• 9.377.071 stemmen

Met onder meer: Robert Redford, Brad Pitt en Catherine McCormack

Gesproken taal: Kantonees, Engels, Duits, Arabisch en Frans

Releasedatum: 7 februari 2002

Plot Spy Game

"It's not how you play the game. It's how the game plays you."

De CIA-medewerker Nathan Muir staat op het punt om met pensioen te gaan wanneer hij er achter komt dat zijn pupil Tom Bishop voor spionage opgepakt is in China. Muir zet al zijn kwaliteiten in om Bishop vrij te krijgen. Terwijl hij een missie start om hem te bevrijden denkt hij terug aan de tijd dat hij de jonge rookie opleidde.

Nathan D. Muir

Vincent Vy Ngo

CIA Director Cy Wilson

avatar van Zizzo

Zizzo

goed verhaal, leuk uitgewerkt en boeiend tot het einde. Vond het een erg vermakelijk filmpie.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Gister nog eens bekeken. Uitstekende thriller, goed verhaal, goed acteerwerk zoals altijd van Redford en Pitt en af en toe wat humor erin. Ook deze film kan je blijven zien...

Dikke 3.5

avatar van Hassink

Hassink

Gisteren ook nog eens bekeken. Een film vol actie, waar er geen vervelende minuut in zit. Verder is ook het acteerwerk van Redford en Pitt degelijk, niet uitstekend. Het camerawerk past zeer goed bij de film en is gericht op de vlotheid van de film. Het grootste nadeel in Spy Game is het verhaal dat volledig ongeloofwaardig is. Het is dan ook niet een film waar je bij mag nadenken maar het blijft een nadeel in dit soort films.

Slecht verhaal, aangename film: 6/10

avatar van ehs21

ehs21

Ik hou wel van dit soort films, lekker veel verschillende locaties, goed acteerwerk en mooie toepasselijke muziek. Het verhaal is niet bijster orgineel of interessant verder, maar doordat je constant naar een nieuwe locatie meegenomen wordt blijft het boeiend.

Alleen het einde vond ik dan wel iets te makkelijk, alsof ze Redford nooit meer kunnen vinden nadat ie van dat terrein afrijdt. Bij het bonusmateriaal zag ik dat ze eigenlijk nog een bord met Bahama's en Floriada erop wilden laten zien terwijl hij wegreed. Scott vond dit uiteindelijk niet nodig omdat hij het punt wel duidelijk vond, maar dat ben ik dus niet met hem eens. Verder wel erg toevallig dat ie net 282k heeft terwijl dat ook in die folder staat maar alla. 4*

avatar van lexiepexie

lexiepexie

lekker filmpje!

avatar van trebremmit

trebremmit

Tweede keer dat ik deze zie en hij blijft goed, altijd leuk om de CIA aan het werk te zien en met een Redford in de hoofdrol waarvan je nooit weet wie hij nu eigenlijk echt is kan deze film niet meer stuk.

Lekker vlot lopend verhaal waar je de aandacht wel bij moet houden en bijzonder flitsend camerawerk, ik moest er even aan wennen maar het voegt wel wat toe aan het karakter van de film.

avatar van rep_robert

Vlotte actiefilm die zoals je gewend bent van Tony Scott(die altijd rond de 3 sterren scoort bij mij) er gelikt uitziet en altijd vermakelijk is. Toch is de film niet meer dan dat, de flashback scènes worden op een gegeven moment vervelend lang en halen de vaart uit het verhaal. Ook snap je aan de hand van de flashbacks eigenlijk niet waarom Pitt zo'n goede pupil was, aangezien hij meerdere malen de fout in ging.

Deze scenes doen duidelijk onder voor de scènes waarin de oude rot in het vak Redford vanuit het CIA gebouw op een listige manier de autoriteiten probeert te omzeilen en de gevangen genomen Pitt eigenhandig probeert te redden.

avatar van DDT

DDT

Goeie film,twordt tijd dak em nog es gaan zien se

avatar van arno74

arno74

Degelijke thriller, met een opvallend goede script en goede dialogen, en prima acteerwerk natuurlijk.

