• 9.377.215 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Connor

Met onder meer: Rory Calhoun, Paul Linke en Nancy Parsons

Releasedatum: 14 augustus 1980

Plot Motel Hell

"It takes all kinds of critters to make Farmer Vincent fritters!"

Boer Vincent pikt onschuldige voorbijgangers op en begraaft ze op zijn land. Alleen zijn de slachtoffers niet dood. Vincent's bedoeling is voorbereidingen te treffen voor zijn aankomende horeca-onderneming.

avatar van Halcyon

Halcyon

Een tijdje geleden aangeschaft, als double feature samen met Deranged, uitgebracht onder "Midnite Movies" door MGM.

Die eerste is hartstikke meegevallen, maar Motel Hell was een ware beproeving. Ondanks het feit dat ik er al heel wat goeds over gelezen had.

Waarschijnlijk is het scenario losjes gebaseerd op dat van The Texas Chainsaw Massacre (zoals zoveel films uiteindelijk), maar behalve de lugubere insteek is het voor de rest kaas met gaten. Het verhaal gaat geen kant uit en duurt ontzettend lang voor het "loskomt". Logica is er niet, doorgaans geen zwaktebod voor een horrorfilm, maar hier krijg je gewoonweg niks in de plaats. Af en toe een leuke gag en een morbide, komische onelinder, maar verder komt Motel Hell echt niet. Teleurstellend ook is het aantal échte horrorscènes; die zijn namelijk nergens te bespeuren. Wanneer er een beetje vetzakkerij dreigt aan te komen, kijkt de camera doodleuk weg. Tof! Alsof dat nog niet genoeg is krijgen we een finale voorgeschoteld die tergend traag gemonteerd wordt en maar blijft duren, alweer zonder noemenswaardig bloedvergieten. En dat terwijl er toch al films als Maniac waren die toonden dat het wel degelijk kon.

Op alle vlakken een dikke flop dus, al schijnt de zwarte humor sommige mensen nog te bekoren. Mij liet het eerder koud.

avatar van Vascago

Vascago

Mwah. Aardig maar niet meer dan dat. Film is veel te langzaam en er zit nauwelijks gore in. Alles was ook zo ontzettend donker gefilmd. Toch kon ik om een aantal scenes wel goed lachen en ook de muziek vond ik zeker goed. Er had zeker meer in deze film uit deze film gehaald kunnen worden.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Niet zo'n leuke komische horror zoals ik verwacht had. Door het feit dat het meisje gewoon bij de familie blijft nadat haar vriend zomaar werd begraven, ze bijna verkracht wordt, ze bij de keel wordt gegrepen door de vrouw en ze onder water werd geduwd zakte mijn interesse helemaal weg. Logica moet je niet zoeken in horrorfilms, maar dit ging mij een beetje te ver. Niet al te veel bloed, geen gore, geen spanning, enkel wat komische situates. Een mislukking.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Geestige horrorfilm over een gestoord echtpaar dat mensen teelt op een wel hele originele manier. Rory Calhoun speelt een fantastische griezel. De film is verder niet hoogstaand, maar leuk om eens gezien te hebben.

avatar van FillumGek

FillumGek

Motel Hell is een lichte tegenvaller die geen kant kiest. De originele screenplay zou geen komedie bevatten en zou een stuk luguberder zijn. Toch jammer dat dat niet is doorgegaan, want nu hinkt de film op twee gedachten.

De film is behoorlijk traag en ik heb geen enkel moment het idee gehad dat de film ergens naar toe werkte. Vincent is nog wel een geinig personage. Calhoun heeft wel een goede kop voor een zwartkomisch personage, maar afgezien van wat oneliners wordt er niet veel mee gedaan en Parsons is mateloos irritant.

De plotomschrijving klinkt hilarisch maar ook hier houdt Connor in. Een hoopje gehersenspoelde voorbijgangers die als kreunende moestuinplantjes fungeren is in theorie leuk, maar de boel is zo traag en dat er nauwelijks wat te lachen valt. Groot gemis bij dit soort onzinfilmpjes is een flinke dosis gorigheid. Met Motell Hell blijf je in ieder geval op je honger zitten.

