• 9.378.515 stemmen

Geregisseerd door: Emile Ardolino

Met onder meer: Jennifer Grey, Patrick Swayze en Jerry Orbach

Releasedatum: 3 december 1987

Plot Dirty Dancing

"Have the time of your life."

Zomer 1963. De 17-jarige naïeve Frances 'Baby' Houseman brengt met haar ouders en haar oudere zus Marjorie de vakantie door op het resort van het hotel Catshill. Baby ontmoet daar de verveelde dansleraar van het hotel Johnny Castle. Johnny brengt Baby 'dirty dancing' bij, ze wordt zijn pupil en ze zet haar eerste schreden in de liefde.

Frances 'Baby' Houseman

avatar van kittyklitty

kittyklitty

Vreselijk !

EmDee

Ik had juist de tijd van mijn leven.

avatar van Jordy

Jordy

lol

avatar van renske

renske

Geen idee hoe ik 'm nu zou vinden maar rond '87 heb ik 'm denk wel drie keer gezien en iedere keer zwijmelen hoewel ik Patrick Swayze een engerd vind.

Er valt een heleboel te lachen om dat jaren '60 zomerkamp met die treurige generatie die de jeugd wil afremmen en de jeugd die dat extreem niet doet. Ik ben net enkele maanden in de VS geweest en ik kan je vertellen: dat is nog steeds de sfeer in grote delen van het land. Wat een preutsheid daar zeg.

Grappig hysterisch zusje ook van Jennifer Grey. Vader wordt gespeeld door de politie-inspecteur van Law & Order.

Afgezien van de nummers 'she's like the wind' en 'The Time of my Life' is de soundtrack geweldig met nummers van oa Otis Redding en The Drifters en er wordt écht lekker op gedanst.

avatar van amv@123

amv@123

Al tig keer gezien, blijft een leuke film ****

avatar van unholylove

unholylove schreef:

fantastische film

what else can you say

*****

Nou .... Ik denk dat veel mensen dit toch wel wat verbaasd. DD 5 sterren (gemiddelde 2.6) en pulp fiction juist maar 2 (nummer 3 in de top100). Ik denk dus zeker dat er mensen met een andere smaak bestaan. Desalniettemin is dit zeker de film die ik het vaakst heb gezien (keertje of 20), maar dat lag wellicht meer aan mijn zus dan aan mij . Desalniettemin heb ik het altijd een leuke film gevonden, maar ik vind hem zeker geen 5 sterren (meer?) waard. Maar ja, ik heb ook jouw leeftijd niet meer .

avatar van tess

tess

Hij blijft leuk!

Vooral dat stukje van Mickey en Sylvia, vind ik. Tijdloos!

avatar van T.O.

T.O.

tess schreef:

Hij blijft leuk!

Vooral dat stukje van Mickey en Sylvia, vind ik. Tijdloos!

Goed nummer inderdaad , wordt ook in Casino gebruikt als ik t goed heb.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

ja zo'n film heeft toch wat meer dan anders.

maar het blijft toch echt zo'n vrouwe film en dat is prima.

maar ik vind het een cliche zoetzappige bullshit film.

