• 9.371.495 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Filipijnen

Geregisseerd door: Terence H. Winkless

Met onder meer: Don Wilson, Riley Bowman en Joe Mari Avellana

Plot Bloodfist

Jake Raye, een ex-kickboxer, reist naar Manilla om zijn broer te zien vechten in een prestigieus toernooi. Als hij echter ziet hoe zijn broer op meedogenloze wijze wordt vermoord, besluit Raye om zijn broer te wreken door het toernooi te winnen. De moordenaar is immers één van zijn tegenstrevers.

avatar van Onslaught

Onslaught

Erg slechte martial arts film en eigenlijks niet echt de moeite waard om te zien.

Misschien wat pervers van mij, maar ik vond enkel de philipijnse dames die dansten in die stripclub interessant.

1.5

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Niet echt een beste film maar ik heb me gewoon ouderwets vermaakt met die boxwedstrijden. Ik houd er wel van. Don Wilson vind ik voor een B-acteur ook zo slecht nog niet.

De film en het verhaal zijn gewoon standaard waar je van moet houden. (verhaal had trouwens iets weg van Kickboxer) Een ouderwets B-filmpje gaat er bij mij wel in. Ik vind het best wel de moeite waard om de volgende 7 delen te zien.

Wing Chun

Niet een te beste martial arts gevechten, maar wel een gewoon lekker vermaakt. ik vond die kickboksgevechten aardiig goed. Vooral Don Wilson tegen Rob Koman en Billy Blanks.

De training scene vond ik ook wel mooi in elkaar gezet. Leuk verhaal een beetje kickboxer thema maar een andere vorm geving

het lijkt me wel waard om het 2e deel te kijken

sinterklaas schreef:

En hoe zijn de andere 7 delen?:)

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Heb de B-Actiefilm periode een beetje achter me gelaten.

sinterklaas schreef:

Heb de B-Actiefilm periode een beetje achter me gelaten.

okee ik heb zaterdag het 2e deel besteld dus ben benieuwd

avatar van barns

barns

Oke, dit is natuurlijk een film met een niveau van lik-me-vestje, toch kan ik hier echt enorm van genieten, dit zijn echt van die films die om 2 uur in de ochtend getoond worden op de tv, voor de minkukels die dan wakker zijn en zich vervelen, om hun ook nog wat amusement aan te bieden.

Daarbij moet ik wel zeggen dat ik in deze film ( in tegenstelling tot een paar andere delen die ik van mijn 8-dvdbox heb gezien ) wel nog wat geniale stukken bevat ( en dit keer niet omdat ze enorm grappig zijn).. Zoals de scene in de bar, waar zijn toekomstige maat aan het bluffen is tijdens een kaartspel, en om de boel af te leiden en op te lichten het gevecht begint met Don

Overigens had ik het einde ook niet verwacht, dus dan kan ik toch nog een 2.5* geven aan deze film.

avatar van Nomak

Nomak

Een fijne film met Don 'The Dragon' Wilson, al moet je er niet teveel van verwachten. Don 'The Dragon' Wilson kan de moordenaar van zijn broer maar op één manier vinden, en dat is door deel te nemen aan een toernooi met een hoop bloeddorstige deelnemers. Sowieso een verhaal dat garant staat voor een hoop gevechten. Dus voor de liefhebbers is dit soort films altijd wel leuk. Er zit ook een verrassende plottwist aan het einde van de film. Ik moet er wel bij zeggen dat er betere film zijn in dit genre. Denk bijvoorbeeld aan de Van Damme films uit die tijd. Toch heb ik me best wel vermaakt en heb ik zin gekregen om binnenkort nog enkele Bloodfist films te (her)zien.

avatar van DiDa

DiDa

Eens in de zoveel tijd heb ik als actiefilm fan zin om van die B-actiefilms te gaan kijken. Hierbij liep ik tegen de Bloodfist films aan. Don The Dragon Wilson was zeker bekend bij mij, maar ik had zijn Bloodfist films nog nooit gezien.

Bloodfist:

Het eerste deel van de 8-delige Bloodfist serie. Don Wilson speelt de rol van Jake Raye, een kickboxer waarvan zijn broer is vermoord tijdens een kickboxtoernooi. Zoals het hoort bij dit soort films reist de hoofdpersoon af naar het toernooi om vervolgens hieraan deel te nemen en zo de moordenaar van zijn broer te vinden.

