Genre: Misdaad / Thriller
Met onder meer: Robert Redford, Brad Pitt en Catherine McCormack
Gesproken taal: Kantonees, Engels, Duits, Arabisch en Frans
Releasedatum: 7 februari 2002
Plot Spy Game
"It's not how you play the game. It's how the game plays you."
De CIA-medewerker Nathan Muir staat op het punt om met pensioen te gaan wanneer hij er achter komt dat zijn pupil Tom Bishop voor spionage opgepakt is in China. Muir zet al zijn kwaliteiten in om Bishop vrij te krijgen. Terwijl hij een missie start om hem te bevrijden denkt hij terug aan de tijd dat hij de jonge rookie opleidde.
Nathan D. Muir
Robert Aiken
Vincent Vy Ngo
CIA Director Cy Wilson
Sjaak
Gezien in de Sneak Preview vorig jaar.. Aardige(leuke) film.
sn@ke
- 2077 berichten
Ik kan me er niet zoveel meer van herrineren maar het was wel een aardige maar wel ingewikkelde thriller. Brad Pitt en Robert Redfort toonden hun klasse maar echt heel goed vond ik hem niet. Hij schoot nergens in uit maar is wel het bekijken waard. De regie is wel zeer flitsend en uitzonderlijk. 2,5*
Newbie
... , en volgens mij waren de helikopters in de aanbieding, er wordt telkens overal om heen gecirkeld op de meest onlogische momenten.
dat is mij ook opgevallen, ik vond het eerder grappig, het was precies of ze hadden iets spectaculair uitgevonden.
Newbie
Ik heb de film gister gezien. Een zeer spannende en goede actie thriller naar mijn mening. Ik was bang dat Robert Redford niet helemaal in de rol zou passen maar ik moet zeggen dat Brat daar af en toe meer moeite meer had.
waarom zou je daar schrik voor moeten hebben? En dat brat er moeite mee had, kan ik ook nergens terugvinden.
santana
yosemite44
dan moet je thirteen days eens kijken, daar dobbert de microfoon in beeld
Redlop
Leuk dat Brad pitt en Robert Redford weer samen in 1 film spelen.
Weer?
Keezz
Ze speelden naar mijn beste weten ook nooit eerder samen. Wel speelde Pitt in het door Redford geregiseerde 'A river runs through it'...
laten we het er maar op houden dat je daarop doelde, sincere
Diesel
eerdekes
De film die Mike van Diem zou regisseren.
Kan iemand daar waar meer over kwijt?
cornelis
Kan iemand daar waar meer over kwijt?
Veel valt er niet over te zeggen. Aanvankelijk zou Van Diem deze film regisseren en hij is er een tijdje mee bezig geweest. Uiteindelijk werd het Scott.
Of Mike zelf uiteindelijk afhaakte, of dat hij door druk van investeerders werd vervangen, dat valt waarschijnlijk lastig te achterhalen; ik vermoed het laatste (komt immers vaak voor).
Wat doet Mike van Diem nu eigenlijk? Ik heb al zo lang niets over hem gehoord.
cornelis
Hij regisseert commercials, en ik hoorde dat hij veel script doctoring doet.
Script doctoring?
Uhm...ja. Het herschrijven, verbeteren van scripts.
Uhm...ja. Het herschrijven, verbeteren van scripts.
Of simpelweg uitgebreid aangeven wat er moet veranderen om het beter te krijgen. Niet perse zelf herschrijven.
Noem dat maar simpelweg.
Vandaar herschrijven komma verbeteren.
Erg sterke film, jammer dat de verhaallijn van redford en McCormack er niet in is gekomen. Sterke scene namelijk en had naar mijn mening iets aan de film toegevoegd. 4*
Captain Pervert
Deze films bevat overduidelijk nepduitsers. Die spreken slechter Duits dan een VMBO-er uit de brugklas.
Halve punt aftrek.
/edit: wel een onwijs goede score/soundtrack.
Bananas
Lekkere vlotte film, strak geschoten en prima in zijn genre maar mist hier en daar wat intensiteit naar mijn mening.
alexis
zeer spannend, de spanning wordt heel goed opgebouwd en daardoor voelbaar gemaakt.
Minder actie dan enemy of the state maar wel meer spanning!
***1/2
joeri15
coole film, alleen vervelend dat Hart van NL er dan weer tussendoor komt
maarja, toch erg genoten, had hem al eens eerder gezien, erg doordacht! 4*
Lukic
Spannende film die blijft boeien. Een leuke rol van Redfort en het verhaal wordt onderhoudend verteld. Misschien iets te snel soms met de flashbacks maar daardoor blijft je aandacht wel getrokken. 3,5 sterren.
sn@ke
- 2077 berichten
bij herziening 1* omhoog nr 7/10 , erg flitsend entertaiment met de nodie dialoogscenes en rauwe actiescenes
TheRisingSun
Een film die goed in elkaar zat,naar mijn mening. Mooi om te zien hoe Redford steeds tussen zijn ondervragingen door weer iets regelt om Pitt vrij te krijgen. De film ging in een lekker tempo door,waardoor je geboeid bleef kijken. Zeer goede rollen van Pitt en vóóral Redford! Jammer dat McCormack een niet wat grotere rol had,want het is érg prettig om naar haar te kijken!
Mooie oorlogsbeelden ook die je te zien kreeg. Kwamen erg realistisch over,vond ik.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime