• 9.373.990 stemmen

Geregisseerd door: Bibo Bergeron, Vicky Jenson en Rob Letterman

Met onder meer: Will Smith, Robert De Niro en Renée Zellweger

Releasedatum: 7 oktober 2004

Plot Shark Tale

"Behind every little fish is a great white lie."

De zeewereld wordt opgeschrikt wanneer de zoon van baas van de onder(zee)wereld gedood wordt. De jonge vis Oscar wordt gevonden op de plek van de moord. De slimme Oscar maakt gebruik van de situatie door zich voor te doen als de held die het criminele kopstuk daadwerkelijk heeft omgebracht, maar hij komt er al snel achter dat dit de nodige consequenties met zich mee brengt.

Oscar (stemrol)

Bernie (stemrol)

Frankie (stemrol)

avatar van Moviewatcher

Moviewatcher

Ik vond dit een tegenvallende film. Er lijkt niet echt veel vaart in het verhaal te zitten voor mijn gevoel. Hij is zelfs aan de saaie kant. Leuk om te huren maar meer ook niet.

avatar van morpheus

morpheus

Een film met een grote potentie en sterrencast die helaas zeker qua verhaal niet boven de middenmoot uit steekt. Het verhaal is er een uit een uit duizenden met absoluut geen enkele vorm van orginaliteit. Toch heeft de film iets. Kleurrijke animatie, een redelijk goeie pacing, leuke verwijzingen en een paar geslaagde grappen. Shark Tale kijkt als film best lekker weg en is anderhalf uur prima licht vermaak, zodra de eindcredits beginnen te rollen ben je de film echter weer vergeten en dat is jammer. Shark Tale is een inkoppertje voor de studio en dat is er een beetje aan af te zien.

Naomi Watts

Na deze film nogmaals gezien te hebben scoort deze hoger. Een samenhanging van een aantal factoren. Een vergelijking met Finding Nemo kan ik ook niet weerstaan alleen bij mij wint Shark Tale het zeker. Shark Tale neemt zich niet zo serieus als FN, Car Wash is een geweldige song die voor kwaliteit staat maar dat verwacht je ook als je ziet wie het inzingt en natuurlijk krijgt deze "Princess of Vocal" haar eigen Character in Shark Tale, wat voor mij persoonlijk zeker een toegevoegde waarde is. Zaten ook een aantal geslaagde grappen in. 3,5* voorlopig.

avatar van pjotr

pjotr

Naomi Watts schreef:

Shark Tale neemt zich niet zo serieus als FN

Leg eens uit...

Car Wash is een geweldige song die voor kwaliteit staat maar dat verwacht je ook als je ziet wie het inzingt.
Mwoh...

Zaten ook een aantal geslaagde grappen in.
Dat mag ook wel aangezien de film enkel uit een reeks aan elkaar geplakte grappen bestaat.

avatar van mister blonde

mister blonde

het origineel van car wash was al niets, maar dit is nog eens een verkrachting van een nummer dat al niet best was... dingt mee naar slechtste nummer van 2004.

en wellicht had shark tale zichzelf iets serieuzer moeten nemen, want wat nu overblijft is een stortvloed van slechte filmverwijzingen en mislukte coolheid. bovendien is deze vele malen slechter geanimeerd, zo had ik nooit het idee dat het zich onder water afspeelt.

avatar van [Preketero]

[Preketero]

Het lijkt wat op finding nemo maar het is wat slechter. Maar de film is zeker ook niet mis, zeker niet omdat de stemmen van Will Smith en Angelina Jolie inzitten. 3,5 sterren

avatar van akkkia

akkkia

een prul vergeleken met Finding Nemo (eigenlijk niet eens een vergelijking waard)

Maar wel te kijken hoor, op een '..wat een lange aflevering van de snorkels..' manier.

avatar van N1ekie

N1ekie

super leuke film!!!!

avatar van queenie

queenie

vond de film erg tegenvallen. Is erg chaotisch. Kan niet tippen aan Nemo!!!! 2*

avatar van JakkeLuchtgitaar

JakkeLuchtgitaar

Ik had van deze film al veel reviews gelezen en het is nogmaals bewezen dat alleen je eigen mening telt. Shark Tale wordt vaak afgedaan als een middelmatige animatiefilm van Dreamworks, maar ik vond hem net één van de leukste. De makers hebben dan ook bewust de kaart van grappen en parodieën gekozen in plaats van een meeslepend verhaal. Ik denk dat je wel wat films moet gezien hebben om hem ten volle te waarderen, want het het aantal knipoogjes naar het gangsterfilm-genre is enorm. Enkele onliners: "Say hello to my little friends!!" of "Or else you'll be sleeping with the fishes ..., the dead ones!!"

Ook het hip-hopwereldje wordt hevig geparodieerd (pimp my ride, cribs,...),

de muziek is soms echt wel lachen, de reggae-kwallen waren ook geweldig (één van de twee trouwens gespeeld door Ziggy Marley), Crazy Joe (bangelijke kreeft), ...

De stemcasting is ook perfect met Will Smith als Oscar, Robert de Niro als de Godfather van de haaien (vlekje op het gezicht inclusief) en wie bewees dat hij niet enkel een fantastisch regisseur is, maar ook een grappige stem voor animatiefilms: Martin Scorsese.

De film wordt vaak vergeleken met (het trouwens even fantastische) Finding Nemo, maar buiten het feit dat ze beide over vissen gaan is de vergelijking totaal nutteloos. Shark Tale is veel meer naar een volwassen publiek gericht met nadruk op de humor.

