• 9.376.945 stemmen

House of Sand and Fog (2003)

Geregisseerd door: Vadim Perelman

Met onder meer: Jennifer Connelly, Ben Kingsley en Ron Eldard

Gesproken taal: Perzisch, Engels en Italiaans

Releasedatum: 10 juni 2004

Plot House of Sand and Fog

"Some dreams can't be shared."

Massoud Amir Behrani (Ben Kingsley) is met zijn familie uit Iran gevlucht en naar de VS gekomen om een nieuw leven op te bouwen. Hoewel hij zich voordoet als een welgesteld man, kan hij maar met moeite rondkomen. Wanneer hij onverwachts voor weinig geld een prachtig huis kan kopen, ziet hij eindelijk kans zijn gezin een betere toekomst te bieden. Echter, de koop wordt de grootste vergissing van zijn leven. De vorige eigenaresse van het huis Kathy Lazaro (Jennifer Connelly) blijkt onterecht onteigend te zijn door de overheid vanwege een vermeende belastingschuld. Zij heeft een drank- en drugsverleden en net weer haar leven op de rails. Het verlies van haar huis betekent het einde aan haar hoop op een stabiel leven. Ze is vastbesloten de strijd aan te gaan en tegen elke prijs haar huis terug te krijgen.

Jordy schreef:

En ik vond juist dat de hele film daar naar toe werkte

Ik ook, maar dan hadden ze sámen zelfmoord moeten plegen. Mooi met z'n tweetjes, zonsondergang d'r bij.. Maar nee hoor, meneer trekt een plastic ZAK over z'n hoofd. WEG subtiele sfeer.

tovenaar schreef:

Het ging toch ook maar moeilijk, daarom moest hij dringend wat anders zoeken. PS, als jij 2 banen hebt, verdien je best wat hoor...

Ging zeker moeilijk ja, maar de huur kostte 140.000 dollar per jaar dacht ik. Geloof er niks van dat 'ie met zijn baantjes dit bedrag kon neerleggen, dus moet ie ergens anders geld vandaan halen. Het zou natuurlijk kunnen dat ze er pas een paar maanden woonden en de schuld nog niet zo groot was, maar vond 't wel apart.

avatar van Locutus

Locutus

Goodfella schreef:

De vrouw pleegt helemaal geen zelfmoord. De kolonel vermoordt haar omdat hij het slechte nieuws niet kan vertellen. Ze hebben niets meer om voor te leven, dus hij maakt er een eind aan voor beide. Dat hij wil sterven in zijn uniform kan ik ook wel begrijpen. Hoe hij zichzelf vermoordt doet dan toch niet echt ter zake? Ik vond de scene op het dak juist heel mooi.

Locutus schreef:

Dat zou best wel 's zo kunnen zijn ja. Ik ging er vanuit dat z'n vrouw gewoon instemde met de zelfmoord, maar zo had ik het nog niet bekeken.

Júist omdat die scène op het dak zo mooi is vond ik z'n zelfmoord daarna volkomen ongepast en heel erg vloeken met de mooie subtiele sfeer.

saaiste film ooit

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Maar dat had je natuurlijk al gezegd.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Geweldige film! Prachtig camerawerk met erg mooie shots. Het heeft een super goed en boeiend verhaal die je emotioneel wel moet raken...

De film bouwt echt werkelijk prachtig op naar de climax. Die ik juist door een paar verrassende plotwendingen erg hard, maar daarom zeer goed vond!

Er wordt echt bijzonder goed en geloofwaardig geacteerd door de twee hoofdrolspelers!

4,5 sterren voor deze absolute topper!

Hij had van mij 5 sterren gekregen als er niet een paar hele kleine ongeloofwaardige dingetjes in zaten.