3,5 a 4 sterren waard wat mij betreft.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Mwaah. Verwachtte aardig wat spanning en actie en met een degelijke intro leek dat ook wel goed te zitten, maar daarna ging het behoorlijk de mist in. Langdradigheid, saaie gesprekken en flashbacks die te kort zijn om echt helemaal geinteresseerd in mee te gaan en te lang om leuk te zijn. Leek met de Dinner Out operatie op het einde wat op te bloeien qua actie, maar ook dat viel vies tegen. Acteerwerk was dan weer wel in orde.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Deze film heeft eigenlijk alles wat je van een topfilm zou kunnen verwachten: een goede regisseur, een sterke cast en een boeiend verhaal. Helaas leidt dit niet altijd tot een goed resultaat, zo bewijst Spy Game. Met de vertolkingen was niets mis, en ook het regiewerk leek me in orde. Dan blijft er nog 1 van bovengenoemde elementen over: het verhaal. Ondanks dat het dus een boeiend verhaal is, vond ik de film bij momenten veel te langdradig. Het feit dat er dan ook veel met flashbacks werd gewerkt (waarvan er sommige wel noodzakelijk waren om de film beter te volgen) deed hier zeker geen goed aan.

avatar van K. V.

K. V.

Deze was onlangs op tv en eens geprobeerd. 'k vond het niet mis. De film ziet er goed uit met vloeiende en vlotte camerabeelden en vooral in het begin zit de vaart er goed in. Alleen jammer dat de film halfweg wat van z'n tempo verliest, maar naar het einde toe wordt het wel weer beter. Voor mij mocht de film toch wel iets korter (hij duurt nu zo'n 126min).

Voor de rest deed de cast het goed.

'k vond de film zeker het bekijken waard, alleen jammer dat de film toch een beetje lang aanvoelt, maar voor de rest een prima film.

avatar van Spetie

Best een boeiende film van Tony Scott, die hier geholpen wordt door twee acteurs, die aardig op dreef zijn en vooral Redford zich van zijn beste kant laat zien.

Robert Redford en Brad Pitt zorgen er met sterk spel voor dat deze film op een gegeven moment echt begint te leven. De regie van Scott is degelijk en hier heeft hij de kunstjes die hij soms toepast nog redelijk goed in de hand. Met een aantal toekomstige films ging hij daarmee wat mij betreft nogal eens de mist in. De film is redelijk traag en d.m.v. redelijk wat flashbacks komen we uiteindelijk steeds meer te weten over de relatie tussen Redford en Pitt. De film heeft daarnaast een paar mooi geschoten locaties en is op sommige momenten ook nog best spannend.

Goede film dus, die ook nog eens een leuk kijkje biedt in het leven in een spionagewereld.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

mijn favoriete tony scott film denk ik

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Tegenvallertje.

Na een degelijk eerste uur(tje) kakt het boeltje genadeloos in met onnozel opvulsel en clichés. Wanneer dat achter de rug is komt het laatste half uur aan hoog tempo voorbij. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de vergezochte ontknoping me toen gestolen kon worden en dat zegt meer over de film dan over mezelf.

Robert Redford speelt te veel zichzelf om te kunnen overtuigen. Ik heb ook meer met z'n vroegere rollen dan z'n meer recentere. Bij Brad Pitt geldt dat omgekeerd. Hij maakt er het best mogelijke van, maar kan ook niet verdoezelen dat z'n rol niks om het lijf heeft.

Het leukste is dan nog het minirolletje van Charlotte Rampling, niet in het minst om te ontdekken hoe goed ze er op haar 55e(!) nog uitzag.

Tony Scott wil met Spy Game vooral hip en cool zijn, heb ik de indruk. Scènes die best rustig zijn krijgen (overbodige) adrenalinerushes (of pogingen tot) door draaiende beelden en een slow of fast motion hier en daar. Na een tijdje gaat dat 'truukje' best vervelen, eigenlijk.

Ook muzikaal is deze film tien keer niks. Hippe, opzwepende onzin wordt afgewisseld met Arabische klaagzangen. Bah.

Snel vergeten dan maar.

avatar van mnrk

mnrk

Technology gets better everyday. That's fine. But most of the time all you need is a stick of gum, a pocket knife and a smile.

Dit blijft gewoon nog steeds een vermakelijke film van Tony Scott...

Het verhaal wordt op een leuke manier gebracht (dmv de flash back beelden) en er zit gewoon lekker veel vaart in waardoor de film leuk blijft om naar te kijken. Ook de locatie's die gebruikt worden zorgen voor een aangename sfeer in deze film...

Robert Redford is heerlijk op dreef in deze film als Nathan Muir en ook Brad Pitt speelt zijn rol gewoon goed, maar Redford steelt toch wel de show in deze film...

