• 9.378.042 stemmen

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Sean Penn, Tim Robbins en Kevin Bacon

Releasedatum: 23 oktober 2003

Plot Mystic River

"We bury our sins, we wash them clean."

Drie jeugdvrienden, Jimmy Markum (Penn), Sean Devine (Bacon) en Dave Boyle (Robbins), worden na jaren weer herenigd door de moord op Jimmy's oudste dochter. Sean is rechercheur geworden en onderzoekt de zaak. Ex-crimineel Jimmy zint ondertussen op wraak, terwijl de labiele Dave nog altijd worstelt met een trauma uit het verleden. Door deze omstandigheden wordt de onderlinge band van de drie op de proef gesteld, en oude wonden worden opengereten...

Jimmy Markum

Dave Boyle

Sean Devine

Sergeant Whitey Powers

Annabeth Markum

Brendan Harris

Katie Markum

Silent Ray Harris

boeiend verhaal, goede cast, goed acteerwerk (i.m.o)

avatar van 11501150

Tja, ik vond het einde (inderdaad na "het straatgesprek" zoals hier al eerder aangehaald) totaal overbodig en haalde de kracht uit de film. De eerste 2 uur vond ik het een ontzettend sterke film. Goed geacteerd en goed uitgewerkte karakters. Maar, uiteindelijk bleef ik toch een beetje zitten met een onbevredigd gevoel (.... kom maar met de opmerkingen.....). Er had naar mijn mening veel en veel meer ingezeten dan clint eruit heeft gehaald. Beetje jammer, 3,5*

avatar van clairest

clairest

Ik vond dit helaas geen goede film. Ik vond de verschillende drama's volkomen oncomfortabel aan elkaar hangen. Op zich vind ik het wel mooi om mannen eens met intensievere emoties te zien dan gebruikelijk is, maar in deze film was zoveel los zand, en dan de een nog emotioneler dan de ander, wat een zootje allemaal! Ik vond de verhaallijnen uiteindelijk ook uiterst onaangenaam uitpakken. Er zit dan nog wel wat zogenaamd 'clean' politiewerk tussen, maar dat ruimt niets op: uiteindelijk is het gewoon een dikke ellende en een dikke rotzooi tussen al die lui. De ergste scene vond ik aan het eind, dat de vrouw van Jimmy Martin het helemaal niet erg blijkt te vinden dat haar man een onschuldige vriend heeft vermoord: vreselijk, de bibbers krijg ik daarvan. Zo akelig hard. Brrrrr.

Okee, ik heb het gezien, aardige poging zullen we maar zeggen: drie sterren voor alle moeite. Dat ik het gevoelsmatig een nare bende vind, mag ik denk ik niet geheel afrekenen op de kwaliteit van de film. Nee, toch nog maar een halve ster eraf denk ik.

avatar van moviemike

moviemike

Erg zware, bombastische film die je wil intimideren met "over the top"spelende acteurs, groots opgezette muziek en een script dat zowat alle oscarcliché's gebruikt.

Het is eraan te zien dat Eastwood het tijd vond om na "Unforgiven" eindelijk nog eens wat oscars in de wacht te slepen.

De nominatie's zijn gekomen, de oscars in geringe mate (godzijdank) uitgebleven.

avatar van clairest

clairest

Ik heb er nog eens over nagedacht. Het is niet dat ik (een goede) tragedie niet kan waarderen. Het is gewoon dat deze film op een verschrikkelijk onelegante manier is volgepropt met slecht uitgewerkte drama's. De acteurs spelen op zich wel goed, maar de regisseur moet de gegeven acteerprestaties natuurlijk wel sturen en allemaal goed plaatsen, zodat het in elkaar past en een acceptabel, liefst enigszins harmonieus geheel vormt.

In de 'making of' hoor je dan dat Clint Eastwood helemaal niet aan repeteren doet en dat het allemaal zomaar uit de losse pols is neergezet. Dat was zo relaxed voor de acteurs, Clint was helemaal niet eisend enzo. Tsja. Zo'n aanpak levert dus geen kwaliteit volgens mij.

avatar van cornelis

cornelis

clairest schreef:

Ernstig mee eens.

Zo'n aanpak levert dus geen kwaliteit volgens mij.

Niet zonder een fatsoenlijk script en/of een vlijmscherpe montage in ieder geval, zo blijkt maar weer eens.

Ik vond het een prachtfilm met een glansrol van Sean Penn.

Clint blijft en is (voor mij) een top-regisseur.

