lowell Bergman

Richard Scruggs

Ron Motley

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Goede film. Ik had hem een tijd geleden "blind" gekocht omdat Al Pacino en Russel Crowe erin zaten. Hij duurt wel vrij lang maar persoonlijk vind ik dat de film geen moment verveeld. Heel goed wordt duidelijk wat voor macht grote multinationals hebben en wat voor smerige spelletje sommige multinationals met hun (ex)werknemers spelen. Kapitalisme kan ook heel gevaarlijk zijn blijkt ook uit deze film.

avatar van boondock

boondock

Phil Leotardo schreef:

Ik heb hem ook blind gekocht om precies dezelfde reden, maar ondanks dat ik een pacino-fan ben, vond ik niet dat hij deze film op een hogerniveau kon brengen. Ik vond hem ook te langdradig, de film had na een uur ook wel kunnen beginnen. Een beetje een teleurstelling.. 2,5 *

avatar van Rujar

Rujar

Droge korst....... wel boeiend.

avatar van Jordy

Jordy

Als in "wat doe jij voor de korst?"

avatar van boondock

boondock

avatar van Rujar

Rujar

Jordy schreef:

Als in "wat doe jij voor de korst?"

Nee meer als boterham.

Ik snij altijd de randje eraf.

avatar van et0007

et0007

Ik vond het een goede film, niet heel speciaal maar het keek heel goed weg en de lengte irriteerde mij ook niet. Alleen bij de scene in de tuin en bij de scene met de kogel in de brievenbus ging ik denken dat die dreigementen misschien van Bergman zelf kwamen, omdat hij zo meer kans zou hebben op de verklaring van Wigand. Vooral omdat er zo overdreven de nadruk op werd gelegd dat hij zo'n integere journalist zou zijn. Ben ik hierin de enige of hebben meer mensen dat gevoel?

avatar van 93.9

93.9

Typisch weer zo'n veel te degelijke Amerikaanse film.

Heel goed geacteerd, prachtige score enz enz., maar ik raak er eerder verveeld ipv enthousiast van.

Ook idioot lang! Wat doet het begin van de film terzaken????

avatar van kamar

kamar

deze film zit natuurlijk in mijn top10 en is gegarandeerd een waargebeurd verhaal.ik denk daarom dat het zo uitstekende film uiteindelijk is geworden dus en toppertje!!!!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Geweldige film met wat kleine minpuntjes. Vooral de muziek, die erg deed denken aan sommige nummers van Hans Zimmer. Wat zoekwerk leerde dat deze bagger is geproduceerd door Lisa Gerrard, en imdb.com vertelt daarnaast:

Trademark: Jaw-droppingly soaring vocals, wordless lyrics
Dat klopt inderdaad wel, het is steeds van: "ARIEEEEEEEEEEEEEELSHAAAAROOOOOOHHHOOOOON". Volgens mij zitten er toch stiekem boodschappen in, kan bijna niet anders.

En tsja, de lengte. Het begon heel erg beklemmend en boeiend maar later zakte het wat in, de sfeer werd minder dreigend en het werd een beetje gezeik bij CBS (waarmee ik niets zeg over de uitvoering daarvan, want die was enorm goed). Het haalde het gewoon niet bij het naargeestige sfeertje uit het begin van de film. En die grijze oude mannetjes bij CBS leken veel te veel op elkaar, was wel een beetje verwarrend.

Desondanks 4 sterren, erg goede film.

Pavo schreef:

maar let eens op de symbolieken erin en je zult direct terug meer geboeid zijn.

Ja, wanneer Wigand in de auto zit op weg naar een zeker lot, en hij dan eerst langs een kerkhof komt en daarna langs een brandend autowrak, dat soort dingen. Het is een goed uitgewerkte film, die niet lijdt onder de lengte, eerder onder het iets minder sterke tweede deel. Het plot sukkelde wat door, er was eigenlijk niet echt meer een plot. Beetje jammer.

avatar van Sharkynl

Sharkynl

Ik vond deze film te langdradig ze blijven steeds maar doorgaan op die macht van die multinationals

avatar van pascal83

pascal83

Na een sterk begin zakte de film jammer genoeg – en tegen verwachting in – in. Russell Crowe speelde uitstekend de rol van de klokkenluider die door al de ophef en de stalkercampagne (geweldige scène bij het golfen!) steeds dieper weg zakt en veranderd in een hoopje menselijke ellende. Al Pacino acteerde weer routineus met een hoop theatraal gedoe (al toonde Bruce McGill als advocaat ook een sterk staaltje tijdens de getuigenzitting).
Na de getuigenzitting wordt het toch weer meer een feest van herhaling en weet de film jammer genoeg – na een sterk begin – nergens meer te boeien.

