Genre: Animatie / Komedie
Releasedatum: 7 oktober 2004
Vanaf 7 maart op Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot Shark Tale
"Behind every little fish is a great white lie."
De zeewereld wordt opgeschrikt wanneer de zoon van baas van de onder(zee)wereld gedood wordt. De jonge vis Oscar wordt gevonden op de plek van de moord. De slimme Oscar maakt gebruik van de situatie door zich voor te doen als de held die het criminele kopstuk daadwerkelijk heeft omgebracht, maar hij komt er al snel achter dat dit de nodige consequenties met zich mee brengt.
Oscar (stemrol)
Crazy Joe (stemrol)
Bernie (stemrol)
Frankie (stemrol)
seth gecko
het verhaaltje stelt bitter weinig voor en is nogal saai.de film wil ook iets te hip overkomen en christina en missy erin vond ik zelfs storend.sommige grappen zijn ook erg flauw..maar andere dan weer echt geslaagd..een zeepaardje dat in slomo over zijn eigen poten struikelt (die bek) en een langoustine met handpoppen,garnalen met attitude..ze zorgen wel degelijk voor de nodige hillariteit.ook de vele verwijzingen naar de mensenwereld en film en muziekcultuur en de leuke kleurrijke animatie maken veel mindere kantjes ietwat goed.3***
Materny
Overduidelijk minder dan finding Nemo maar daar zijn ook redenen genoeg voor.
De humor faalt vaker dan dat hij slaagt en dat is de nekslag voor deze film.
Alles ziet er natuurlijk wel strak uit maar dat alleen kan deze film niet redden.
Deze film bewijst maar weer eens dat het niet uitmaakt of er hollywood sterren hun bijdrage aan meeleveren of niet.
Finding Nemo had geen jack Black, De Niro, Smith ,Jolie of Zelwegger, maar ze hadden wel een betere film.
Mug
Een van de slechtste Hollywood-animatie-films van de laatste jaren. Mijn god, wat een ramp-produkt. Vervelende r-n-b-liedjes, slechte grappen, redelijk stompzinnig verhaaltje, lelijke animatie, noem maar op. Alleen de grapjes op de achtergrond maakten de film enigszins het kijken waard. Zo nu en dan een glimlach, maar vaker een buikkramp van ergernis. Een animatie met schaarse vermaak-momenten. 1,5* zeester.
SuperSideSwipe
Goh, had niet verwacht dat ik het ooit nog eens mocht meemaken dat ik het over iets eens zou zijn met Mug.
Angrod_Pallanén
Voor alles is een eerste keer
Ik heb hem net voor de tweede keer bekeken in het Engels. Het is een leuke film, veel bekende sterren die hun stem verlenen en dat maakt een animatiefilm altijd een feest van herkenning. Bij Shark Tale is zelfs zo dat de personages op de acteurs lijken. Maar aangezien de film het onderwerp 'vegetarische haaien' behandeld is de vergelijking met 'Finding Nemo' onvoorkombaar. Het grootste verschil met Pixar is dat 'Shark Tale' het duidelijk mikt op de jongeren. De gehele 'hip hop' scene wordt onderwater nog als hot verklaard en daar kunnen de gouden kettingen en weirde mutsen ook wel bij. Buiten dat het een veel luchterige sfeer uit ademt en wat softere grappen heeft is het verhaal natuurlijk ook zo oppervlakkig als wat. De boodschap is duidelijk: "You don't have to live at the top of the reef to be somebody". Maar na zoveel films is dat ook duidelijk zonder het 'Shark Slayer' gebeuren. Zoals gezegd; het is een leuke, vermakelijke film met leuke verwijzingen die na zo'n anderhalf á twee jaar nog steeds in je geheugen zitten, maar niet meer. Dreamworks gokt de laatste jaren alleen nog maar op safe; geen zware onderwerpen of dikke verhaallijnen, maar gewoon humor.
van 1,5 naar 3,0
Lola3
Toffe film met weer tof met soms wel iets saaiere dialogen maar het taalgebruik van Will Smith doet veel goeds. Ook veel grappige momenten en toffe cartoons.
3,5
kArIzMa_TuRk
Ook een top film.
Deze zit ook in mijn top 3 animatie film
4½*
film_kaza
enige leuke is dat will smith de stem doet. verder niet zo'n special verhaal.
kooppie
Hele leuke film.
Passen in het rijtje van Finding Nemo, Brother Bear, Antz, Monsters & Co, Ice Age, Madagascar, MIJN favorieten op animatiegebied!
