Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Juliette Binoche, Alfred Molina en Johnny Depp
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 8 maart 2001
Plot Chocolat
"…and the world is still indulging!"
In het Franse dorpje Lansquenet heeft de tijd stilgestaan, totdat de mooie jonge Vianne Rocher en haar dochtertje in dit vriendelijke maar ingedutte plaatsje een chocolaterie opent. Ze blijkt over een magische gaven te beschikken door voor elke inwoner de juiste soort chocolade te kiezen. De streng gelovige, stugge dorpelingen smelten voor haar. Hun verborgen verlangens komen naar buiten en iedereen lijkt opener en vrijer te worden. De conservatieve burgemeester ziet zijn macht verdwijnen en spant de strijd aan tegen deze vernieuwing. Als dan ineens ook een knappe vreemdeling in het dorp verschijnt, die bij Vianne zelf van alles losmaakt, is dit nog maar het begin van een zeer passionele relatie.
- IMDb (7,2 / 209405)
Josephine Muscat
Serge Muscat
Guillaume Blerot
Classy_deppiedog
De eerste keer dat ik deze film zag dacht ik:
Sjonge wat een trage film!
Hij kwam heel traag op gang maar toen ik hem nog een paar keer zag dacht ik hij is eigenlijk heel goed! En vooral die chocola heel de tijd vond ik wel prettig!
Ik vond het wel een beetje jammer dat Johnny Depp er zo weinig in voor kwam. Maar Juliette Binoche vond ik ook heel leuk dus dat maak alles weer goed! Deze film is zeker 4 1/2 ster waard!
braambes
Dit vond ik nu echt een klassiek voorbeeld van de foute film. Het verhaal rammelde erop los: voorspelbare wendingen en nog voorspelbaardere gevolgen waren deze film niet vreemd. De momenten die emotie zouden moeten opwekken zijn ergerlijk, net zoals elk (maar dan ook elk) personage. Zelfs Johnny Depp maakte deze film niet het zien waard. Nog een punt van ergernis was het gebruik van Franse intonatie bij het uitspreken van de namen. Ok, dat je een film in een Frans dorp Engelstalig filmt tot daar, maar probeer dan niet een Frans sfeertje te creëren door op deze manier talen te verkrachten.
Bah chocolat, 1.5*
enige pluspunt : mooi kleurgebruik
Hannibal
Dat de bevolking af en toe een frans accent hadden, was inderdaad wel een beetje raar, maar het stoorde mij totaal niet. Ik vond het een hele leuke film om naar te kijken. Ik vond de boodschap in de film mooi, die volgens mij "vergeving" is. En aan het einde nog even een leuk stukje voor de vrouwelijke kijker....
4,5 ster
markiemark73
mijn verbeeldingen in het boek kwamen veel beter tot zijn recht dan de opnames in de film.
had er daarom ook meer van verwacht.
maar toch 3*
snoezelke
dromerige zoete film met een tikje romantiek dat vooral over vooroordelen en openstaan voor nieuwe dingen handelt.
de sfeer in de film is erg goed.juliette binoche een goeie protagoniste.depp hoewel een redelijk kleine rol drukt toch weer zijn stempel en de rest van de cast bestaat uit solide bijrolacteurs als olin,molina,stormare en de sublieme judi dench.
een ietwat trage maar heel mooie film dus.
3.5 *
adeila
lekkere (letterlijk) film. Klein min puntje: te weinig johnny, maar de chcolade is wel volop aanwezig. Oh en geweldig dat hij op tv komt!!!!!!!!!!!!!
Clover
MIERZOET! mij te. Ik houd normaal wel van lieve verhalen en verhalende films zonder ingewikkeldheden. Maar dit was te!
Lotteke
Johnny en Depp en chocolade in 1 film.........
Need I say more.......
rcsmit
Mierzoet, voorspelbaar bijv. dat die oude vrouw doodging en iets te lang. Maar toch heb ik wel geboeid zitten kijken. 3,5*
aMUSEd
Wat een zonde dat deze film niet in het Frans was. Doordat er Engels gesproken werd in Frankrijk vond ik het allemaal wat neppig overkomen. Jammer..
E V
Zoete film (over chocolade, is dat geen toeval?) met een aantal cliches en voorspelbaarheden.
Bij t zien van die chocolade krijg je er wel heel veel zin in.