Bijvoorbeeld wanneer kathy 20 van die pillen door slikt om zelfmoord te plegen, en ze niet eens naar het ziekenhuis met haar gaan...:s beetje raar...

avatar van ThaHouse

ThaHouse

mooie film, beetje langdradig op sommige momenten en zwaar deprimerend.

maar inderdaad wel prachtige acteer prestatie's.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Aardige film maar door de acteerprestaties van Kingsley en Connelly meer dan aardig om te zien. Heel jammer dat er behoorlijk wat momenten inzaten die nogal langdradig waren waardoor mijn aandacht verslapte. Door al de dramatische gebeurtenissen werkte de film naar de destructie van de familie Behrani, Behrmini, whatever 3,5*

avatar van wackyboy

wackyboy

Wat ik interessant aan de film vond, buiten het feit dat het gewoon een ijzersterk verhaal is, is dat het moeilijk is om partij te trekken voor een van de karakters. Niemand is echt iets te verwijten. Kathy is stom geweest om de post een paar weken niet te openen, maar daar heeft ze ook wel weer een goede reden voor, omdat haar huwelijk net op de klippen is gelopen. Net als bij 21 gramms doen de karakters hun stinkende best om toch wat van hun leven te maken. Maar door omstandigheden komt hun leven eigenlijk in een stroomversnelling. Doordat er eigenlijk geen good and bad guys zijn blijft het verhaal tot het eind toe interessant. De dramatische wending in het verhaal: het feit dat Behrani's zoon het leven laat vond ik juist een erg sterk punt in het verhaal. Door het sterven van zijn dood, neem je het liefste bezit van hem af. Hij bidt in het ziekenhuis ook en stelt God voor alles van hem af te nemen, hij zal zelfs het huis aan "broken wing" geven als zijn zoon maar wordt gespaard. Zo wordt het pijnlijk duidelijk voor hem dat het huis en de winst die hij bij de verkoop kan opstrijken qua belangrijkheid in het niet valt bij hetgeen wat hem het liefst is.

avatar van Justice4All

Justice4All

Goede film, behalve de einde vond ik tegenvallen.

avatar van mare

mare

hele mooie film, was onder de indruk!

avatar van kantoorpikkie

kantoorpikkie

Wat een saaie film, hij was niet eens spannend.

Daarom een 0,5.

Ik moest beter mijn best doen, nou euuhhh...... Op de kaft van de DVD stond dat hij veel prijzen in de wacht had gesleept en van het commentaar dat de diverse filmprogamma's had gegeven, heb ik hem maar gehuurd.

Daar heb ik dus spijt van gehad, het verhaal is best vreemd, vrouwtje woont in een huis. Om de een of andere reden moet ze er uit??????????????? Andere mensen gaan er in wonen, verbouwen het, en staan vervolgens op het dak van het huis te feesten, ik weet eigenlijk niet meer hoe het afloopt.

Zo boeit was de film!!!!!!!!!!!!

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

kantoorpikkie schreef:

... hij was niet eens spannend.

Het is dan ook geen thriller.

avatar van as

as

kantoorpikkie schreef:

Wat een saaie film, hij was niet eens spannend.

Daarom een 0,5.

Maar marginaal uitgelegd... Doe eens beter je best.

Da Jando

Goede film zeg! Sterk geacteerd door Connelly (weer een genot om naar te kijken) en Kingsley. Elk hoofdpersonage wist op een of andere manier wel sympathie op te brengen, zelfs Lester soms, hoewel ik hem er een beetje aan de haren bij gesleept vond. De plotwendingen waren verassend, maar hetgeen wat het plot deed wenden vond ik wat minder ( De zelfmoord poging van Kathy kwam nogal uit de lucht vallen en Lester die vader en zoon onder schot wegbrengt was ook wat ongeloofwaardig, Behrani was toch bereid een goede deal te maken? ) Maargoed, overall vond ik het een sterke film die me ook de volle speeltijd geboeid heeft. Pluspunt is het laatste stuk, dramatischer zie je het niet vaak. 4*

avatar van Zavo

Zavo

Goed drama met een zwak einde. Ik zie dat tegenwoordig toch echt te vaak, de scenarioschrijver weet geen fatsoenlijk einde te verzinnen, dus gooien ze er maar weer een zelfmoord tegenaan, doet het altijd goed. Veel te makkelijk wat mij betreft. Deze film is al dramatisch genoeg, zo'n overdreven einde was totaal niet nodig, jammer.

