Genre: Komedie / Horror
Geregisseerd door: Kevin Connor
Met onder meer: Rory Calhoun, Paul Linke en Nancy Parsons
Releasedatum: 14 augustus 1980
Plot Motel Hell
"It takes all kinds of critters to make Farmer Vincent fritters!"
Boer Vincent pikt onschuldige voorbijgangers op en begraaft ze op zijn land. Alleen zijn de slachtoffers niet dood. Vincent's bedoeling is voorbereidingen te treffen voor zijn aankomende horeca-onderneming.
Vincent Smith
Drummer
Mr. Owens
Mrs. Owens
ichi
Leuke verassing. Tijdens het webben kwam ik deze tegen, goeie dingen over gelezen...leek me leuk. Hij is op dvd te krijgen bij amazon samen met Deranged, een favoriet. Wat blijkt, heb ik Motel Hell gewoon op vhs
Behoorlijk weird en zeker niet voor iedereen. Een soort zwarte komedie.
Joetje
Hij begon vrij sloom en het idee was ook best wel ziek/luguber/sadistisch. Ik had de moed al bijna opgegeven, todat het verhaal een vrij verassende wending kreeg. Vanaf dat punt was de film echt heel weird en behoorlijk amusant.
Ik weet niet hoe duur hij trouwens bij amazon is, maar ik heb de dvd voor ongeveer 8,50 euro (incl. verzendkosten) bij play.com besteld.
damon
Dit is een cult-klassieker pur sang
je gelooft soms je ogen niet
Waku
Geweldige humoristiche griezelfilm.
Nadruk op humor.
Niet voor tere zieltjes en er wordt nogal gehakt in deze film.
Justice4All
Op de (vlooien)markt, maar dan moet je wel een VHS recorder nog hebben. Anders jaren wachten totdat het op DVD uitkomt.

brucecampbell
ik heb nog een vhs-recorder maar ik vind gewoon de film niet!
moviemike
Ik heb hem tijdens een uitverkoop van videocasettes op de kop kunnen tikken.
Mister DiablO
jongens, doe niet moeilijk bestel hem gewoon op boudisque, en hij is ook te downloaden met NL ondertiteling
Fangs (crew films)
Vreemde, humoristische culthorror met een compleet gestoord einde. > 3.5*
Halcyon
Een tijdje geleden aangeschaft, als double feature samen met Deranged, uitgebracht onder "Midnite Movies" door MGM.
Die eerste is hartstikke meegevallen, maar Motel Hell was een ware beproeving. Ondanks het feit dat ik er al heel wat goeds over gelezen had.
Waarschijnlijk is het scenario losjes gebaseerd op dat van The Texas Chainsaw Massacre (zoals zoveel films uiteindelijk), maar behalve de lugubere insteek is het voor de rest kaas met gaten. Het verhaal gaat geen kant uit en duurt ontzettend lang voor het "loskomt". Logica is er niet, doorgaans geen zwaktebod voor een horrorfilm, maar hier krijg je gewoonweg niks in de plaats. Af en toe een leuke gag en een morbide, komische onelinder, maar verder komt Motel Hell echt niet. Teleurstellend ook is het aantal échte horrorscènes; die zijn namelijk nergens te bespeuren. Wanneer er een beetje vetzakkerij dreigt aan te komen, kijkt de camera doodleuk weg. Tof! Alsof dat nog niet genoeg is krijgen we een finale voorgeschoteld die tergend traag gemonteerd wordt en maar blijft duren, alweer zonder noemenswaardig bloedvergieten. En dat terwijl er toch al films als Maniac waren die toonden dat het wel degelijk kon.
Op alle vlakken een dikke flop dus, al schijnt de zwarte humor sommige mensen nog te bekoren. Mij liet het eerder koud.
ASman
Bwa, deze film zou misschien wel een gesmaakte make-over kunnen krijgen.
