Genre: Actie / Avontuur
Vandaag om 20:40 uur op Play4
Zondag om 22:10 uur op Play6
Plot The Flash
"Worlds collide."
Barry Allen ontdekt dat hij als superheld The Flash over zoveel snelheid beschikt dat hij kan reizen door de tijd. Hij gebruikt die gave om te proberen een rampzalige gebeurtenis uit zijn verleden - de dood van zijn moeder en de onterechte beschuldiging tegen zijn vader - te voorkomen. Maar op de terugweg naar het heden komt Barry vast te zitten in een ander universum.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Flash (MusicMeter)
Faora-Ul
Patty Spivot
Albert Desmond
HypaHypa
Deze film vond ik echt wel de max!!!
Goed verhaal, veel acteurs & vooral echt goeie actie.
Veel spektakel & humor die echt goed was deze keer (meer dan verwacht).
Deze film heeft me op veel vlakken echt positief verrast.
2u25 gaan vlot voorbij.
Zeker en vast gaan kijken zou ik zeggen, hopen dat dit wel een succes wordt aan de kassa.
1 van de betere/beste DC Films dat ik al gezien heb, ik ga volgende week nog eens
Ps: uiteraard blijven zitten met de aftiteling
Movie-World
Een goeie mix van: humor, emotie, actie & spektakel!!!
Ik ken de Flash eigenlijk niet zo goed (serie niet gezien), maar deze film was echt zeer goed.
Er gebeurd redelijk veel in deze film, ook wel beetje spider man: no way home gevoel.
Michael Keaton (ook wel beetje de reden waarom ik naar de film ben gegaan) kan het nog altijd
Goeie opening van de film, waar de film het niveau ook vasthoudt. (meestal zwakt het dan wat af).
Meer humor dan ik verwacht had.
& het spektakel dat je te zien krijgt is echt groot!!
Beste DC film in jaren, misschien ook wel 1 van de beste superhelden films in het algemeen in jaren.
Hopelijk lokt deze film volk, dat het een mooi en verdiend kassa succes wordt.
Andy Muschietti heeft een zeer goede film afgeleverd!! meer van dat aub
jacobine_rodijk
Het multiverse-concept mag wel gepensioneerd worden onderhand, wordt wel erg makkelijk om elke fanboy-wens te vervullen in één film zonder het zware werk ervoor moeten te doen. En we weten dat de special effects teams overwerkt en onderbetaald zijn maar dit hadden ze wel een paar maanden langer mogen laten koken in de computer; niet om aan te zien voor een 2023 film.
Maar er valt genoeg te genieten als je het een en ander door de vingers ziet, en Keaton als Batman is nostalgie ten top; makkelijk geïncasseerd maar missie geslaagd.
Naudsaf
Ezra Miller is meer irritant dan leuk. De CGI was niet geweldig. Het was erg veel allemaal, hoop hak op de tak. Keaton was leuk om weer in een Batman pak te zien en de oude Batmobiel.
mrklm
Barry Allen AKA The Flash [Ezra Miller] is het beu dat hij de losse eindjes die vooral Batman [Ben Affleck] achterlaat steeds aan elkaar moet zien te knopen. Wanneer hij ontdekt dat hij door achteruit te rennen kan reizen door de tijd, ziet hij een kans om uit de schaduw van de meer illustere leden van ‘The Justice League’ te kruipen: hij wil een catastrofe uit het verleden voorkomen. Maar hij merkt al gauw dat de gevolgen van tijdreizen complexer en gevaarlijker zijn dan hij dacht. Het basisverhaal is best goed, maar het raakt ondergesneeuwd door een hoop donder en bliksem, hocus pocus, zelfparodie en de bijbehorende (veelal flauwe) pogingen tot humor. Als Muschietti zich wat meer op het verhaal dan op visuele hoempapa had gericht (en de film een half uur had ingekort) was dit een stuk beter geweest. Jammer, want Michael Keaton keert op verrassend overtuigende wijze terug in de rol die hij 30 jaar geleden voor het laatst speelde. Veruit de beste grap komt helemaal aan het einde.
FlorisV
Genoten. De film schiet wel tekort op visueel vlak, zeker als er veel effecten gebruikt moeten worden. Die baby's in het begin bijvoorbeeld, oei oei oei wat nep. Maar eindelijk weer een leuk superhelden verhaal na een karrevracht van uitmelkerij en matig geinspireerde flauwe hap. Het zal niet verbazen dat ook dit eigenlijk weer een origins story is: die zijn vaak het leukste. De film doet verder denken aan de laatste Spiderman film: tijdreizen en meerdere acteurs die ooit dezelfde rol als held hebben gespeeld..
Ezra Miller beviel mij uitstekend, het kan mij niets schelen wat deze man aan capriolen uithaalt in zijn prive leven, voor mijn part staat hij elke avond coke te snuiven van een paar blote billen. Hij is door zijn nervositeit en chaos leuker dan de wat onberispelijkere Flash van de tv-serie. Deze DC film is trouwens net wat minder braaf met wat seks grapjes en grof taalgebruik. Qua locaties en visuele flair had de film wat meer kunnen bieden. En ik had liever gewoon Superman gezien ipv dat nichtje. Maar het verhaal en de acteurs maken het goed, hoewel er ook ruim genoeg actie in zit. Aardig om ook Michael Shannon weer te zien ook al blijft zijn schurk Zod erg vlak, doordat hij nooit echt een scene op Joker of Lex Luthor achtige wijze mag stelen. Maar die man heeft gewoon een bijzonder markant gezicht. Michael Keaton speelt verder Batman alsof hij het nooit verleerd heeft. Immer een vakman en toch de beste van alle Batmen!
Misschien werd het wat sentimenteel op het einde maar het werkte voor mij. Geslaagd biosmiddagje.
Gisteravond bekeken en er een uitstekende avond mee gehad. The Flash zal niet de boeken in gaan als grensverleggend, maar wel als bijzonder vermakelijk en uiteraard als dé film met de comeback van Michael Keaton als Batman. Wat was dat gaaf zeg. Even vreesde ik dat het een cameo zou zijn, maar hij krijgt in het tweede deel van de film toch aanzienlijk veel sceentime. Zijn mansion, zijn voertuigen, zijn Batcave, de themesong, enorm tof om terug te zien en als Batman wist hij nog aardig ass te kicken. Eigenlijk moet men eens na gaan denken of er niet gewoon een derde Tim Burton/Michael Keaton Batmanfilm nog kan komen...
Maar de hoofdrol is uiteraard voor The Flash, gespeeld door Ezra Miller die niet al te lekker bij veel mensen ligt. Ik moet zeggen dat ik totaal geen probleem met zijn Flash had, hij deed het prima. De film is redelijk luchtig met geslaagde humor en een hoop cameo's en referenties, maar kent ook wel een aantal emo-momenten die ook best goed zijn gedaan. Neem het slot in de supermarkt. Visueel oogt alles ook best oké, maar zitten er ook wel mindere CGI momenten bij. Het is nog geen Marvel-niveau zullen we maar zeggen. Sowieso blijft DC rommelig met hun films, want waar dient deze Flash film nou voor? Het is volgens mij geen aanloop meer naar een nieuwe Justice League film. En dan is er ook nog Supergirl, daar had ik vrij weinig mee. Jammer dat ze hier niet gewoon Superman terug brachten. Een van de beste grappen zit overigens wel geheel aan het eind, als The Flash in eigen universum terug denkt te zijn en daar Ben Afflecks Batman weer denkt te ontmoeten. Blijkt het George Clooney zijn versie
Misschien is er tegenwoordig een overkill aan multiverse-films (Dr.Strange, Spider-Man met Tom Holland, de geanimeerde Spider-Man films, deze), maar het levert natuurlijk wel nostalgie en spektakel op. The Flash had overigens wel 20 minuutjes kort gemogen. Dus ja, best wel leuk.
martijnk
Tja wat moet je hier van zeggen. Openingsscène was leuk. Daarna oeverloos geneuzel en geen actie meer tot aan het einde en die actie is zo chaotisch. Totaal niet interessant.
2.5 uur van mn leven kwijt. Nog +1 voor Keaton een van mn favo acteurs.
Civillian Supreme
Deze film smaakt zeker naar meer, al heb ik persoonlijk liever dat Barry Allen iets minder neurotisch word gespeeld. Miller deed de dubbelrol wel erg goed maar ik zou er geen probleem mee hebben als hij gerecast zou worden.
Moet aan de andere kant wel zeggen dat met die scene aan het begin het toch erg jammer is dat ze de Snyderverse beëindigen, ook dat keek erg lekker weg en je zou Affleck Batman en 'die andere persoon' nog missen ook.
Keaton was ook weer geweldig in zijn rol en ik had graag nog veel meer willen zien van hem, vooral wat extra info over zijn tijd sinds Returns. Graag een Burton Batman 3!
En hoe gek het idee ook was/is maar na het zien van die cameo van die langharige Superman wil ik daar eigenlijk ook wel een film van zien. Hij is wat op leeftijd maar toch...
Supergirl deed het ook goed maar ik snap werkelijk niet waarom Cavill er niet in zat, wat wordt hij elke keer genaaid zeg.
Ik vrees alleen dat hier geen vervolg op gaat komen, hij is nog niet erg succesvol. Mensen wachten zeker op Barbie.
Kleine spoiler nog, ik besef mij net dat we de Batmobiel helemaal niet in actie hebben gezien! De mooiste van allemaal en hij rijd niet. Gelukkig maakt de Batwing veel goed.
Gewoon een leuke film, maar meer ook niet. Er was veel controverse rondom Ezra Miller, maar ik kan in dit geval de kunst van de artiest scheiden. Miller is gewoon grappig en speelt de rol met verve. Al is Barry Allen's alterego soms wel balancerend op het randje van mijn irritatiegrens.
De film doet qua verhaal verder gewoon wat het moet doen, maar heeft het net als zo vaak tegenwoordig teveel tijd nodig om het verhaal te vertellen. Het middenstuk duurt op een gegeven moment zo lang dat de verveling toeslag. Als dan het aantal grote setpieces ook nog eens tegenvalt en de CGI soms echt erbarmerlijk slecht is kan je toch onmogelijk van een echt goeie film spreken. Waar is in vredesnaam het budget naartoe gegaan? Dat tussenstuk in die limbo waar Allen kan kiezen tussen de verschillende tijdlijnen ziet er zo slecht uit met als dieptepunt eigenlijk wel de geanimeerde Nicolas Cage. Terwijl ik op de aarde wel weer kon genieten van de wrede actiescenes op het einde. Al was was dat meer het gevoel dan dat het echt visueel een meesterwerk was.
Al met al heeft de film een hart en pakt het verhaaltechnisch goed uit. Ik snap best dat mensen lekker kunnen fanboyen op bepaalde momenten. Maar de pacing is erg matig en visueel enorm wisselvallig, tot aan het waardeloze toe.