Het einde belooft ook spectaculairs, maar tot tweemaal toe een paar scheurtjes in de broek van je slachtoffer zagen met een kettingzaag gaat er bij mij niet in, tenzij je het met chirurgische precisie doet. Wat een toffe battle kon worden, eindigt met een sisser, net als de film. Weinig lef.

avatar van Insignificance

Insignificance

De opmaat is leuker dan wat er uiteindelijk uit komt rollen. De fun zit duidelijk in hoe boer Vincent zijn vlees vangt, plant en oogst. Zo breng je het dus op smaak. Dat is geen denderende horror, maar grappig genoeg om het aan de praat te houden. Wat daar omheen gebeurt, doet er wat minder toe en leidt tot een wat teleurstellende, rommelige climax met Texas en zombie achtige invloeden. Dan zit de satire in weg. Had in ieder geval best wat gekker gemogen. Toch, het hotel en het tuintje maken dit de moeite wel enigszins waard.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Belangrijk. Op z'n eigen manier, dat wel. Niet per se een directe invloed op grote films, maar de erfenis van Motel Hell is er één om te respecteren. Neem alleen al de locatie; Devil's Reject, Pumpkinhead 2, Hatchet... ze zouden er later allemaal te vinden zijn. Of de rol van Nancy Parsons, die hier volledig onopgemerkt blijft? Bizar. Dave Parker ( The Hills Run Red (2009) ) laat in een interview al terecht merken dat haar personage een blauwdruk lijkt van Kathy Bates in Misery (1990) . De film wordt hier veel te makkelijk afgevallen. Een unieke film in de eerste 'batch' aan slasher-achtige films. Wie een volbloed horror verwacht, komt van een oude kermis thuis (lees de comments er even op na). Gelukkig krijgt een film als dit de welverdiende Arrow treatment! Het zegt genoeg.

Motel Hell doet qua plot denken aan The Corpse Grinders (1972) , maar is in de uitwerking compleet anders. Niet alleen houdt regisseur Connor zich kwalitatief beter staande, ook inhoudelijk heeft hij genoeg te bieden. Zeker gecombineerd met de zwarte humor en ludieke setups, allemaal in en rondom dat bizarre motel. De SM-scene is de absolute kers op de taart! Met sterke concurrentie van de picnic, tubing en het slot van de film. Varkenskoppen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit horrorfilms en het iconische beeld van Vincent met de kettingzaag is daar ontegenzeggelijk de grondlegger van.

Grappig ook dat eerst Tobe Hooper naar voren werd geschoven voor dit project (in samenwerking met Universal), maar die vonden het script uiteindelijk te weird. Was wel een mooie match geweest, zeker omdat ik er wat van Eaten Alive (1977) in terug zag. Had prima tussen die en The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986) gepast, maar Funhouse en Poltergeist zijn ook prima

avatar van rensenbrinck

rensenbrinck

Leuke horror/komedie met goede b-acteurs(behalve de sheriff,da's een ramp).

voor mij persoonlijk een aangenaam weerzien met Rory Calhoun,held van zoveel westerns in de jaren

50,60 en70.

Alleen het allerlaatste had beter afgewerkt kunnen worden;of had men toen op een vervolg gerekend?

avatar van joolstein

joolstein

Film die manoeuvreert tussen komedie en horror en er wonderlijk in slaagt om ook redelijk leuk te zijn. Een van de eerste dingen die mij opviel was hoe goed het was gefilmd. Rory Calhoun (een zeer bekend gezicht) speelt de hoofdrol als boer Vincent. Een vrolijke vreemde godvrezende man die het motel Hell(o) runt. De man maakt overheerlijk gerookt vlees en zie de ideale omstandigheden voor een horrorfilm. Helaas geen volbloed want de meeste gore is buitenbeeld gebracht. Wat is dat toch met horror-komedies en bloed? Er gebeurd genoeg in het verhaal zodat de film lekker vlot wegkijkt. Een groot pluspunt voor de film. Een ander pluspunt zijn een paar memorabele scenes. Met als meest iconische beeld: boer Vincent met varkenskop en kettingzaag. Waardoor het meteen duidelijk wordt (als het dat nog niet was) dat de film een redelijk eerbetoon toont aan de The Texas Chainsaw Massacre.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

"Hotel Hell" doet goed, wat hij moet.

