Genre: Thriller / Misdaad
Geregisseerd door: Robert Harmon
Met onder meer: Rutger Hauer, C. Thomas Howell en Jennifer Jason Leigh
Releasedatum: 26 juni 1986
Plot The Hitcher
"Never pick-up a stranger."
Jim Halsey is onderweg van Chicago naar San Diego. Onderweg neemt hij een lifter mee, die naar blijkt moordzuchtige neigingen heeft. Deze seriemoordenaar John Ryder laat een spoor van slachtoffers achter, waar Jim de schuld van krijgt. De politie gelooft Jims verhaal niet. De enige hulp die hij krijgt is van een serveerster.
John Ryder
Trooper Hapscomb
Trooper Prestone
Interrogation Sergeant
neo
Door de goeie rol van bad guy Rutger Hauer is deze film wat beter dan de gemiddelde film.
FisherKing
Ja klopt Hauer redt de film maar voor de verdere rest een vergeet-mij-welletje !
Yak
ik vind het einde van jennifer jason leigh nog altijd één van de meest misselijkmakende ooit. tijdje terug was deze film er nog op, en in die paar minuten ging de tv toch even op een andere zender.
"Hauer and Robert Harmon, who directed the original, have teamed up for a sequel. Harmon
is working on a rewrite of an original script by Gerald DiPego, who wrote Phenomenon. The script had been previously reworked by DiPego´s two sons, Zachary and Matt. The screenplay for the original was by Eric Red, who was last heard of scripting a cable TV movie called Undertow, which was to be directed by Kathryn Bigelow and filmed in Lithuania - possibly not proof of a burgeoning career."
Al een tijdje hoor ik over een sequel. Zou het waar zijn?
narva77 (crew films)
Onlangs de pas uitgebrachte S.E. gezien van 'The Hitcher'.
Veel extra's, waaronder twee korte filmpjes, eentje uit begin jaren '80 van regisseur Robert Harmon die gelijkenissen vertoont met 'The Hitcher', en de tweede is een korte film van ca. 8 minuten van Rutger Hauer; The Room, een geweldig klein filmpje dat ie in Nederland heeft opgenomen met een Nederlandse crew (maar wel Engelstalig).
In de documentaire (making-of) die er op staat wordt vermeld dat men oorspronkelijk iemand anders op het oog had voor de hoofdrol: Sam Elliot, of anders Terence Stamp
Ook zitten hier interviews in, o.a. met cameraman John Seale, die jaren later een oscar zou weten te verzilveren voor "The English Patient".
Bij herziening na enkele jaren valt met name dit camerawerk van John Seale op; de wijdse shots van de Californische woestijn zijn prachtig om te zien, en deden mij een klein beetje denken aan shots uit "Paris, Texas" of "The English Patient".
Rutger Hauer als ultieme Bad-Guy, en verder een heerlijke jaren '80 thriller.
Ach kom Yak, wil jij zeggen dat jij dat smeriger vond dan enkele scene's in "Trouble Every Day"?
damon
ik vond (de vergelijkbare) Roadkill annex Joy Ride beter
deze film begint nog goed met Rutger en die jongen in een auto, maar daarna wordt het iets te ongeloofwaardig
Rutger duikt ineens overal op wat in principe niet kan
toch nog wel 1 leuke moord
Queto Yurlunyur
Rutger Hauer is indrukwekkend als engerd; als ze nou ook nog een fatsoenlijk script hadden gehad, dan had het zo maar een goede film kunnen worden. 2 *
Diesel
dave
heb hem onlangs nog op dvd gekocht
voor mij blijft het een zalige film
JoeHallenbeck
Bah, er komt een remake van Michael Bay (producent)
Met Jessica Biel in de rol van C. Thomas Howell.
Michael Bay schijnt dus alleen maar remakes van bekende horror/thriller films te gaan maken met z'n nieuwe productiebedrijf, om er vervolgens een bak geld mee te verdienen (zie TCM).
Wat zal z'n volgende project worden, een remake van Jeepers Creepers?
gemaster
Redelijke film die door de leuke rol van Hauer nog een voldoende eruit weet te slepen.
Youri
Leuke on the road movie. Beste buitelnadse rol van Hauer na Blade Runner. Speelt zijn rol goed van psychopaat. Alles laat wel aan het toeval over en is het meer fictie. Verdient toch een voldoende
Doom
Hitcher, The (1986) zorgt er dan eindelijk voor, mijn eerste 'roadmovie'.
