Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Juliette Binoche, Alfred Molina en Johnny Depp
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 8 maart 2001
Plot Chocolat
"…and the world is still indulging!"
In het Franse dorpje Lansquenet heeft de tijd stilgestaan, totdat de mooie jonge Vianne Rocher en haar dochtertje in dit vriendelijke maar ingedutte plaatsje een chocolaterie opent. Ze blijkt over een magische gaven te beschikken door voor elke inwoner de juiste soort chocolade te kiezen. De streng gelovige, stugge dorpelingen smelten voor haar. Hun verborgen verlangens komen naar buiten en iedereen lijkt opener en vrijer te worden. De conservatieve burgemeester ziet zijn macht verdwijnen en spant de strijd aan tegen deze vernieuwing. Als dan ineens ook een knappe vreemdeling in het dorp verschijnt, die bij Vianne zelf van alles losmaakt, is dit nog maar het begin van een zeer passionele relatie.
- IMDb (7,2 / 209300)
Josephine Muscat
Serge Muscat
Guillaume Blerot
Razwer
zo'n zondag middag film waar je zin in moet hebben. Heb er weinig woorden voor. Het eindigd voorspelbaar. Als deze film een oscar wint dan is het fenomeen Oscar weinig waard. Er is op zich niets mis met de film maar het verhaal is oersaai.
TylerD
hij is zeker niet slecht.. maar dat van die oscar is echt belachelijk.. zeer matige film dit
Jordy
Mooie film. De film heeft een beetje een betoverend sfeertje, en is erg leuk geacteerd. D'r zitten wat grappige vondsten in de film, maar verder is de film helaas echter wat braaf en voorspelbaar. Maar toch, 3 sterren.
dttom
Het kon me niet echt boeien wat er gebeurde met de mensen ik vond het niet echt interessant dus
Titel moet zeker op z'n Frans uitgesproken worden? In het Engels zit er nog een e achter dacht ik. Detail: deze film heet in Frankrijk Le Chocolat..
aburefan
er hangt wel een leuk sfeertje in de film maar het verhaal vond ik niet bepaald boeiend vooral dat overdreven gedoe over die chocolaterie die door de burgemeester als de duivel word gezien enzo vind ik een beetje overdreven allemaal
Menni
Delicaat en bij vlagen mierzoet, zoals het hoort. Met een sausje van bittere onmacht en vloeibaar verdriet. Over zonden en de daar direct mee verbonden vastgeroeste normen en waarden van een kleine gemeenschap, waar een levensgenietster nieuw leven komt inblazen en probeert te wennen aan vastigheid.
sydney
Heel goede film. Laat je de sfeer proeven van vervlogen tijden. Ik denk dat Johnny Depp heel selectief is in het uitzoeken van de rollen. Ze passen stuk voor stuk bij hem.
lorelei
ik vond eigenlijk alleen Johnny Depp best wel goed. Maar de film was nou niet echt *JIPPIE*
sydney
Vooral de sfeer was goed. Ja soms kun je gewoon niet omschrijven waarom een film goed is. Dan houd ik het maar op de sfeer.
Brinta
ik snap niet dat er altijd zoveel commentaar moet zijn op 'voorspelbaar'. Zoveel GOEIE films zijn voorspelbaar. Zo ook deze. Die norse oude oma, hoe geweldig die speelt, is volgens mij dezelfde als uit Iris. En Depp, inderdaad in een uitstekende rol.
Maar die blik van Juliette Binoche.. geweldig.
Zulke films zie ik graag.... erg graag.
Ingemar
De ultieme Libelle preview film...
Ik kan niet zeggen dat het me niets deed want ik heb me behoorlijk geergerd.
Niet dat ik vies ben van kinderfilms, en dit mag dan weliswaar een soort sprookje zijn, maar dit kwam gewoonweg kinderachtig over. Irritant moraliserend en met niet eens komisch bedoelde 'Allo 'Allo accentjes.
sydney
Een kinderfilm? Verre van denk ik. Het verhaal was zodanig ingekleed dat het tussen het realistische en het sprookjesachtige in zat. Ik snap niet dat deze film iemand kan ergeren. Tja, actie hoef je hier niet te verwachten. Maar dat weet je voordat je naar de film toegaat.
Ingemar
De gemiddelde kinderfilm gaat wat volwassener met neerzetten van personages om.
Ik vond alle types in de film nogal vet en stereotyp aangezet. Ik geef toe dat dat niet perse of altijd storend hoeft te zijn maar in dit geval, wellicht door dat belerende gedoe er omheen, vond ik het (en vergeef me het woord) potsierlijk werken. Toen die burgemeester ook nog 'ns in de chocola begon te rollen werd 't me echt een al te dolle boel.
