• 9.378.314 stemmen

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001)

Komedie / Romantiek | 122 minuten

Met onder meer: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz en Dominique Pinon

Gesproken taal: Frans en Russisch

Releasedatum: 6 december 2001

Plot Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

"One person can change your life forever."

Amélie is op zoek naar liefde, en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier initiatief voor zal moeten tonen. Zij treft haar geluk door zich in te spannen voor het geluk van anderen.

avatar van The Oceanic Six

Helaas, dit doet mij helemaal niks.

Door alle lovende verhalen en de enorm hoge score hier heb ik hem toch maar eens bekeken maar ik kan wel concluderen dat dit niet mijn type film is. Ik had hem al jarenlang geboycot door de in mijn ogen zeer lelijke cover van de film. Het nodigde me gewoon al niet uit om er aan te beginnen. Maar goed, nu dus toch eens gedaan.

Amelie vind ik maar een nietszeggend en lichtelijk irritant personage. Daarnaast deed het hele plot me ook weinig. Het is leuk bedacht, maar ik werd er niet warm of koud van, laat staat een goed gevoel, wat velen zouden krijgen na het zien van deze film.

De film heeft gewoon weinig wat me raakte. Nou werkt het ook al tegen dat de film Frans gesproken is. Ik blijf dat maar een vervelende taal vinden, zoals het allemaal klinkt.

Dan hou je alleen een visueel aantrekkelijke film met een mooie soundtrack over. Want de hele aankleding van de film was wel uitstekend moet ik zeggen.

Het zal wel een film zijn die meer aanslaat bij arthouseliefhebbers ofzo. Niet bij mij ieder geval.

avatar van deft0nes

deft0nes

Net deze film herzien. Half puntje erbij.

Wat een prachtige, schattige, liefdevolle en ontroerende film is dit toch. Het verhaal is prachtig, is liefelijk subtiel en vreemd (in de leuke zin ). De prachtige 'franse' (want zo klinkt het) muziek, geeft de film een heerlijke scheut sfeer mee. Cinematografisch zit het ook prachtig in elkaar. Het camerawerk is prettig en Jeunet gebruikt een mooi en bijpassend warm kleurenfilter, wat de film nog eens extra sfeer geeft. Want dat ademt de film letterlijk; de Franse, of beter gezegd de Parijse sfeer, met z'n hoekwinkeltjes café noir en dergelijken. En dan nog eens verteld in de prachtige Franse taal. Ik heb de gehele speelduur met een glimlach zitten kijken. Maar daar eindigt het gevoel niet; deze film kan je met een vrolijk gevoel achterlaten, maar zo te lezen is dat niet voor iedereen weggelegd. Ik ben in ieder geval weer helemaal vrolijk, en dat had ik net nodig

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ook erg lang uitgesteld om Amélie Poulain te zien. Uiteindelijk dan toch. En het is heel goed meegevallen. De "Fabuleux Destin" slaat op ieders "Fabuleux Destin", en hoe we allen van ons leven iets moois kunnen maken.

Jeunet is visueel even speels en creatief als Tautou in haar rol. Het is een frisse kijk op hoe mensen elkaar bekijken, en zichzelf. O ja, ik vond het een erg genietbare film waar je na afloop positief en opgebeurd van wordt. Na een donkere deprimerende dag deze film bekijken, en je bekijkt het leven weer rooskleurig en positief. Die kinderlijke romantiek van Amélie vond ik een stuk minder passend, en kwam iets te naief over in het geheel. Spelletjes spelen en blijven spelen, en dan op het einde kus, kus, kus zonder een woord te wisselen. ahum ahum . De kitscherige Parijse sfeer van Montmartre en bijhorende muziek is het ideale decor voor zo'n sprookjesachtig verhaal. Zeer goede film, die ook grappig is op zijn eigen manier. Hard lachen zit er niet in, glimlachen voortdurend.