Ik was niet echt een fan van Ezra Miller als The Flash, maar wel benieuwd naar deze film door de cameo's en nieuwe figuren. Het ligt er wel vrij dik op dat de film hengelt naar het geklap van de fans en minder bezig is met een goeie film. Hier en daar is het wel fun en je merkt wel dat The Flash een groter budget heeft dan de tv-serie. Maar het verhaal rammelt nogal en de overvloedige CGI is weinig inspirerend en niveau Cats. Sasha Calle was wel goed als Supergirl en Keaton een leuke cameo, maar ze blijven helaas nogal op de zijlijn.
Shinobi
"I completely broke the universe!"
Met The Flash heb ik niets, met Ezra Miller heb ik al helemaal niets en het DCEU-universum is op dit moment simpelweg ten dode opgeschreven. Desondanks heb ik mij hier toch maar aan gewaagd, omdat de meeste berichten overwegend positief zijn.
Per toeval ontdekt Barry Allen dat als hij op een bepaalde snelheid rent, hij naar het verleden kan reizen. Het is voor hem de perfecte aangelegenheid om de dood van zijn moeder te voorkomen en bijkans zijn vader vrij te pleiten. Dit gooit uiteraard de hele tijdlijn in de war.
En zo waagt DC zich ook aan de hype rondom tijdreizen en het multiversum. Het is in ieder geval een goed excuus om verscheidene personages van weleer te introduceren, waaronder de klassieke Batman uit de jaren '90 in de vorm van Michael Keaton. Daarnaast zitten er nog een aantal leuke verrassingen in. Nieuwkomer Sasha Calle als Supergirl is eveneens een mooie toevoeging te noemen.
Voor mij zit het probleem meer in het narratief dat vrijwel te verwaarlozen is. En Miller in tweevoud gaat op een gegeven moment op de zenuwen werken; wat een hoop try hard humor. De actie mag er daarentegen wel zijn, hoewel er eigenlijk niets op het spel staat. Al is de grootste smet denk ik wel de lelijke CGI. Je zou zeggen dat je met een dergelijk budget toch meer zou kunnen doen.
Al met al is 'The Flash' nogal mislukt. Met een kortere speelduur en betere CGI had ik dit vehikel beter getrokken. Na de eindcredits volgt er overigens nog een extra scène, maar veel lijkt het niet te betekenen in de huidige staat van het DCEU-universum.
Dikke 2,0 sterren.
WB
Dat was me toch even een gevalletje 'back to the old days'. Allemaal cameo's, of zelfs bijrollen, die het niveau van de film op een leuk niveau houden. Oude en nieuwe Batmans, met een heerlijke Batman-soundtrack a la Danny Elfman, dat best wel overheersend is gedurende de film.
De film omvat qua verhaal weinig, en is het eigenlijk flinterdun. De film lijkt zich voornamelijk te focussen op alle "retroverwijzingen"... en daar kon ik wel van genieten. Vraag me af of de mensen die er niet zo in thuis zijn dit allemaal snappen of kunnen slikken.
De CGI was op bepaalde momenten redelijk te doen, maar tijdens het tijdreizen echt van amateurniveau. Dat ze dit nog zo durven uit te brengen. Oehf...
mjk87 (moderator films)
Mwoh. Ook DC gaat maar de kant op van het Multiversum en herhaalt enkele trucjes van Marvel en is ook hiermee wederom niet verrassend. Een actiefilm die leunt op actie die echter gedrenkt is in spuuglelijke cgi - dit kan anno 2023 echt niet meer. Geen moment wordt de actie daarmee boeiend. Ezra Miller toont aan zowel een goed acteur te zijn in serieuze rollen maar ook een slecht acteur als het om humor gaat in zijn irritante rol. Leuk verder om Keaton te zien en enkele momenten werken wel, maar de film is vaak wat stroperig en weet nergens echt te imponeren. Het eindshot (met Clooney) weet ook niet meer te verbazen. 2,5*.
Kondoro
"You wanna get nuts? Let's get nuts.”
Vergeleken met voorgaande DC films is dit nog één van de betere te noemen. DC produceert al jaren waardeloze producties, en komt eigenlijk nog zelden met een echt interessant personage op de proppen. ‘The Flash’ ken ik al jaren, en ik hoopte ook al erg lang er eens een film van te zien, toen deze dus werd geïntroduceerd was ik eigenlijk heel erg enthousiast geworden. Toch kreeg je eigenlijk wel weer wat DC constant laat zien, voornamelijk een flinterdun en nogal saai verhaal waar ik eigenlijk met vlagen toch echt niet meer lekker in zat. Na één uur begon de film toch wat leuker en interessanter te worden en dan moet het voornamelijk ook hebben van alle bekende gezichten, heerlijk om Keaton weer als Batman te zien.
De CGI was echter amateuristisch, en eigenlijk nergens zag het er goed afgewerkt uit. De actie in deze film is onwijs zwak, en kon nergens echt heel erg boeien, en ook de komedie liet toch op héél veel momenten zich te zwak over komen en daar baalde ik wel van. Want zoals ik al zei, toch is het één van de betere producties van de afgelopen tijd. Toch ben ik er geen fan van, ik had er veel meer van verwacht en zeker van een studio als DC had ik toch beter werk willen zien, vooral op CGI vlak. En dat maakt The Flash toch wederom een teleurstelling en weet DC mij maar niet te overtuigen om hun films echt leuk te vinden.