Acteerwerk van Julliette Binoche, Johnny Depp en Judi Dench is prima.
Nieke
En ik sluit me daar volledig bij aan. Romantiek die me wist te boeien.
XxXDEPPFANXxX
Veel chocolade, te weinig Johnny Depp
Toch een leuke film.
4.5 sterren
Julie
ik vond deze film ongelooflijk! Juliette Binoche sppelt er perfect in en natuurlijk moet ik dat van Johnny Depp ook zeggen
(een detail: hij is ook Ongelooflijk knap (vind ik))
Jennifer
Heerlijke film. Feel good movie. Valt vooral bij de dames in de smaak denk ik. Ik heb in elk geval behoorlijk weg zitten zwijmelen bij Johnny Depp. Oh ja: en het verhaal vond ik ook leuk
Summer
Heb zelf als au-pair een jaar in een dorp als uit deze film gewoont (Dingy St Claire), Hallström heeft de sfeer uitstekend te pakken!
indiana helsing
Ik hoef maar een ding te zeggen: Dit is de ergste film die ik ooit heb gezien. 2 uur vervelen.
Carow
Ik vond deze film leuk! En een overschot aan chocolade is alleen maar goed
. Uitstekend geacteerd door Juliette Binoche en Johnny Depp. 4 *
Nubis
Ik vond de film ook al snel leuk. Er zaten een aantal grappige dingetjes in en ja ik weet niet, heb me gewoon vermaakt tijdens de film, terwijl ik wel moe was.
Dus da's een goed teken!
Martin Van K
Leuke film! Heb hem gisteren nogmaals bekeken, mijn stem blijft op 4*.
Wat ik wel weet, is dat ik hem nooit meer zal bekijken op het moment dat we geen chocolade in huis hebben. Het was een echte foltering om al dat lekkers te zien en zelf niets te kunnen snoepen...
hoor mijn hart breken
lol
Redlop
Aangename Bouquet-reeks verfilming. Vol cliché's, zowel qua personages als verhaal. Als een soort Amelie in de conservatieve jaren 50 feel-good movie bedoeld lijkt me.
Had meer lekkere muziek van Django Reinhardt in mogen zitten. 'Minor Swing' is natuurlijk heerlijk. 3,5*
aedanhoff
Erg goede fil, vooral het verhaal is erg grappig. Enig minpuntje is dat bij deze film tocht het boek beter is, wat helaas maar al te vaak het geval is. Verder is Johnny Depp ook niet verkeerd
xekjiram
Met het boek heeft het niet echt veel meer te maken, maar daar kan ik mee leven. Als je niet meer aan het boek denkt, is het een heerlijke damesfilm!
En ik hou niet echt van damesfilms maar voor deze maak ik graag een uitzondering.
De glimlach van Binoche zit tegen de grens van het aanvaardbare aan (zo'n "ik weet iets dat jij niet weet"-glimlach), maar juist in deze film kan ik het wel hebben.
Alfred Molina is nogal een karikatuur, die me enigszins aan Crabtree van 'Allo 'Allo deed denken (vraag me niet waarom).
En Johnny Depp leek absoluut niet op de Roux in het boek, maar ik zei al dat de film weinig met het boek te maken had.
En toch greep die film me! Was het Binoche, die (vooral tegen het eind) opeens een stuk minder irritant-zelfverzekerd was? Was het Depp, die als "rivierrat" zo innemend was (en ja, hij speelt zelf gitaar!)? Was het Judi Dench, in de rol van oudere vrouw? Of was het de chocola, die royaal aanwezig was?
Ik weet het niet...
Maar Chocolat krijgt een 4 van me.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Een trage film die vooral leunt op de acteerprestaties van Juliette Binoche, die erg charmant overkwam op mij. Ligt het nou aan mij, of heeft ze iets weg van Julia Roberts? Ik vind van wel.
Ik heb me niet verveeld en kreeg meteen zin in chocola.
3,5 stars.
Julie
Ik heb me niet verveeld en kreeg meteen zin in chocola.
3,5 stars.
ja nu je het zegt
ma je zei niks over depp
die is toch.....oooooohhh

Romantische dramafilm 'Chocolat' is nog maar kort te zien op Netflix

Woensdag op Netflix: romantische dramafilm 'Chocolat' van Lasse Hallström

Blow
Biografie / Misdaad, 2001

Edward Scissorhands
Drama / Fantasy, 1990
frankrijkchocolategebaseerd op boektraditieouder-kindrelatiekleine stadchocolaterie burgemeesterpraline singleromantische komedielandladynon conformity jaren 50lent town