avatar van huVILEub

huVILEub

Geweldige, bizarre, geniale film. De hele film zit prachtig in elkaar. Goede humor, goede acteurs en prachtig camerawerk. Je wordt goed meegesleepd in de film. Het heeft een goede sfeer en de 'kleine, mooie dingen van het leven' zijn kortuit geniaal.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Jaartje of vier geleden gezien bij Frans. Wel op gestemd toen ik op Moviemeter kwam, maar zo'n cijfer is, met een klas kijkend, misschien wel niet zo representatief. Zeker als je bedenkt dat ik me ook enkel nog flarden kon herinneren. Al is dat laatste misschien weer niet zo onlogisch, dat heb ik namelijk meestal met films die ik niet goed vind. Desondanks: herzien. Vooral omdat ik de eerste twee films van Jeunet goed vind.

Ik heb er vaker moeite mee: voice-overs. Zo ook hier. Verder een enkel moment waar Amélie reageert op de voice-over, dan wel in de camera praat, wat me ook irriteerde. Lijkt qua vertelstructuur ook wel wat op Un Long Dimanche geloof ik, dat gevoel had ik in ieder geval. Doet er verder ook niet echt toe.

Tautou weet me ook deze tweede keer niet te overtuigen. Eigenlijk houden de randpersonages de film een beetje overeind, samen met de sporadisch grappige momenten. Verder visueel wel aardig, maar vergelijkend met Delicatessen en La Cité tegenvallend. De score klinkt me inmiddels bijna cliché in de oren, dus daar zal ik het maar niet over hebben. Ai, nu deed ik het toch.

1.5* -> 2*

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Fi-na-le-ment, ein-de-lijk gezien!

Na een aantal keren half gezien te hebben, vandaag helemaal afgekeken. Amelie is een van de weinige films die ik echt zie als kunst. Natuurlijk is elke film op zijn of haar manier kunst, maar Amelie overtreft de schoonheid en door haar ''buiten-been-achtige-imago'' versterkt dat alleen maar.

Het is allemaal zo mooi, de belichting, de beelden, de omgeving, het verhaal, Amelie in haar schattige wereld. Ik zat echt met open mond te kijken, ook een heerlijke feel-good film, vond ik.

Het verhaal zat goed in elkaar, tres bien! De alwetende verteller was erg leuk, de overbodige informatie vormde het verhaal min of meer, in sommige kleine dingentjes herkende je wat. De personages werden met karakter neergezet, zelfs de kat kreeg dislikes/likes (erg grappig om te zien en horen!).

Ik heb mezelf nergens geërgerd of geïrriteerd. Het was gewoon bijna perfect.

Ook vond ik het geweldig om te zien hoe de regisseur min of meer, de filmelementen, op zijn kop gooide. Een goede film heeft niet altijd een extreem spannend onderwerp nodig. Ook het camera-acteren, vond ik een geschenk om naar te kijken. Je blijft als kijker door deze nieuwe toevoegingen extra goed opletten, en omdat het allemaal zo goed is uitgewerkt, werkt het in het voordeel van de film. Natuurlijk is het geen oude film, en zijn er natuurlijk wel genoeg films die ook bijzonder zijn, en daar heb ik erook genoeg van gezien. Toch had Amelie iets bijzonders, misschien is het juist nieuw, omdat het niet nieuw was. Of leef ik nu ook in mijn eigen-wereld, haha?

Kortom, een verdiende plek in de top 250, misschien ooit in mijn top10, nu nog te vroeg voor, maar een zeer verdiende 4,5 ster. Ik denk dat ik geen 5 geef, omdat ik toch meer houd van ietsjemeer diepgang in de personages. Daar had ik stiekem een beetje op gehoopt, maar ben niet teleurgesteld ofzo. Gewoon, kan niet uitleggen.

Aanrader!

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Een verfrissende lentebries over een bloemenveld. gedragen door de betoverende klanken van Yann Tiersen.

Aldus mijn pseudo-poëtische ingeving. Zou haast verliefd worden op die grote bruine ogen.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Een hele leuke, zweverige en luchtige film, dat is Amélie.