Captain Pervert
Ik had alweer teveel azijnberichten gelezen over The Flash, waardoor ik met een fris biertje en evenzo frisse tegenzin er voor ging zitten.
Marvel films kan ik nog wel aan mijn vrouw kwijt, maar de DC films kijk ik in mijn eentje. Ze kwam een keer binnenvallen tijdens de onderwateroorlog in Aquaman en liep meteen hoofdschuddend weer weg. Kan ik haar niet kwalijk nemen. En iedere keer weer, blijkt het DC universum minder lekker geschreven dan Marvel. Stan Lee en consorten gaven slechteriken bijvoorbeeld altijd een goed hart mee, maar enkel door omstandigheden of een ongeluk werden ze een booswicht. Daardoor is een dom karakter als Steppenwolf in Justice League ook helemaal niet leuk. Die is gewoon slecht en daar moet u het maar mee doen. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. DC is gewoon de mindere, klaar.
Maar goed, gelaagdheid en diepgang zoeken in films gebaseerd op infantiele stripboekjes, dat moet je ook niet teveel doen natuurlijk. Biertje los doppen en plaatjes kijken!
The Flash slaagt er in om voorgaande films een beetje aan elkaar te knopen. En daarbij ook nog veel oudere DC-films te betrekken. Uiteraard is het leentjebuur bij de nieuwste Spider-Man film, waar - dit mag anno vandaag geen spoiler meer zijn - meerdere acteurs die vroeger Spider-Man speelden, opduiken. Dat gebeurt hier ook en zelfs nog veel meer. Zelfs de "BAFF" "SOCK" "OOOF" Batman van Adam West krijgt een halve seconde screentime. Erg leuk gedaan, al vond ik de digitale Christopher Reeve er niet echt realistisch uit zien. Maar met afstand de leukste cameo zit vlak voor de aftiteling.
Sowieso zit het met de humor wel goed, grappen zijn geslaagd en ook weer niet te melig en talrijk. Ik heb aardig wat kritiek op de CGI gelezen maar nergens iets storends kunnen ontdekken. Qua verhaal, humor en special effects allemaal prima.
Een verhaal met een multiverse en tijdreizen haalt per definitie elke spanning uit de film, omdat onwelgevallige resultaten altijd opnieuw geprobeerd kunnen worden. De schrijvers van deze film maken echter voldoende aannemelijk dat tijd en ruimte helaas niet zo kneedbaar zijn als wij denken en dat je op een gegeven moment toch echt keuzes moet maken, die niet voor iedereen goed uitpakken. Oké.
Ezra Miller dan. Een product van zijn tijd. Vreemde generatie Z figuur, veel in opspraak, gearresteerd, non-gay-binair of weet ik veel als wat hij zich identificeert. Eerlijk is eerlijk: in de film heeft hij soms een typisch Amerikaanse slissende gay-tongval, dus waarom ze van hem niet gewoon een gay personage maken en geflirt met een vrouwelijke reporter forceren, geen idee. Ik weet ook niet of we hem gaan terugzien als The Flash, waarschijnlijk implodeert die gast als een soort Britney Spears. Maar na een tijdje ben je aan hem gewend en krijg je zelfs een dubbelrol cadeau. Hoe raar hij ook off-screen is, in deze film is hij prima.
Dè reden om deze film te gaan zien is Batman. De OG Batman uit 1989 en 1992! De film uit '89 siert al decennia mijn top10 hier op Moviemeter. Een film die echt àlles heeft.
De Keaton-Batman is er leuk en respectvol in geschreven en vele details kloppen. Het huis, de Batcave, auto en vliegtuig (al was die in 1989 lang niet zo groot). Veel oog voor detail. Waarschijnlijk zitten in het huis nog veel meer easter-eggs voor wie goed kijkt. En natuurlijk de Danny Elfman muziek. Prachtig! Leuk ook om te zien dat de Batman van Affleck er hopeloos 'gezocht' en fancy uitziet in zijn lelijke pak, en dat de Keaton-Batman nul komma nul gedateerd is en nog altijd geweldig is in zijn relatieve eenvoud.
Richting het einde voelt Batman wel een beetje als een death metal rocker op een One Direction concert. Deze Batman hoort daar niet thuis. Hij ziet ook meer daglicht dan in de eerste twee films ('89, '92) bij elkaar. En zijn voertuigen hebben steeds 'oddly specific' gadgets die hem uit situaties redden waar een ontwerper nooit op kan anticiperen, maar toe maar. Dat is nou eenmaal Batman.
Perfect? Verre van. Amusant? Zeker. Kon zelfs de royale speelduur pruimen.
3,5 sterren
Collins
Het heeft even geduurd voordat The Flash in zijn eigen film mocht optreden. Een paar schandalen rondom hoofdrolspeler Ezra Miller en een lange productieaanloop met veel wisselingen van regisseurs vertraagden de boel. Uiteindelijk lukte het en onder de regisserende leiding van Andy Muschietti (ook verantwoordelijk voor It (2017) en It Chapter Two (2019)) is The Flash een hele vermakelijke film geworden.
The Flash begint met een geanimeerde inkijk in een doorsnee dag van een aantal leden van de Justice League met optredens van Ben Affleck als Bat Man en Gal Gadot als Wonder Woman. En natuurlijk van Ezra Miller als The Flash. Een lekkere opening. Daarna schakelt de film een tandje terug en focust zich op de tragische achtergrondgeschiedenis van Barry Allen alias The Flash. Vanuit die geschiedenis ontwikkelt zich vervolgens een vermakelijk verhaal dat zich bezighoudt met tijdreizen en multiversums.
