• 159.522 films
 • 9.828 series
 • 29.144 seizoenen
 • 609.076 acteurs
 • 355.456 gebruikers
 • 8.903.798 stemmen
Avatar
 
banner banner

Barbarian (2022)

Horror / Thriller | 102 minuten
3,25 545 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 102 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Zach Cregger

Met onder meer: Georgina Campbell, Bill Skarsgård en Justin Long

IMDb beoordeling: 7,0 (167.968)

Gesproken taal: Engels

Releasedatum: 3 november 2022

Plot Barbarian

"Some stay for a night. Some stay for a week. Some never leave."

De jonge Tess komt in een dorp aan waar haar een sollicitatiegesprek te wachten staat. Laat op de avond is ze op de Airbnb waar haar huurhuis per ongeluk dubbel geboekt werd. De vrouw zal haar verblijf moeten delen met een onbekende man. Al snel is de andere gast niet de enige waar ze bang voor moet zijn.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Alle Media

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van doctorw

doctorw

 • 46 berichten
 • 41 stemmen

Wat hier nu zo goed aan is, ontgaat me geheel. Alle elementen uit deze film hebben we allang in andere films voorbij zien komen. Ik moest voornamelijk denken aan Grave Encounters deeltje 1 en 2, vleugje Friday the 13th met de zwerver die alles even uitlegt en overal van weet, en menig found footage film. Ik heb denk ik te veel horrorfilms gezien om nog verrast te worden. Maar dit trok echt nergens op. Logica was ook ver de zoeken. Na de eerste idiote reactie van de hoofdrolspeler, verlies je mijn medeleven. Jammer, had zin in een uitmuntende verrassende film. Dit is echt wat vroeger “direct to video” voer werd genoemd.


avatar van stinissen

stinissen (crew films & series)

 • 22064 berichten
 • 64491 stemmen

Waarom vinden sommige mensen het toch fijn om humor in een horror film te proppen. Voor mezelf verpest dit niet een beetje maar alles.


avatar van TomPSV

TomPSV

 • 494 berichten
 • 417 stemmen

Een prima horrorfilm, zo zou ik Barbarian omschrijven. Het eerste gedeelte/hoofdstuk vond ik het beste stuk. Op dat moment was alles nog lekker mysterieus en ook de straat waarin zich het huis bevindt beloofde weinig goeds. Richting het einde ontspoort de film toch wel weer een beetje, zoals helaas wel vaker bij horrorfilms. Al met al een vermakelijke film die ook qua speelduur goed te doen is. 3,5*


avatar van scorsese

scorsese

 • 11584 berichten
 • 10071 stemmen

Redelijke film over een vrouw die een airbnb heeft gehuurd en erachter komt dat er een dubbele boeking is. Goed opgebouwd en hier en daar ook best spannend. Echter valt het in herhaling en zit er eigenlijk te veel opbouw in waarbij het verhaaltechnisch ook niet overal even goed is uitgewerkt. Vervelend wordt het zeker niet, want de film kijkt gemakkelijk weg.


avatar van bjerik76

bjerik76

 • 2160 berichten
 • 1590 stemmen

redelijk, het duurt even eer de film op gang komt en spannend word.
Eenmaal onder de grond word het allemaal wel spannend ( zeker als je het ook in het donker kijkt)
de scenes boven de grond, en zeker het 2e gedeelte is een stuk minder.
De manier hoehet pistool vanaf de watertoren naar beneden viel was erg lachwekkend , ook toen zij viel, en 3 seconde later het wezen , maar dan toch het wezen eerst lande, dus waarschijnlijk haar in de lucht had ingehaald ........
al met al redelijk origineel , lekkere speelduur , maar het zwakte wel af helaas.


avatar van Dejive

Dejive

 • 40 berichten
 • 62 stemmen

Wat een slechte film… echt.

Eerste half uur begon leuk, maar daarna, totaal onlogische slechte onrealistische keuzes van mensen.

