• 9.373.705 stemmen

Geregisseerd door: Bibo Bergeron, Vicky Jenson en Rob Letterman

Met onder meer: Will Smith, Robert De Niro en Renée Zellweger

Releasedatum: 7 oktober 2004

Plot Shark Tale

"Behind every little fish is a great white lie."

De zeewereld wordt opgeschrikt wanneer de zoon van baas van de onder(zee)wereld gedood wordt. De jonge vis Oscar wordt gevonden op de plek van de moord. De slimme Oscar maakt gebruik van de situatie door zich voor te doen als de held die het criminele kopstuk daadwerkelijk heeft omgebracht, maar hij komt er al snel achter dat dit de nodige consequenties met zich mee brengt.

Oscar (stemrol)

Frankie (stemrol)

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Marki_san schreef:

Ik was niet erg onder de indruk van deze film. Ten eerste is het idee gestolen. Ten tweede is het niet zo mooi als Finding Nemo. Ten derde is het verhaal erg voorspelbaar en niet origineel. En ten vierde zijn de grappen niet grappig!!!

De leukste scéne vond ik met die de zielige garnaal.

De makers van Shrek konden wel beter hun best doen, vind ik! * 2 *

Precies hetzelfde wat ik d8, alleen is die 2 nogal hoog....1

ps DonStefano, ik hoop dat je date niet verkeerd over je ging denken....

avatar van james_cameron

Ondermaatse animatiefilm, vol stemmen van supersterren die feitelijk weinig kwaliteit toevoegen. Te hip en te tijdsgebonden om de tand des tijds te doorstaan vrees ik. Mooi gemaakt maar te kil en te onpersoonlijk om werkelijk doel te treffen. De humor is soms erg flauw en bepaalde slappe scenes gaan veel te lang door. Alleen het personage van Martin Scorsese is briljant bedacht.

avatar van Floris22

Floris22

De grappen zaten in de trailer, verder in de film nauwelijks meer kunnen lachen, erg slappe film.

avatar van Smartass

Smartass

Eigenlijk was het verhaal van de film best slap idd, ik vond alleen sommige stukjes wel grappig. Zoals dat stukje dat die renpaardjes zo'n race houden, en dat 1 zichzelf dan knock-out slaat met z'n staart ofzo... Toch wel erg grappig Verder mis je niets als je deze film niet gezien hebt...:|

avatar van nuña

nuña

de eerste bekende animatiefilm die ik niet heb uitgekeken, zelfs bambi en pocahontas vond ik fruitiger vergeleken met dit lauwe antwoord van dreamworks op pixar

geen stem, want niet helemaal gekeken...

avatar van LeeGer

LeeGer

Marki_san schreef:

De leukste scéne vond ik met die de zielige garnaal.

De makers van Shrek konden wel beter hun best doen, vind ik! * 2 *

Stem gewijzigd van 2* naar 1,5*

Bij het tweede keer kijken was het verhaal nog meer Cliché en de personages nog irritanter

(vooral Oscar, gesproken door Will Smith)!!!

Je vond de film de eerste keer al niks maar toch kijk je hem nog een keer?

avatar van Sjan

Sjan

Tja ik kijk normaalgesproken de Engels gesproken versie, maar omdat er nu ook kinderen meekeken moest ik de Nederlandse versie kijken. Ik vrees dat dit wel afdoet aan de kwaliteit, want wat is die Nederlandse versie braaf zeg. Toch heb ik me wel weer vermaakt, zoals ik altijd wel doe bij dit soort animaties. De grappen waren wat makkelijker en kinderlijker, maar vaak toch wel doeltreffend. Dieren die vallen, boeren of scheten laten...ik moet er nog steeds om lachen eigenlijk. Ook de kleine detail-grappen doen het altijd goed zoals die zappelin met die aambeienzalf-reclame. Ik weet niet of het taalgebruik in de Amerikaanse versie ook zo 'hip' is, maar ik stoorde me regelmatig aan woorden als doekoe en weet ik veel wat. De muziek is trouwens ook behoorlijk irritant en een optreden van Christina Aquilera en Missy Elliot als vissen hoef ik ook niet zo nodig. 3*

avatar van AHWA

AHWA

Heb me niet echt verveeld. Leuke knipogen naar maffia-films, maar veel gejat van Finding Nemo en op het einde weer zo'n smerige moraal. Dat had niet gehoeven.

2,5 sterren voor de vele knipogen en woordgrapjes.

avatar van Beejeej

Beejeej

Shark Tale haalt het bij lange na niet bij de andere animatiefilms van de afgelopen paar jaar.

geen slechte film, maar zeker niet zo goed als een Finding Nemo, Monsters Inc of Shrek.

avatar van sweetlake

sweetlake

Leuke film, geen Shrek maar ik vond hem leuker als Finding Nemo. Ontroering op het eind en veel humor.

avatar van Julie

Julie

de film was goed, maar niet heeeeeeel goed

de stemmen vond ik echter wel perfect uitgekozen.

avatar van Lukic

Lukic

Zeer matige film. Eigenlijk behoorlijk slecht. De humor is ver te zoeken... Het enige leuke was het zeepaardje wat zichzelf knock-out liep.

