• 9.377.078 stemmen

Gesproken taal: Engels, Bulgaars, Portugees en Spaans

Releasedatum: 1 december 2022

Plot Violent Night

"You better watch out."

Het is kerstavond en we bevinden ons op het landgoed van een rijke maar verdeelde en kibbelende familie. Een groep keiharde huurlingen valt vervolgens het landhuis aan. Het is aan een gedesillusioneerde kerstman (David Harbour) om deze criminelen uit te schakelen.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 1 december 2022 in de bioscoop (Universal Pictures International Netherlands)

Trailer

Best wel leuke trailer, ik kan vaak erg van dit soort films genieten.

avatar van Kondoro

Kondoro

Leuke trailer, dit soort films maken kerst altijd wel weer wat leuker.

avatar van Corcicus

Corcicus

Fantastische regisseur dus dit wordt vast om te smullen.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Jotil schreef:

EDIT: vanaf 30 november 2022 te zien. Ook in IMAX.

avatar van Theunissen

"Die Hard" met een kerstman, kan wel eens mijn eerste kerstfilm ooit in de bioscoop worden.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Aha ik dacht dat deze met Billy Bob Thornton was dan heb ik verkeerd gekeken..

Of die slechte film kerst film van hem is me nog bijgebleven..

Banjo schreef:

Aha ik dacht dat deze met Billy Bob Thornton was dan heb ik verkeerd gekeken..

Of die slechte film kerst film van hem is me nog bijgebleven..

Bad Santa (Film, 2003)

En dat was zeker geen slechte film. Bijzonder leuk zelfs.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

The Oceanic Six schreef:

En dat was zeker geen slechte film. Bijzonder leuk zelfs.

Ja het had wel iets en de film bleef bij mij ook wel hangen..

Ga je deze film bekijken in de bioscoop The Oceanic Six ?.

Banjo schreef:

Ja het had wel iets en de film bleef bij mij ook wel hangen..

Ga je deze film bekijken in de bioscoop The Oceanic Six ?.

Zeker weten. Ergens in de komende dagen een momentje zoeken.

Vanavond gezien tijdens Pathé Sneak Night.

Het is wat je ervan verwacht. Harbour doet het geinig als kerstman, gewoon fun. Qua gore valt het reuze mee, soms bij bepaalde stukken dat je echt verwacht dat het bloed rondvloeit en dat is dan niet het geval en soms zie je genoeg.

Niet super, maar gewoon leuk, en das genoeg. Één scene richting het eind vond ik wel slappe hap.

Die vent die dan de zak met al het papiergeld pakt en in de fik steekt. Gast...

Het is niet dat hij dat soort geld niet goed kan gebruiken voor een nieuwe start met zijn gezinnetje. Gewoon een stomme scène.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Time for some seasons beatings."

Het is fijn om voor de verandering eens geen brave kerstfilm te zien.

David Harbour stapt hier in de laarzen van de Kerstman. De beste man is zich tijdens kerstavond flink aan het bezatten, omdat hij helemaal klaar is met Kerstmis. Wanneer hij met tegenzin weer aan zijn ronde begint, belandt hij bij een landgoed waar net een gijzeling plaatsvindt.

'Violent Night' komt op mij over als een kruising tussen 'Die Hard' en 'Bad Santa'. Daarbovenop wordt er zelfs hevig verwezen naar 'Home Alone'. Het is op zich een aardige mix, hoewel het gebeuren met de familie de boel geregeld kan ophouden. Hierdoor is het vaak wachten totdat de - cynische - Kerstman (geweldig neergezet door Harbour) weer ten tonele verschijnt.

Met Tommy Wirkola aan het roer weet je dat het qua geweld nooit kan tegenvallen. De actie wordt dan ook lekker bruut in beeld gebracht, gesteund door wat creatieve gore. De foute grappen en lompheid maken het helemaal af. Het is alleen jammer dat de zoetsappigheid op momenten toch de overhand krijgt, gezien de film niet voor kinderen is bedoeld.

Al met al een vermakelijke kerstfilm voor tussendoor.

3,0 Sterren.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Leuke film, af en toe wat flauw.

De home alone boobytraps waren leuk.

Het personage van Cam Gigandet was verschrikkelijk.

Humor was verder wel oke en aktie is goed

avatar van wwelover

wwelover

Je moet even door die cringy familie verhaal buiten, maar Harbour maakt veel goed.

Zeer van genoten,behoorlijk wat originaliteit in the kills en behoorlijk wat humor!

avatar van The Oceanic Six

Ja, dit was gewoonweg heerlijk, vanmiddag bekeken in de bios. Zo fijn dat er af en toe nog eens afwijkende kerstfilms komen die niet zoetsappig en suf zijn. Je hebt Die Hard en Bad Santa, maar daarna was er niet veel, tot nu dan. Want Violent Night heeft alles in zich om een cult-klassiekertje te worden in dit subgenre, zo heerlijk fout, lomp en bij vlagen zwaar gewelddadig is dit.

