Chocolat (2000)
Drama / Romantiek
121 minuten
geregisseerd door Lasse Hallström
met Juliette Binoche, Alfred Molina en Johnny Depp
In het Franse dorpje Lansquenet heeft de tijd stilgestaan, totdat de mooie jonge Vianne Rocher en haar dochtertje in dit vriendelijke maar ingedutte plaatsje een chocolaterie opent. Ze blijkt over een magische gaven te beschikken door voor elke inwoner de juiste soort chocolade te kiezen. De streng gelovige, stugge dorpelingen smelten voor haar. Hun verborgen verlangens komen naar buiten en iedereen lijkt opener en vrijer te worden. De conservatieve burgemeester ziet zijn macht verdwijnen en spant de strijd aan tegen deze vernieuwing. Als dan ineens ook een knappe vreemdeling in het dorp verschijnt, die bij Vianne zelf van alles losmaakt, is dit nog maar het begin van een zeer passionele relatie.
TRAILER
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

(ha ha!)
maar toch vooral een 'vrouwen'film, vresenlijk zoet en romantisch.
Heerlijke film! Uitstekende cast, origineel verhaal en goed geacteerd. Smaken verschillen maar mij smaakt 't naar meer....

Ik kan het niet beter verwoorden, helemaal mee eens.

Persoonlijk vond ik het verhaal oersaai, maar het is maar net wat je gewend bent. Heb ooit de dvd kado gekregen bij een goedkoop kerstpakket, dat zegt op zich al genoeg....toch?
Onzin. Je hebt gewoon een strak kerstpakket gekregen maar helaas lust je de inhoud niet. Zoals gezegd, smaken verschillen...

Hoe erg lijkt deze op As it is in heaven? Beschrijving heeft wel wat overeenkomsten...ik vond As it...geweldig btw. Ik vond die bitterzoet, bij Chocolat denk ik dat ie heel zoet is....

3* + een halve voor Judi Dench, t Juliette Binoche & Alfred Molina.
Het verhaal vind ik eigenlijk te idioot voor woorden en de manier hoe alles verloopt maakt het niet geloofwaardiger. Wat is nou het probleem van een chocolaterie in zo'n stadje met een opgewekte eigenares?
Daarnaast stoorde ik me aan de Engelse taal, het speelt zich af in Frankrijk, maar iedereen praat Engels met een lelijk accentje. Laat dat accentje dan ook weg, je doet het goed of je doet het helemaal niet wat mij betreft.
Daarnaast vind ik Depp's rol ook een beetje overbodig, zorgde ervoor dat de film voor een half uur lang een compleet andere richting op ging, waardoor het ook weer te langdradig aanvoelt.
Gelukkig is het dromerige sfeertje die Hällstrom in het pittoreske Frans dorpje creëert wel om van te smullen en om de 1 of andere reden kijkt het wel redelijk weg.
Gemiddeld: 2,5*
Nee, Chocolat is niet de meest orginele film, geen intellectuele uitdaging of een visueel pareltje,
het verhaal daarintegen is hartverwarmend, en ook de costuums mogen er wezen, aardige sfeer bij tijd en wijlen, mede door de vrolijke soundtrack, die door de gehele film door horen is.
Chocolat is niet bijzonder maar ook niet saai, Lasse Hallström (What's Eating Gilbert Grape) Houd de personages in leven met zijn uitstekende regie, Depp heeft een beperkte rol en voegt afgezien van zijn charisma aanzienlijk weinig toe, wel een leuke rol is weggelegd voor Alfred Molina (Magnolia), als burgemeester van deze kleine gemeenschap, een nors en egocentrisch personage. Toch was het allemaal maar symplistisch, sommige scènes en dialogen waren onnodig,
en vaak ongemakkelijk. Maar een romantiusch persoon kan ik deze zonder spijt aanraden.
Nu eerst een stuk chocola...

Meer niet, niet minder. De film kent heerlijke karakters en een vlot tempo met veel sub plotjes waardoor het lekker wegkijken is en er genoeg te beleven valt. Visueel is het niet veel bijzonder, gewoon beheerst subtiel te werk gegaan, waardoor er een rustige en dromerige sfeer hangt. Cast doet het leuk, maar de film moet het vooral hebben van het leuke en gewoon vermakelijke verhaal. Feelgood, en gelukkig geen dikke nadruk op de romance. Erg geslaagd, maar niet heel bijzonder. 3,5 ster

De vaart zat er goed in, tot het deel dat Johnny Depp ten tonele kwam. Maar gelukkig herpakte de film zich dan weer naar het einde toe. Bij de film had 'k een soort Fata Morgana gevoel.
'k ben aangenaam verrast.
Wat een flauwe ongeloofwaardige zeverfilm, bah.

Visueel een plaatje, een subtiele, erg prettige muzikale aanvulling en een zalige onconventionele en magische sfeer. De kinderen acteren ook erg goed.
Met Juliette Binoche en haar chocola sijpelen begrippen als 'fijnproeven' en 'genieten' in de breedste zin des woord het dorpje binnen. De zich vervolgens voltrekkende veranderingen zijn geweldig om te zien en mee te beleven. Tenminste, het verhaal begint feelgood, maar bij sommigen komt wat later een flinke dosis jaloezie en afgunst naar boven zetten. Gelukkig loopt alles goed af.
Overigens is één van de meest romantische filmkussen in deze film te zien

En chocolade met chilipeper... mmm, heaven...