De constructie is top gedaan. De vele, soms irrelevante, gegevens over personen die de kijker voorgeschoteld krijgt is erg leuk gedaan en tilt de film net even naar een hoger niveau. Visueel ziet alles er ook erg gelikt uit. Had de gehele speelduur het gevoel zelf het in het stadje rond te lopen. De sfeer is dan ook direct voelbaar en voert je het hele verhaal mee. De typische Franse muziek is daarnaast erg toepasselijk en maakt het hele plaatje erg aangenaam.

Acteerwerk is ook prima in orde, waabij zowat elk karakter afdoende wordt uitgediept.

Enfin, een erg leuke film met een zeer interessant stijltje en constructie. Welke mijn verwachtingen heeft waargemaakt.

avatar van Denveen

Denveen

Nee, deze werkte voor mij niet. De film is van een compleet ander niveau dan de muziek, laat ik dat vooropstellen. Hoewel deze film volgens mij bedoeld is om iedereen aan te spreken, gevoelens van iedereen te reflecteren, kon ik me geen moment inleven in de hoofdpersoon. Dit had vooral te maken met de verhalende stijl, waarin echt elk detail van het plot wordt uitgekauwd en er niets meer overblijft om te ontdekken. Ook visueel vind ik de film sterk overdreven, veel verschillende shots die de komische, satirische toon van de film kunnen versterken, maar bij mij juist averechts werkten. Maar misschien zijn Franse films ook gewoon niet mijn genre.

avatar van chevy93

chevy93

Ik schrok wel even toen ik me bedacht dat deze film in de top 50 stond.

Op een erg leuke inleiding na, vond ik er geen zak aan. Hooguit een paar leuke scènes. De film heeft weinig te bieden: geen tempo, geen leuke personages en geen interessante omgeving. Bij vlagen valt er iets te genieten, maar over de grote lijn is het heel erg saai.

Waarom dan toch nog een 2,0*? De inleiding vond ik echt heel goed. Absurdistische humor is echt mijn ding! En ik ben goedgemutst, omdat mijn toetsweek net afgelopen is

avatar van ExToR

ExToR

Ik kan mij herinneren dat wij deze film altijd keken als 'leukigheidje' tijdens de laatste les frans voordat de zomervakantie begon. Destijds in de klas, slechts half oplettend en omringd door melige klasgenoten (mijzelf niet uitgesloten) die constant in een deuk lagen als iemand weer een goede manier had gevonden deze film af te kraken, was een objectieve mening vormen uitgesloten.

Laatst kwam ik ergens een filmposter van deze film tegen en werd mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd, waarop ik besloot de film voor -zo ongeveer- de 5e keer te bekijken, maar pas voor het eerst echt te zien.

Geen seconde spijt van mijn besluit. Grappig om te zien hoe je een film die je jaren terug niet meer kon zien opeens vanuit (zowel letterlijk als figuurlijk) een heel ander punt bekijkt. Het verhaal is geweldig en het hele idee achter de film prachtig. Mensen hebben steeds minder voor elkaar over, moeten overal maar bijhoren en leven in hun dagelijks sleurtje. Deze film weet dit taboe op een leuke manier te doorbreken. De leuke Franse deuntjes, de mooie straatjes en natuurlijk de geweldige Audrey weten van dit verhaal een enorm mooie film te maken die geen moment verveelt.

Ik kan iedereen deze film aanraden, ook al heeft je docent Frans je er dood mee gegooid, kijk hem nog eens op je gemak.

avatar van rep_robert

Toch een behoorlijk fris en modern romantisch sprookje dat dankzij de prachtige beelden en de humor(vooral in het begin van de film met de leuke voice over) behoorlijk weet aan te spreken. De vele gekke personages houden de film gelukkig een beetje levend, ondanks dat de film hier en daar een beetje inkakt.