Het verhaal is nul komma nul en de karakters zijn totaal niet leuk (i.t.t.. Finding Nemo) en de omgeving is ook zo saai als ik weet niet wat (Finding Nemo was veel en veel sprankelenderd). Niet dat Finding Nemo nu zo'n top film was, maar deze doet er heel erg veel voor onder.

2 sterren. En dan ben ik aardig!!!

avatar van james Bunt

james Bunt

nog niet gezien maar het lijkt me een leuke film

avatar van Doom

Doom

james Bunt schreef:

nog niet gezien maar het lijkt me een leuke film

Mwha valt tegen hoor, als je humor verwacht zit je niet goed bij deze animatie film!

avatar van --flimmer--

--flimmer--

Ik vond het een hele leuke film.. Gewoon voor de humor. Er valt niet veel over te zeggen eigenlijk, hij is gewoon leuk.

avatar van koreaan

koreaan

--flimmer-- schreef:

Ik ben het in zoverre met je eens, maar op een gegeven moment vond ik will smith een beetje irri worden. Maar 90 min was nog wel vol te houden .

avatar van Mr-Sander

Mr-Sander

--flimmer-- schreef:

Ben het geheel eens met je...Vond vooral die "swa's" wel vet

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Mwah viel me nog niet tegen. Die rasta kwallen waren best lollig en ook DeNiro en Scorsese waren leuke toevoegingen. 3*

avatar van rondh

rondh

Bij de info van de film staat "De jonge vis Oscar wordt gevonden op de plek van de moord." Het was geen moord , maar een ongeluk.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Leuke film moet ik zeggen.Leuke sfeer,leuk verhaal,goede tekenfilm moet ik zeggen me goeie stemmen.

Had er veel goeie zaken van gehoord en heb niet echt slechte dingen aan deze filmen gemerkt.

3.5sterren

avatar van Gehenna

Gehenna

Ik vond hem echt supercool, al die verwijzingen, al die grappen en al die bekende stemmetjes gepresenteerd in een hele mooie animatiefilm. Heel erg van genoten. 4*

avatar van Rene1971

Rene1971

Niet de allersterkste in het genre, maar toch zeer vermakelijk.

avatar van soom

soom

Mooie film. Renee Zellweger, die de stem van Angie insprak, vond ik in principe de leukste stem rol. De rest viel tegen. vooral angelina jolie.

avatar van djelle

djelle

Beetje terend op het succes van Finding Nemo, alleen mist het hier wel een beetje de sfeer, een leuker verhaal, fijnere humor en vooral de chemie dat Finding Nemo wel had. Het voelt ook vrij clichematig, en vooral erg deja-vu aan.

avatar van soom

soom

djelle schreef:

Niet echt slecht, maar er zijn veel betere in dit genre. 2,5*

Welke dan nog meer, naast Finding Nemo?

avatar van djelle

djelle

Ice Age bv, vond ik geweldig! Shrek, Toy Story, Incredibles... (met "dit genre" bedoel ik de computeranimanie-disney's voor alle duidelijkheid)

Goh, en ik moet er nog zoveel zien eigenlijk! Ik hoop dat het er zo vlug mogelijk eens van komt...

avatar van Rancid

Rancid

Erg vermakelijk filmpje met vette grappen en grollen. Oa dingen als de moedervlek op de De Niro-haai vind ik persoonlijk zeker leuk. Animatie-komedie met een leuk cliche- en moralistisch einde, 3,5*

avatar van Eny

Eny

djelle schreef:

Niet echt slecht, maar er zijn veel betere in dit genre. 2,5*

Nou ik vind de humor veel beter dan in finding nemo. Ik kan niet uitleggen waarom.

Het klopt wel dat ze veel grappige dingen verstopt hadden, daardoor was het moeilijk te zien. Op die ene walvis stond bijvoorbeeld "wash me"zoals je op vrachtwagens ziet, en nog veel van die grappen die je niet op tijd zag. En toen ik in de bios zat had ik het gevoel dat de mensen een heleboel grappen niet snapten. Misschien ander gevoel voor humor... van mij een dikke 4

avatar van donnie darko

donnie darko

Neen, neen, dit is niet goed. Ten eerste is de humor meestal zwak, en ten tweede is het in bepaalde opzichten toch echt gewoon overgenomen van het veel betere Finding Nemo.

Nee, Dreamworks ligt mij niet echt: Spirit, Shark Tale nu dus en Madagascar vond ik gruwels. The Road to El Dorado en Antz konden er nog mee door, maar die ook maar niptjes. Enkel de Shrek-films vind ik goed, maar dan nog vind ik de films van Pixar veel beter.

1* voor dit zwak filmpje.

Edit: toch nog een halfje bijgedaan om te laten zien dat ik madagascar nóg slechter vindt. dus 1.5*

avatar van Waku

Waku

Shark Tale zorgt wel voor een glimlach maar de magie die Nemo wel had ontbreekt hier helaas wel.

Verder goede animatie valt niks op aan te merken.