Een simpel plot zoals we dat vaker zagen in de jaren 80 en 90 actiefilms. Bloodfist doet qua verloop denken aan Bloodsport met Jean-Claude Van Damme. Duidelijker gezegd is Bloodfist eigenlijk een aftreksel van deze film, zoals al dit soort B-films aftreksels zijn van de grotere actiefilms uit de jaren 80 en 90. Wat mij betreft is dit geen probleem. Je weet bij dit soort films wat je kunt verwachten en wanneer je dit soort films gaat kijken moet je daar met een bepaalde instelling voor gaan zitten en de betreffende film dan ook beoordelen in zijn genre.

Dat heb ik dus ook gedaan bij Bloodfist. Acteren kan Don Wilson (en de overige cast) absoluut niet en het verhaal is te simpel en te voorspelbaar om spannend te zijn. Boeiend! Want we kijken dit soort films voor de actie. Maar helaas schiet Bloodfist hierin ook tekort. Tja en dan schiet mijn cijfer toch heel hard naar beneden. Het is niet dat er geen actie zit in Bloodfist, integendeel, maar de gevechten zijn zo verschrikkelijk slecht gechoreografeerd en in beeld gebracht dat dus het enige punt waar je deze film voor kijkt ook als een baksteen zinkt. Gevolg is dat je je verschrikkelijk gaat vervelen. En dat willen we niet in een actiefilm. Soms zie je dat de vechters elkaar niet raken en Don Wilson krijgt niet de kans om mooie bewegingen te maken. Jammer, jammer, jammer.

Wanneer je in een film die echt puur om actie draait het voor elkaar krijgt om alle actie slecht en ongeïnspireerd in beeld te brengen blijft er geen reden meer over om de film te gaan kijken. 1 ster…….op naar Bloodfist 2.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Bloodfist kent dezelfde elementen als elke andere martial arts film uit die periode, maar in alles is het net wat minder. Vooral aan Wilson ontbreekt een hoop uitstraling. Een film dragen is niet aan hem weggelegd. Vermakelijk, maar dit genre heeft leuker spul te bieden.

avatar van mrwhite

mrwhite

" The dragon part one "

In de Free Record schop zag ik deze DVD box liggen voor 10,49 euro en dacht ik van ok dit is een koopje 8 DVD's voor zo'n lage prijs meenemen die handel !!!!!

Gisteren dan maar meteen eens begonnen aan het eerste deel en het was een lang eerste deel altans in mijn hoofd man wat was dit slecht zeg. Er is eigenlijk niets goed aan deze film terwijl ik eigenlijk nog wel hou van een goeie martial arts film.

Veel meer woorden ga ik er niet aan vuil maken. De enige reden dat ik deze film 1* geef is om dat ik er nog zeven te bekijken heb

Op naar part two zou ik zeggen.

avatar van The_Wolff

The_Wolff

Bij de Blokker zag ik Bloodfist-box liggen voor €10 ik dacht dat is mooi goedkoop voor 8 films wel was ik bang dat het misschien hele slechte films zouden zijn. Maar op internet ,o.a. hier, had ik al over deze films gelezen en wist ik wat ik kon verwachten. Het zijn duidelijk B-films.

Het verhaal van dit eerste deel is duidelijk een aftreksel van Bloodsport met Jean-Claude Van Damme.

DiDa schreef:

Mee eens maar ik ben iets milder in mijn oordeel, want ik heb me prima vermaakt en dat is tenslotte de reden waarom ik films kijk.

avatar van chandor013

chandor013

Idd hij lijkt veel op Bloodsport maar opzich niet heel slecht en die filipijnse vrouwen zeker interessant te noemen. Zitten paar mooie tussen

Maar de fim zelf is oke het is misschien met minder Budget opgenomen maar ik vond het niet vervelend om hem te bekijken en ik ga zeker de rest ook bekijken.

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke aktiefilm, al vond ik sommige opnamen toch wat te donker overkomen.

avatar van Supernatural

Supernatural

leuke film,heb de hele reeks in een box.toch wel vermakelijk.