• 9.375.060 stemmen

Met onder meer: Robert Redford, Brad Pitt en Catherine McCormack

Gesproken taal: Kantonees, Engels, Duits, Arabisch en Frans

Releasedatum: 7 februari 2002

Plot Spy Game

"It's not how you play the game. It's how the game plays you."

De CIA-medewerker Nathan Muir staat op het punt om met pensioen te gaan wanneer hij er achter komt dat zijn pupil Tom Bishop voor spionage opgepakt is in China. Muir zet al zijn kwaliteiten in om Bishop vrij te krijgen. Terwijl hij een missie start om hem te bevrijden denkt hij terug aan de tijd dat hij de jonge rookie opleidde.

Nathan D. Muir

Vincent Vy Ngo

CIA Director Cy Wilson

avatar van rikrikrik

rikrikrik

Ik heb de film gister gezien. Een zeer spannende en goede actie thriller naar mijn mening. Ik was bang dat Robert Redford niet helemaal in de rol zou passen maar ik moet zeggen dat Brat daar af en toe meer moeite meer had. Het acteerwerk blijft overigend zeer goed. Voor een film in dit genre vond ik het een toppen. Er zitten eigenlijk 4 varhalen in de film en dit geeft een lekker tempo. Er word goed toegewerkt naar het plot, al is het wel een beetje ongeloofwaardig. Van mij krijgt de film een dikke 4 sterren

avatar van cornelis

cornelis

Rare film. Bijzonder ingewikkeld, nogal uit balans. Vooral ook volslagen ander soort film dan je uit de trailer opmaakt (de trailer suggereert een soort Enemy Of The State-achtige Bruckheimer-actiespektakelfil m met veel explosies, terwijl het een spionnen-thriller is, die naast veel belangrijke dialoog-informatie ook wat spannende actie bevat).

Heel raar gebruik van muziek (songs), een score die erg doet denken aan Bruckheimerfilms van eind jaren 80/begin 90, vreemde flash-backs, nogal veel namen die je moet onthouden, maar een echt heel intelligente spy-movie is het ook weer niet, daarvoor zitten er teveel gaten in. Eerste uur is-ie op zich erg mooi, behalve dat ik het hier en daar wat erg 'modieus' gedaan vindt, met versnellinkjes enzo.

Op de IMDb zag ik een 7,4, vind ik wat hoog.

avatar van th

th

De film die Mike van Diem zou regisseren.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Zag de trailer in de bios en kwam me meteen behoorlijk hectisch over, maar ik wil hem wel zeker gaan kijken!

avatar van dttom

dttom

Ik had hem net in de sneak en ik vond het een erg vermakelijke film. Wordt goed geacteerd en vond het verhaal ook wel interessant. Ik vond het alleen wat langdradig.

Jordy

Vond het op zich wel een goede film: zeer interessant verhaal, zit goed in elkaar, hoe via flashbacks het verhaal verteld werd vond ik ook in orde... zeer sterk geacteerd van Redford en Pitt... maar oh wat jammer van de irrante, vermoeiende regie... het is echt 2 uur lang *flits*flits*flits, er zit geen shot van langer dan 5 seconden in, en volgens mij waren de helikopters in de aanbieding, er wordt telkens overal om heen gecirkeld op de meest onlogische momenten.

Maar goed, toch wel 3 sterren waard

(knip)

en Tony is de broer van Ridley las ik net.. wist ik ook niet

avatar van cornelis

cornelis

Jordy, ik beschouw de verwijzing naar die andere film als een spoiler. Ik heb de film al gezien, maar toch.

Jordy

zit wat in inderdaad.. heb 'm weggehaald

Jordy

waarom ging dat van Mike van Diem eigenlijk niet door dan?

avatar van Wouter

Omdat Pitt erbij kwam. Men vond Mike toen de zwakste schakel.

Jordy

Zonde. Nou heb ik Karakter nog niet gezien, maar een "iets rustigere" regie had deze film denk ik goed gedaan

avatar van neo

neo

inderdaad die regie was niet helemaal ok.enemy of the state,had ook veel van die shots die ook in deze film zitten.ik vond het een spannende film met een paar fantastische scenes.dialogen zijn top.die explosie met die helikopter in vietnam leek me wel een beetje overdreven maar ja.3.5 sterren

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Ik vond het een heel raar verhaal dat ook nog eens flink ongeloofwaardig is. Die terurblikken waren nutteloos en vrij saai, het boeienste gedeelte van de film was toch in het CIA gebouw maar dat was natuurlijk niet spectaculair genoeg en moest dus aangevuld worden. Ik had veel meer van deze film verwacht en verliet de bioscoop dan ook een beetje onbevredigd.

avatar van IamBernie

IamBernie

Ik vond deze film echt heel gaaf. De meeste mensen lopen te klagen over, langdradigheid, te veel flashbacks enz enz, maar wat ik het mooie aan deze film vind, is de spionage sfeer door heel de film heen. En als ik terugkijk op deze film is het echt heel gaaf om na te gaan wat Redford allemaal heeft kunnen regelen op dat kantoortje van 'm. Dat is echt spy-werk !

avatar van NERD

NERD

Leuke film niks ergs mis mee, ik kwam er alleen nooit echt in. Verder waren de locaties erg mooi, en met het acteren was ook niks mis. 3,5 sterren