Verder weinig op aan te merken, het is meer een gevoel dat me de film geen hogere waardering doet geven.

avatar van TMP

TMP

Geen absolute topper, maar wel een frisse Franse film. Amelie is een leuke en vrolijke film. Hoewel ik mij niet altijd even goed in de hoofdpersoon kan inleven, blijft de film de gehele tijd erg vermakelijk.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Nee dit was totaal niet mijn ding.

De hele cast vond ik maar irritant, wat een aanstellers zeg. Audrey Tautou speelde zwaar saai en ze had maar één gezichtsexpressie. Dat begon al snel te vervelen.

Ik vond het best wel vermoeiend om te zien dat Amélie zichzelf zo inspande voor andere mensen. Dan heb je toch geen leven meer... ja blijkbaar wel want het heeft een goed resultaat maar ik vind het vergezocht en totaal niet begrijpelijk.

Je wordt van de ene scène in de andere gegooid en dat was helemaal niet fijn. Hak op de tak, hoe ze het ook wel noemen. Dat zorgde er eigenlijk voor dat ik totaal geen band kreeg met de film. Het is te dwingend.

Die zwart/witte stukjes sloegen echt nergens op. Bijvoorbeeld toen die gast niet op kwam dagen in het café. Ze kon toen daarvoor twee redenen bedenken: of hij had een ongeluk gehad of hij zat ergens op een berg..... bla bla bla....ja nou leuk zeg dat zij dat denkt.

De settings waren ook helemaal niet zo boeiend als dat sommige mensen hier beweren.

Erg boeiend ook dat het 24 graden was op dat pleintje.

Het camerawerk, de muziek en het Franse karakter waren nog enigszins leuk. Maar dat is ook echt de enige kracht van de film.

Enorme tegenvaller.

avatar van dave

dave

Zeer mooie film, in de letterlijke betekenis van het woord. Want de grauwe kleurenfilters zijn om van te smullen. Met name de mysterieuze sfeer kan zodoende van een reusachtig duwtje in de rug genieten. Voorts kan ik enkel stellen dat ook de sprookjesachtige muziek tot kippenvel leidt. Het verhaaltje kon me echter nauwelijks bekoren, evenals de zelden innemende Tautou. Een weinig memorabel actrice in mijn opinie. De overschot van de cast verdient trouwens wél een dikke pluim. Sommigen zetten prachtprestaties neer. Buiten reizende kabouters en absurde fantasieën schotelen ze ons louter een ietwat onbeholpen romance voor. Genoegdoening schepte ik er niet uit, doch gelukkig vangen andere genoemde factoren dit verlies ruimschoots op.

3,50

avatar van ibendb

ibendb

Toen ik in Parijs was, heb ik een creme bruleetje gegeten in het café waar ze werkt! Leuk om zo veel te herkennen.

De film is de beste van de franse films. Het verhaal is leuk, en er zijn een paar memorabele scenes. (Bv. de introductie van de personages.

Ook zeer leuk bijverhaal met die tuinkabouter.

avatar van TheUsualSuspect

TheUsualSuspect

Jeetje zeg wat heb ik genoten van deze film! Ik voel de tintelingen nog in me lijf! Heerlijk liefdesverhaal, heerlijke acteurs (vooral Audrey) en wat een heeeerlijk orginele film! Herkenbaar (jaja!), verhaal over een verlegen meisje, met bizarre ouders, met een ongelooflijke fantasie, die anderen een gelukje gunt en er gelukkig zelf wat aan overhoudt! Ronduit fantastisch en hilarisch! Meteen op me nummer 1 gezet!

5*****

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Ik kan de film eigenlijk in woord samenvatten: saai! Deze film bleek gewoon niets voor mij te zijn, het was echt een halve marteling om hem uit te kijken. Er gebeurde nu eens werkelijk niets dat me enigszins kon boeien, zodat de film echt een lange zit werd. Je kan dan nog zeggen dat Audrey Tautou het goed doet in haar rol, maar dat kon de film totaal niet redden. Naast het feit dat er echt niets interessants gebeurde, was het ook gewoon zo dat de personages zelf om van in slaap te vallen waren.