Tuurlijk, huis opmeten… lachwekkend

Laat ik het daar maar bij laten.


avatar van filmfan0511

filmfan0511

 • 944 berichten
 • 974 stemmen

Barbarian begint sterk en intrigerend, met een feilloze sfeersetting en een sterke opbouw die een op het eerste gezicht normale situatie steeds verder doet escaleren in waanzin. Het gevoel van ongemakkelijkheid is groot in dit eerste stuk, en de ambiguïteit van hoe het nu allemaal in elkaar steekt en of het personage van Skarsgard te vertrouwen is, wordt leuk uitgespeeld. Tegen het einde van het eerste gedeelte maken de personages al een aantal oerdomme beslissingen, een eerste smetje, maar so far so good. Een tweede deel begint, ditmaal met een ietwat andere sfeer, een wat minder leuk personage en een mindere spanningsopbouw. Even hoopte ik wel nog dat de verschillende verhaaltjes op een ingenieuze manier met elkaar in verbinding zouden blijken te staan, maar al snel heb je door dat er voor het simpelste verhaalverloop mogelijk gekozen wordt. Het loopt hierna gewoon volgens verwachting allemaal, en dat is jammer. In het eindstuk verloor de film helemaal mijn aandacht; de personages kunnen echt on-moge-lijk nog dommere keuzes maken. Dat is heel teleurstellend voor een film die in het begin nog een beetje leek te lachen met de domme keuzes die mensen normaal in horrorfilms maken. En dan bedoel ik niet te zeggen dat elke moderne horrorfilm genreconventies moet doorbreken, maar Barbarian maakt het wel echt héél bont in de eindakte.

De film heeft in haar eerste veertig minuten echter wel voldoende goodwill opgebouwd bij mij voor een kleine voldoende, want dat stuk was gewoon prima. De rest van de film kan daar niet aan tippen, en wordt progressief dommer en clichématiger. 3*.


avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

 • 8751 berichten
 • 4034 stemmen

Gemiddeld. Zeker omdat ik er blanco in ging, vond ik het in een paar scènes best spannend. De opbouw is wel erg lang want na een uur is de film niet bepaald opgeschoten. Je gaat van het ene verhaal tweemaal over naar een ander verhaal. Dat van de oorspronkelijke bewoner Frank mocht van mij wel wat langer doorgaan om te tonen wat hij allemaal uitfoeterde in die kelder, kwestie van beetje de creepiness op te drijven. Andere minpunten waren dan weer Justin Long en een einde dat ik niet sterk vond.


avatar van BelScharged

BelScharged

 • 16 berichten
 • 10 stemmen

Heerlijk filmpje dit, geen horror, wel uiterst vermakelijk

Als je tenminste wenst mee te gaan in hetgeen je gegeven wordt zonder daar je vanalles bij af te vragen of het wel kan, logisch is, of wat je zelf zou hebben gedaan. (iets wat je mijns inziens altijd bij elke film zou mogen doen)

Tip: geen trailer kijken, commentaren vergeten, vergeten dat in de 6e t/m de 8e eeuw de barbaren regeerden in wat nu Detroit is, én je volume vanaf minuut 38 vol open draaien ... aannemende dat je elk ander licht als dat van de tv voor aanvang al gedoofd hebt. (als je wil knabbelen ga je maar naar petsplace)


avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

 • 1526 berichten
 • 1817 stemmen

Ik ben het eens met de meerderheid hier: het eerst deel van deze film is het meest geslaagd. De spanning tussen Tess en Keith is te snijden, als kijker vraag je je af of Keith misschien de bad guy van de film is? Eens AJ wordt geïntroduceerd gaat het niveau wat naar beneden. En het einde is heel jammer! Vooral hoe Tess en Mother naar beneden tuimelen en de val zonder kleerscheuren overleven. En Mother die onder Tess ligt, terwijl zij toch enkele seconden later naar beneden dook! Er wordt verder ook niets gedaan met de vervallen buurt, die er best spooky uitzag. Er worden zoals altijd in horrorfilms ook veel domme beslissingen genomen. Toen Tess "Nope!" zei en de donkere geheime ruimte niet wou ingaan, dacht ik: eindelijk, iemand die geen domme beslissing neemt. Maar even later gaat ze niet alleen de geheime ruimte in, maar zelfs de duistere gangen onder de kelder.


avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

 • 13049 berichten
 • 3811 stemmen

De film doet wel enkele dingen goed, sowieso qua sfeer (al had meer met die buurt gedaan kunnen worden) en visueel best aantrekkelijk met soms mooie kleurrijke belichting. Ook de hele opbouw, hoewel niet per se heel origineel, is prima en geeft de film ook wel wat kracht want steeds als de film stil lijkt te vallen gaat de film toch door.
Niettemin heb ik me vaak lopen storen door allerlei dommigheden (dat pistool laten vallen op het einde was echt wel de druppel). Dat haalt een heel stuk beleving weg voor mij. Buiten dat het verder geen superbriljante film op andere vlakken was maakt dit uiteindelijk net aan geen voldoende. 2,5*.


avatar van Neder0001

Neder0001

 • 577 berichten
 • 1329 stemmen

doctorw schreef:

Wat hier nu zo goed aan is, ontgaat me geheel. Alle elementen uit deze film hebben we allang in andere films voorbij zien komen. Ik moest voornamelijk denken aan Grave Encounters deeltje 1 en 2, vleugje Friday the 13th met de zwerver die alles even uitlegt en overal van weet, en menig found footage film. Ik heb denk ik te veel horrorfilms gezien om nog verrast te worden. Maar dit trok echt nergens op. Logica was ook ver de zoeken. Na de eerste idiote reactie van de hoofdrolspeler, verlies je mijn medeleven. Jammer, had zin in een uitmuntende verrassende film. Dit is echt wat vroeger “direct to video” voer werd genoemd.

Sluit mij hierbij aan. Had er wel wat meer van verwacht gezien het gemiddelde van 7/10 op IMDb, maar het is wederom dertien in een dozijn pulp.

De horror genre heeft echt niets meer te bieden volgens mij.


avatar van Robson1968

Robson1968

 • 48 berichten
 • 40 stemmen

En weer een horrorfilm waarbij ik niet snap waarom de schrijver en/of regisseur maar niet willen snappen dat sommige dingen zo ongelooflijk dom zijn. Of ze zijn zelf niet zo slim of ze denken dat de kijker het niet opvalt.

Van deze film is zoveel meer te maken, en er zitten zeker mooi schrik en gruwelmomenten in, maar door de nalatigheid van schrijver/regisseur om je te verplaatsen in bepaalde situaties in het werkelijke dagelijks leven, erger ik me de helft van de tijd aan bepaalde zaken (sleutels laten liggen, een vanzelf sluitende deur voor een 2e x dicht laten vallen, een diepe kelder ingaan terwijl je al weet dat daar 'het kwaad' zit, en zo kan ik nog wel even doorgaan).

In ieder geval boeide de film genoeg om 'm uit te kijken.


avatar van Capablanca

Capablanca

 • 1007 berichten
 • 1431 stemmen

Aardige horrorfilm, die hier en daar wat ontspoort. Maar ach, hoort ook een beetje bij het genre. Ik heb me wel vermaakt.


avatar van Antonev

Antonev

 • 1643 berichten
 • 1129 stemmen

Het eerste deel van de film is goed te noemen. Het sfeertje is mysterieus en je vraagt je continu af in wat voor situatie de hoofdrolspeelster terecht is gekomen en hoe de vork in de steel zit. Hoewel het allemaal niets nieuws onder de zon is, voelt het toch wel enigszins fris aan. Van horror is dan ook nog geen sprake, het is dan eerder een mystery/thriller.

Het tweede deel schakelt over naar horror en vanaf dat punt overspeelt het z’n hand een beetje. Hoewel er best wat creepy momentjes in zaten, vervalt het helaas allemaal in een de bekende brij. Het verliest z’n aansluiting met het sterke eerste deel en dat is gewoon jammer.

Housebound uit 2014 vond ik, hoewel niet helemaal hetzelfde, toch een veel leukere prent om naar te kijken.


avatar van Banjo

Banjo

 • 1875 berichten
 • 4022 stemmen

Tja.. vond ik dit een gekke film? ergens helemaal niet, de film kleurt eigenlijk altijd netjes binnen de lijnen. En ik weet ook zeker dat er meer in had gezeten vooral in het verhaal daar miste ik duidelijke inhoud daar door werd het rommelig wat ik wel jammer vond want het concept was heel goed. Ik geef wel een dikke voldoende maar hier had echt meer ingezeten.


avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

 • 1649 berichten
 • 1456 stemmen

Wat zonde, wat zonde, wat zonde.

De film begint echt goed. Ook best origineel. Nog niet eerder gezien dat 2 onbekende mensen bij elkaar komen in een huis.

En de spanning wordt goed opgebouwd.

Maar wanneer je de 'horror' gaat zien. Is het wel zo flauw, fake en nep.

De hele spanning verdwijnt.