3,5* momenteel

judepu

Ik vind het verhaal opzich heel erg leuk en ook wel grappig, maar de muziek verkracht de hele film zo ontzettend:s daarbij is Car Wash is het meest irritante nummer dat ik ooit gehoord heb.

avatar van PinoPowerdrift

PinoPowerdrift

Ik vond hem wel aardig en met name de muziek goed gekozen bij deze film

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Vond hem niet al te slecht. De acteurs waren mooi omgezet naar vis-formaat (vooral Angelina Jolie en Will Smith dan)

De muziek is gewoonweg irritant... Ik miste de Disney-muziek, of meer de stijl die in Shrek voorkwam. Missy Elliot is als vis trouwens minder lelijk dan in het echt.

Het is spijtig dat de Dreamworks-animatiefilms altijd moeten eindigen met een 'spetterend muziekfeest van een einde'...

avatar van Patrickvanschaik

Patrickvanschaik

• 2096 stemmen

Dat mensen deze film 5 steren geven kan ik me haast niet voorstellen! maar iedereen ze eige mening, maar na finding nemo moet niet meer van zulke films komen vind ik!, omdat ie mooi is gemaakt toch nog een 3*

XfofaXX schreef:

De muziek is gewoonweg irritant...

avatar van Sexy Lee Ryan

Sexy Lee Ryan

Naomi Watts schreef:

Vind de disney muziek persoonlijk ook leuker.

Smaken verschillen!!!

avatar van Justice4All

Justice4All

Ik vond Smit en DeNiro echt onder de mate acteerden. Ze hadden Eddie Murphy aan moeten nemen in plaats van Will Smith.

Rest van de film is best O.K. 3*

avatar van SzJoowNiejCah

SzJoowNiejCah

Had misschien wel gaaf geweest, Eddie Murphy, maar dan heb ie wel een heel erge stempel opgedrukt gekregen, al na Mulan en Shrek, hij moet Shrek 3 ook nog doen, dusz..

Vind Will Smith opzich wel een waardige vervanger, is ook wel 'n perfect gangstertje, gezien dat het personage is die hij neer moet zetten. Verder vind ik de Vega echt geinig, en de kwallen niet te vergeten

****

avatar van Pacino88

Pacino88

JakkeLuchtgitaar schreef:

Ook het hip-hopwereldje wordt hevig geparodieerd (pimp my ride, cribs,...),

3,5* momenteel

Inderdaad,gewoon een grote aanrader en let vooral niet op de kritiek,voor oudere is deze vooral zeer grappig en robert de niro en martin scorsese die beiden een personage doen,zeer goed.Zeer leuke maffia-uitspraken ook.3,5*

avatar van mister blonde

mister blonde

Pacino88 schreef:

ik denk wel dat jij binnen de doelgroep valt (12-17 jaar), voor de rest van de doelgroepen is deze film in de meeste gevallen pijnlijk onleuk...

mister blonde schreef:

haha het zou zo maar kunnen als er 88 achter zn naam staat:D

Disney is inderdaad gewoon veel beter, en over het 'ouder' publiek, ik geloof niet dat mijn ouders hier op zitten te wachten:s

avatar van sharky

sharky

Zeer vermakelijke film..mooi gemaakt met een absolute top cast

avatar van E V

E V

Cliche verhaal, wel met af en toe leuke grapjes. Computer animatie is kleurrijk.

avatar van femaleappearance

femaleappearance

Het verhaal is origineel, en het is natuurlijk een lust voor het oog om naar zulke leuk geanimeerde figuurtjes te kijken. Zeker geen top film, en finding nemo is nog steeds mijn favoriet, maar zeker de moeite waard om een x te kijken

avatar van Marki_san

Marki_san

Ik was niet erg onder de indruk van deze film. Ten eerste is het idee gestolen. Ten tweede is het niet zo mooi als Finding Nemo. Ten derde is het verhaal erg voorspelbaar en niet origineel. En ten vierde zijn de grappen niet grappig!!!

De leukste scéne vond ik met die de zielige garnaal.

De makers van Shrek konden wel beter hun best doen, vind ik! * 2 *

Naomi Watts

Gestolen lijkt mij erg onwaarschijnlijk. Ben jij zo'n insider dat je weet dat Shark Tale van Finding Nemo heeft gejat? Finding Nemo kwam wel eerder uit, maar dat is iets anders.

avatar van Marki_san

Marki_san

Stem gewijzigd van 2* naar 1,5*

Bij het tweede keer kijken was het verhaal nog meer Cliché en de personages nog irritanter

(vooral Oscar, gesproken door Will Smith)!!!

avatar van Tara

Tara

waarom zien jullie deze film niet apart van de anderen? Je gaat deze toch niet vergelijken met Finding Nemo?!

Tara schreef:

pfff...je hebt nog gelijk ook..het zou teveel moeite zijn om zo'n film als deze te gaan vergelijken met goeie films...

avatar van DonStefano

DonStefano

In tegenstelling tot de meesten heb ik me wel goed vermaakt bij deze film. Leuk geanimeerd, zo nu en dan grappig... en het verhaal, ach, boeiend

Dit is trouwens de enige keer dat ik bij een film in een geheel lege bioscoopzaal zat (uitgezonderd van m'n biosdate van die avond). Zegt wel iets over het succes dat deze film geboekt heeft...