De toon wordt al gezet met die hilarische intro in de kroeg, inclusief een lading kots vanuit de lucht. Het is jammer dat de aanloop naar een killer Santa was te lang duurt, daar hadden ze wel wat scènes in mogen korten, maar zodra het zover is heb je echt wel een uurtje fantastisch vermaak. Schijnbaar was Santa heel vroeger een bloeddorstige Viking en die kwaliteiten helpen hem als hij een groep overvallers en een eliteteam af moet maken om een kind te bevrijden in de villa van haar onuitstaanbare en steenrijke familie. Zeker de minuten dat hij met zijn hamer het hele eliteteam aan pulp mept op kerstmuziek heb ik met een grote lach bekeken, maar daarna zit er nog genoeg leuks in.

Wat de film heel leuk doet is spelen met het thema kerst, zowel qua sfeer, muziek als kills. Het is niet uniek, maar het is wel heel geestig gedaan. Santa die in het eindgevecht zijn tegenstander door de schoonsteen trekt en er in stukken uit haalt, dan scoor je dikke bonuspunten bij me. David Harbour is werkelijk fenomenaal als verzuurde, cynische, half dronken, nukkige Kerstman die schijtziek van computergames cadeau geven is en zelf klaar met zijn feest is. Dat de rest van de cast buiten het kleine meisje ook gevuld is met onuitstaanbare mensen maakt het alleen maar leuker. Je voelt geen empathie en hoopt gewoon op meer en meer geweld tijdens deze violent night.

Beetje twijfels of ik 3,5 of 4 sterren wil geven, maar ach, het is bijna kerst. Laten we eens gul afronden.

avatar van Brendanh29

Brendanh29

Violent night

Op zich zulke films over de kerstman wil je niet zien om in de stemming te komen, dat had de film ’Fatman’ wel bewezen en corona zal er ook wel iets mee te maken hebben gehad. Maar daarnaast doet deze film het stukken beter om dingen te combineren.

Wil je lekker aktie en een bloederige kerst maar ook magie en dat beetje wonder om te geloven dan is deze film het voor je, echt zo awesome gedaan. Het is een mooie tribute naar de film ‘home alone’ in combinatie met iets anders iemand nog horen zeggen ’Die hard’ dus je krijgt creatieve kills en pijn voor de kiezen. k

avatar van Theunissen

Deze duistere kerstthriller met een duidelijke boodschap heb ik afgelopen woensdag in de bioscoop gezien en het is inderdaad een combinatie van "Die Hard (1988)", "Die Hard 2 (1990)", "Home Alone (1990)" en toch ook "Bad Santa (2003)" (zeker wat betreft de opening in een kroeg). Naar "Die Hard" en "Home Alone" wordt ook verwezen, want zo krijgt iemand als kerstcadeau "Die Hard" op blu-ray en het jonge meisje Trudy is een groot fan van de film "Home Alone" en past die ook in extreme vorm (m.b.t. vallen) toe in "Violent Night".

Het is kerstavond en de Kerstman doet zoals gebruikelijk zijn rondes. Het lijkt er echter op dat de Kerstman zijn laatste jaar als Kerstman aan het aankondigen is. Hij brengt nog altijd de cadeautjes naar de kinderen die lief zijn geweest, maar echt veel zin heeft hij er ook niet meer in. Hij schroomt niet om tussen de bedrijven door de plaatselijke kroeg een bezoekje te brengen of in een van de huizen de drankenkast te plunderen. Wanneer hij dat ook doet in het grote huis waar de rijke familie Lightstone hun kerstavond vieren. De familie heeft zo hun eigen problemen. Ze mogen elkaar niet en de avond heeft er alles van dat die in teken zal staan met het kussen van de voeten van de steenrijke Gertrude (Beverly D'Angelo), de moeder en het hoofd van de familie. Zoon Jason Lightstone (Alex Hassell) is samen met zijn vrouw Linda (Alexis Louder) en hun dochtertje Trudy (Leah Brady) ook aanwezig, maar eigenlijk wilt hij hier niet zijn.