5/5

avatar van tevelenco

tevelenco

mooie en spannende drama film

met prima acteerprestaties

vooral van sean penn

avatar van malkovich

malkovich

Stoort het niemand dat er twee mensen op een ongeveer gelijke tijd zijn omgebracht?

Het motief van de twee jongetjes om Katie te vermoorden was om haar niks meer te laten zeggen over wat er gebeurde? Beetje vreemd... En het jongetje zijn oudere broer heeft een relatie met Katie? Teveel toevalligheden naar mijn idee.

avatar van Justice4All

Justice4All

Nee niet echt. Volgens mij speelt de twee moorden op twee verschillende plaatsen af

The Eye

Op zich mooie film, maar jammer dat in het begin direct duidelijk is wat voor een ellende er gebeurt en ik vond Sean Penn wat overacteren.

btw is Clint republikein?

cornelis schreef:

En ik geloofde er geen snars van. Zag iemand overdreven zijn best doen iets Heel Erg Duidelijk Te Maken.

Niet alleen zijn schuld, ook die van Eastwood. Ik bedoel: op hetzelfde moment dat iemand ten hemel schreiend ter aarde stort een op-kranend tilt-shot eroverheen draaien en het dan ook nog volsmeren met trekkende violen is een vorm van rood geverfde rode rozen rood verven.

Volledig mee eens.

SuperJ schreef:

De vrouw van Bacon is erg belangrijk in het verhaal! Het verhaal gaat over drie mannen, die allemaal ontwikkelen gedurende de film. En de personen in de omgeving van deze drie mensen zorgen er juist voor de karakters van deze personen duidelijker worden en geven de ontwikkeling aan. De vrouw van Bacon is weggegegaan zonder een echt vermelde reden, maar ze is wel zwanger van hem. En waar een ander zijn kind verloren heeft en dat niet meer terug kan krijgen(katie) zie je juist dat een ander personage zijn kind kwijt is geraakt maar wel terugvind(Bij de terugkeer van Lauren) en dat slaat weer terug op de jeugd van deze personen.

Dat schietgebaar, wat Bacon maakt naar Sean accentueert precies de situatie, Sean is nooit gepakt, slechts een keer verrraden. En dit keer opnieuw komt zijn vergissing hem niet duur te staan (Dave neergestoken) en Sean weet dat, maar geeft met het schietgebaar aan, dat hij de dans opnieuw ontspringt. Sean gebaart i'm untouchable...

Verder vond ik het een zeer goede film, goed verhaal, goede acteurs en een geweldige regisseur Clint, het was weer prachtig! 4*

Wel vergezocht dat van de kinderen de een onherroepelijk verloren de ander niet. toen ik dat einde zag dacht ik: jammer dat kost ze punten

avatar van Diesel

Diesel

Sublieme film. Prachtige score en verpletterend acteerwerk van Penn en Robbins. Vooral Penn speelt ongelofelijk sterk. Eastwood dit it again. 5*

avatar van Blokland

Blokland

Was het de bedoeling dat je na +- 70 minuten precies doorhebt wie het gedaan heeft en waarom? Kan het me niet voorstellen gelet op het feit dat Eastwood vervolgens nog 50 minuten probeert allerlei red herrings en dwaalsopen uit te zetten (die natuurlijk volsrekt nutteloos zijn als je je als regiseur al zo duidelijk in de kaarten hebt laten kijken). Mystic river krijgt van mij 3 sterren vanwege het sfeerbeeld en het acteerwerk maar iets beter management van de spanningsboog had de film geen kwaad gedaan...

avatar van jaspertje3

jaspertje3

WOW

Heerlijke film op een mooie winterse avond. Je hebt in het begin wat moeite nodig om meegenomen te worden in het verhaal, en alle personages te leren kennen, maar dat neemt niet weg dat als je er eenmaail inzit, je ook volledig opgeslokt wordt door het verhaald. Je MOET gewoon weten hoe het afloopt!

Alleen het uiteindelijke motief van de moord vond ik wat raar. Maar goed, heerlijk genoten bij deze film, prachtig acteerwerk. Dussssss 4,5 * !

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Sean Penn, Tim Robbins en (vooral) Kevin Bacon, acteurs om je vingers bij af te likken.... En ook nog in deze film met een erg indrukwekkend en spannend verhaal.

Wel jammer van het begin, dat wat rommelig is, en een enkele scene tegen het einde waarin Jimmy's vrouw hem een te overdreven preek geeft over hoe fantastisch hij wel niet is.

