Wilde Mossels (2000)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 28 september 2000
Bekijk via CineMember
Plot Wilde Mossels
"Happiness is a foreign landscape"
Wilde Mossels vertelt het verhaal van Leen, Daan en Jacob die proberen invulling te geven aan hun bestaan in een klein Zeeuws dorp. Terwijl Daan zijn toekomst in het dorp ziet en Jacob zijn zinnen zet op studeren, probeert Leen zich op een andere manier te ontworstelen aan zijn beklemmende bestaan. Visioenen over een leven in Ierland, motorrijden, muziek en wilde feesten bieden tijdelijke bevrediging, maar geen uitkomst.
Beetje een experimentele en aparte film.
De film duurt bijna twee uur en ik denk dat als 't bij 90 minuten was gebleven, de film veel beter te verteren zou zijn geweest. Er zitten nogal wat knullige en overbodige scenes in.
Jammer vind ik ook dat er een blauw filter over de film heen is gezet. Vond dat niet echt bij deze film passen.
De scene met de meeste actie er in, wordt helaas door de hoofdrolspeler ge(dag)droomd. Had graag gezien gezien dat 't wel echt zo gegaan was. Was voor het verhaal een stuk interessanter geweest.
cornelis
Ik heb begrepen dat de videoversie ruim 5 minuten korter is dan de versie die op film werd vertoond. De eerste versies van de film waren nog bijzonder veel langer overigens.
Geen blauw filter, maar alles op Tunksten gedraaid en niet gecorrigeerd. Inderdaad wat te lang, ander was de film nog beter. Dessalniettemin één van de beste Nederlandse films van de laatste jaren.
Ontzettend goede filmmuziek trouwens! Echt uniek voor een Nederlandse film, zoveel muziek er in deze film zit.
Ha ha, grappige naam. Relatief goedkope (hand)camera zeker ? Maar eh, ze hadden natuurlijk ook aan kleurcorrectie kunnen doen. Hebben ze (bewust) niet gedaan...
cornelis
Tungsten is de naam voor kunstlichtmateriaal. Deze film is volledig opgenomen op 35mm filmmateriaal. Is nix goedkoop aan, in tegendeel.
En die muziek heeft ze veel bloed, zweet en advocaten gekost.
Er is doelbewust op kunstlichtmateriaal in een buitenomgeving gedraaid, en daardoor trekken alle kleuren naar blauw. Vergelijk interier/extrerieur witbalans bij videocamera's.
Gedraaid door een van de beste cameramensen van NL.
Judith
Zeeuwse trots... De film is bij mij in de buurt opgenomen!
Erg leuk om dat zeeuwse dialect in een film terug te horen
cornelis
Volgens mij wel. Angelique de Bruijne komt uit Zeeland, hoorde ik.
narva77 (crew films)
Goede film, leuke muziek maar duurt alleen te lang!
Menni
'k Heb er niks tegen hoor, maar vond 'm volstrekt niet boeiend..
ichi
Leuk stom praat, sympathiek. Heeft wel wat van Spetters. Nahville Pussy Rocks, ik vond het niet saai. Is Zeeland echt zo boring?
gimli f
Jazeker, wel een goede film. Er zaten wat aardige stukken in deze film, de muziek was goed, het verhaal aardig en uit het leven gegrepen...
Dit was in ieder geval een betere film dan de Nederlandse films die in de jaren tachtig werden gemaakt (type Schatjes enzo...).
gimli f
Ik geloof niet dat Zeeland zo boring is, alleen enkele stukken daar diep op die eilanden.... En Nuff Said? Even leuk als Nashville Pussy, right?
ichi
Nuff Said waren zeker die dudes(uit R'dam in't echt)in die band die aan het repeteren waren, oemoemenomoe, zoiets, grappig liedje. De muziek krikt de film naar een hoger plan.
Naast Met Grote Blijdschap een van de betere films uit ons landje de laatste tijd.
oemoemenoe
Dat betekent 'Hoe moeten we nu?' lees maar es goed.
LauraPalmer
Echt een te gekke film!! Niet heengaan als je niet lekker in je vel zit...
LauraPalmer
Ik ken ook iemand die altijd dit "argument" gebruikt als hij een film niet leuk vind. Het mag wel, maar je hebt er niet zoveel aan. Wat vond je dan niet boeiend als ik vragen mag?
Mirandak
Als je een echt Zeeuwse Band wil horen. Zoek dan maar eens naar Surrender (ook bekend onder de naam n8werk). Zij zingen in het zuid bevelands ( kom ik van oorsprong vandaan).
narva77 (crew films)
Mwa Surrender vind ik een beetje teveel een kloon van Normaal
bylar
Leuke film over het Lege Leven.
Leuk om die Zeeuwen te zien ploeteren met het bestaan?
"Ik worstel en verdrink bijna"- was het niet zoiets?
****

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus