Genre: Actie / Drama
Met onder meer: Takeshi Kitano, Tadanobu Asano en Yuko Daike
Gesproken taal: Japans
Releasedatum: 5 februari 2004
Plot Zatôichi
"His sword made him a hero... his courage made him a legend."
Japan in de 19e eeuw. Zatoichi is een blinde zwerver die leeft van het gokken en het geven van massages. Maar deze onopvallende man is eveneens een meester in het zwaardvechten. Zatoichi is bliksemsnel en uiterst doelgericht. Als hij in een bergdorpje aankomt, merkt hij dat het hele dorp geterroriseerd wordt door de bende van Ginzo. Wie Ginzo in de weg durft te staan, wordt onherroepelijk uitgeschakeld. Aangezien Ginzo de ronin Hattori heeft ingehuurd, gebeurt het opruimen van de niet-eensgezinden snel en doeltreffend. Maar als Zatoichi de bende van Ginzo tegen het lijf loopt, wordt een bloedbad onvermijdelijk...
Zatoichi / Ichi
Ogi
Pub Owner
bisse
Beat takeshi rules
Wat is hij toch een geweldige filmmaker. Het spel met geluid en beeld in deze film is weer meesterlijk. Wat beat het beste kan van alle regisseurs is schoonheid blootleggen in hele simpele handelingen en dialogen. Ook zijn droge humor brengt hij weer uitstekend over in deze flick.Hij is volgens mij zonder twijfel een van de grootste regisseurs van dit moment. Daarnaast maakt ie ook nog eens films aan de lopende band.
Nivola
Wat is dan dat oudere werk?
Ik heb de ophef over deze regisseur nooit begrepen. Tien jaar geleden was Sonatine een meesterwerk dat je gezien moest hebben, maar ik snapte absoluut niet waarom.
Toen probeerde ik het maar weer eens bij deze film, die ook de hemel in werd geschreven, maar ik snap het nog steeds niet: een rammelend script, rommelige shots, houterig acteerwerk en personages die me totaal niet boeien.
Ik mis kennelijk iets, maar wat?
Nivola
Nee dus. Zijn dat ze, die ik moet zien? En welke dan in het bijzonder?
T.O.
Het kwam op mij over als een luchtige film, met een aanzienlijk aantal mooie en grappige scènes.
Algehele structuur en verhaallijn ben ik minder over te spreken, maar ja ik vrees dat alle Kitano-films dat wel zullen hebben, na de drie die ik gezien heb.
bioscoopzaal
Van de officiële site van Takeshi Kitano:
For some months now, Kitano has been appearing in public with blonde hair, and as Kitanos hair has been its usual dark since December 2003, the change in colour has caused fans to speculate about "Zatoichi 2". So, in order to end speculations and to answer those who emailed, kitanotakeshi.com can confirm, that Kitano indeed is making "Zatoichi 2".
As the story goes, when Kitano agreed to make "Zatoichi", he also agreed to make a sequel, if the first film would become a huge succes. Not only did "Zatoichi" become a huge succes, it became the biggest succes in Kitanos career as a director. Kitano didn't talk about it, as he hadn't decided when to make it. After all, he had only promised to make it, but not when, and he had already decided to dedicate 2004 to acting. But in August 2004, the contracts were signed and about the same time, Kitano dyed his hair blond again.
There are no details on the actual shooting, neither when nor where, on cast or on story. A possible premiere date would be during Venice 2005, but nothing is decided yet.
FisherKing
'k ben een Kitano-fan, maar ik vind dit uitermate slecht nieuws. (alhoewel ik op verrassingen blijf hopen)
Goodfella
Mja, inderdaad. Jammer dat wanneer dit soort eigenzinnig volk geld ruikt direct de melkkoe wordt ingeschakeld. Zo lijkt het tenminste..
Zo ben ik nog steeds bezig met het wegspoelen van de kater van The Eye 2.
danuz
Afgezien van de humor en de mooie setting + kostuums was dit een film zonder gevoel.
Ik zat de hele tijd te wachten totdat de film enige samenhang kreeg, maar tevergeefs.