Ericinho
het was wat het pretendeert te zijn, een sprookje. Fraai uitgewerkt, goed geacteerd en naar mijn mening erg onderhoudend.
peetjuh
Ik vind dit een aardige film en vooral als je een chocola fan bent, moet je er naar kijken al die lekkere chocolaatjes die je ziet mjammmie
hugohei
Er is hard op gezwoegd om deze film een veelbetekenend sprookje te maken, maar : te veel cliché's en voorspelbare situaties, en nergens voldoende lef om je even bij de strot te grijpen.
Een paar erg zwakke punten :
de afhandeling van de burgemeesterslijn, die leidde tot een paar lachwekkende uitglijers...
de onduidelijkheid over die brand, en de consequenties daarvan...
alle ontwikkelingen die bijna plichtmatig werden afgewerkt : oude man verovert oude vrouw, grappig hondje speelt grappige rol, geslagen vrouw emancipeert, oude zieke vrouw bepaalt het moment van haar dood, bange pastoor ziet ineens het licht, fantasiefiguur lost op in de werkelijkheid...
... en zo kun je doorgaan. Niemand springt eventjes écht uit de band, er wordt meer dan kundig geacteerd (Judi Dench is veel beter dan haar rol, Depp speelt heel onnadrukkelijk en dat is heel goed gezien) maar het telt niet op tot een memorabele film.
Juliette Binoche krijgt zelfs hier en daar iets mevrouwerigs wat me niet bevalt. Waar is de intrigerende rondwandelende emotionele bom van vroeger gebleven ?
narva77 (crew films)
Mee eens Hugo, ik zie Juliette ook liever in Franse films.
Peter
Prima film. Goede sfeer, fijn, gevoelig verhaal. Kortom: magie. 4 sterren.
@rno
Film heeft me niet weten te raken, zoals Amelie dat wél deed. Ik moet zeggen dat ik Chocolat keek met een vriendin die het helemaal geweldig vond en dat vooraf ook verschillende malen uitte. Tsja, en dan is m'n verwachting hoog...
***
Ik zag deze film in de videotheek staan en ik had er vaag al eens van gehoord. Toen Johnny Depp en Juliette Bonoche op de voorkant stonden werd het al stukken interessanter. Toen ik ook nog zag dat de film door Lasse Hallström geregiseerd was kon m'n dag niet meer stuk. Je raad het natuurlijk al: ik heb de film gehuurd!
Ik vond het een leuk, maar vooral mooi filmpje. Er wordt een soort sprookjesachtige sfeer gecreërd en op sommige momenten komt dit erg mooi uit de verf. Maar zoals met wel meer films had ik het gevoel dat er 'iets' mistte. Iets.....misschien het magische sprookjessfeertje uit Amelie......of het schitterende camerawerk uit What's Eating Gilbert Grape? Kwam het doordat de film in z'n geheel té braaf was of door het voorspelbare zoetsappige (wel zoals het hoort bij zulke films) einde?
Ach ja, zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ondanks alles was dit toch een leuke film die je hoort te kijken op een regenachtige zondagmiddag (en wat was het......:D). 3,5*
Ralfke
- 2075 stemmen
Zojuist gekeken en ik moet zeggen dat het een onderhoudende rolprent was. Leuke verhaallijn (de voorspelbaarheid doet er in dit geval niets aan af) en goede acteerprestaties. Enige twee minpuntjes voor mij zijn: a) de speelduur van de film; deze had van mij gereduceerd mogen worden tot circa 90 minuten en b) de rol van Depp. Ik vond hem als karakter in deze film niet eens van wezenlijk belang en begrijp overigens ook niet waarom ze hem hiervoor gecast hebben. Mijns inziens had men keuze uit de overige 12 uit het dozijn voor deze rol. Al met al krijgt deze vermakelijke film van mij het rapportcijfer 7; ***1/2 dus.
Tanne
Tsja...als JD-liefhebber (jaja..dat is echt wat anders dan FAN!), kan ik ook niet ontkennen het een prachtige film te vinden. Maar dat lag niet alleen aan mister Depp: het is een mooi verhaal, hier en daar wat voorspelbaar, maar dat deed geen afbreuk! De moeite waard om te kijken!
Purmerend
Mijn favoriete chocolade: puur met hazelnoten en rozijnen. 3,5*

Romantische dramafilm 'Chocolat' is nog maar kort te zien op Netflix

Woensdag op Netflix: romantische dramafilm 'Chocolat' van Lasse Hallström

Blow
Biografie / Misdaad, 2001

Edward Scissorhands
Drama / Fantasy, 1990
frankrijkchocolategebaseerd op boektraditieouder-kindrelatiekleine stadchocolaterie burgemeesterpraline singleromantische komedielandladynon conformity jaren 50lent town