• 9.375.882 stemmen

House of Sand and Fog (2003)

Geregisseerd door: Vadim Perelman

Met onder meer: Jennifer Connelly, Ben Kingsley en Ron Eldard

Gesproken taal: Perzisch, Engels en Italiaans

Releasedatum: 10 juni 2004

Plot House of Sand and Fog

"Some dreams can't be shared."

Massoud Amir Behrani (Ben Kingsley) is met zijn familie uit Iran gevlucht en naar de VS gekomen om een nieuw leven op te bouwen. Hoewel hij zich voordoet als een welgesteld man, kan hij maar met moeite rondkomen. Wanneer hij onverwachts voor weinig geld een prachtig huis kan kopen, ziet hij eindelijk kans zijn gezin een betere toekomst te bieden. Echter, de koop wordt de grootste vergissing van zijn leven. De vorige eigenaresse van het huis Kathy Lazaro (Jennifer Connelly) blijkt onterecht onteigend te zijn door de overheid vanwege een vermeende belastingschuld. Zij heeft een drank- en drugsverleden en net weer haar leven op de rails. Het verlies van haar huis betekent het einde aan haar hoop op een stabiel leven. Ze is vastbesloten de strijd aan te gaan en tegen elke prijs haar huis terug te krijgen.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

De trailer ziet erlvast erg goed uit ... en Jennifer Connelly staat ALWEER op een pier.

Jordy

Erg mooie, indrukwekkende film. Prachtige rollen van Connelly en Kingsley.

avatar van De Knip

De Knip

Deze film maakte geregeld emoties bij me los.

Mooi verhaal en er wordt echt goed geacteerd; voor dit genre mankeert er weinig aan:

****1/2

avatar van neo

neo

bioscoopzaal schreef:

en Jennifer Connelly staat ALWEER op een pier.

Connelly is na A Beautifull Mind en The Rocketeer ALWEER in een film te zien waarvoor Horner componeerde

avatar van Gorro

Gorro

Het acteerwerk is erg sterk, maar helaas is het verhaal dat niet overal. Vooral Lester vond ik een vrij slecht personage. Ik begreep zijn beweegredenen egt niet, wat misschien komt door zijn acteerwerk, want die vond ik niet zo sterk. Het verhaal vond ik wat te geforceerd dramatisch naar het einde toe. Jammer, want de film zag er ook ook fantastisch uit. ****

avatar van Tommeh

Tommeh

Ik moet zeggen dat ie mij toch erg tegenviel. De film is zooo onnoemelijk traag. En er gebeurd eigenlijk bijna niets (toch knap om dan een film van 2 uur temaken). En net als Gorro begreep ik ook niet veel van Lester's beweegredenen.

Wat ik dus totaal niet begreep is dat ze het geschil niet gewoon met de "county" gingen uitvechten. Zij waren immers degenen die fout zaten.

De muziek vond ik wel erg goed en Kingsley speelde erg sterk.

3* dan maar

avatar van jassonn

jassonn

Vind het dit een erg mooie poster. Simpel en toch sprekend.

avatar van stinissen

Vreselijk deprimerende film met sublieme rollen van Connelly en Kingsley een dikke 7 dus 3.5*

avatar van whimp

whimp

Nou, film ook bekeken en zat niet echte verhaal in en wel een beetje veel fantasie. Nu weet ik wel dat alles wat er in films gebeurt niet echt is maar als je de intensie hebt een realistish verhaal neer te zetten, doe het dan ook. Dat het goed geacteeerd is, mwoh. Vind de karakters niet echt realistisch. Snap niet hoe deze film aan 4 sterren komt.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Een van de meest bijzondere films die ik in lange tijd heb gezien. Een prachtig verhaal, tot in de perfectie geacteerd door Ben Kingsley en Jennifer Connelly, en een schitterende dramatische opbouw, zonder dat het ook maar één moment vals, melig of ongeloofwaardig wordt. Een ongelofelijk sterke film die blijft nazinderen. Ik was er echt door gepakt.

avatar van kubrick

kubrick

• 1907 stemmen

gister in de sneak gezien! echt ongelovelijk goed acteerwerk van kingsley! fantastische film! 5 sterren!

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

gisteren de film op dvd gezien. Wat een pracht film. echt goed. 5 sterren.

avatar van sydney

sydney

Traagheid overheerst de emotie in deze film. Zo fantastisch vond ik de film niet zoals die door menigeen hier wordt voorgesteld. Maar al met al toch nog aardig.

Een ding heb ik van deze film geleerd:

Vastgoed maakt meer kapot dan je lief is!

avatar van ilona

ilona

Deze film had ik gekeken bij sneak previeuw maar ik dacht echt na 1 uur we hadden beter dirty dancing 2 kunnen krijgen.... zzzzzz wat is die film saai leukste stukje is als hun zelfmoord plegen verder echt niks aan!!!

1,5

avatar van Marcusnld

Marcusnld

Hoewel de verhaallijn in eerste instantie wat saai en traag is overgekomen, kon ik absoluut niet los komen van deze film. Geboeit door de geweldige acteer prestaties van beide hoofdrol spelers. Geweldig en ontluisterend slot.

avatar van manesero

manesero

een van de saaiste films die ik afgelopen jaren heb gezien.