Tijdreizen en multiversums zijn niet bepaald nieuwe motieven in films met superhelden. Oubolligheid dreigt. Het lukt The Flash echter om het geheel in een dynamisch en sfeervol verhaal te verpakken en het met leuke humoristische franje te bekleden. Daarnaast zijn er talloze cameo-optredens die prettig nostalgisch werken. Volwaardige rollen zijn er voor een verrassende Michael Keaton en een kittige Sasha Calle. Leuk.
Uiteraard is veel in de film computer gegenereerd. De karakteristieke kracht van The Flash is zijn snelheid. De visuele weergave van die kracht impliceert inderdaad snelheid. Maar toch. Van de effecten was ik niet erg onder de indruk. Ze deden me denken aan de effecten in videogames. Niet bepaald oogverblindend. Verder bevalt de film erg goed. Goed verhaal. Beetje drama. Beetje nostalgie. Beetje spanning. Beetje humor. En natuurlijk is er een aimabele superheld die prima door Ezra Miller wordt vormgegeven.
The Flash is een bijzonder vermakelijke film. Of er een vervolgfilm komt is op dit moment nog onduidelijk. Van mij mag het. Ik ben op deze superheld nog niet uitgekeken.
Duke Nukem
- 1988 stemmen
Ik heb niet echt affiniteit met de superheldenfilms, maar probeer er af en toe toch eentje mee te nemen want als kind vond ik de comic books uit de jaren 50 wel leuk. Het eerste wat mij bij The Flash opvalt, is wat een rare snuiter die Ezra Miller wel is ("I'm sorry, is my sandwich ready?"). Waarom speelt hij de rol van Barry Allen als een complete weirdo? Ook klagen de superhelden tegenwoordig altijd: "Mijn rol in de Justice League is die van conciërge. Dat is klote maar ik heb er vrede mee."
Het tweede wat mij opvalt is die geforceerde overlap met andere DC superhelden. De film is nog niet eens goed begonnen of Batman, Superman en Wonder Woman worden al vernoemd. Deze gewoonte om teveel in één film te stoppen zorgt er ook voor dat deze film veel te lang duurt. Iris West, die in de comics een roodharige is, wordt in deze film door een zwarte actrice gespeeld, de moeder van Barry door een Spaanse actrice en de blonde Supergirl wordt nu vertolkt door latina Sasha Calle, want "inclusie".
De CGI is soms zeer matig (de vallende baby's, het gezicht van Zod dat via computeranimatie op zijn lijf wordt geplakt), maar soms degelijk (de twee Barry's). Ook de achtervolgingen, zoals met Batman op de 'Batmotor' zien er erg fake uit, in vergelijkhing met bijvoorbeeld de M.I. films. Sinds de periode van Christian Bale hebben alle Batman wannabees ook zo'n vreselijke hese stem. Wat kijkt zijn masker trouwens erg boos!
Hoe kan Barry trouwens door muren heen lopen? Er valt, naast deze minpunten, wel wat plezier aan de film te beleven als je je verstand op nul zet. Er zit naast de gebruikelijke drama en ouder-issues ook wat komedie in de film (de rommel in Barrys kamer, Barry die zijn krachten verliest). Maar vaak slaat de humor ook volledig de plank mis, zoals Barry die zegt: "Come on barbie, let's go party!" Like, what? En Gal Gadot als Wonder Woman is altijd een grote aanwinst, hoewel ze maar een paar keer in beeld komt.
Het hele door de tijd reizen en het multiversum gegeven, maakt dat je eigenlijk niets meer serieus kunt nemen in dit soort films. Niemand kan namelijk doodgaan, want dan leven ze gewoon in een ander universum verder. De stakes zijn dan ook niet meer high te noemen. In deze versie sterven zowel Superman (als baby), Supergirl als Batman. Maar who really cares aangezien zij waarschijnlijk in een andere versie weer zullen leven. En het brengt ook andere problemen met zich mee, zoals Ezra Miller die als dertigjarige een achtienjarige moet spelen.
Het is wel een makkelijk excuus om als fanservice enkele cameo's in de film te wurmen, zoals Michael Keaton als Batman, Ben Affleck als Batman, George Clooney als Batman en zoals gezegd de wonderschone Gal Gadot als Wonder Woman. En nog enkele andere matig tot zeer slecht computer geanimeerde oude vertolkers van superhelden (Christopher Reeve als Superman, Helen Slater als Supergirl). We krijgen zelfs Nicolas Cage te zien als Superman. Blijf aan het einde van de film trouwens nog even zitten, want we krijgen nog een totaal overbodige post-credits scene te zien met Jason Momoa als Aquaman.
Begint geforceerd en eindigt matig, maar het lange tussenstuk is erg sterk. Vooral de dubbelrol van hoofdrolspeler Ezra Miller is dan zeer vermakelijk. Uiteindelijk zeker geen verkeerde film, maar het gevoel overheerst dat er veel te veel personages/ cameo's en plotlijnen zijn, met tevens een overdaad aan matige special effects. Jammer, want bij vlagen is The Flash echt te gek.
redfish71
Jammer dat deze door de critici zo afgekraakt is. Is gewoon een prima, vermakelijk filmpje. Het zal je film maar zijn en je maakt er daardoor enorm verlies op als filmstudio door een stelletje azijnplassers op social media.
