• 9.219.271 stemmen

Bad Santa (2003)

Komedie / Misdaad | 91 minuten / 98 minuten (unrated versie)

Genre: Komedie / Misdaad

Speelduur: 91 minuten / 98 minuten (unrated versie)

Alternatieve titel: Badder Santa

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Terry Zwigoff

Met onder meer: Billy Bob Thornton, Lauren Graham en Bernie Mac

Releasedatum: 25 november 2004

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Bad Santa

"He doesn't care if you're naughty or nice."

Willie is een oplichter en dief in hart en nieren. Elk jaar vormt hij samen met de lilliputter Marcus een dubieus duo met slechte bedoelingen. Ze maken een road trip langs verschillende warenhuizen waar ze verkleed als de Kerstman en één van zijn elfen hun opwachting maken. Maar in plaats van kerstsfeer te verspreiden, gebruiken ze hun vermomming om de warenhuizen te bestelen. Deze strategie wordt bemoeilijkt wanneer een 8-jarige ze de echte betekenis van het Kerstfeest leert.

Marcus Skidmore

Thurman Merman 'The Kid'

Bob Chipeska

Grandma (onvermeld)

Milwaukee Mother (onvermeld)

avatar van wilofski

wilofski

Bad santa? Bad movie!

Ik heb deze film ongeveer zo'n 50 minuten uitgekeken om dan tot de conclusie te komen dat ik geen een keer luidop heb moeten lachen.

Nochtans zijn er genoeg elementen die het een voor mij vermakelijke film zouden moeten maken, maar het wilt gewoon niet werken voor mij.

Dan maar weer een familie film opgezet voor mevrouw...

blondiefilmfreak

geniaal in zijn humor en vunzigheid*haalt alle standaard mongool kerstfilms onderuit.zo hoort een kerst film te zijn,bijna anargistisch.tja als je zoiets niet mag op zetten voor je inwoonende vriendin,bewijst dit maar weer eens dat het geen tijd is voor relaties.

ik was de stem vergeten een dikke wel verdiende 3 ster

avatar van ibendb

ibendb

Vreselijke mensen die vreselijke dingen doen in een film met een vreselijk verhaal.

Ik heb wel wat gelachen om Lauren Tom en Tony Cox. Wat Lauren Graham hier aan het doen was weet ik nog steeds niet. Billy Bob Thornton zet zich in voor de rol, maar door zijn trieste acties is het bijna onmogelijk om een band op te bouwen. De jongen was wel charmant.

ibendb schreef:

Nou het is zo,n beetje de beste anti kerst film die er bestaat.alleen daarom al 4 ster.laat je niet inpakken door je schoon familie

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

En ook deze eeeindelijk gezien tijdens de kerstdagen. Het viel helaas een beetje tegen, ik had meer verwacht, maar toch vermaakt.

Ik vond het nergens heel grappig, maar wel een leuk alternatief voor de zoetsappige en cheesy kerstfilms die we normaal voorgeschoteld krijgen. Het personage Willie is goed neergezet en ook de andere personages vormen een leuke combinatie. Ik denk dat ze vooral proberen te choqueren dan dat het echt een lachfilm is. Er zit wel één scene in en dat is wanneer Willie zichzelf in de auto opsluit en zelfmoord wil plegen. Dat raakte me wel, vooral omdat je merkte dat de sfeer in de film heel anders werd en daarna weten ze het weer met een grappige insteek te vervolgen. Dus die combinatie van grappigheid en treurigheid (het leven wat hij leidt, de persoon die hij geworden is door zijn slechte jeugd) vormen een goede combinatie. Je gaat er ook enigszins over nadenken en medelijden krijgen, maar daarna weer totaal niet.