• 9.376.411 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 28 september 2000

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Wilde Mossels

"Happiness is a foreign landscape"

Wilde Mossels vertelt het verhaal van Leen, Daan en Jacob die proberen invulling te geven aan hun bestaan in een klein Zeeuws dorp. Terwijl Daan zijn toekomst in het dorp ziet en Jacob zijn zinnen zet op studeren, probeert Leen zich op een andere manier te ontworstelen aan zijn beklemmende bestaan. Visioenen over een leven in Ierland, motorrijden, muziek en wilde feesten bieden tijdelijke bevrediging, maar geen uitkomst.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Wouter

Jaren vijftig!? Met zulk lang haar?

avatar van rzasa

rzasa

Aardige film. Alleen vond ik het jammer dat de film niet boem, afgelopen was nadat Leen een kogel door zijn kop had gejaagd. Ook was duidelijk te zien dat bij de sprongen over de sluis niet de chopper van Leen werd gebruikt, maar een crossmotor. Ik snap dat budgetair wel hoor, maar toch.En jongens, draag nu toch eens een helm op je motor! Leo de Haas zegt het aldoor.

avatar van bonothecat

bonothecat

Een film met een heel eigen sfeer. Goed neergezet.

avatar van 93.9

93.9

Dit is er een om echt trots op te zijn!

We kunnen het wel!

Heb het idee dat als er druk achter zit van geldschieters enz het altijd fout gaat met de Nederlandse film.

4 volle sterren!

avatar van cornelis

cornelis

93.9 schreef:

Hoe kom je aan dat idee?

Yak

4,5*. Een pracht van een film.

Yak

Maar lieve god, wat een ongelooflijk lelijke poster.

FisherKing

En wat nog erger is Yak, niks anders te vinden

avatar van Wouter

Terwijl dit niet eens een van de paar verschillende officiele posters is. Dit is de dvd-hoes.

NERD

Ja, poster is inderdaad wel wat mooiers van te maken. Verbaas me toch wel vaak over slechte filmposters. Zijn zoveel mensen die het zo graag en zo veel beter kunnen doen.

Nogmaals, dit is geen poster.

Poster

Die officiële DVD zal wel op de wc gemaakt zijn ofzo. Maargoed laat ik mijn grafische frustraties maar verder voor me houden.

Maar blijft toch jammer

FisherKing

Dit, overigens brakke plaatje, is ook geen poster.

Zelfs op de DVD staat geen promotiemateriaal.

NERD

Dat snap ik, bedoelde alleen maar dat wat er voor DVD cover gebruikt wordt wel zeer simpel en in no-time gemaakt is.

Laat maar, gaat offtopic

avatar van Wouter

Grappig. De film had meerdere posters, maar deze zag ik nimmer. Vind 'm wel mooi, trouwens.

Wouter schreef:

Deze heeft NERD zelf gemaakt, toch? Vind 'm ook wel mooi.

avatar van empirekees

empirekees

Nou op google is er niets anders te vinden dan deze poster.

NERD

Yup yak, en bedankt jullie beide. Maakte hem niet om op te scheppen overigens, maar om mijn frustratie te uiten over het feit dat men maanden over films doet en dan een poster/dvd hoes gebruikt die in 2 minuten gemaakt lijkt te zijn, zonder enige duidelijke relatie met de film of de algemene sfeer daar in.

Maar nogmaals bedankt

avatar van Flipman

Flipman

Een 4,5. De beste Nederlandstalige film die ik ooit heb gezien. Geweldig verteld.

Op veel momenten in de film heb je iets van: er gebeurt hier gewoon niks! en dat klopt: daar gaat het de hoofdpersoon (Leen) ook om! En als je als kijker dat gevoel dan ook krijgt, dan kan de film al niet eens meer slecht zijn! Of juist wel, natuurlijk... Maar nee, in dit geval betekent het dat het een goeie film is! Geweldig zelfs!

avatar van Da Jando

Da Jando

Geweldige film! Ziet er ongelofelijk goed uit, dat blauwe past perfect in de lekkere ruwe sfeer. De muziek is te gek, het acteerwerk is goed, de personages met hun zeeuwse accent zijn leuk en het einde is sterk, al had het misschien net wat eerder mogen eindigen. De poster (dvd kaft) doet helaas niet denken dat dit zo'n goede film is, jammer.

De feesten, de motorridjes, de hallucinaties, die ierse kerel, de spanningen tussen moeder en zoon, de prachtige beelden, de humor etc. etc. Geweldig!

Deze heeft zeker m'n verwachtingen overtroffen. 4,5*

FisherKing

Overigens vind ik de titel erg slecht bij de film passen. Wellicht wel 1 van de meest slecht gekozen titels ooit.

(daardoor duurde het ook zo lang voordat ik de film zag, want wie gaat er nu naar een film met mossels (culinair gezien niet een van mijn favorieten, om van die andere associatie maar te zwijgen))

Quentin

Prachtige film, volle 4,5 *! Kan me iemand de geweldig quote van Josse de Pauw geven die Fedja op het laatste opschrijft?

avatar van 93.9

93.9

FisherKing schreef:

Nee, FUCKING AMAL is uitnodigend!

avatar van bisse

bisse

Beste nederlandse film die ik heb gezien. Prachtig geschoten en erg sfeervol. Hoe kan het dat er niet meer te zien is van deze talentvolle regisseur?

bisse schreef:

Komt een musical en een thriller van hem eraan.

avatar van cornelis

cornelis

bisse schreef:

meer te zien van deze talentvolle regisseur?

o.a.

Lion-commercial met Anouk.

Heineken-commercial met 'Donny'.

Maar gelukkig is-ie ook met films bezig.

Quentin

"Gottegot, wat is mijn lot, eerst hard werken, dan kapot, een schep zand op je donder en je ligt der onder."

avatar van gotti

cornelis schreef:

o.a.

Lion-commercial met Anouk.

Heineken-commercial met 'Donny'.

Maar gelukkig is-ie ook met films bezig.

Een Musical hoorde ik?

avatar van Wouter

Hij is ondermeer bezig met de verfilming van Herman Kochs Odessa Star.

avatar van as

as

Wouter schreef:

Hij is indermeer bezig met de verfulming van Herman Kochs Odessa Star.

Glaasje op?