Ik heb het gedoe rondom Ezra Miller niet gevolgd. Hij speelt zijn eigen beetje klunzige Flash zelf, maar in deze film krijgt hij ook de kans om de wat meer ervaren persoon te spelen. Als acteur overtuigt hij maar net, en ik heb het idee dat hij wat weinig range heeft als acteur. Misschien weet hij zijn persoonlijke problemen met de jaren te overstijgen en er nog iets mooiers uit te persen.
Humor best leuk en er zit ook wel wat fan service in tegen het einde.
CGI in het begin vond ik opvallend matig. Meer video game achtig, maar ze gebruikten het ook teveel:
Batman, gebouwen, auto's, babys, the flash, vrijwel alles was CGI: ik moest echt mijn best doen om nog iets echts te vinden in sommige scenes.
Vergeleken met de Marvel Woke zooi is dit een standaard actiefilm uit het DC universum, of moeten we inmiddels Multiversum zeggen? het is verfrissend om in een superhelden film normale karakters met een backstory te zien ipv lege karakter hulzen puur voor de ethnische representativiteit zonder enige substantie.
Het is leuk dat er wat cameo's in zitten en het verhaal gooit de boel ook net genoeg overhoop om het allemaal redelijk fris en tegelijk ook geloofwaardig te houden. Het is ook een wat andere kijk dan het gebruikelijke tijdreizen dat we in de meeste films zien.
Motivatie om terug in de tijd te gaan vond ik ook geloofwaardig, het is eigenlijk een origin story, en de film houdt je best lang in spanning hoe het zal aflopen.
Wat mij betreft de slechte kritiek absoluut niet waard en zeker een entertaining film als je van wat superhelden/scifi en actie houdt.
filmkul
Aardige DC film, maar niet heel bijzonder. Het verhaal lijkt complex maar is het niet omdat, net als bij Marvel, het plot van deze film aardig om zeep wordt geholpen door het multiverse thema, daarin kan tenslotte ‘alles’. De uitwerking is te doen. De opbouw is goed, er is voldoende actie en spanning en de film bevat de nodige, soms geslaagde, humor. Wat opviel is dat je als kijker het meest geniet van de actiescenes met Batman en niet zo zeer met die van de hoofdpersoon. Visueel valt het wat tegen, want ook hier zorgt het multiverse thema voor een overkill aan effects wat niet ten goede komt van het kijkgenot. Het acteerwerk is verder in orde, met een overvloed aan cameo’s. 3.0
Mickey b
Kijk al enige tijd naar de serie The Flash met Grant Gustin , ben nu aan laatste seizoen bezig. Hierdoor heb ik het wat moeilijk om over te schakelen naar deze film met een nieuwe acteur, Ezra Miler. Vind Grant uit de serie heel wat beter dan Ezra. Maar visueel is de film wel beter dan dan de serie. In de film wordt ook Supergirl geïntroduceerd, klaar voor een toekomstige film. Ook hier al gans de serie gezien met Melissa Benoit, wat zeer goed is. Maar de nieuwe supergirl met kort zwart haar mag er ook zijn. Betreft actrice Sasha Calle. Moet zeggen dat ik haar wel zie zitten als toekomstige supergirl. Is een actrice met flair voor deze rol. Verder is de film visueel zeer kleurrijk, af en toe gevatte en grappige dialogen en op een bepaald moment heel wat cameo’s en verwijzingen naar andere superhelden. Met name een ode aan Christopher Reeve. Wel leuk. Ook enkele seconden Gal Gadot als Wonderwoman. Actie is zoals je verwacht. Dus al bij al een leuke superheldenfilm. Heeft mij niet teleurgesteld. 3,5*
Goeie film over een supersnelle jongeman die met zijn gave een tragische gebeurtenis ongedaan probeert te maken. Het verhaal van deze superheldenfilm leunt geheel op het tijdreis-element, en het is dan ook goed dat dit prima is uitgewerkt. Onderhoudend van begin tot eind en een goeie dosis humor. Ezra Miller zet een vermakelijke dubbelrol neer hier, en uiteraard is het leuk en verrassend om Michael Keaton weer te zien als Batman. Net iets te vol gepropt voor 4.0 sterren.
KritischVentje
Gewoon een toffe film.
CGI is wel een beetje outdated. Het oogt enorm "nep" en niet naturel op sommige momenten. Maar dat had voor mij maar minimaal effect op het kijkplezier. Ezra Miller, de gestoorde in real life, acteert hier toch wel sterk. Dat vergt wat van mij om toe te geven gezien ik nogal geen fan ben van wat meneer allemaal in zijn privé tijd doet. Sasha Calle was wat... hoe zeg ik dit... simpelweg irritant. Bij elke shot kijkt ze moeilijk onder haar wenkbrauwen door "Oe.. kijk mij boos zijn!" wat een enorme soapserie gevoel met zich meebrengt.
Verhaal is tof. Actie is hier en daar zelfs heel tof en de bekende nostalgie shots zijn leuk maar hadden veel beter uitgevoerd moeten worden.
Leuke film. Benieuwd naar de reset van de DCU.
Noodless
Daar is het multiverse thema weer want The Flash wil het verleden veranderen en dan weet je dat er consequenties zullen volgen. Helaas gebeurt er te veel waardoor heel wat scènes flauw overkomen en tegelijkertijd ook het verhaal nodeloos complex maakt. Al lijkt dat zo, maar het verhaal is best te volgen. Uiteindelijk maakt het ook allemaal niks uit in het multiversum want hier kan alles. Justice League wordt hier door drie personages ingevuld, nl de hoofdrolspeler Barry Allen alias The Flash, Batman en Superman/girl. WW komt heel even in het begin piepen. Aquaman en Victor Stone zijn niet te zien. Een overdaad aan actiescènes en het thema zorgen voor een weinig boeiende zit. 5/10
thunderball
Deze eind vorige week in 4K (Amerikaanse versie) ontvangen en bekeken.