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

Stevig opgebouwde film. Heel traag (en tragisch), maar ondertussen gebeurt er veel. Prachtige symbolische beelden van Roger Deakins, waarbij de mistige plaatjes heel natuurlijk overkomen en niet alsof er zo'n rookmaker naast staat.

Kingsley heeft zijn karakter geperfectioneerd zonder karikaturaal te zijn en ook Conolly's tranen zijn geloofwaardig. De rol van Lester komt inderdaad uit de lucht vallen, maar het maakt de cirkel wel rond.

4****

avatar van flicks

flicks

Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een in en in trieste film is.....er kan niet nog meer drama inzitten....Dit betekent niet dat ik de film niet waardeer. ik geef hem 3.5 sterren, maar ik zat te twijfelen tussen een 3 en 3.5, hij was wat aan de saaie kant maar het is een film die je wel tot het eind volgt want het verhaal zelf zit goed in elkaar. Het enige stuk wat een beetje vreemd was De politieman wordt op het matje geroepen maar je hoort in heel de film niks meer over wat er daar gebeurd is, is hij ontslagen of wat?

avatar van flicks

flicks

Ilona, kan je misschien een iets betere reden geven waarom de film zo slecht was....beetje erg slecht.... ow ja, als hun(zij) zelfmoord plegen, dit vind je het leukste stukje? ik hoop dat je in het dagelijks leven meer gevoel hebt voor aangrijpende dingen.:S

avatar van KarinV

KarinV

Mooi, zeer aangrijpende film. De 2 uur waren echt zo voorbij.

avatar van KarinV

KarinV

Trouwens, wat lijkt Jennifer Connely verschrikkelijk veel op Demi Moore!

avatar van titan

titan

Op zich een film met veel potentie. Het verhaal wordt op een prettig rustige manier verteld en uitgelegd en de acteerprestaties zijn in orde. Wat jammer dan dat Kathy en de sherrif niet zo snugger en onsympathiek overkomen, waardoor het dilemma van de film niet echt overkomt en het verhaal uit evenwicht raakt. 3,5*

avatar van tovenaar

tovenaar

Voor hoeveel Oscars was deze film genomineerd? En heeft hij er 1 gewonnen (ben te lui om het te zoeken nu). In ieder geval, hij had er wel 1 mogen krijgen voor acteerwerk, either Ben or Jennifer. Ze zetten allebei een heerlijk sterk nummer neer.

Misschien had ik liever een andere acteur gezien op de plaats van Ron Eldard. Iets in zijn manier van acteren staat me niet aan... maar... hij is wel iemand waarvan je de keuzes die hij maakt in de film kan geloven, puur omdat hij gewoon een beetje een sullig persoon is.

Gewoon een zéér degelijke dramafilm en dan net een beetje meer . Degelijk verhaal, beetje aparte context, eigenlijk maar weinig echte minpunten. Deze Ben en Jennifer zijn trouwens een véél beter duo om in je film te hebben dan die andere twee...

En die pier he....

avatar van Bloompje

Bloompje

Prachtige film. welverdiende oscarnominaties voor de hoofdrollen en bijrol. mooie sfeerbeelden, prachtige score. en inderdaad weeral een mooie scene voor Jennifer bij een pier.

avatar van Redlop

Redlop

Behalve de acteerprestaties ook een mooi verhaal. Niet zozeer het verliezen van een huis maar van een thuis. Aardige love story doorheen geweven.

Voorlopig 4*

avatar van ilona

ilona

KarinV schreef:

Mooi, zeer aangrijpende film. De 2 uur waren echt zo voorbij.

2 uur maar ik dagt op zijn minst 4 uur waren nee ze acteerde inderdaad zeer goed maar de film was gewoon deprimerend en eh zeer saai !! jammer het had zoveel beter kunnen worden!

Jordy

off-topic berichten over spelfouten verwijderd

avatar van Goodfella

Goodfella

Mooi sfeervol drama. De subtiele manier waarop de personages (Connolly vs. Kingsley en fam) worden uitgewerkt vind ik bijzonder sterk hier. Aangevuld met de sfeershots van cameraheld Deakins streefde dit zó op een dikke 4 af, maar het einde vond ik echter teveel van het goede. Zitten ze daar mooi op dat dakterras, blijkt alleen Kingsley's vrouw op dat moment zelfmoord te plegen. Trekt Kingsley in de volgende scène nota bene een plastic zak over z'n kop om er een eind aan te maken.. Ja hallooo.. dat past echt totaal niet bij de rest van de film, heel jammer. Zelfde geval met de dood van hun zoontje.. was een nogal vreemde ingreep in het plot voor nodig om dit noodlot te laten voltrekken. Schopte een hoop nuance overhoop helaas, daarom 3,5 *.

Hoe kon Kingsley trouwens aan het begin z'n gezin onderhouden én een dik huurhuis betalen met 2 crappy bijbaantjes? Hadden ze nog geld over van hun vorige huis aan de Kaspische zee of zo?

Goodfella schreef:
dat past echt totaal niet bij de rest van de film, heel jammer

En ik vond juist dat de hele film daar naar toe werkte Laatst tweedehands gekocht, eerdaags nog maar 's kijken.

avatar van tovenaar

tovenaar

Goodfella schreef:

Het ging toch ook maar moeilijk, daarom moest hij dringend wat anders zoeken. PS, als jij 2 banen hebt, verdien je best wat hoor...