Wel weer leuk bedacht dat de film dan naar een totaal ander verhaal stapt, wat dan later weer bij elkaar komt.

Wederom goed gedaan, maar omdat je al weet wat er speelt, blijft het flauwekul.

En op zich vind ik films met monsters, griezels, wezens, etc. prima, maar breng het dan ook echt goed.

Freddy Krueger, Jaws, Jeepers Creepers, Aliens, zijn ook 'fake' maar wel prachtig gemaakt en uitgevoerd.

Deze gruwel is helaas zeer slap uitgevoerd.


avatar van sinterklaas

sinterklaas

 • 11598 berichten
 • 3201 stemmen

Nope!

Barbarian beloofde voor mij bij de aankondiging al vrij veel. Een horrorfilm waar weer eens eindelijk geen geesten of exorcismen aan te pas komen. En ja, geheime gangen onder een gewoon huis; bijster interessant.

En zo begint Barbarian ook. Het dondert, bliksemt, regent en we bevinden ons in een uithoek van Detroit waar je gaandeweg in de film meer van krijgt te zien; en dan weet je wel hoe laat het is. Maar tussen de uitgestorven verpauperde droevenis schijnt er toch nog een piekfijn huisje te staan. Tess is van ver gekomen en hier heeft ze een Airbnb-reservering geboekt. Door het tijdstip en de weersomstandigheden wil ze liever nu dan over tien minuten een onderdak. Echter blijkt er al iemand in het huisje te verblijven en blijkt er hier sprake te zijn van een dubbele boeking. Hier maken we kennis met ene Keith die hier erg sterk door Bill Skarsgard is neergezet.
Met een beetje ongemak accepteert Tess de situatie en blijkt Keith helemaal niet zo'n type man te zijn waar men voor wordt gewaarschuwd. Maar je hoeft ook bij de aankondiging van de titel niet lang te bedenken over dat het kwaad natuurlijk elders in het huis schuilt. Daar wordt ook aardig snel naartoe gewerkt en ja... Vanaf de ontdekking van de kelder begint het echt even dood en dood eng te worden. En dan lijkt het afgelopen te zijn... Zo snel al... Nee...

Vervolgens slaat de film via een wissel naar een andere spoor en krijgen we ineens een hele andere sfeer voorgeschoteld. Heel veel kijkers lijken hierover te struikelen, maar voor mij was dit wel interessant. We volgen nu een geslepen zakenman AJ die zo plotseling gecanceled wordt. Bewijs is er niet, maar zijn kop staat wel in de krant. In plaats van zichzelf op te sluiten en er als Marco Borsato bij de pakken neer te zitten wil hij er een slaatje uit slaan om de rechtszaak te kunnen winnen. Hiervoor moet hij naar Detroit en teruggrijpen op zijn functie als makelaar. In de wijk Brightmoor is genoeg grond te verpatsen dat tegen de tonnen aan kan lopen...
Uiteraard valt dat ene leuke huisje als eerste op. Hij denkt zodanig aan het geld dat hij niet eens lang nadenkt als hij er bagage treft, en zelfs als blijkt dat er een griezelige kelder, met bed en camera en uiteindelijk die doorgang aanwezig is. Nee hoor, hij laat zijn rolmaat de baas zijn en denkt alleen maar aan de waarde. Hoe verwaand moet je wel niet zijn om te willen overleven?

Uiteindelijk komen beide verhalen samen en lijkt Barbarian gewoon speels en uitgebreid verschillende perspectieven te creëren die de film nog interessanter maken. Als AJ in het spel komt lijkt het een beetje naar de komische noot te willen buigen, maar zelfs dat is niet storend; want de lugubere kwestie blijft de boventoon spreken.

De creatieve manier om een retro-intermezzo te gebruiken was ook een prachtige opzet van de regisseur. Al lijkt de film van de hak op de tak te gaan, de puzzelstukjes vallen wel zorgvuldig op hun plek. Deze intermezzo kruipt ook wel akelig onder de huid en je ziet al meteen aan de zekere Frank wat voor persoon het is. Over de daadwerkelijke waarheid wordt nog geduldig gedaan. Al komen we wel te weten over het ontstaan van dat afzichtelijke The Mother.