Lola3
Madagascar, MIJN favorieten op animatiegebied
Madagascar wordt veel te zwaar overschat, naar mijn mening
willa man
moet zeggen was niet echt voorstander van weer een vis animatie film maar totaal tegen mijn verwachting aan een leuke film maarja elke animatie film is toch leuk film een 3,5 omdat hij mij wist te verrassen
boeliboel
Dit was een hele leuke tekenfilm, ik heb ze op TV.
Niet één om 10 keer te zien
maar wel grappig. Bekendheden kon je in de vissen zien.
+ leuk liedje 'car wash'
boeliboel
Madagascar, MIJN favorieten op animatiegebied
Madagascar wordt veel te zwaar overschat, naar mijn mening
zo fantastisch vond ik madagascar niet
DarkDuuvel
ten eerste vind ik het jammer dat er mensen zijn die zo kritisch zijn op zo'n toch wel kinderfilm...
het is een hele mooie animatie film,
goed grafisch in elkaar gezet,
leuke muziek,
leuke stemmen (vooral engels),
en een goed te volgen (voor mijn neefjes (8 tot 12).
4.5 sterren
DarkDuuvel
zo fantastisch vond ik madagascar niet
nou... madagascar was kwa verhaal wel een vooruitgang.
...en kwa humor eigenlijk ook
orbit
- 12092 berichten
Matige one-liner cgi shit die me nergens raakt en het truukje shrek/ antz schaamteloos herhaalt
MrEd
Alles draaide om Will Smith en dat vond ik mateloos irritant in deze film. Er zaten leuke momenten in maar ze hadden er veel meer van kunnen maken. Muziek was wel aardig.
2,5
The Lexx
ik snap dat gedoe van een haai die een dolfijn wil zijn nog steeds niet... wat wil disney met deze metafoor zeggen?
mister blonde
Is niet van Disney deze film, bovendien is het geen metafoor en ook nog eens geen spoiler, Lexx. Het is wel een slechte film.
anne J
Haha, echt grappig deze film! Ik geef hem toch een 2.5 Het blijft animatie.. en het verhaal? mwoah, ik had meer verwacht.
Het relaxte vond ik absoluut de bob-marley achtige kwallen.. GEWELDIG
FillumGek
Ik geef hem toch een 2.5 Het blijft animatie..
Dus als het animatie is is het bij voorbaat slecht?
Anyway...na pareltjes als The Incredibles, Finding Nemo en Monster Inc valt deze toch ietwat tegen, als verwacht.
De animatie is minder, maar niet lelijk. De humor is minder, maar toch geslaagd. De stemrollen zijn wel goed gedaan, vooral die van Smith en DeNiro.
Er zaten een aantal leuke grappen tussen en de film verveelde eigenlijk niet. Hij duurde ook precies lang genoeg, zoals dat bij een 'kinder'film hoort.
Minpunten: Het ongelofelijke k*t Carwash van die kwal van een Aguilera.
En die schijtmoraal op het laatst. 'Hou van degene zoals hij is en blabla'....
Drie sterren.
anne J
Dus als het animatie is is het bij voorbaat slecht?
Nee, dat zeg ik niet. Ik vind shrek bijvoorbeeld een goede film. Maar mijn mening is gewoon, tja, speelfilms geeft mij meer prikkel dan animatie.
Shrek 1 & 2 en Finding Nemo vind ik wel leuk. Maar de andere animatiefilms houd ik niet zo van. The Incedbles, leuke humor ofzo, maar ik vind het niet echt "wauw". Animatie vind ik gewoon minder om naar de te kijken. (oude disney-tekenfilms zoals sneeuwwitje of de leeuwenkoning vind ik juist weer wél mooi. Getekend. Heel anders weer, meer sfeer dan animatie).
Oja, en ik zei ook dat ik het verhaal niet echt geweldig vond he.
predator
- 1948 stemmen
Leuke film met een paar aardige vondsten, maar geen topfilm.
matthijs_013
Zelfde verhaal als bij de meeste van dit soort films: Standaard, maar vermakelijk voor 75 minuten...
*2,5
M.ike
de film op zich stelt niet zoveel voor wou hem zien vanwege de song van Christina aguilera ( ben fan )
nikita_6
Aardige film.. Maar inderdaad, het strikken van al die celebrities heeft de film niet opgekrikt. De "rap" style staat me niet aan, alsof we dat al niet genoeg zien overal. Nogmaals, best een leuke film maar in vergelijking met Finding Nemo is deze een grote teleurstelling.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Så som i Himmelen