Hij haat dat geld en achterbakse gedrag dat de familie beheerst en zou het liefst met Linda en Trudy zich terugtrekken uit de familie. Terwijl de Kerstman zich verlekkert aan zelfgebakken koekjes en aan drank en de familie zit te kibbelen over wie de eerste cadeaus aan Gertrude mag geven, lijkt er ook iets anders aan de hand te zijn in het herenhuis. De catering laat massaal hun taken vallen en halen opeens machinegeweren tevoorschijn. De Kerstman denkt dan: "Dit is niet mijn probleem" en wilt er vandoor gaan, maar door het geweervuur schrikken de rendieren en zit ook de Kerstman opgesloten in het huis. Wat willen de mensen die zich voordeden als de catering en is de Kerstman van plan om aan de kant te gaan staan kijken, of wat te doen aan de situatie?

"Violent Night" is aan te raden vanwege zijn grappige premisse. Een kerstman, die eigenlijk geen zin meer heeft in zijn werk, wordt per toeval gemengd in het conflict van criminelen die een overval plegen op een rijk gezin. De personages binnen deze rijke familie zijn allemaal dom en onsympathiek. Het interesseerde me weinig hoe het met hen zou aflopen. Dit plot element werkt simpelweg als excuus zodat de kerstman, die in dit huis komt vast te zitten, op de vuist kan gaan met de bandieten die daar rondlopen. En dat zorgt voor vermakelijke scènes.

De kerstman, leuk en komisch gespeeld door David Harbour, verliest steeds meer zijn geduld tot het punt van knappen. We zien hoe hij mensen vermoord op de meest unieke manieren. Een zuurstok gebruiken als mes, met een kerstster iemands oog uitsteken of met zijn hamer (de kerstman was vroeger een Viking, die handig met zijn voorhamer, genaamd "Skullcrusher" kon zwaaien) botten verbrijzelen, niks is in "Violent Night" te gek. Dat alles zo expliciet, bloederig en met de nodige gore in beeld wordt gebracht, draagt bij aan de brute sfeer.

Zoals in het begin aangegeven, is dochtertje Trudy een groot fan van de film "Home Alone" en naar die film wordt regelmatig nadrukkelijk verwezen. Een soort extremere versie van de verschillende vallen (o.a. eentje met een flinke spijker / nagel op een trap) door het huis heen wordt nagemaakt. Deze scènes zijn leuk gevonden en zijn heel pijnlijk voor de slachtoffers, te weten Gingerbread (André Eriksen) en Candy Cane (Mitra Suri).

Maar de show wordt natuurlijk gestolen door David Harbour. Zijn fysieke uiterlijk komt erg goed van pas om een kerstman te spelen die op zijn retour is. Zijn grappen, toch vooral veel grommen en schelden, zijn in zijn geval altijd spot on, maar ook buiten dat weet hij een gevoelige snaar te raken. Je gunt hem die uitweg uit het huis van de gegijzelde familie Lightstone, maar hij moet natuurlijk wel de held zijn die we in hem zien. Natuurlijk gaat hij die taak op zich nemen, maar wel op zo’n manier dat er heel veel botten zullen moeten worden gebroken.

Ergens is het jammer dat de Familie Lightstone zoveel aandacht krijgt in de film. Natuurlijk, zonder hen ook geen doel voor de Kerstman om te verdedigen, maar enkele leden zijn bijzonder irritant en daar gebeurt dan echt te weinig mee. Een goed voorbeeld daarvan is het hoofd van de familie, gespeeld door Beverly D'Angelo die vooral bekend is van de vermakelijke "National Lampoon's" reeks uit de jaren 80. Destijds vond ik haar ook een mooie en leuke vrouw, maar nu ziet ze er totaal niet meer uit (o.a. plastische chirurgie) en heeft ze ook stem van een kettingroker.

Hoewel ik geen groot fan ben van kinderen in films, doet Leah Brady het goed en leuk als het zevenjarige meisje Trudy. Ze helpt de kerstman over de walkietalkie zijn vertrouwen in de mensheid, en daarmee ook in het kerstfeest, te herwinnen en de vertederende onderonsjes geven de schijn van een kerstgedachte. De criminelen stellen eigenlijk wat teleur en ze fungeren vooral als slachtafval voor de kerstman. De bekende acteur John Leguizamo (als de leider van de overvallers) acteert nogal lui en ook mister "Rampage" Brendan Fletcher vond ik wat tegenvallen als Krampus.

