• 9.382.032 stemmen

Geregisseerd door: Zach Cregger

Met onder meer: Georgina Campbell, Bill Skarsgård en Justin Long

Releasedatum: 3 november 2022

Plot Barbarian

"Some stay for a night. Some stay for a week. Some never leave."

De jonge Tess komt in een dorp aan waar haar een sollicitatiegesprek te wachten staat. Laat op de avond is ze op de Airbnb waar haar huurhuis per ongeluk dubbel geboekt werd. De vrouw zal haar verblijf moeten delen met een onbekende man. Kan ze hem vertrouwen?

avatar van ambrosini

ambrosini

Goeie film met een sterk verhaal die spannende momenten brengen.

avatar van jipt

jipt

Spannende film die steeds weet te verrassen. Dit zou een mooie dubble-bill zijn met Men van Alex Garland.

Jammer van de matige Amazon kwaliteit. Vooral de donkere scenes zijn van slechte kwaliteit.

avatar van Basto

Basto

• 11986 berichten

Ik ben wat ‘late to the party’, maar wat een ontzettend fijne originele enge en spannende horrorfilm is dit! Wel jamner dat ze op het eind de grens van het geloofwaardige overschrijden. Dat was helemaal niet nodig geweest.

Dikke 4*

avatar van schram101

schram101

Barbarian begint echt heerlijk. Lekker onconventioneel en écht eng. Je hebt geen idee van wie of wat het gevaar vandaan komt, maar dat het op de loer ligt is duidelijk. Dan begint plotseling de tweede akte en wordt Justin Long geïntroduceerd. Een soort comic relief en dat werkt gek genoeg best aardig. Zeker wanneer daar ook de spanning aanbreekt. De derde akte is opnieuw erg verfrissend en origineel.

Helaas komt dan toch een helaas, want het slot vliegt uit de bocht. Over de top, toevalligheden en domme keuzes van de personages komen plots voorbij. Maar gelukkig zijn de eerste ander half uur met goed en origineel horrorvermaak dan al geweest en dat gevoel overheerst.

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Ging hem kijken zonder verwachtingen, maar vond het echt een spannende film. Zit een goed verhaal in die naarmate de film wat tempo krijgt.

Moet zeggen dat ik het einde dan weer echt een enorme domper vond dat de film toch wel een beetje naar beneden haalt voor mijn gevoel . Alsof het budget op was en er een einde aan moest komen. Had wel echt veel meer in kunnen zitten .

Soms wordt de spanning in de film wat onderdrukt met humor , dan wel ongeloofwaardigheid . Hier moet je wel van houden .

Net aan 3.5

Hannibal schreef:

Een auto die niet meer wil starten.

Alle auto´s in de film deden gewoon vroem vroem en niet prut prut.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Niet veel aan.

De film zit vol vervelende mensen die de meest ongeloofwaardige dingen doen (no way dat er iemand zo'n donkere tunnel in loopt) en is eigenlijk één lange reeks van horrorclichés: een of ander 'eng' oud wijf met lange nagels, vieze tanden en hangtieten.. de politie die natuurlijk weer niks gelooft.

Het meest griezelige vond ik nog dat stukje dat die Frank boodschappen gaat doen, alles ineens zonovergoten, gladgestreken gazonnetjes, en op de parkeerplaats een vrouw in het vizier krijgt. Tot het moment dat hij bij haar aan de deur staat en zij hem wel heel gemakkelijk binnenlaat. Toen werd het weer heel ongeloofwaardig.

Wel fraai dat straatje met vervallen huizen, daar had The Walking Dead (seizoen 7 t/m12) nog wat van kunnen leren.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Meer een zwarte komedie dan volbloed horror. Maar 'Barbarian' (2022) is gewoon ontzettend leuk als je erin gaat zonder enige voorkennis en het toch steeds net iets anders verloopt dan je verwacht. Met een enorm sympathieke Tess (Georgina Campbell) als 'Final Girl' en Keith (Bill Skarsgård) en AJ (Justin Long) als komische antagonisten. Meer wil ik er eigenlijk niet over kwijt. Ga het zien!

avatar van JetLegs

JetLegs

Vaag verhaal en vond het meer grappig dan echt eng.. die vrouw in de kelder met haar hangtieten was wel een beetje creepy ..maar om dit nou 1 van de beste horror films te noemen..

Hmm nee. Heb wel betere horror films gezien. Echter is het in het begin wel redelijk mysterieus. Want je denkt dat misschien die Keith er achter zit of dat hij creepy is..

Dit verhaal hadden ze zoveel beter kunnen uitwerken! En het was wel even redelijk spannend ..maar eng.. nee meer grappig eng noem ik dit .

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Eindelijk weer eens een leuke film op Netflix. Weet van begin tot einde te boeien, het einde vond ik helemaal niet zo slecht.

avatar van Fervet opus

Fervet opus

Soms snap ik de extreem lage scores voor bepaalde films niet op dit forum. Dit is echter een geval waarbij ik de toch vrij hoge gemiddelde score niet begrijp. Deze film staat omschreven als “horror / thriller”. In beide gevallen zou het dan tenminste wat eng en spannend moeten zijn. Dat was niet het geval. Heb het uitgekeken, maar met enige moeite. En de “ontknoping” stelde ook bijzonder weinig voor.

avatar van slam1975

slam1975

Had er iets meer van verwacht, de opbouw is goed, maar op een gegeven moment werd het echt een beetje saai. En echt eng vond ik het niet ofzo.