En dit allemaal voorzien van toch wel een leuke en verrassende soundtrack

Harry Gregson-Williams - Spy Game (2001) - MusicMeter.nl

avatar van kuk

kuk

Bwaa, toch wat te ver gezocht. Niet echt een toevoeging op dit overvolle genre ondanks de namen die aan dit project hangen. Scotts regie kwam daardoor behoorlijk vervelend over na verloop van tijd. Als het verhaal rond Pitt zich ontwikkelt, kan het nog alle kanten op, maar als uiteindelijk al pratend in een kantoor alle ellende opgelost moet worden, blijkt het toch voornamelijk een gekunsteld opzetje die het van de hippe cinematografie en koppies moet hebben. Best genietbaar, maar inhoudelijk is het meeste morgen alweer vergeten.

avatar van Movie9471

Movie9471

Vermakelijke film, goeie acteurs, maar een behoorlijk slap plot.

avatar van backeroni

backeroni

Halverwege uitgezet: Redford-jong en Redford+oud (er zit 25 jaar tussen) zijn niet uit elkaar te houden, waardoor de talloze tot vervelens toe opduikende flashbacks de kijker in opperste verwarring brengen. Brr... wat een doodsaaie film - voor zover ik hem gezien heb.

avatar van notsub

notsub

De flashbacks zijn net zo belangrijk als de tegenwoordige tijd en zo ontrafelt zich langzaam het plot. Veel heeft dat uiteindelijk niet om het lijf, maar de route ernaar toe wel. Zo vermaakte ik me prima bij deze film. Redford mag de leukste rol spelen, Pitt doet het net zo goed of misschien wel beter.

avatar van Insignificance

Insignificance

Flauw spionnenspel. Scott opent vlot en met z'n verschillende locaties, era's en vertelstructuur is het lekker afwisselend. Het ziet er ook allemaal blits uit. Zo'n draaiend shotje als die op het Fuji gebouw valt op, maar Bishops lessen hinten daar al naar een gaar verhaaltje. Wanneer het dametje erbij wordt betrokken is het dat dan ook. Waar Scott enige tijd nog soepel schakelt tussen heden en verleden, gaat het bij de flashback in Beiroet definitief mis.

Het zal allemaal met karakteropbouw en motivaties van doen hebben, maar onder de perikelen van de burgeroorlog gaat iets schuil dat het niveau van een doktersromannetje niet ontstijgt en de intrige op de CIA burelen blijft aan de lauwe kant. Wat de katalysator van de finale had moeten zijn, duurt veel te lang en gooit de film definitief in het slot. Hoe het afloopt, boeit totaal niet meer en bovendien wordt het er doorheen gejaagd. Film met een apathisch effect.

avatar van Driello

Driello

'tis allemaal heel degelijk en script-techinsch zit het goed in elkaar. Helaas is het echter nooit echt spannend. Dat komt denk ik door het te veelvuldig toepassen van flash-backs, waardoor je niet lekker wordt meegenomen in het verhaal. Ook is die hele 'training' van Bishop een beetje flauwekullig. Het is dressed-to-impress maar het slaat gewoon niet aan omdat er weinig echte vorm aan is gegeven. Beetje raar ook dat het leeftijdsverschil van Muir hem niet is aan te zien...........

Acteerwerk is prima, sfeer is oke en de sporadische spionnen-truukjes zijn leuk. Maar al met al verwacht je toch veel meer spanning van een film met de titel 'spy game'.

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Erg goede actie thriller met mooie diepgang. Mooie combinatie Robert Redford en Brad Pitt! Goed in beeld gebracht, spannend, vleugje foute politiek en ontroering tussen twee mannen die een soort van vader-zoon relatie door de jaren op hebben gebouwd.

avatar van j0enne

j0enne

Het verbaast me trouwens dat veel mensen 't hier hebben over langdradig.

Ik heb me geen minuut verveeld.

Best oké.

Maar toch vooral gered door de regie van Scott. Redford is maar een duffe acteur, ondanks z'n toch wel dankbare rol maakt hij er een muf schouwspel van. Pitt heeft ook niet zo heel veel te doen en komt ook niet echt goed tot z'n recht. Toch ook zo'n acteur die ik op oudere leeftijd iets beter vind.

Het verhaaltje wordt vlot verteld, de flashback zijn misschien wat random, maar het geeft Scott wel de mogelijkheid om een aantal richtingen uit te gaan met z'n film. Visueel wordt alles rechtgehouden door Scott's typische stijl. Niet zo expliciet en zeker niet z'n beste werk, maar bepaalde scenes springen er toch wel uit. Zeker de ontmoeting op het dak is mooi en erg stijlvol in beeld gebracht.