"Violent Night" doet precies wat het moet doen, namelijk entertainen met zijn absurde concept. De film is hier en daar wat saai en langdradig en misschien ook een beetje te lang en buiten de kerstman en Trudy zijn de meeste personages oninteressant en ook het plot stelt niet veel voor en het is zeker niet origineel. Het plot van "Violent Night" klinkt eigenlijk heel simpel en je lijkt ook met de minimale inzet ook wel een beetje te voorspellen waar dit verhaal naar toe zal gaan. Al met al is "Violent Night" wel een vermakelijke kerstfilm en liefhebbers van bloedvergieten en overdreven actie komen zeker aan hun trekken. Zet je verstand op nul en geniet van deze kerstman op oorlogspad.

avatar van Alathir

Alathir

Wirkola is een regisseur die ik graag nieuwe films zie maken. Hij brengt gewoonlijk iets origineels en zijn films zijn bovengemiddeld goed, denk maar aan Dead Snow reeks en Seven Sisters. Deze Violent Night slaagt daar helaas niet in. De actie en kills zijn zeker naar behoren maar op sommige momenten kakt de film wel in. Er wordt iets teveel onzin vertelt en het geheel is niet zo geloofwaardig. Eerst lijkt hij niet bepaald bekend te zijn met vechten en geweld en heeft hij relatief veel moeite met iemand te doden. Hij haalt amper de overhand bij de eerste 2 kills. Naar het einde van de film komen ze dan met zijn verre verleden als Nicomund de Rode, de stoere Vikingkrijger die hij 1000 jaar geleden was. Dus nee voor mij de minste film van Wirkola die ik gezien heb, al heb ik ook helemaal niets met Kerstmis of de Kerstman.

avatar van schumacher

schumacher

Dit was een leuke film hoor.

Natuurlijk verstand op 0 hé, niet te serieus nemen haha.

Ik heb me toch niet zitten vervelen, de aktie was goed, de humor was nog best oké, acteurs waren ook oké.

Kan er nieveel fouts over zeggen, gewoon een vermakelijke film.

Tis geene waargebeurde film hé mensen. .

avatar van Cinefiel_1

Cinefiel_1

Wil hier graag heen. Maar Zaterdag om 22:20 wordt mij toch iets te laat. Waarom toch altijd die verschrikkelijke tijden? Waarom gewoon niet om 20:00 uur?

avatar van kix911

kix911

Even wat anders in de maand dat iedereen platgegooid wordt met de fijne familie Kerstfilms. Humor, actie, avondje entertainment waar je niet bij na hoeft te denken maar gewoon met verstand op nul van kunt genieten. Grappig en soms op het lompe af. Heerlijk.

avatar van GMember

GMember

Heerlijke film, een welkome afwisseling van al die zoetsappige romance troep...

Sowieso zijn humor/actie films de laatste jaren erg minder geworden, zowel de kwantiteit als kwaliteit.

avatar van Jynxter

Jynxter

Na de eerste paar minuten en de eerste paar banale poep-, pies- en kots grappen (letterlijk), had ik er meteen een hard hoofd in. Gelukkig werd Violent Night wel wat beter dan het begin deed vermoeden. Maar in zijn geheel viel de film me toch best tegen.

Ik geef hem nog net aan 3 sterren omdat er best een aantal toffe scenes inzitten. Alleen staat daar tegenover een berg aan fouten en slordigheden in zowel scenario als montage. Bovendien had ik totaal geen enkel gevoel bij welk karakter dan ook. Nou vooruit, bij de schattige Leah Brady natuurlijk wel een beetje.

Er zijn heel wat gelijkenissen te trekken met Die Hard, en daar wordt dan ook regelmatig aan gerefereerd wanneer over Violent Night wordt gesproken of geschreven. Maar van de charme en kwaliteit van de alom geroemde Willis klassieker, is deze actie-komedie lichtjaren verwijderd.

Versie met ome Billie Bob was vele malen beter. Wat een waardeloze actie film is deze 2022 versie

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Erg veel gelachen. Super vermakelijk.

avatar van Kevinmastah

Kevinmastah

Redelijke aardige Kerst, aktie, misdaad thriller.

Keer weer wat anders dan een brave kinder Kerstfilm.
Met een knipoog naar meerdere films.
Home alone, Die hard.
Rambo: als Santa zijn eigen wond dicht naait
Halloween Kills: (Evil dies tonight) Santa dies tonight.
Ik heb genoten.

3 / 5
6,5 / 10

avatar van scorsese

Redelijke film over een rijke familie die op kerstavond overvallen wordt. Een aktievolle kerstfilm, die hier en daar best lomp uit de hoek weet te komen. Over het geheel vrij vermakelijk, maar ook vrij voorspelbaar en de film speelt ook leentjebuur bij een aantal andere kerst-klassiekers (mede daarom allemaal al eens eerder gezien). Een kleine 3.0 sterren.

avatar van jedymaster

jedymaster

Prima kerstfilm ik heb genoten

avatar van Pecore

Pecore

Een film om bij in slaap te vallen, en dat heb ik niet nagelaten. Ik had gehoopt op iets grappigs, iets schurends, maar niks van dat. Dit is vooral een explosie van lomp geweld. Met een heleboel hele irritante personages. Echt ontzettend saai.