• 9.372.354 stemmen

Bloodfist III: Forced to Fight (1992)

Actie | 88 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titel: Forced to Fight

Geregisseerd door: Oley Sassone

Met onder meer: Don Wilson, Brad Blaisdell en Charles Boswell

Plot Bloodfist III: Forced to Fight

"Forced to Fight"

Jimmy Boland wordt ten onrechte veroordeeld voor een misdaad en komt in de gevangenis terecht. Daar moet hij zich echter voortdurend bewijzen tegen de zware jongens die hem met alle plezier in de pan zouden willen hakken.

avatar van Mrkice

Mrkice

Een echte B-film daarom is een 2.0 op zijn plaats.

avatar van DiDa

DiDa

In 1992 maakte Don The Dragon Wilson een nieuwe actiefilm getiteld Forced To Fight.

‘Hoe kunnen we deze film het beste verkopen?’ moeten de producers gedacht hebben.

Forced To Fight heeft helemaal niets te maken met Bloodfist 1 en 2 en Wilson speelt in deze film ook een heel ander karakter. De producers hebben de film uiteindelijk toch gepromoot als Bloodfist 3, want als je Don The Dragon Wilson zegt denkt men meteen aan Bloodfist. Later zal blijken dat er nog 5 keer de Bloodfist titel wod gebruikt bij andere op zichzelf staande films met Wilson.

Maar goed, een nieuwe Bloodfist film. Wederom een toernooi. Oh nee, toch niet. De setting is deze keer een gevangenis waar Jimmy Boland (Don The Dragon Wilson) onschuldig (natuurlijk) vast zit voor een moord die hij niet heeft gepleegd. Vervolgens krijgt Boland het aan de stok met een aantal verschillende bendes die de dienst uitmaken in deze ruwe, gewelddadige gevangenis. Vervolgens….uhm….tja dit is het eigenlijk wel qua verhaal. En dat is jammer, want een actiefilm in een gevangenissetting kan op allerlei originele manieren worden verteld (Death Warrant). Helaas blijft het hier beperkt bij een knokpartijtje tussen verschillende bendes. En dit maakt de film verschrikkelijk traag in tempo en de vechtscènes zijn helaas weer minder gechoreografeerd dan in het 2e deel en ook een echte finale ontbreekt.

Lichtpuntje is dat Wilson zich in deze film met bekwamere acteurs heeft omringd, waaronder Richard Roundtree, zodat de film toch nog het aankijken waard blijft.

Bloodfist 3: Forced To Fight is een niveau minder dan het 2e deel, maar wordt nooit zo beroerd als het eerste deel. Dat komt door de redelijke acteurs en de vechtscènes.

Verder zou ik in de volgende Bloodfist film graag wat meer diverse actie zien (schietpartijen, explosies, vechtscènes). Verder kan dit 3e deel er net mee door…. 2,0 ster

avatar van mrwhite

mrwhite

" The dragon part three "

Na deel 2 had ik goede hoop dat het allemaal wel wat beter ging worden maar niets is minder waar. Deze is bijna net zo slecht als deel 1 was het niet voor Richard Roundtree aka Shaft die er voor zorgt dat je de film nog wil uitkijken.

avatar van The_Wolff

The_Wolff

Bloodfist III: Forced to Fight heeft niks met de voorgaande delen te maken. Wilson speelt in deze film ook een ander karakter. Bloodfist is puur voor de verkoop er aangeplakt.

Natuurlijk zit Wilson onschuldig vast en krijgt hij het aan de stok met diverse bendes, heel bijzonder is het verhaal niet. De vechtscènes zijn minder dan het tweede deel, maar toch blijft het een redelijke film.

avatar van chandor013

chandor013

opzich een slap einde had natuurlijk meer verwacht dat hij ze zou vermoorden maar helaas....

en hij kreeg toch wel een hoop rake klappen van Blue. maar echt techiek had hij niet.

Toch wel een goede film jammer van het slappe einde.

Toch 3 sterren.

avatar van Phantasm

Phantasm

Lang zo goed niet als het 2-de deel, hier zie je over het geheel niet erg veel gevechten, beetje een tegenvaller.

avatar van Supernatural

Supernatural

weer een leuke deel in de reeks,vermaak me altijd prima met herzien.

avatar van clubsport

clubsport

De gevangenis setting levert wat aardige momenten op maar het verhaal is zwak uitgewerkt , het acteerwerk is redelijk en de actie scenes zijn ok , dat red de film een beetje .