Barbarian blijkt toch nog vol verassingen te zitten en improviseert met de genres. Soms is het volbloed horror, soms wil het op een parodie lijken maar opmerkelijk blijft ook voornamelijk de steevaste link met wat er in het heden gebeurd. Dat hele cancelkwestie van AJ bijvoorbeeld... Maar... ook het feit dat Keith en Tess heel afstandelijk blijven. In een jaren 80 film zouden ze na enkele uren al aangetrokken tot elkaar zijn en volgt de romantiek.

Daarnaast is de locatie ook meer dan geslaagd. Brightmoor; waar vrijwel geen enkel huis meer rechtop staat of bewoonbaar is, een uitgestorven oord die in de flashback nog zo vredig was. De autoriteiten die geen lengte meer willen geven aan de daklozen daar. Zeker dat moment dat Tess voor zwerfster aangezien werd was daar een goed voorbeeld van.

Toch is de film niet perfect en bevat het tamelijk wat schoonheidsfoutjes. Wat is er met al die baby's gebeurd die Frank bij zijn gevangen vrouwen had verwekt... Laat staan met de ontvoerde vrouwen? Was er slechts maar één mother. En daar waar de film nog redelijk subtiel qua realisme bleef vliegt het tegen het einde wel een beetje met volle snelheid uit de bocht en moet het toch ineens als een pompeuze Hollywood-productie lijken. De opzet van het climax was niks mis mee, over de uitwerking was ik minder blij.

Voor de rest kon Barbarian me zeker wel bekoren en was het ook wel beter dan bijvoorbeeld Smile. Ook al zie je dat het voor het grote publiek bestemd is, weet het toch goed te werken en is de timing in het gespeel met genres goed in elkaar gezet en bepalen deze ook de sfeer. Een beetje afwisseling en adempauze hoeft daarin ook niet verkeerd te zijn.

Een van de betere (popcorn)horrorfilms van dit tijdsbestek.

4,0*


avatar van KingJ

KingJ

 • 339 berichten
 • 472 stemmen

mooie recensie van Sinterklaas hierboven waarbij ik me aansluit

ik kon deze film erg waarderen om z’n (op een bepaalde manier) originaliteit & goede ideeën / invalshoeken

niet perfect, wel leuk en goed gedaan


avatar van ibendb

ibendb

 • 3934 berichten
 • 2270 stemmen

Wonder boven wonder niks van spoilers gezien over deze film. Bewust veel vermeden zodat ik me toch kon laten verrassen door Barbarian. Jammer genoeg stelde het toch wel ietsje teleur.

De eerste akte is horror van de bovenste plank. Keigoed acteerwerk, likeable personages, opbouwende spanning en foreshadowing. Jammer dat in de trailer de tunnel werd verraden waardoor ik zat te wachten tot wanneer ze die ontdekten. Potverdikke. Gelukkig was de rit ernaartoe erg goed.

Wanneer je klaar bent voor shit to get real krijg je een grote omschakeling. Een verrassing maar een wel erg groot contrast. Spanning komt even helemaal halt te staan en begin je praktisch opnieuw. Iets teveel herhaling van zetten naar mijn goesting.

Derde akte was dan wel weer top tier cinema. Ik zou liegen als ik zeg dat er geen onvrijwillige geluiden en gasps uit mijn mond ontsnapten bij de finale.

Barbarian is een film die nog beter kon zijn en toch in zijn eigen recht erg bovenmaats is. Camerawerk en gore krijgen ook een extra pluim. Jammer van de toonwissel, wat vervelende agenten en een Justin Long die net iets te veel hetzelfde doet.

P.s.: Geniale keuze voor het nummer op het eind. Deed ons beiden gieren.


avatar van El ralpho

El ralpho

 • 1400 berichten
 • 1023 stemmen

Barbaars slecht

Zo blanco mogelijk, en met het lezen van zo min mogelijk reviews, ben ik hier ingestapt. Wel had ik de algehele indruk dat dit een van de betere horrorfilms van het afgelopen jaar zou zijn. Helaas kwam ik hierin bedrogen uit en vond ik Barbarian met name een hele gemene film. Gemeen in die zin dat ik de eerste helft echt heel sterk vond maar alsof de tweede helft door een stel amateurs leek te zijn afgerafeld. Het super simplistische en voorspelbare plot heeft hier ook niet aan meegeholpen maar ook het feit dat de horror (eenmaal in "volle glorie") zo pijnlijk voorspelbaar, uitgekauwd en middelmatig uitgevoerd was.