Het duurt iets te lang en de scenes binnen de CIA doen wat ouderwets aan, acteurs hadden ook iets levendiger gemogen, maar verder is het een vermakelijk en degelijk filmpje binnen Scott's oeuvre, al blijft het misschien net wat te anoniem voor zijn doen.

avatar van Jacquestheone

Jacquestheone

Het zal wel aan mij liggen, maar in tegenstelling tot anderen hier, een heerlijke film. Beide Heren (Robert Redford, Brad Pitt) waren het aanzien meer dan waard! Ik heb genoten !

avatar van cor1946

cor1946

Zeer goede film die bleef boeien. Goed spel van de mannen.Ben het met jacquestheone eens.

avatar van Metalfist

Metalfist

When did Noah build the ark Gladys? Before the rain

Tony Scott is nu niet meteen een regisseur waar ik direct iets van wil gaan kijken. Wat op zich vreemd is aangezien de man best wel wat goede films heeft gemaakt (weliswaar ook een paar stinkers, ik ben The Hunger nog altijd niet vergeten), maar het was vooral de aanwezigheid van Robert Redford die me overhaalde om Spy Game eens een kans te geven. Een tijd geleden besloten om eindelijk eens wat actiever op zoek te gaan naar Redford zijn oeuvre en deze Spy Game en Up Close & Personal waren de laatste nieuwe aanwinsten.

En dit is ongetwijfeld één van de betere films uit zowel de carrière van Scott als die van Redford. Ik ben sowieso wel te vinden voor dit soort CIA filmpjes en Scott weet het boeiend genoeg in beeld te brengen. Met een speelduur van meer dan twee uur zit er geen enkel inzakmomentje in en blijft de film over de gehele lijn overtuigen. Iets wat vooral te danken is aan een interessant plot. De relatie tussen Muir en Bishop wordt langzaamaan met veel flashbacks uit de doeken gedaan, maar het is vooral dat heerlijk spelletje dat Muir speelt dat de film de nodige drive geeft. Op de sluwste manier mogelijk toch nog achter enige vorm van informatie komen en ondertussen uitkijken dat hij niet gepakt wordt, ik vond het heerlijk om naar te kijken. Voor de rest ontbreken de nodige clichés natuurlijk niet, iets wat sowieso wel te verwachten is bij het oeuvre van een regisseur zoals Tony Scott. Is dat erg? Neen, eigenlijk niet. De film geraakt er globaal gezien goed mee weg en wat me nog het meeste bekoorde is dat er op het einde niet één of andere kleffe ontmoeting tussen Muir en Bishop wordt getoond. Die laatste weet aan wie hij zijn vrijheid heeft te danken, maar c'est tout.

Ik ben meer bekend met Redford zijn oudere werk (The Sting, Barefoot in the Park, The Chase, ...) en kom hem sporadisch wel eens in iets recenter tegen. Altijd wel de moeite waard en dit is volgens mij één van zijn beste rollen. Het personage van Muir lijkt op het lijf van Redford te zijn geschreven en hij speelt het spelletje van de CIA met graagte mee. Die andere bekende kop is natuurlijk Brad Pitt. Die komt er wat bekaaider af dan Redford, Pitt moet het ook vooral van de scènes in de flashbacks hebben, maar doet toch ook wat hij moet doen. Eenmaal Catherine McCormack op de proppen komt, schiet Pitt in een hogere versnelling en het is dan ook zonde eigenlijk dat er weinig scènes zijn tussen Redford, Pitt en McCormack. De scène in het restaurant is één van de leukste momenten in de film.

Een film die een nummer als Brothers in Arms tijdens een oorlogsscène niet cliché laat klinken verdient sowieso al punten. De regie van Scott overtuigt over de gehele lijn en dat kan ook gezegd worden van de hoofdrollen. De voorliefde voor Redford beïnvloedt misschien mijn waardering, maar dit deed hij toch wel erg goed. Aangenaam verrast in ieder geval.

avatar van yesplease

yesplease

Uitstekend plot waarin een spion wordt gered uit een gevangenis door zijn vriend bij de CIA. Deze doet dat geheel vanuit het CIA kantoor terwijl hij geen medewerking krijgt van collega's. Het verhaal is zo geconstrueerd dat er toch heel wat actie-scenes in voorkomen. Goed bedacht.

avatar van lezertje

lezertje

Behoorlijk onduidelijk script met vele plotgaten. Niet veel soeps dus.