avatar van renske

renske

Eergister herzien en ik vond 'm nog steeds heel aardig. Ja, de dialogen zijn - vooral in het begin en het eind - wat 'gemaakt' maar de hoofdrolspeelster draagt de film uitstekend en Patrick Swayze vind ik ook zo eng niet meer. Hij zet alleen een soort ongenaakbaarheid neer in zijn rol (waarschijnlijk vanwege het thema van de armen v de rijken (simpel gezegd)). Dat raakt me nog steeds niet echt, maar jezus, het is ook gewoon een dansfilm en als zodanig overtuigend. De plot zit ook heel aardig in elkaar vind ik. Dus tussen het houterige begin en het drakerige einde zit een swingende film. Vooral Cynthia Rhodes kan dansen - wow! Niet voor niks dus dat zij als eerste werd gecast.
Dat die jongen die dat meisje zwanger maakte tegen de vader van de hoofdpersoon zegt dat ie blij is dat hij haar geholpen heeft, vond ik raar. Heeft ie net zo geloofwaardig een behoorlijk 'foute figuur' neergezet, gaat ie nog even halfzacht die dokter bedanken!
Wonderlijk detail dat me bij de laatste keer kijken pas opviel: dit vakantie-oord wordt aan de namen te horen slechts bezocht door joodse mensen! Roger Ebert suggereert in zijn recensie van deze film (hij geeft overigens één ster) dat de ouders van de protagoniste niet tegen haar liefje zijn omdat hij 'vies danst' maar omdat hij niet joods is en Variety zegt: [...] 'especially for those acquainted with the Jewish tribal mating rituals that go on in the Catskill Mountain resorts.'
Ander wonderlijk detail: voor zover ik weet wordt het woord 'abortus' geen enkele keer gebruikt, terwijl het toch wel een tamelijk belangrijk plotonderdeel is. Aan de andere kant: dat gebeurde in de tijd waarin het zich afspeelt waarschijnlijk evenmin.

avatar van sniezel

sniezel

k heb hem al zo vaak gezien en blijf hem leuk vinduhhh!!!!

Dit is een geweldige film, heb um ook al 30x gezien ofsow!! Blijft Leuk ook al weet ik nu precies wanneer ze wat gaan zeggen. Patrick Swayze is een onwijs lekkere acteur en hij is dus niet eng!!! Hij is gewoon lekker!!!

Kuzzz Jessica

avatar van Hobbes

Hobbes

hoe ging dat nummer van R.E.M. ook al weer..?

oh ja: It's the end of the world as we know it...

XxJessjuhxX schreef:

Kuzzz Jessica

Rustig EmDee, kalm, wind je niet op, tel tot tien en drink even een glaasje water. Het gaat vanzelf wel weer over

avatar van mister blonde

mister blonde

Hobbes schreef:

hoe ging dat nummer van R.E.M. ook al weer..?

oh ja: It's the end of the world as we know it...

...... and I feel fine.

bioscoopzaal schreef:

Je wilt niet wetenhoeveel water ik vandaag naar binnen heb gewerkt.

bioscoopzaal

Maar dat heeft natuurlijk vooral met het weer te maken ... nietwaar?

EmDee

Yep, maar t is nauwelijks te houden op t werk.

Maar vandaag kreeg ik via mailing te lezen dat we vanaf nu een korte broek aan mogen.

bioscoopzaal

Ik weet hoe je je voelt. Ik zit gewoon thuis en ik weet ook amper hoe ik me kan verkoelen. Ik loop al de hele dag in m'n zwembroek, maar ik zweet me nog te pletter. 41 graden my ass, het lijkt wel alsof ik in de hel zit

avatar van John Doe

John Doe

Degenen die deze film een 5 geven zijn allemaal vrouw volgens mij.

Kortzichtige opmerking!

tovenaar

Zoveel onwaarheden zullen er niet in zijn opmerking zitten EmDee...

EmDee

Kijk gerust t stemoverzicht hier en op IMDB na, tita!

tovenaar

Heb ik gedaan, op MM zie ik maar 1 man die deze film de maximale score geeft en op IMDB kan ik niet zien hoeveel vrouwen of mannen deze film de maximale score hebben gegeven. Dus wat bedoel je?

tovenaar schreef:

male-votes for Dirty Dancing

Het is idd waar dat vrouwen deze film over het algemeen hoger waarderen maar er zijn ook heus wel mannen die deze film het einde vinden.

tovenaar

Ah thanks, ik had gewoon even door moeten klikken . Maarja 700-nogwat tegenover 241... dat zegt genoeg toch? Zo 'kortzichtig' was het dus niet.

avatar van FisherKing

FisherKing schreef:

Deze film is toch niet zo goed hoor, met de grootst mogelijke moeite 1*

Couldn't agree more.

tovenaar

Een halfje is beter op zijn plaats FK.