The Hitcher begon meteen met een geweldige scene waarin de psychopaat de auto in stapt. Vanaf dat moment was ik eigenlijk al meteen gek van die psychopaat. Rutger Hauer weet zijn rol zo ongelovelijk goed neer te zetten, vond hem echt het verschil maken als psychopaat.
Het was af en toe een beetje voorspelbaar hoe het verhaal zich verder ging ontplooien, echter dit was niet extreem storend. Een van de weinige gebeurtenissen die wel onverwachts kwamen was de dood van serveerster Nash.
Het landschap waar het zich afspeelde was mooi. Er waren niet veel actie scenes maar degene die er waren mochten er best wezen. The Hitcher mist helaas wel de 'echte' spanning voor een thriller, ondanks dit gebrek is het geen moment saai. Dit komt vooral door de vele gebeurtenissen en vlotte scenes.
Verder zijn de acteer prestaties goed te noemen, nogmaals in het bijzonder die van Rutger Hauer.
Gewoon een heerlijke film, kijkt gemakkelijk weg. 3.5*
lalaguna80
Toevallig kwam ik gister al zappend bij deze film terrecht. Ik was van plan om te gaan slapen....maar het begin was zo goed... dat ik de film verder moest kijken (ik was erg benieuwd hoe dit verhaal af ging lopen....)
De mooiste scene vond ik het moment dat Jim de politie-agenten gijzelt en hij praat met Captain Esteridge over de radio. Enkele seconden later komt de hitcher langs rijden en schiet beide agenten dood. Vervolgens loopt Jim al schreeuwend de woestijn in. Hij ziet het niet meer zitten, ziet geen weg meer terug en houdt het pistool tegen z'n hoofd.
Het beste van deze scene is dat hij het pistool tegen z'n hoofd houd maar de trekker niet kan overhalen. Echter later blijkt dat er helemaal geen kogels in zaten. Dit is weer een voorbeeld van hoe de hitcher het 'spel' in zijn macht had. Hij heeft er voor gezord dat geen enkel pistool in het politiebureau van kogels was voorzien.
Best een goede thriller!! 3***
RookWorstje
Prima film, ik stapte binnen een kwartiertje binnen en bleef kijken, wat ik overigens niet bij veel films heb waarbij ik een deel gemist heb.
4****
Queto Yurlunyur
Hitcher, The (1986) zorgt er dan eindelijk voor, mijn eerste 'roadmovie'.
Ik wil niet vervelend doen, maar ik zie hier geen roadmovie in (vooral omdat de wisselingen van locatie geen enkele rol spelen in het verhaal).
Doom
Aangezien je toch in de crew zit en dit vind, verander het genre dan maar effe want daar staat toch echt:
Thriller / Roadmovie
97 minuten
Voor mij is het dan een 'RoadMovie' want ik volg de genre aanduiding van MovieMeter trouw.
danuz
Ja, deze film heb ik jaren geleden eens gezien, toen vond ik hem wel erg oké. Nu vond ik het een erg doorsnee B-film, waar ik hier en daar nog wel heb kunnen lachen om het belabberde acteerwerk en de slechte plottwists. Nu ik wel van lachen hou, wil ik dit best met 2,5* belonen
Leno
Het verhaal stelt bar weinig voor, en sommige scenes zijn vergezocht met name die massale politie achtervolging. De sfeer is echter lekker creepy en de rol van Hauer is super. Jammer dat zijn rol niet nog wat groter was want hij maakt deze film de moeite van het kijken waard.
Goodfella_90
Beetje tegenvallend. Het sloeg werkelijk nergens op. Het toppunt was nog wel die Hauer die steeds uit alle hoeken weer perfect getimed opdook. Wel een erg goede rol van onze Rutger trouwens. Al met al was het nog best vermakelijk, maar niet wat ik er van verwacht had. 2.5*
orbit
- 12092 berichten
Prachtige rol van Hauer! Verder gewoon goede thriller, die ik steeds weer zonder verveling kan terugzien!
Waku
Rutger Hauer in zijn meest afschrikwekkende filmrol ooit..
Ijzersterke en originele thriler!!!
Karel Martel
Best een spannende film, ook vond ik Hauer als psychopaat een van de meest evil bad-guy's die ik in een film gezien heb.
Hij had namelijk geen enkel motief om zulke dingen te gaan doen. Echt een door-en-door slecht karakter.

The Hitcher
2007

The Hitcher II: I've Been Waiting
2003

Het is vandaag Halloween: hier vijf legendarische regisseurs en hun favoriete horrorfilm

Midnight Express
Biografie / Misdaad, 1978