Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Juliette Binoche, Alfred Molina en Johnny Depp
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 8 maart 2001
Plot Chocolat
"…and the world is still indulging!"
In het Franse dorpje Lansquenet heeft de tijd stilgestaan, totdat de mooie jonge Vianne Rocher en haar dochtertje in dit vriendelijke maar ingedutte plaatsje een chocolaterie opent. Ze blijkt over een magische gaven te beschikken door voor elke inwoner de juiste soort chocolade te kiezen. De streng gelovige, stugge dorpelingen smelten voor haar. Hun verborgen verlangens komen naar buiten en iedereen lijkt opener en vrijer te worden. De conservatieve burgemeester ziet zijn macht verdwijnen en spant de strijd aan tegen deze vernieuwing. Als dan ineens ook een knappe vreemdeling in het dorp verschijnt, die bij Vianne zelf van alles losmaakt, is dit nog maar het begin van een zeer passionele relatie.
- IMDb (7,2 / 209387)
Josephine Muscat
Serge Muscat
Guillaume Blerot
BoordAppel
Leuke film, of eigenlijk meer een sprookje. Daarom kan ik het de film vergeven dat ie ongelofelijk voorspelbaar is en dat er veel stereotypen in zitten. Ik heb me toch vermaakt door het uitstekende acteerwerk en de fijne feel good sfeer in de film. Geef mij trouwens maar melk chocolade. 3,5*
jassonn
Doe mij maar melk chocola met hazelnoten,of witte chocola met rijst erin.Leuke film by the way.3,5*
sydney
Ik had nog niet op deze film gestemd zag ik net. Wel al een paar keer gezien. Deze film geeft een mooie sprookjesachtige sfeer en vertelt het verhaal over het proces van het verdwijnen van de ouderwetse moraal door de komst van enkele buitenstaanders. Een dorpje dat nooit enige invloed heeft gehad van buitenaf lijkt niet bestand tegen de verleidingen van de buitenwereld. Geweldige vertolkingen van Binoche... maar ook Depp.
Mierzoet... dat wel! Daar moet je van houden. Ik ga me ff begeven aan de Merci.
93.9
werd er niet meteen "misselijk" van, maar mijn favoriet is het zeker niet.
erg zoet, maar wat kan je er anders van verwachten.......
druifje
Prachtige film met zeer goede vertolkingen van Binoche en Depp, ook de burgermeester is goed neergezet. Een dikke 4.
Alan
Ik vind het een heerlijk filmpje om lekker onderuitgezakt op een regenachtige zondagmiddag te bekijken. Erg vermakelijk
Queto Yurlunyur
Drammerig en voorspelbaar. En die vervelende nep-accenten toch altijd... 1,5 *
druifje
Net als in Sjouf Sjouf, maar die kunnen echt geen Nederlands.
Net als in Sjouf Sjouf, maar die kunnen echt geen Nederlands.
MissJuly
echt een prachtige film, waarin Johnny Depp zeker nodig is voor de romantiek, ik vindt het een heerlijk verhaal, t accent is juist mooi, het is gewoon een lekkere film!!!! Hoogste cijfer
Yak
Fijne film. Mooi gefilmd, fascinerende personages en een werkelijk adembenemend mooie omgeving. Wel nogal voorspelbaar en hier en daar wat al te zoet, maar ik blijf met een goed gevoel achter. 3,5*
Loesa
SUPER film. Lang geleden dat ik film zag en zo'n geweldig gevoel er aan over hield! 5*
Bloompje
ha, vond ik niet zo een overtuigende film. Leuke aspecten aan de film waren: de muziek, JOHNNY en de chocolade. Minder goed: film speelt zich af in Frans dorpje en iedereen spreekt Engels.
een 3,5 voor Johnny.
Yak
Minder goed: film speelt zich af in Frans dorpje en iedereen spreekt Engels.
Dit voelde af en toe echt aan alsof Amerika het stiekeme verlangen had om iets van een dergelijke cultuur in hun eigen land te hebben. Want zeg nou eerlijk: als je een gemiddeld klein zwaar gelovig dorpje in Amerika neemt kom je al gauw op plaatsen met een paar trailers, een pompstation, een hamburgertent en een barak die voor kerk moet doorgaan.
lily-rose
in 1 woord; JAMMIE!!!!!!
én johnny depp én chocola én een mooi verhaal! hoe geniaal kan een film zijn! ik kan er niks meer over zeggen, deze moet je gewoon in huis hebben!
t_v_b
Wij kijken deze film nu op school wat is dit toch een saaie film. En er is maar een persoon die kan acteren en dat is johnny depp
Yak
Wij kijken deze film nu op school wat is dit toch een saaie film.
Wat voor beleid wordt er tegenwoordig op die scholen gevoerd, zeg? Gaan ze binnenkort ook Terminator 3 kijken met school?
Bloompje
Dat moet dan wel een heel slechte Franse les zijn die jullie krijgen, niemand spreekt Frans in de film Chocolat.
t_v_b
In deze film of in het algemeen?
in deze film: johnny depp
in het algemeen vind ik Al Pacino de beste acteur.
t_v_b
We krijgen deze film inderdaad bij franse les.
We hebben dan wel audio en ondertiteling op frans staan.
zeus
Goede film die laat zien dat het als buitenstaander heel moeilijk is om in een dorp geaccepteerd te worden. Verder ook een voortreffelijke rol van Judi Dench. 4*.
Janneke-van-Jip
mjam, geweldige film! johnny depp hiep hoi! leuk verhaal, de chocola, de acteurs en actrices, leuke sfeer
romantisch, en ik denk meer een film voor meisjes, maar zeer aan teraden voor iedereen, 5 sterretjes!
Larude
Zonder enige moeite heb ik de film uitgezeten! Mooie sfeer in een Frans dorpje, dat onder invloed staat van de Graaf en ook een goed voorbeeld van mensen, die zich anders gedragen dan ze zouden willen door de benepenheid van de kerk. Gewoon een sterke film die bijna 2 uur lang boeit; geen verrassende wendingen, vrij voorspelbaar, maar dat doet er niet toe. Persoonlijk zit ik niet in een film te denken wat gaat er nu gebeuren; ik denk niet vooruit! Slechts een minpuntje: de verhaallijn van Johnny Depp is eigenlijk niet echt nodig voor het totaalbeeld van de film; het had ook anders opgelost kunnen worden (naja gelukkig krijgt Vivianne niks met de graaf; dat zou NOG voorspelbaarder zijn geweest). Desalniettemin geef ik graag een vier weg!
tanja
zeer mooie film waarin het prachtige landschap van Frankrijk mooi naar voor kwam.Ik heb me wel een beetje geËrgerd dat het einde van de film tegenstrijdig is met de boek van Joanne Harris.
remorz
Ja, ben jij aan het einde van het boek toegekomen joh? Complimentje!
tanjake
Ik heb meer de indruk dat jij het boek niet grondig genoeg gelezen hebt(als je gelezen hebt) want aan het einde van het boek kan je lezen dat Vianne zwanger is van Roux.In de film wordt hier totaal niet naar verwezen!En dit was nog maar 1 voorbeeld.

Romantische dramafilm 'Chocolat' is nog maar kort te zien op Netflix

Woensdag op Netflix: romantische dramafilm 'Chocolat' van Lasse Hallström

Blow
Biografie / Misdaad, 2001

Edward Scissorhands
Drama / Fantasy, 1990
frankrijkchocolategebaseerd op boektraditieouder-kindrelatiekleine stadchocolaterie burgemeesterpraline singleromantische komedielandladynon conformity jaren 50lent town