Ik vind het opmerkelijk dat er best veel titels binnen dit genre zijn die sterk zijn in het opbouwen van een sterke sfeer, maar dan tijdens een finale, of net zoals hier al veel eerder, zo pijnlijk onderuit gaan. Dit is niet alleen op het gebied van de horror maar ook op het gebied van clichés en ongeloofwaardigheden waar ik met mijn verstand niet bij kan dat ze het eindproduct überhaupt gehaald hebben. Erg bijzonder, aangezien deze clichés en ongeloofwaardigheden in eerste instantie niet zo opzichtig aanwezig waren. denk na de sterke start bijvoorbeeld aan meerdere personen die zonder blikken of blozen langs een uiterst lugubere kamer een afdaling in een ruimte maken die alleen voorkomt in je grootste nachtmerries, maar ook een politie agent die een slachtoffer (gaap) weer eens niet geloofd.

Ik had aanvankelijk hoge verwachtingen van Barbarian die in eerste instantie ook leken te worden ingelost, maar ik kan iedere horrorliefhebber alleen maar adviseren om hier heel ver bij vandaan te blijven. Voor een toekomstig project wil ik de regisseur in ieder geval adviseren om er ook in de tweede helft zijn hoofd goed bij te houden. Dan kan hij misschien wel iets fatsoenlijks afleveren. Overigens vind ik het wel bizar dat deze titel op sites zoals IMDB en Rotten Tomatoes zo goed scoort..

2,0*


avatar van Warning

Warning

 • 289 berichten
 • 340 stemmen

Begint prima, maar wordt steeds slechter naar het einde toe, lachwekkend slechter. Die kerel met de rolmaat maakt het wel heel erg bont.


avatar van N00dles

N00dles

 • 528 berichten
 • 2222 stemmen

Wat een extreem rare, maar tegelijkertijd ook grappige film.

De eerste helft is het nog spannend en creepy, de tweede helft (alles met Justin Long) wordt het een komische pulp die helaas wel meteen alle spanning uit de film zuigt. De laatste 20 minuten maken ze het helemaal bont: een opeenvolging van gebeurtenissen die slecht in beeld zijn gebracht, qua plot en personages totaal onlogisch zijn en vooral een heel afgeraffeld einde. Ik weet niet wat de maker dacht te bereiken met deze onorthodoxe aanpak, maar het werkte totaal niet en verpestte eigenlijk de hele film. Zonde, want er zitten een paar aardige stukken in.

Dat gezegd hebbende, dat stuk met Justin Long die in het horrorhuis de creepy kelder betreedt en de geheime kamer ontdekt, maar daarna fanatiek gaat zitten googlen en met zijn rolmaat aan de slag gaat, was wel een geniale grap.


avatar van mikey

mikey

 • 28116 berichten
 • 4845 stemmen

Erg leuke horror met de Psycho plottwist. Over een jongedame die per abuis in het verkeerde huis terechtkomt, via airbnb, waar het beslist niet pluis is en een verschrikkelijk geheim bewaart. Plot is redelijk absurd maar dat maakt de film des te leuker. Over Psycho gesproken: ook dit huis is een valstrik. Minpunt maar misschien of heb ik iets gemist of niet opgemerkt: Frank deed de badkamerraam van het slot van een dame. Is dat alleen om te laten zien dat hij een creep is? Daar is niets mee gedaan toch? En dan die nursing video WTF

Voor mensen die houden van donkere kamers, gangenstelsels en verborgen deuren a la evil dead die akelig zijn: must see. (niet zo goed als psycho btw)


avatar van Hannibal

Hannibal

 • 8887 berichten
 • 2935 stemmen

Een kwetsbare vrouw. Regen en onweer. Haperende zaklampen. Lange donkere gangen. Een auto die niet meer wil starten. Een matras vol vlekken..... aan horror-cliches ontbreekt het niet in Barbarian. Toch een voldoende omdat die cliches vrij goed in beeld zijn gebracht en zo nu en dan behoorlijk spannend zijn. Off topic: Ik snap nooit zo goed waarom Britse acteurs tegenwoordig zo lelijk Amerikaans spreken in Amerikaanse films. Waarom mag ze niet gewoon Brits zijn.


avatar van hatebreeder

hatebreeder

 • 886 berichten
 • 693 stemmen

Best wel een aardige film die naar het einde iets minder wordt maar zeker de moeite waard blijft.