Echt heel jammer...
De visual effects waren echt om te HUILEN! wat verschrikkelijk.. Ik kon het gewoon niet aanzien.
De ritmes in de muziek waren wel leuk gedaan, maarja, ik had wel meer verwacht van Kitano..
Ik denk dat ik hem 3 sterren (maar dan ook maar net) geef voor setting + humor..
BoordAppel
"Een film in de stijl van Crouching Tiger Hidden Dragon"
Staat er op de DVD hoes van deze film. Daar zullen dus een hele hoop mensen in gaan trappen.
danuz
Ja, werd zelfs verteld voordat de film begon, in het filmhuis :S
Sloeg ook weer nergens op, maar dan ook echt nergens. Behalve dan dat er zwaarden waren en Samurai's...
Maarja, is een man met een geweer ook gelijk een gangster?
BoordAppel
...en Samurai's...
Nou, dat lijkt me toch sterk in CTHD.
danuz
Hmmm, ik vind het feit dat er Samurai's inzitten het niet gelijk CTHD stijl is, maarja..
TLD
"Een film in de stijl van Crouching Tiger Hidden Dragon."
Dat staat tegenwoordig op de dvd hoes van iedere aziatische film, zo ongeveer.
Zondag was ik in de mediamarkt waar een meisje Baise Moi wilde kopen en aan haar vriend de woorden Natural Born Killers op zijn Frans van de hoes voorlas.....
E V
Een hele bijzondere film over een blinde samourai vechter/ masseur met geblondeerd haar. Een verhaal met spattend bloed, afgehakte ledematen, muzikale schoffels en hamers, een man verkleed als geisha, een gok verslaafde neef, terroriserende bendes en een snaarinstrument met een verborgen dolk.
regie van Takeshi Kitano die ook de blinde samourai speelt.
Diesel
Hij doet toch gewoon zijn ogen open en dan zegt een van de mensen toch ook nog iets in de trant van: "Heila! Je kan wel zien?". En op het strand ziet hij toch ook wat die andere meneer van plan is, anders zou hij zijn grip op zijn zwaard toch niet veranderen. Wat is er eigenlijk het nut van dat hij zegt dat ie kan zien maar toch gewoon blind is?
klik
Ondertiteling: Even with my eyes wide open, I can't see anything!
Diesel
Prachtige film met betoverende muziek. De vechtscènes werken extreem adrenaline pompend en al dat bloed maakt het alleen maar leuker. Kitano bewijst nog maar eens dat hij een unieke stijl van regisseren heeft. Mooie flashback sequences, beklemmend sfeertje en een prachtrol van Tadanobu Asano. Zeer geslaagd. Vier dikke sterren.
Heb nu drie Kitano's gezien en alledrie beloont met 4*
Next stop: Sonatine
Flipman
Subliem, deze film. Takeshi Kitano rules!! Sommige humoristische en/of absurde momenten verrijken deze film. In sommige situaties is het gewoon absurditeit ten top, van "Wat gebeurt er nou?!" Heel mooi.
Ook die laatste quote: "Zelfs met mijn ogen wijdopen zie ik nog niets." Die vond ik zo geweldig!
Goodfella
Vandaag weer gezien en het blijft een heerlijk speels en luchtig samuraifilmpje inderdaad. Die scène waarin je allerlei timmerlui op de maat van de muziek aan een huis ziet werken is werkelijk fascinerend! Bijna nog leuker dan de eindscène. Die 4* blijft zeker staan.
Mr Orange
Ge-wel-di-ge film. Compleet gestoord soms en vrij bruut, dan weer een slakketempo gevolgd door een komische situatie. De dobbelscene is hilarisch! Erg slechte special effects, maar dat maakt het alleen maar beter. En het einde maakt dat je wil opstaan voor een staande ovatie.
We want more, we want more, WE WANT MORE!
JDM
Zeer gave film. Deed me denken aan Kill Bill. Zeer mooie vechtscenes. En af toe lagen we dubbel van bepaalde grappige stukjes zoals buurjongetje die droomt om samoerai te worden. Een dikke 4*.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix