• 9.369.485 stemmen

Bloodfist IV: Die Trying (1992)

Actie | 86 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titel: Die Trying

Geregisseerd door: Paul Ziller

Met onder meer: Don Wilson, Kale Browne en Stephen James Carver

Plot Bloodfist IV: Die Trying

"Die trying"

Danny werkt voor de belastingsdienst en moet de auto van een gangsterbaas in beslag nemen. Die neemt het zaakje echter nogal persoonlijk op. Hij ontvoert Danny's dochter en vermoordt zijn baas en collega's. Danny zweert bloedwraak en gaat in z'n eentje achter de gangsters aan.

Ramon K

Ik vind dit echt een misbaksel (en dat zeg ik even omdat jullie dat nooit konden weten aan de hand van de 0,5* die ik de film gaf). Ik hoop dat iedereen wat kan met mijn commentaar bij deze film.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Als waarschuwing kan het alvast tellen.

Ramon K schreef:

Je hebt 'm gewoon niet begrepen!!

avatar van FisherKing

FisherKing

Oh, is dit die befaamde Paul Ziller film...

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Inderdaad, ongetwijfeld weer een meesterwerk van de regisseur van het onvolprezen Shootfighter II.

kos schreef:

Je hebt 'm gewoon niet begrepen!!

Nou zeg, wat een dooddoener! Ik heb 'm echt wel begrepen hoor. Shootfighter II is trouwens ook ruk.

Ramon K schreef:

Nou zeg, wat een dooddoener! Ik heb 'm echt wel begrepen hoor.

Jaja, en Danny's spirituele beslommeringen na de dood van zijn vrouw en kinderen en de auto van de gangsterbaas als symbool voor de vrijheid van het individu dat niet is opgewassen tegen het fascisme van de consumptiemaatschappij vind jij een halve ster waard.

Geloof er niks van

Ramon K

Nou moe. Ik vind de kleur van die auto gewoon niet mooi en ik denk dat je veel te veel achter de film zoekt kos. Echt weer iets voor jou om tot dat quasi-intellectueel geneuzel over te gaan. Trap er toch niet in man!

sorry.

avatar van Nomak

Nomak

Af en toe is het fijn om weer eens een Bloodfist film te kijken.

Don 'The Dragon' Wilson moet het hier opnemen tegen een meedogenloze gangsterbaas. Zoals verwacht staat het verhaal volledig in dienst van de actie. Geen ellenlange dialogen maar wel heel wat gevechten. Onze actieheld krijgt hier dan ook heel wat klappen, maar uiteraard deelt hij er ook minstens zoveel uit.

Na de laatste actiescène volgt er geen gezeur, maar gewoon het einde van de film. Zo hoort het ook, want dit soort films kijk je toch gewoon voor de actie en niet voor allerlei randzaken.

Het is dan wel niet de allerbeste film, maar toch is dit best wel vermakelijk.

avatar van DiDa

DiDa

Met weinig verwachtingen besloot ik het vierde deel van de Bloodfist series in mijn dvd-speler te doen. Maar tot mijn grote verbazing kwam ik na 82 minuten tot de conclusie dat ik me serieus had vermaakt met dit 4e deel. Sterker nog, Bloodfist 4: Die Trying is de beste Bloodfist tot nu toe.

Wilson speelt weer een compleet ander karakter dan in het 3e deel. Hij werkt voor een bank die voor een garage auto’s in beslag neemt die niet afbetaald worden. Wanneer hij per abuis een verkeerde auto in beslag neemt die een aantal kostbare nucleaire ontstekers bevat, worden zijn vrienden vermoord en staat zijn leven op z’n kop. Achtervolgt door de terroristen, de politie en de FBI moet onze Don zich al vechtend zien te bewijzen.

Het verhaal van het meenemen van een verkeerde auto met daarin waardevolle spullen van criminelen kan zo in een Bassie en Adriaan film. Maar als je het verhaal voor lief neemt krijg je een actievolle film te zien die je zeker zal vermaken.

De film zit vol met knok- en schietpartijen en we hebben ook nog een rol van Gary Daniels die het 2 keer tegen Don Wilson opneemt. Het punt waar deze Bloodfist film zich onderscheidt van de voorgaande delen is het tempo. De film kakt bijna geen moment in en schakelt de ene actiescene vast aan de andere. En de actie is ook nog goed in beeld gebracht.

Juist, daar doen we het voor bij dit soort films!

Bloodfist 4: Die Trying voelt absoluut aan als een B-film, maar het is wel een vermakelijke vanwege het hoge tempo en de vele actie. Hopen dat dit niveau vast gehouden kan worden in de volgende Bloodfist films. 3 sterren

avatar van mister blonde

mister blonde

Ik denk dat sommigen hem echt niet begrepen hebben! Vond het net als Dida, met wie ik het eigenlijk helemaal eens ben, vermakelijke pulp.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima aktiefilm die lekker wegkijkt.

avatar van Supernatural

Supernatural

weer een leuke deel in de reeks.heb me weer prima vermaakt.