Na alle matige tot slechte recensies vond ik persoonlijk dit een ontzettende meevaller.
Miller is blijkbaar iemand waar velen niet echt positief over zijn, maar ik mag hem eigenlijk wel. Ik vond hem in The Justice League al geinig en nu met zijn eigen film weet hij die met gemak te dragen. Ik vond het knap hoe hij de twee versies van Barry Allen echt als twee verschillende personages weet neer te zetten.
Eerlijk is eerlijk: de belangrijkste reden deze film te gaan zien was natuurlijk wél de aanwezigheid van Keaton, die na dertig jaar (!) terugkeert als Batman en dat met verve doet. Wat was dit ontzettend gaaf! Hij blijft toch wel mijn favoriete Batman... naast West natuurlijk, dat spreekt voor zich!
Calle als Supergirl was even wennen, ze ziet er totaal anders uit dan dat ik Supergirl voor mij zie, maar uiteindelijk weet ze te overtuigen en zet ze een goede prestatie neer.
De enige die wat tegenvalt is Shannon, die zijn rol herhaalt als Zod, maar die veel te weinig speeltijd krijgt en hoe graag had ik liever Stamp in die rol terug gezien, maar ik snap dat iemand van dik in de tachtig niet meer een stevige actierol kan uitvoeren (Hoewel? Met wat "technische" hulp? Ik denk hierbij aan Lee in Attack of the Clones).
De film is redelijk lang, maar heeft voldoende vaart en actie om te kunnen blijven boeien.
Is dan alles goed? Nee, helaas zijn de special effects hier en daar zeer matig. De eerste keer dat dit gebeurde was het beeld zo onscherp en de effecten zo slecht gedaan, dat ik even twijfelde of ik niet per ongeluk een 3D schijfje had aangeschaft en ben ik het hoesje er bij gaan halen om dit te verifiëren, maar helaas het bleek toch echt zo te horen en de kwaliteit van de film te zijn. Daar koop je dan een 4K voor.
Wat dan weer wel heel erg goed was, waren de vele cameo's tegen het einde. Van een oude (zwart wit) Superman (was dit George Reeves, het ging zo snel) tot Christopher Reeve samen met Helen Slater en van Adam West (incl. een maniakale lach op de achtergrond van -ik dacht eerst- Romero als The Joker, maar het kan ook Gorshin als The Riddler geweest zijn) tot de Superman, die nooit was, Nicolas Cage. Erg leuk gedaan!
De film eindigt nog met een goede grap en aan het eind van de aftiteling met nog een keer een (dit maal melige) cameo.
Kortom: heel erg vermakelijk en zeker niet slecht.
Een acht ofwel vier sterren.
Shadowed
Ik vind The Flash geen slechte film, maar duidelijk een downgrade voor het niveau van regisseur Andy Muschietti. Het is ook meer een geschikte regisseur voor dure horrorfilms en niet zozeer voor superheldenfilms. Klaarblijkelijk mogen we echter meer superheldenfilms van hem verwachten, maar ik hoop stiekem dat hij zich nog gaat bedenken. In ieder geval leunt The Flash stevig aan een overdaad van CGI, maar gelukkig vind ik de vormgeving van The Flash daarin net wat geslaagder in vergelijking met andere superhelden. Niet alles ziet er even mooi uit, maar het grootste gedeelte kan er prima mee door en de wereldschepping van Muschietti is helemaal niet verkeerd. Ezra Miller heeft zich tegenwoordig in het nieuws om de verkeerde redenaties populair gemaakt, maar dat even buiten beschouwing gelaten doet hij het best aardig hier. Misschien dat Muschietti en Miller wat teveel leunen op het komische talent van Flash 2.0, maar verder loopt de film best vlot. Het concept is wat makkelijk overgenomen van het tegenwoordige Marvel-succes als het aankomt op multiversum-concepten, maar er wordt op z'n minst genoeg mee gedaan (Haha, die Nicholas Cage). Ik vond de verschijningen van Sasha Calle en Michael Keaton meer dan degelijk en de finale lekker apart, maar dat neemt niet weg dat de film vooral lang duurt en ontdaan is van echt bijzonder geslaagde actiescenes. Muschietti grijpt naar mijn inzien te makkelijk naar de computereffecten waardoor een echt gave film onmogelijk wordt gemaakt.
MindlessAssassin
These scars we have, make us who we are.
Don’t let your tragedy define you.
Een film die nogal door een productie hell is gegaan en dat is ook te zien. Ergens nog best wonderbaarlijk dat deze film het daglicht heeft gehaald, als je de hele context weet.
Nou goed, het resultaat is niet al te best maar ook niet bagger. Het verhaal gaat nogal van de hak op de tak en is niet overal even consistent. Tòch is de rode draad van het verhaal wel goed. Namelijk de boodschap, die ik bovenaan in dialoog ook heb aangeduid. Het nadeel waar deze film ook mee worstelt zijn de toch enorm matige CGI en slechte cinematografie. Dat kost de film denk ik in zijn algemeen zeker een halve punt.