En dat is vermaken!

De film vermaakt de kijker met een beste vleug horror gelardeerd met 'zwart humor' en dat is goed in deze film gedaan. Het valt mij op nadat ik de recensies van de kijker(s) heb gelezen, dat deze hier op MM nogal negatief overkomen maar net als 'Jeroentjuhhhhh' aangeeft; 'de film krijgt een welverdiende Arrow treatment! Dat zegt al veel over een film, toch?

Ik blijf mij toch afvragen wie welk soort van vlees kreeg en hoe het vlees überhaupt smaakt in "Hotel Hell".

Wat onze sheriff betreft, veel klagen over de beste man zijn optreden, ook ik neig ernaar. Het kon inderdaad minder amateuristisch maar als geheel gezien, vond ik het niet echt irritant.

Ook leuk: Een geheime tuin, waarin het voedsel deels wordt bereid.

Helaas ontbreekt hier nog een trailer, dus bij deze: Motel Hell (1980) trailer - YouTube

avatar van Shadowed

Shadowed

Motel Hell ken ik al heel lang, toen ik pas net bekend werd met het horrorgenre. Daadwerkelijk kijken duurde echter nog een tijdje, totdat iemand het me had aangeraden. Het viel allemaal best tegen, maar ik kan moeilijk zeggen dat de film niet origineel is. Waar ze de concepten van Motel Hell vandaan hebben gehaald is me een raadsel, maar het brengt wel wat extra leven in de brouwerij. Minder sterk is dat de personages maar weinig indruk maken. Belabberd geacteerd door de protagonisten en de schurken komen compleet charismaloos over. Calhoun doet het niet slecht, maar een rol zoals die van hem vereist veel meer en Motel Hell geeft hem niks behalve een varkenskop. Regisseur Connor haalt ook niet genoeg uit qua gore, waardoor een film die een best veelbelovende titel draagt vooral een brave indruk achterlaat. Altijd jammer, want het hart zat op de goede plek en voor enige tijd blijft de film onvoorspelbaar.

avatar van John Milton

John Milton

Boer Vincent Smith en zijn jongere zus Ida wonen op een boerderij met een bijbehorend motel, genaamd “Motel Hello”. Vincents beroemde gerookte vleeswaren zijn in werkelijkheid mensenvlees. Hij zet vallen op nabijgelegen wegen om slachtoffers te vangen. Hij begraaft de slachtoffers tot aan hun nek in zijn “geheime tuin” en snijdt vervolgens hun stembanden door om te voorkomen dat ze kunnen schreeuwen. Ze worden in de grond gehouden en gevoed totdat ze klaar zijn voor de “oogst”. Ida helpt Vincent, omdat ze allebei de slachtoffers als dieren zien.

Betere productiewaarden dan ik had verwacht, en Motel Hell is ook een best lekker wegkijkende horrorkomedie met een best cult gehalte. Tonypulp benadrukt in zijn recensie de filmhistorische erfenis van Kevin Connors film. Dit zou oorspronkelijk een Tobe Hooper project worden, maar toen Universal ervan afzag, viel dat door de mand. Ik ben benieuwd hoe de film zou zijn als Hooper was aangebleven, maar het is alsnog een aangenaam redneck filmpje geworden.

Wanneer je Motell Hell niet te serieus neemt, en het ziet al een degelijk gemaakte Midnight Drive-inn horror flick, dan is dit zeker een vermakelijk werkje, dat zowel op de lijsten Badmovies.org's Best B-Movies als TSZDT's The 1,000 Greatest Horror Films prijkt.

Misschien wel de best film ooit waarin een man met een varkensmasker en kettingzaag een sheriff probeert te fileren.