Ik ben blij dat ik Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain eindelijk eens gezien heb (aangezien de meerderheid van de kijkers toch vol lof is), maar daar is ook alles mee gezegd.

Tja, ik zal de uitzondering zijn die de regel bevestigd zeker?

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Erg fijn, klein, lief filmpje.

Met dank aan de vlotte regie en een schattige Audrey Tatou. Ben meestal niet echt te vinden voor dit soort troep, maar deze kon ik wel makkelijk uitzitten.

Verhaal gaat nergens over natuurlijk maar denk dat de zegswijze "op ieder potje past een dekseltje" zo ongeveer de lading wel dekt. Maar op het einde van de rit hou je er wel een goed gevoel aan over en zo hoort het.

Geslaagd dus.

avatar van killerfreak

killerfreak

speciaal filmpje, dat ondanks zijn kleinheid toch grootsheid heeft verworven. Alles wordt perfect gespeeld, en de kijken wordt meegevoerd op het sfeerbeeld dat de regisseur oplegt. 3.5*

avatar van blauwe pikachu

blauwe pikachu

Ameliee!

Fijne feel-good film! Een Frans toppertje. Zat meteen in de film, mede door de leuke voice-over met zijn onbenullige maar grappige en herkenbare details. Ik leefde ook mee met Amelie, zo'n braaf en schattig meisje. Audrey Tautou IS trouwens helemaal Amelie.
Op zich stelt het verhaal niet bijster veel voor, maar het is zo'n warme en charmante film die me bij iedere kijkbeurt ontroert.
Grappig ook dat een groot deel van het plot de zoektocht is naar de geheime man in het 'fotoalbum, die dan gewoon de hersteller is. Maar Jeunet komt hier mee weg.
Ik hou wel van de subtiele humor: Amelie die het huis van de groenteman binnendringt. (Idd, verontrustend hoe snel ze dat nr van de psychiater ingetikt kreeg

Het viel me ook op na verschillende kijkbeurten dat deze film helemaal groen, rood en geel is.. Het geeft zo'n vrolijk sfeertje aan de film zonder dat het eigenlijk opvalt (if that makes sense)
Nog een speciale vermelding voor Yann Tiersen met zijn wonderljke muziek!

Ik geef het net geen 5 sterren omdat ik me een klein beetje ergerde aan het feit hoelang het duurde vooraleer Amelie en Nino samenkwamen. Dit had toch iets sneller kunnen gebeuren. Hoe het gebeurde was dan wel weer dik ok

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Blijft een charmant, lief, speels filmpje, deze Amélie Poulain. De originele visuele vondsten, geel-groene tinten en luchtige humor tekenen naar goede Jeunet-gewoonten ook hier present en de film is bij momenten écht ontroerend, iets dat ik bij zijn ander werk al eens mis. Tautou doet het prima als naïeve droomster in meer dan waarschijnlijk haar beste rol tot dusver.

Erg verrassend dat dit kleine, dartele filmpje uitgroeide tot een klassieker, maar wel volledig terecht wat mij betreft. 4*

avatar van Metalfist

Metalfist

Franse Pushing Daisies

Als filmfan zijn er zo'n aantal klassiekers die je gezien moet hebben en in mijn opzicht zit deze Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain daar wel tussen. Al meermaals gehoord wat voor een heerlijke film het eigenlijk is maar mijn interesse werd gewekt toen ik hier en daar een vergelijking tussen Amélie en Pushing Daisies gemaakt zag worden. Die serie, ondertussen jammer genoeg gecancelled, zag er visueel erg leuk uit dus ik werd hier wel erg benieuwd naar.