Echt niet de engste film van het jaar!

mikey

het schiet me zo te binnen: airbnb / barbarian / anagram. imdb wist het al

Fervet opus schreef:

ik realiseer me dat ik weinig reageer op de meningen van anderen in de fora. Maar ik heb toch een vraag hierover: als het geen horror of thriller is volgens jou; wat dan wel?

avatar van ForrestHanks

ForrestHanks

Wat een baggerfilm zeg! Een verhaal van niks en nauwelijks spanning. alleen het borstvoedingsstukje in de kelder was op een nogal zieke manier wel grappig

Vanwege het, volgens velen, verrassende verhaal ben ik toch maar blijven kijken.
Verrassend? Hoe dan?
Het vrij abrupte einde vond ik top! Verlost! Ik kon eindelijk naar bed.

avatar van ForrestHanks

ForrestHanks

mikey schreef:

Ik reageer ook niet tot nauwelijks op meningen van anderen. Maar ook al was jouw vraag niet aan mij gericht neem ik de vrijheid om mijn antwoord te geven.

Ik denk dat er speciaal voor deze film een nieuw genre bedacht mag worden. Iets in de trant van bagger met tevergeefs pogingen tot spanning.... en één humormomentje.

avatar van Fervet opus

Fervet opus

mikey schreef:

Dat is juist mijn punt. Het was de bedoeling van de makers (neem ik aan) om een horror / thriller te maken. Dat is wel te zien. Echter: ze zijn niet geslaagd in hun opzet, aangezien een horror / thriller spannend & eng moet zijn. Net zoals een comedy grappig behoort te zijn. Ik voelde bij het zien van deze film geen spanning en/of griezeligheid. Jij wel?

En wat het wel is: een mislukte thriller / horror.

heel vermakelijk.

avatar van pampelonne

pampelonne

belabberd slechte film.

wie maak t zo´n film en wie bedenkt het scenario?

horror? het was gewoon af en toe lachwekkend.

avatar van Eric001

Eric001

Vond het een weirdo film.

Ik ben het eens met de groep hier die het prima vond beginnen met een aardige 45 minuten maar daarna eigenlijk vooral flauwe onzin.

avatar van RevengeN

RevengeN

Spannend filmpje, met een paar ongeloofwaardige momenten. Ik bedoel, wie gaat vrolijk een pas ontdekte verborgen martelkamer opmeten...

avatar van daxclusive

daxclusive

Slecht

avatar van movie freak84

movie freak84

Had er iets meer van verwacht. Beetje chaotisch, wel prima acteerwerk van tess. Mager 6je

avatar van Firecrest

Firecrest

Het begint heel spannend en griezelig, maar het wordt steeds minder eng totdat het aan het eind ronduit lachwekkend is.

avatar van Curry

Curry

Barbarian is een vrij originele horrorfilm als in: het lijkt cliche te starten maar je wordt constant op het verkeerde been gezet.
De film is duidelijk uit te tekenen in 3 erg verschillend aangepakte aktes.
Het horror zit vooral in de suggestie en in de 1e akte wanneer de verborgen kelderdeur en de smerige trap naar beneden in die kleiwand kelder betreden wordt. Dit is ook enorm ongeloofwaardig want waarom zou je met je smartphonelicht hier naar beneden gaan om die Keith (die tot dan toe erg vreemd deed) te gaan zoeken, bel gewoon de politie dat ze moeten komen (al deed ze dat wel maar er was geen eenheid beschikbaar), een normaal mens gaat dit echt niet proberen, ook al zou er niets zitten.
Uiteindelijk vind ze Keith en dan zien we Mother voor het eerst.
Daarna springen we naar de irritante AJ en wordt je compleet uit de horror modus gehaald met allerlei soapachtige gebeurtenissen rond een verkrachting, totdat het huis weer in beeld komt. Wederom daalt de camera af de kelders in en je weet dat er iets gaat gebeuren maar het komt juist zonder jumpscares en weer niet op de manier hoe je het verwacht.
In het laatste deel krijgen we de creepy historie en dan gaat de boel los in de finale waar zelfs wat emotionele binding ontstaat met Mother, een antagonist die zielige sympathie opwekt wat me herinnerde aan The Fly remake.

Omdat de horror zo apart is kon ik dit eigenlijk vrij goed kijken (ik heb een superhekel aan schuifelende camera's en dan een supernatural volume 1000 schreeuw van iets wat frontaal in beeld komt als jumpscare) en dat krijg je met Barbarian niet, het is allemaal vervlochten en slimmer aangepakt.

avatar van Tapa

Tapa

Nee, een weinig verrassende film. Creepy sfeertje in de krochten van het huis, dat wel, maar wat worden er weer domme keuzes gemaakt door de hoofdpersonages en die agenten die Tess bijna negeren en een andere oproep belangrijker vinden....nee hier hadden de schrijvers wel wat beters kunnen verzinnen.

avatar van Man of Steel

Man of Steel

Spannende film. Niet perse heel goed en ook niet heel spannend. Wel vermakelijk.

Film heeft twee gedeeltes. En het eerste gedeelte is by far het spannendst. Zelf vond ik het eerste kwartier heel creepy(er immers met regelmaat niks enger dan het menselijk gedrag).

In het tweede gedeelte van de film doet Justin Long zijn opwachting. De toon is dan meteen wat luchtiger en daar moet je wel van houden. In dit tweede gedeelte zitten twee smerige scenes(goed gedaan!) die beklijven. Het script rammelt aan alle kanten maar stoort alleen als twee onozele agenten verschijnen. Muziekscore effectief, acteer werk oke, cinematografie ook oke. Het einde wel over the top. Ach ja,...zoals vaak met dit soort films.

avatar van acsaczy

acsaczy

Jezus wat slecht. Begon veelbelovend en dan dit..

avatar van j0enne

j0enne

Justin Long en z'n rolmaat.