Vascago
Mwah. Aardig maar niet meer dan dat. Film is veel te langzaam en er zit nauwelijks gore in. Alles was ook zo ontzettend donker gefilmd. Toch kon ik om een aantal scenes wel goed lachen en ook de muziek vond ik zeker goed. Er had zeker meer in deze film uit deze film gehaald kunnen worden.
brucecampbell
Niet zo'n leuke komische horror zoals ik verwacht had. Door het feit dat het meisje gewoon bij de familie blijft nadat haar vriend zomaar werd begraven, ze bijna verkracht wordt, ze bij de keel wordt gegrepen door de vrouw en ze onder water werd geduwd zakte mijn interesse helemaal weg. Logica moet je niet zoeken in horrorfilms, maar dit ging mij een beetje te ver. Niet al te veel bloed, geen gore, geen spanning, enkel wat komische situates. Een mislukking.
jordandejong
Geen gore, en ook geen spanning. Het einde was het beste uit de hele film.
en het zal wel aan mij leggen maar ik vond die vent qua gezicht erg op clint eastwood lijken
jordandejong
volgens mij komt hier inderdaad ook weer een remake van of is die er al?
TinkerTex
Geestige horrorfilm over een gestoord echtpaar dat mensen teelt op een wel hele originele manier. Rory Calhoun speelt een fantastische griezel. De film is verder niet hoogstaand, maar leuk om eens gezien te hebben.
Richard_Voorhees
Ik vond hem toch wel vermakelijk. Weinig 'horror', maar veel komedie. Leuke foute typetjes, krankzinnige situaties, wat wilt een mens nog meer? Ik vond alleen dat de film nogal traag van strart ging, maar voor de rest is dit een prima filmpje voor een avondje vermaak vind ik.
erik1677
persoonlijk vind ik de personages heel leuk.
Maar het heeft af en toe wel een hoog scooby doo gehalte.
vermakelijk maar verder ook niet
ezra1971
Dat er iemand op het idee is gekomen om deze film een horror komedie te noemen vind ik verwonderlijk. de film is niet grappig en absoluut geen horror. Belachelijk en slecht. 0,5
Meneer Bungel
De emotionele bekentenis op het einde doet de balans nét doorslaan naar een kleine voldoende.
FillumGek
Motel Hell is een lichte tegenvaller die geen kant kiest. De originele screenplay zou geen komedie bevatten en zou een stuk luguberder zijn. Toch jammer dat dat niet is doorgegaan, want nu hinkt de film op twee gedachten.
De film is behoorlijk traag en ik heb geen enkel moment het idee gehad dat de film ergens naar toe werkte. Vincent is nog wel een geinig personage. Calhoun heeft wel een goede kop voor een zwartkomisch personage, maar afgezien van wat oneliners wordt er niet veel mee gedaan en Parsons is mateloos irritant.
De plotomschrijving klinkt hilarisch maar ook hier houdt Connor in. Een hoopje gehersenspoelde voorbijgangers die als kreunende moestuinplantjes fungeren is in theorie leuk, maar de boel is zo traag en dat er nauwelijks wat te lachen valt. Groot gemis bij dit soort onzinfilmpjes is een flinke dosis gorigheid. Met Motell Hell blijf je in ieder geval op je honger zitten.
Het einde belooft ook spectaculairs, maar tot tweemaal toe een paar scheurtjes in de broek van je slachtoffer zagen met een kettingzaag gaat er bij mij niet in, tenzij je het met chirurgische precisie doet. Wat een toffe battle kon worden, eindigt met een sisser, net als de film. Weinig lef.
ChrisM
Dark comedy mixed met een beetje slasher! Heerlijke sfeer, zeker niet standaard en voor begin jaren 80 zeer behoorlijk acteerwerk. Arrow dual release is top de film uit 1980 ziet er op blu ray geweldig uit!!
Krueger84
Een link naar de website van Arrow: Motel Hell | Arrow Films - arrowfilms.co.uk
Insignificance
De opmaat is leuker dan wat er uiteindelijk uit komt rollen. De fun zit duidelijk in hoe boer Vincent zijn vlees vangt, plant en oogst. Zo breng je het dus op smaak. Dat is geen denderende horror, maar grappig genoeg om het aan de praat te houden. Wat daar omheen gebeurt, doet er wat minder toe en leidt tot een wat teleurstellende, rommelige climax met Texas en zombie achtige invloeden. Dan zit de satire in weg. Had in ieder geval best wat gekker gemogen. Toch, het hotel en het tuintje maken dit de moeite wel enigszins waard.
EW101
Meh..kon beter, veel beter.
De film is verre van slecht en heeft zeker zijn goede punten. Zo is het personage Vincent geweldig neergezet.
De humor trok mij niet altijd op enkele momenten na en het is best zonde dat ondanks er wel props gebruikt worden, de gehele film eigenlijk tam en bloedeloos is.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'