• 9.371.645 stemmen

Geregisseerd door: Bibo Bergeron, Vicky Jenson en Rob Letterman

Met onder meer: Will Smith, Robert De Niro en Renée Zellweger

Releasedatum: 7 oktober 2004

Plot Shark Tale

"Behind every little fish is a great white lie."

De zeewereld wordt opgeschrikt wanneer de zoon van baas van de onder(zee)wereld gedood wordt. De jonge vis Oscar wordt gevonden op de plek van de moord. De slimme Oscar maakt gebruik van de situatie door zich voor te doen als de held die het criminele kopstuk daadwerkelijk heeft omgebracht, maar hij komt er al snel achter dat dit de nodige consequenties met zich mee brengt.

Oscar (stemrol)

Sykes (stemrol)

Crazy Joe (stemrol)

Bernie (stemrol)

Frankie (stemrol)

Plaatje is een soort teaser die van elk van de meewerkende 'stemmen-acteurs' zal verschijnen. Buiten drie bovengenoemden en Scorsese o.a. Jack Black, James Gandolfini, Renee Zellweger, Chris Tucker en Peter Falk.

avatar van neo

neo

Vergeet niet Jolie

kos schreef:

Buiten drie bovengenoemden...

avatar van neo

neo

was maar een geintje hoor

avatar van Phoenix

Phoenix

Wat een lijst zeg...

magnolia_

zoals A bugs life een antwoord was op antz (of was het nu omgekeerd?) lijkt dit een antwoord op finding Nemo

Titel wordt binnenkort waarschijnlijk gewijzigd tot 'Shark Tale' omdat 'slayer' marketing-technisch toch niet de juiste associaties oproept.

avatar van T.O.

T.O.

magnolia_ schreef:

Ja en Monsters Inc. op Shrek. Beetje vreemd eigenlijk.

avatar van Hobbes

Hobbes

Monsters inc lag gewoon in de planning. Daarbij vind ik de overeenkomsten met Shrek minimaal.

Als er al ergens sprake van is dan was shrek het antwoord op monsters inc. Hoewel dat minimaal was (shrek was eerder het antwoord van Dreamworks op Pixar)

Wij kunnen in ieder geval blij zijn met de concurrentie: meer films (en waarschijnlijk met betere kwaliteit door de concurrentie) voor ons

magnolia_

sinds kort heet deze 'shark tale' omdat dreamworks de titel wat gruwelijk vond

avatar van roos89

roos89

Tis wel in de laatste tijd om als bekend acteur/actrice stemmen in te spreken? Naja, ben wel benieuwd klinkt allemaal wel veel belovend

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Klopt de releasedatum nog steeds? Het is de laatste tijd immers behoorlijk stil geweest rond deze film.

avatar van cr_ix

cr_ix

Haha... die Nederlandse titel is wel aardig gevonden...

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Eerste (teaser)-trailer van de film hier te bekijken.

Deed me niet zoveel eigenlijk. Had totaal niet het gevoel dat ze onder water zaten (niet onbelangrijk voor een film die zich onder water afspeelt) en de karakters kunnen me voorlopig nog niet echt boeien - hoe beroemd de acteurs ook zijn die ze van een stem voorzien.

Ach ja, het is nog maar een trailer. Wie weet wordt de uiteindelijke film nog leuker dan Finding Nemo (hoewel ik dat ten zeerste betwijfel).

avatar van Phoenix

Phoenix

Maar goed dat de trailer niet fantastisch is want dan kan deze film Nemo nooit evenaren (mbt verwachtingen). Denk ook dat de waslijst aan sterren averechts gaat werken.

magnolia_

zak vast niet zo'n succes worden als Nemo, maar toch zal het volle zalen trekken.

Scorcese en De Niro hun dialogen zijn werkelijk hilarisch

avatar van morpheus

morpheus

Op het gebied van animatie loopt dreamworks mijlen achter op pixar, dat kun je idd in de trailer al zien. Geldt voor de net uitgekomen Shrek 2 trouwens ook wel.

avatar van Esteban

Esteban

Sharktale ziet er nie zoOo fameus uit, wat ik "vreesde" lijkt te gebeuren. De acteurs werden gewoon vervangen door getekende vissen die alle karaktertrekken van de stemleverancier behouden. Een doordeweekse komedie in een tekenfilmjasje. Ik had wat originelers verwacht.

avatar van John Doe

John Doe

Kwam echt stom over in de trailer. Van die grappen waar je zogenaamd om moet lachen erin gestopt. Is het al een film die Finding Nemo's succes achterna gaat, nemen ze ook het idee van een vegetarische haai over in 1 van de 'grappen'. Lelijkere animatie ook nog, maarja van het kinderpubliek zullen ze toch wel genoeg verdienen.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Humor lijkt erg in orde , vind de huidige trailer op apple erg geslaagd.

avatar van Diesel

Diesel

Vind de trailer ook wel aardig ja.

Kijk hier naar uit.

hij is zoooooooo cool, heb de hele film gezien, gewoonweg een mooie en leuke disney

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Matige trailer. Ik vond Shrek 1 & 2 ook helemaal niets. Wel orgineel dat er een vegitarische haai inzit.

avatar van pjotr

pjotr

Mister_Pink schreef:

Wel orgineel dat er een vegitarische haai inzit.

En da's wel sarcastisch bedoelt hoop ik....:)

avatar van DieGo

DieGo

He kevke vertel eens, waarom is deze film zo slecht?

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Dat klopt, Pjotr. Ik hoop dat ze de 'balonvis' grap wel kunnen verbeteren.

avatar van Quentin

Quentin

movietopper schreef:

Uhm .... het is geen Disney film deze is van DreamWorks.

avatar van leverafronny

leverafronny

Het kan zijn dat ik achterlijk ben, maar wat is een snaaier? Of is het gewoon een niet bestaand woord dat lekker uitspreekt door de iets kleinere kinderen?

avatar van Jordy

Jordy

"Snaaien" is toch "stelen"? Snap de vertaling ook niet.

Niet zo goed ontvangen trouwens, imdb: Shark Tale is certainly not garnering the kind of enthusiastic reviews that Finding Nemo, another animated fish movie, did a year ago. A typical reaction is A.O. Scott's in the New York Times, who writes, "All in all, Shark Tale is reasonably good fun, even if, in the end, it's not really very interesting." Michael Wilmington in the Chicago Tribune describes it as "standard Hollywood product. But standard product can entertain you, sometimes quite a bit, when it's done with expertise, flash and lots of stars." Similarly Chris Vognar in the Dallas Morning News comments that the movie "is just aggressively, tenaciously, average." Liam Lacey in the Toronto Globe and Mail calls it "a fast-paced, star-studded, joke-stuffed piece of fast-food studio product. ... [It's] antic and cute enough for the children, with enough grownup jokes to keep the adults involved." Some reviewers are not so polite. Ty Burr in the Boston Globe describes it as "Finding Nemo gutted of all its charm and remixed for urban hit radio. Shark Tale is a film calculated to give us a good time, and it's the calculation that spoils the fun. Where Nemo was clever, soulful, and marvelous to look at, Tale is manic and surprisingly ugly, with a script that leans on the shallowest aspects of hip-hop street cred while pimping for corporate product placement at every turn." Lou Lumenick in the New York Post comments: "They say a dead fish stinks from the head first -- but the animated shipwreck Shark Tale arrives reeking all over.