avatar van Jordy

Jordy

Zavo schreef:
Ide scenarioschrijver weet geen fatsoenlijk einde te verzinnen, dus gooien ze er maar weer een zelfmoord tegenaan

De hele film draaide daar op aan!!

avatar van Zavo

Zavo

Vond ik niet, ik was nogal verbaasd toen er opeens doden vielen.

avatar van Brinta

Brinta

Ik zit een beetje met een dubbel gevoel...

Mooi aan de ene kant, maar ZÓÓÓ traag allemaal en dan dat einde... tja, je wordt er allemaal niet vrolijk van.

Een magere drie van mij dus.

avatar van Rudie

Rudie

Een film met een verschrikkele afloop. Vind het wel schitterend verfilmd. 3,5***

avatar van Fiend

Fiend

Goede film, sterk verhaal, spannend. Maar wel iets te langdraderig afentoe.

avatar van Oosie

de pluspunten:

- Kingsley acteert geweldig

- een goed verhaal

- de eerste 75 minuten zijn onderhoudend

- deze prent heeft een persoonlijkheid

de minpunten:

- Connely straalt teveel glamour uit. Ze hadden

best haar uiterlijk een beetje mogen bewerken.

- Ron Eldard irriteerde me mateloos als agent met kuren.

- Het slot is ongeloofwaardig en veel te gewelddadig in contrast met het begin.

- Wat een sentimenteel, vergezocht gedoe rondom dat ellendige huis!

moviemike schreef:

- Connely straalt teveel glamour uit. Ze hadden

best haar uiterlijk een beetje mogen bewerken.

Ze straalt geen glamour uit, ze is gewoon knap. Niets mis mee.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Helemaal mee eens, niks mis met Connelly in deze prent, nergens eigenlijk.

avatar van Frerke

Frerke

Mooie film, maar met gaten; Lester werd wel erg snel verliefd. En dit kwaaie mannetje overkwam in twee dagen meer dan een gemiddeld persoon in 10 jaar. Hierdoor erg veel geraffel in deze mooie stille film. Maar Kingsley, Connely en het onverwachte einde waren zo goed dat het toch wel een goede film werd. Had allemaal top kunnen zijn, maar het scenario had niet teveel zijweggetjes vol toevalligheidjes in moeten slaan. Jammer.

De film vond ik overigens helemaal niet te traag.

avatar van moviemike

moviemike

Da Jando schreef:

Ze straalt geen glamour uit, ze is gewoon knap.

Aan een jonge vrouw die te kampen heeft met een drankverleden, drugverleden en zelfmoordneiginen kan je duidelijk aan het uiterlijk zien dat er iets mis mee is. Zulke vrouwen zien er meer verwaarloosd en afgeleefd uit, en dat is hetgene wat voor mij bij connely ontbrak.

Connely acteert niet slecht, maar haar look past niet bij haar personage.

Af en toe een beetje je uiterlijk veranderen als je een ander personage vertolkt kan wonderen verrichten.

avatar van wackyboy

wackyboy

Er zijn maar weinig actrices die hun goede looks op geven om hun rol meer impact te geven.

Uitzonderingen daargelaten zoals Nicole Kidman in the Hours, Cameron Diaz in Being John Malcovic en heel recentelijk nog: Charlize Theron in Monster

Maar de meeste (Amerikaanse) actrices zijn iets te bezorgd om hun marktwaarde.

moviemike schreef:

Connely acteert niet slecht, maar haar look past niet bij haar personage.

Goed punt. Maar ik vind nog steeds niet dat ze glamour uitstraalt.