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

Goeie kerel die Redford, een beetje type ruwe bolster blanke pitt.

avatar van Camy

Camy

ik heb hem in de sneak gezien, en ik vond het niks. Maar ja, ik ben dan ook maar een meisje... De openingsscène was goed en tussendoor wilde ik ook nog wel een paar keer geboeid raken, maar sorrie hoor: een achtervolging met auto's en dan dat mannetje wat er met zijn viskarretje dan nét voor langs loopt, aangereden wordt en heel erg begint te schelden: dat kan toch echt niet. Te vaak gezien. Verder was het heel hectisch, maar ik kan me wel voorstellen dat er mensen bestaan die met hun bakje popcorn wél op het randje van hun stoel zitten. Ik vond Pitt trouwens niet de hele tijd goed acteren.

avatar van E-Veil

E-Veil

Altijd jammer dat we nooit zullen weten wat Mike van Diem van deze film had kunnen maken.

De film is uiteindelijk best vermakelijk met veel flashbacks en een redelijke verhaallijn.

Vooral de wijze waarop Redford zichzelf er telkens uitkletst en allerlei dingen gedaan krijgt is mooi. Helaas mist deze film een echte climax. Drie sterren...

avatar van Goodfella

Goodfella

Hoewel het er allemaal lekker flitsend uitziet kon het me weinig boeien. Door de flashbackstructuur komt het toch al niet zo interessante verhaal in dit geval nogal chaotisch over en er zitten bovendien een aantal overbodige scènes in de film. Door de mooie verpakking best te kijken, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Heb 'm destijds in de sneak gezien.

Niet zo'n bijster goede film vond ik persoonlijk. Maar eerlijk gezegd ben ik dan ook absoluut geen liefhebber van Brad Pitt.

Redford is natuurlijk wel een prima acteur, maar bij deze film viel me voor het eerste echt op dat de beste man op leeftijd begint te komen. En dat is tevens ook mijn grootste punt van kritiek: de flash-backs worden compleet ongeloofwaardig omdat er geen moment geprobeerd is om Redford er jonger uit te laten zien in die flash-backs.

Verder is het een rommelig geheel, waar meer van gemaakt had kunnen worden. Dat krijg je ervan als je (weer) een intelligent verhaal hebt en dat probeert te masseren tot het een hapklare brok is voor het massapubliek. Uiteindelijk wordt het dan geen van beiden. Jammer.

Maz

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Een stuk beter dan ik had verwacht ... tien keer beter dan de gemiddelde cheape Hollywood-thriller.

Een dikke **** 4 op 5 ****

avatar van jedymaster

jedymaster

er zit in deze film een kleine homage aan de film "under fire"

avatar van dave-d

dave-d

vermakelijk. goed gefilmt. ziet er gewoon allemaal top uit. spannend, actie. klassefilm! 4 sterren

avatar van Mirandak

Mirandak

Leuke film, alleen jammer dat ze er gedurende de film net zo uit blijven als jaren geleden (kon het maar zo).

avatar van jay73

jay73

Goede film. Ik blijf toch wel een fan van Redford.

Ik vond het hoofdstuk Beirut nogal aan de lange kant, haalde de vaart wat uit de film, vond ik.

3,5 *

avatar van Redlop

Redlop

Ik hou van spionagefilms en dus ook van deze. Flitsend en stillistisch perfect gemaakte film. Redford is in dit soort rollen het best. Geheimzinnig CIA -gedoe, zoals in Three days of the Condor.

avatar van Stoffeltje

Stoffeltje

Hele leuke film. Alleen denk ik dat je met een ander plot maar met deze acteurs ook een hele spannende spionnenfilm kan maken. Dat had ik er in ieder geval van verwacht maar zo was het ook echt lachen

avatar van Padd0

Padd0

Ik vond het een leuke film. Goed begin en een goed einde maar ik vond het middenstuk een beetje sloom. 3,5* dus van mij.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Film met een identiteitscrisis. In essentie is dit eigenlijk een drama, over het werken bij een geheime dienst en de persoonlijke problemen die dat teweegbrengt, maar het geheel is verpakt als thriller. Het thriller-gedeelte is dan vooral te vinden als de raamvertelling op het kantoor, maar dat wordt zo vaak onderbroken door lange flashbacks dat het de spanning er niet in kan houden; zo nu en dan even het beeld stilzetten en de tijd te vermelden is niet voldoende om spanning te creeren.

Als drama mist de film echter zijn uitwerking, omdat de personages niet voldoende zijn uitgewerkt. Daarnaast hindert ook hier de flashbackstructuur, omdat die een fragmentarische opbouw tot gevolg heeft; wat meer continuiteit vanuit het vertelde verhaal zelf had de verschillende episodes ook kunnen verbinden, en dan had de hele raamvertelling gewoon gedropt kunnen worden (die nu eigenlijk alleen het bekijken waard is voor het acteerwerk van Redford).

Al met al een interessante en vermakelijke film, maar het verhaal had potentie om uit te groeien tot meer dan de oppervlakkige thriller die het nu lijkt te willen zijn, en het is jammer dat daar geen gebruik van is gemaakt. 3 *