avatar van Pacino88

Pacino88

Een zeer goeie film,maar zeker geen klassieker.Hoewel het plot alleen maar over de tabaksindustrie gaat,keek ik toch nog geboeid naar alles scenes over de CBS,hoe ze daar genaaid worden en hoe Pacino tegen het systeem in begint te werken.Verder zit ik niet in die business,maar dan is deze film waarschijnlijk nog veel beter voor diegene,ik vond dat in ieder geval goed uitgewerkt.Verder ben ik het wel eens met velen dat de film wat langdradig is,na een uur werd de film eindelijk boeiend.Ook worden er iets te veel namen genoemd,zeker geen luchtige film.Pacino en Crowe waren erg goed,maar dit is zeker niet Pacino's beste.

en wat een schitterende scene in die rechtzaal,wanneer Bruce mc Gill pissed wordt op een van die mannen uit Kentucky (daar had die dacht ik mee te maken.)

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Michael Mann,de Man achter "Heat"brengt weer een goeie film.Het verhaal klinkt nogal saai en er worden weinig of geen geweren getrokken maar bij de eerste 90 minuten is deze film een TOPthriller.Russel Crowe & Al Pacino geven met hun (zoals altijd)geweldige acteerprestatie de film toch dat geweldige mee.De film houdt een spannende sfeer aan over de griezelige waarheid achter de sigaretten en 2 mannen onder zware druk.Maar dat fantastische sfeertje blijft niet aanhouden.De film wordt wat saaier en te lang(159 minuten)Toch blijft het een genot om Al Pacino nog een keer te horen vloeken

avatar van rubenab

rubenab

prachtige heldere complete film met een verstikkend effect! prachtig, 4 sterren waard!

avatar van Fredo Corleone

Fredo Corleone

Spannende Thriller met geniale rollen van Pacino en Crowe.

avatar van Gehenna

Gehenna

Absoluut top, de derde keer dat ik hem zie en hij blijft gewoon boeiend.

Erg sterk acteerwerk weer van vooral Russel Crowe! 4.5*

avatar van thibault14

thibault14

Superfrustrerend, vrijdag 20 januari om 23u50 op canvas, kunnen ze nog later. Idem met de Virgin Suicides enkele weken geleden, zullen we allemaal een protestbrief schrijven ofzo?

avatar van JoeCabot

JoeCabot

thibault14 schreef:

zullen we allemaal een protestbrief schrijven ofzo?

Is niet nodig denk ik Op Britse zenders beginnen de films meestal nog later. We mogen blij zijn dát ze hem uitzenden...

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

thibault14 schreef:

Superfrustrerend, vrijdag 27 januari om 23u50 op canvas

ik vind het meestal wel een lekkere tijd... op vrijdag zit ik dan net een uurtje op de bank en kan ik nog aan ee kwaliteitsfilmpje beginnen

avatar van gotti

Wanneer komt het in NL voor dan, dat er een film op de publieke op een 'normale' tijd wordt uitgezonden? Een paar keer per jaar, hooguit...

avatar van Guyke

Guyke

Het zal bovendien niet makkelijk zijn om op zo’n laat uitzenduur wakker te blijven. Ik bekeek de film enkele jaren geleden en herinner mij dat ik hem erg saai en langdradig vond. Welliswaar zit de film goed in mekaar en is op Amerikaanse manier zeer professioneel gemaakt. Hij kon mij echter nooit kippenvel bezorgen. Te lang, te langdradig en te weinig voortgang. Als verstokte roker ben ik misschien wel vooringenomen…

avatar van Scratt

Scratt

Canvas is gewoon een achterlijke zender. Als ze dan eens een goede film spelen is dat altijd op een zeer laat uur, ofwel wordt er een film uit het programma geschrapt wegens voetbal enz...

Ik neem 'The Insider' wel op is een michael mann film, die vindt ik tot hiertoe allemaal zeer goed

metaledje

het is weekend man,lekker kijken met een drankje erbij bier,wiskey,chips en film,perfecte combi op een vrijdag avond

avatar van Benninf

Benninf

Komt deze wel echt vanavond, want de gids meldt wat anders.

metaledje

inderdaad gods and monsters staat in de gids :-/

avatar van Benninf

ja dus...

zeer sterke film .. 3.5*

avatar van Eyesolation

Eyesolation

Ben wakker gebleven (hoewel ik op zaterdag moet werken) en had er geen spijt van. Sterk verhaal, sterke acteerprestaties en een sfeervolle regie van Michael Mann!

****