Visueel is de vergelijking met Pushing Daisies inderdaad wel snel gemaakt. De film heeft warme tinten en het gespeel met de kleuren heeft wel iets. Nog nooit iets van Jeunet gezien, al heb ik in een ver verleden wel eens de Alien trilogie gezien maar daar kan ik me maar weinig van herinneren, maar als al zijn films deze sfeer uitademen, dan ben ik wel geïnteresseerd. Het Frans is dan ook een taal die in dit soort films wel tot zijn recht komt, persoonlijk heb ik er echter een haat-liefde relatie mee. Als ik de taal op school moest leren, kon het me totaal niet boeien (met uitzondering van de mooie leerkracht in mijn laatste jaren middelbaar) maar in een film zie ik het toch wel graag. Het kan aan een romance net dat extra tintje geven (zie maar naar de Truffaut films) en dat is hier ook wel het geval. Het is dan ook jammer dat het verhaal op zich niet zo veel om handen heeft. Jeunet weet er een paar leukere scènes in te verwerken maar over het algemeen is Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain een nogal saaie film die te lang duurt. Ook het hoge mierzoet-gehalte kwam me op den duur wel een beetje men strot uit doordat sommige bijrollen gewoon ronduit irritant zijn. De tweede dienster met al haar ingebeelde ziektes, de ex-man van de andere dienster met zijn bandrecoder, ... Voice-over had van mij ook minder aanwezig mogen zijn.

Naast de visuele vondsten in de film, is er nog iets leuks om naar te kijken. Ik heb het natuurlijk over Audrey Tautou. Normaal gezien niet echt het type vrouw waar ik op zou vallen maar hier heeft ze iets betoverend om haar heen, wat in andere films zoals Da Vinci code serieus lijkt weg te vallen trouwens. Als actrice vind ik ze hier wel een stuk minder. Ik heb recentelijk Coco avant Chanel gezien waarin ze de titelrol op zich neemt en die was gewoon een stuk interessanter. Amélie is ee, personage waarvan je houdt of dat je niet kunt uitstaan. Ik zit een beetje tussenin maar over het algemeen weet ze een niet al te beste indruk te maken. Mathieu Kassovitz doet het nog wel redelijk aardig in de rol van Nino maar wordt net zoals Tautou bijna bedolven onder zijn personage. In tegenstelling tot velen, vond ik het eerlijk gezegd maar een groepje onsympathieke personages.

Visueel aantrekkelijk en dat geldt ook voor Audrey Tautou. Daar stopt het echter en met uitzondering van een paar leuke scènes weet de film nooit het niveau te halen waarop ik had gehoopt. Verschiet er dan eerlijk gezegd ook van dat dit zo enorm hoog scoort, een degelijke score had ik wel verwacht maar dit niet. Misschien ligt het andere werk van Jeunet me meer, wie zal het zeggen, maar perse iets van hem kopen zit er niet in.

avatar van K. V.

K. V.

'k Was heel aangenaam verrast door deze film. Het is een feel-good film, met een heerlijke Audrey Tautou. Zeker een aanrader!

avatar van rene_10

rene_10

Deze film bij zijn release samen met iemand gekeken, en toen afgehaakt.

Tien jaar later stuitte ik via de geweldige soundtrack opnieuw op deze film en heb haar ('Amelie') een nieuwe kans gegeven... Wat een prachtige film. Zal mijn leeftijd destijds geweest zijn, anders kan ik het niet verklaren. Staat nu steevast in mijn top 10 beste films ooit. Helemaal mijn soort film. Geweldig.

avatar van Spetie

Amélie is een heerlijke film, die je het beste kunt kijken op een warme zomerdag, tenminste zo is mijn ervaring.

Amélie valt op door haar filmische schoonheid en heeft, net als de andere films van Jeunet, lekker absurdistische humor. Er is al veel over deze film geschreven, maar ik word er in ieder geval altijd weer blij van. Dat komt niet alleen door de mooie film, maar vooral ook door de persoon Amélie. Amélie wordt fantastisch neergezet door Audrey Tautou en is een lieve schattige en hartverwarmende vrouw. Ze is vrolijk en gaat vaak op in haar eigen aparte wereld en geniet van de kleine en mooie dingen van het leven. Die details worden door Jeunet op erg fraaie wijze in de film verwerkt. Daarnaast heeft Amélie gewoon een geweldige uitstraling.