Qua cijfer een 6.7

Afgerond naar 3.5*


avatar van dinhus

dinhus

 • 318 berichten
 • 332 stemmen

De film begon erg goed en past binnen de huidige tijd. Daarnaast geeft het een signaal mee voor het hedendaagse boekingssysteem: wat als je kamer overboekt is, of je vorige gast is gebleven? De spanningsopbouw is uitstekend, en daarbij is het eerste gedeelte uiterst mysterieus.

Het tweede gedeelte vond ik beduidend minder, en de keuzes van de acteurs zijn simpelweg niet te bevatten. Dat is natuurlijk typisch voor horror films. Niettemin: daardoor in plaats van een 3,5 en 3. Nog steeds een prima film!


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 7758 berichten
 • 4912 stemmen

Erg geslaagd.

Van Cregger, regisseur van het middelmatige Miss March, was het enigszins verrassend dat hij een horrorfilm voor zijn rekening nam. Verrassender was dat diezelfde horrorfilm nog best geslaagd was ook. Meer dan geslaagd, Barbarian mag zich absoluut tot het beste horrorwerk van 2022 kronen. Fijn dat een film als deze niet te hard van stapel loopt en daardoor ideaal genrevoer vormt.

Vanaf het begin is het eigenlijk sfeervol. Op een rustige manier worden de hoofdpersonages geïntroduceerd, zonder te lang stil te staan bij onnodige achtergrond. Dat alleen al zorgt ervoor dat Barbarian heerlijk direct aanvoelt. Dat Skarsgård vervolgens zijn intrede doet maakt het allemaal zelfs nog leuker. Echt een acteur die de hele tijd net de juiste projecten uitkiest. Dat maakt zijn verschijning hier alleen maar betrouwbaarder.

Het duurt niet lang voordat de film zijn eerste spanningsboog kent en dan is het meteen raak. De donkere kelder is stijlvol in beeld gebracht en daarmee werkt de spanning meteen. Ook leuk dat eenmaal Cregger door de spanning heen is, hij zijn film gewoon naar iets nieuws draait. Dat maakt van Barbarian een constant verrassende film die nergens te lang of te traag aanvoelt. Direct horrorvoer als dit hebben we meer nodig.

Het bouwt op naar een bevredigende finale samen met een hoop verrassende wendingen. Ik zeg dit niet vaak, maar mijn voornaamste punt van kritiek is dat het allemaal te kort duurt. Wellicht dat een uitbreiding het resultaat minder strak maakt, maar ik zat echt te genieten. Niet alle make-up is even geslaagd en een nagelbijter is het evenmin, maar Cregger zet zich hiermee absoluut op de kaart. Ik hoop dan ook dat hij als horrorregisseur nog een tweede project toegewezen krijgt. Het liefst eentje die hij zelf heeft bedacht natuurlijk.


avatar van Roel_

Roel_

 • 277 berichten
 • 2000 stemmen

Ik snap de vele negatieve reacties hier niet. Het was een zeer originele horror met wat elementen van lugubere humor, maar ik vond het niet overdreven of storend. Lekker wegkijkfilmpje, als je van horror houdt tenminste.


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 7593 berichten
 • 4399 stemmen

In deze Barbarian had ik wel zin, zeker naar de vele lovende commentaren. Toch maar een bizar verhaal. Iedereen kende de reputatie van de buitenwijk, maar de politie komt hier wel echt lame uit. Zowel nu als in het verleden. Iedereen vertrok uiteindelijk, de buurt verkommerde nog meer, maar dat ene huis floreert als nooit tevoren en wordt regelmatig verhuurd.

Maar de opbouw was best aangenaam om volgen. Een rustige opbouw waarbij de personages de tijd krijgen om zich te ontwikkelen. Prima ook om de schijn op te houden dat het personage van Skarsgard al dan niet iets te maken had met de rare gebeurtenissen in de kelder.

Ik vond ook het eerste deel sterker. Zeker na de ontsnapping ontaardt het, zoals zo vaak in dit soort films. Wel prima gedaan was de creepy claustrofobische setting van het gangenstelsel in de kelder. Wat volgt is bizar en absurd. Degelijk in zijn geheel, maar de verwachtingen lagen wellicht te hoog. Jammer.


avatar van ambrosini

ambrosini

 • 496 berichten
 • 525 stemmen

Goeie film met een sterk verhaal die spannende momenten brengen.