Echter, 4* zijn dik verdiend.

avatar van FisherKing

FisherKing

Rommelig en zwak scenario vernietigd bijna de film. Dankzij Sean Penn raakt de film op een wat hoger niveau. Gelukkig. Die speelt weer eens de sterren van het doek. Als film behoorlijk mislukt. 3*

avatar van E V

E V

Er heerst een verontrussende sfeer in voornamelijk blauw tinten in deze film. Heel orgineel is deze thriller niet en ook niet altij even geloofwaardig. De verhaallijnen nemen soms bochten die heel abrubt overkomen en soms alleen iets uitleggen en verder van geen nut zijn. De acteurs acteren wel goed, maar een oscar waard vind ik het niet. Met Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laura Linney, Laurence Fishburne en Marcia Gay Harden.

Op zich wel een aardige thriller. Thats it.

Regie van Clint Eastwood

avatar van E V

E V

E V schreef:

Op zich wel een aardige thriller. Thats it.

Regie van Clint Eastwood

Drie sterretjes

avatar van remorz

remorz

Ben het met Fisherking eens; het scenario is rommelig. De zwakzinnige Tim Robbins krijgt wel heel gemakkelijk het etiket 'getraumatiseerd' mee, en vervolgens wordt dat gegeven op gemakzuchtige wijze omgevormd tot plottwist.

De acteerprestaties zijn bovengemiddeld en verdienen een complimentje. Maar, zoals ik hier al eerder las, na de zoveelste emotionele uitbarsting van Penn heb je het wel gezien. Bovendien begon de hakkeligheid van Robbins' personage na een tijdje op mijn zenuwen te werken. De geschetste personages balanceren dan ook op het randje wat geloofwaardigheid betreft. Het personage van Marcia Gay Harden illustreert dat perfect; mooie acteerprestatie, doet wat ze (volgens het script) moet doen, maar dat resulteert in een verdwaald en irriterend personage.
En dan heb je Bacon en zijn vrouw, een verhaallijn die en passant nog wat gelaagdheid moet toevoegen, maar het tempo uit de (toch al niet zo vlotte) film haalt. Bovendien wordt het niet genoeg uitgewerkt om te laten boeien.
Clint Eastwood doet met deze film een graai naar de Oscars, en weet precies hoe hij dat moet doen. Het resultaat is een clichématig, zwaar aangezet drama dat te makkelijk wil scoren. 3*

avatar van zilver

zilver

Ik persoonlijk vond het wel weer eens leuk om een ouderwetse Penn rol te zien met zijn 'huilen-op-commando' uitbarstingen. Deed me denken aan de rollen van weleer zoals At Cose Range en dergelijke.

Het was wel melo-dramatisch en slordig hier en daar en de geloofwaardigheid is ook niet je van het, maar toch bleef er een goede spanning in de film hangen. Samen met een sterke cast genoeg om er toch een goed geheel van te maken.

8.5/10

avatar van stienkamp

stienkamp

met zo`n cast zo`n slechte film neer zetten das toch knap

avatar van Newbie

Newbie

Ik vond de film wat traag. Hier had meer in gezeten. Toch heb ik er vrij van genoten. Ik denk dat ik 'm nog net een 3* kan geven. Een film dat ik niet gouw zal terug bekijken.

avatar van Redlop

Redlop

Newbie schreef:

...Een film dat ik niet gouw zal terug bekijken.

Je hebt gelijk...behalve dan 'gauw'. Een hele punt verlaagd. Belachelijk dat Penn voor deze obligate film met Method Acting op LOI-niveau een oscar wist te krijgen.

avatar van rebelman

rebelman

Jullie doen Penn toch echt te kort voor deze rol!

Zoek eens een vergelijkbare acteur die zo geloofwaardig het verdriet uitschreeuwd !

En ook Robbins is hier heel sterk en overtuigend !

avatar van frojo

frojo

nou de meningen zijn behoorlijk verdeeld over deze film.

ik vond hem de eerste keer goed.........en de tweede keer vond

ik hem nog beter.het acteerwerk is zeer goed van alle acteurs das mijn mening

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Zeer goede film! Erg sterk verhaal die zeer goed wordt neer gezet door allen uitstekende acteurs. Vooral Penn en Robbins konden hun acteertalenten tonen,waar Bacon het moest doen met een iets minder interessante rol,maar het uiterst bekwaam deed.
Het enige minpunt van deze film vond ik het einde. Die optocht hadden ze naar mijn mening wel achterwege kunnen laten,want die voegde niets meer toe aan het verhaal.
Desondanks vond ik het een bijzonder goede film die me de gehele speeltijd bleef boeien!

4,5 ster

avatar van Redlop

Redlop

rebelman schreef:

Sylvester Stallone in zijn gevoelige eindmonoloog in First Blood.

avatar van jay73

jay73