Net als een hoop andere mensen heb ik bijna de gehele film met een grote glimlach zitten kijken. Dit is ook zo’n typisch voorbeeld van een film die je goed kunt kijken als je down bent, grote kans dat de film je ietwat kan opbeuren. Ik vind het in ieder geval de perfecte feel-good film daarvoor. Amélie helpt ook graag andere mensen, zelfs als dat enigszins ten koste gaat van haar zelf. Dat maakt haar uitermate sympathiek en in filmland tevens een van mijn lievelingspersonages aller tijden. De film is op sommige momenten uitermate zoet, maar bij een film als deze is dat niet erg. De kleuren van de film, vooral geel, zijn daar namelijk ook op afgestemd, zo lijkt het.

Ook qua humor zit het goed. Een aantal keren heb ik echt kunnen lachen om de bizarre situaties die in de film voorkomen. Tenslotte wil ik nog vermelden dat de muziek van Amélie ook buitengewoon goed is. Het vrolijke deuntje is uiterst aanstekelijk en draagt op een prima wijze bij aan de vrolijke en gedetailleerde uitstraling van de film. Amélie is voor mij als chocolade. Die chocolade smelt echter niet, maar ik smelt wel voor Amélie.

avatar van Eraser2

Eraser2

Erg mooie film. Ik word helemaal vrolijk als ik hem weer heb gekeken. Vooral ook door de stijl die Jeunet gebruikt heeft om de boel vorm te geven. Hele leuke, knusse settings en bovendien erg interessante en geestige personages. Ook een erg grote buiging naar Audrey Tautou, heel knap hoe ze haar personage neerzet.

4,5 *

avatar van klini-oma

klini-oma

Snap eigenlijk niet dat deze film zo goed scoort hier op moviemeter!

Oke, soms zaten er wel grappige stukjes in!

Maar al met al moet je veel te veel nadenken voor je de humor inziet!

Ik bedoel iemand versieren is 1 ding maar de manier waarop? Wie doet dat nou?

Ze hebben naar mijn mening veel te veel hun best gedaan om Amelie een 'apart, orgineel en uniek karakter te maken.

Alles moest maar zo ingewikkeld en ver gezocht mogelijk waardoor de realiteit ver te zoeken is

en je als kijker niet echt meeleeft of je kan identificeren met de karakters.

En dat wil niet zeggen dat ik simpel ben, integendeel..

Maarja nu vraag ik me af...misschien moet je dat voor deze film Juist zijn!

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Weer eens herkeken omdat ik er door dit weer zin had. Blijft een prachtige film, bijna perfect. Het kleurgebruik, de muziek, de personages, de vondsten, de details, de boodschap, het aparte wereldje dat geschapen wordt. Het blijft een van m'n favoriete films

5* blijven staan.

avatar van zxstyle

zxstyle

Zojuist Amelie herkeken voor een tweede keer en de 4,5 ster blijft dik verdiend gewoon staan.

Het is een lust voor het oog om Parijs te zien door de ogen van Amelie.

En dan heb ik het niet over parijs dat als bruisende metropool, zoals dat in andere films gebeurt..

Nee ik heb het over het mistroostige , grauwe maar toch o zo intrigerende stad van vooral eenlingen. Het verhaal vol kleine gekke details landt de tweede keer wel beter en kan dit nog beter waarderen. Samen met delicatessen vind ik dit toch wel de beste franse films. Jeunet weet als geen ander inidividuen diepgang te geven, grote klasse.

Voor de Amelie bashers, ik kan het heel goed begrijpen als je de film niet leuk vind.

Er gebeurt vrij weinig want het echte verhaal speelt zich af in het hoofd van Amelie.

Volgens mij moet je ook wel een beetje zo gek zijn als haar om juist de ironische subtiliteiten te kunnen waarderen.

Ik heb het idee dat op het einde vooral de boodschap: zet een stap', wordt geprogapeerd. Kunnen meerdere mensen hierin meegaan?