Verder vond ik het wel tof om (weliswaar kort) Ben Affleck weer als Batman te zien. Toch stiekem een van mijn favoriete Batman’s. Helaas heeft hij nooit echt een eerlijke kans gekregen. Ik vond Supergirl ook wel wat hebben, maar daar moet nog wel wat meer context bij.
teigertje
- 2079 stemmen
Na deze herzien te hebben, op 4k ben ik toch wat enthousiaster halverwege de eerste passage zitten er wat zwakke Cgi scènes in, zoals met de baby's die The Flash moet redden, door een instortend gebouw.
Echter de humor van Ezra Miller als The Flash vind ik kostelijk, blijft een zeer talentvolle acteur.
Met zijn ouvre aan verschillende films.
Een acteur die grandioos van drama tot komedie rollen aan kan.
Als echter in het midden gehalte van de film.
Waar je naar uitkijkt, als The Batman door Michael Keaton acte de presence maakt, is echt geweldig wat hij weer uitmuntend doet,een meesterlijke acteur blijft dat.
En deze acteur heeft niet de minste staat van dienst.
Ook als Supergirl haar intrede maakt, blijf ik zeer door verrast.
Een knappe en stoere, en uitstekend gecaste rol van deze jonge dame.
Er zit van zwak tot redelijk tot fantastisch gemaakte Cgi in deze film.
Er zit veel aktie en spektakel in.
En het verhaal is heel leuk en de film muziek is grandioos.
De film geef ik in de eerste aktie 3,5* maar door The Batman en ook het acteren van Ezra Miller en Supergirl vind ik ondanks de zwakke punten, deze film voor het acteren, en de film opzich met het entertainende gehalte 4* sterren en op 4k is deze film echt een stuk beter, wat voor mij deze DC film niet bij de beste hoort, maar ook zeker niet bij de minste.
En je ziet ook dat de cast en de makers, echt hard gewerkt hebben aan deze film.
Want deze film, heeft ook echt kwalitatieve eigenschappen, in zijn totaal.
Weer van genoten.
Lovelyboy
Vrijdagavond even lekker rustig het weekend beginnen met iets simpels en soepels, en daarbij viel de keuze op deze The Flash die ik aanvankelijk niet zo heel snel zou aan slingeren omdat ik wel eens een beetje moe ben van die spinoffs en dat ieder DC of Marvel karakter maar een eigen film of serie krijgt maar niet altijd even interessant of goed is. Maar goed, deze stond op Netflix en op de nominatie om verwijdert te worden dus let's try.
En het blijkt dat Barry behalve een snelle stofwisseling en superkrachten nog het één en ander meesleept in de zin van trauma en wens om dingen om te draaien, en vooral dat laatste wordt ten zeerste afgeraden. Maar ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en anders zou de film ook wel erg saai zijn en snel afgelopen, toch zijn de problemen legio waar Barry 'the Flash' Allen zich insteekt binnen het multi universum, verandering in tijd en gebeurtenissen met grote gevolgen en erg grappige alternatieven in de vorm van andere superhelden. En het moet gezegd dat het best geinig is wanneer Flash zichzelf ontmoet in een andere tijdlijn en getuige is van diens ontdekking qua superkrachten.
Leuk is zoals reeds gezegd ook de terugkeer van Keaton als Batman, zien we een alternatief voor Superman, best lekker trouwens, en is de keuze voor Superman ook best apart, en draait het uiteindelijk om de vorming van een alternatieve Justice League om het nakende gevaar Generaal Zod te bezweren met een redelijke finale tot gevolg. Één van de mindere punten van de film, niet zo zeer minpunt, is toch de focus die meer op komedie lijkt te liggen en het nooit echt heel spannend wordt. Neem bijvoorbeeld de scène in het begin met het ziekenhuis en de babys die leuk gemaakt is maar verder niet spannend. Desondanks heeft de film een aardige boodschap omtrent het accepteren van de dingen die je gevormd hebben. Aan de eindstreep is The Flash dan ook een behoorlijke film, maar komt hij niet in de buurt van andere Marvel producten.
Roger Thornhill
Grote troef van deze film is voor mij de vertolking van Ezra Miller die in beide rollen een grote veelzijdigheid en een zeer soepele mimiek aan de dag legt. Verder komt deze film op mij echter vooral over als een herhalingsoefening met die Marvel-kunstgreep van alternatieve tijdlijnen en die cameo's van in die parallelle werkelijkheden voorkomende superhelden (hoewel die soms best grappig zijn: George Clooney had ik toch ècht niet verwacht), en het eindigt allemaal weer met een buitensporig CGI-fest waar ik onderhand wel genoeg van heb, zeker wanneer er gevochten wordt tegen een schurk die even uit een heel andere franchise is komen buurten. Barry versus Barry blijft erg grappig, maar de film als geheel is een teleurstelling; aan de Flits-Classics-strips van uit mijn jeugd heb ik eigenlijk meer plezier beleefd.
miep_miep
Leuke film, niet super maar valt niet tegen.
CGI ziet er jaren tachtig uit, maar waarschijnlijk is dat ook de bedoeling.
Een huilende superheld, nog niet eerder gezien.
Zit een verhaal in, geen overdaad aan domme actie.

'The Flash' vliegt van Netflix af: 'CGI was op bepaalde momenten echt van amateurniveau'

Regisseur Andy Muschietti legt uit waarom 'The Flash' flopte

Guardians of the Galaxy Vol. 3
Actie / Avontuur, 2023

Sound of Freedom
Thriller / Drama, 2023
dc comicsgeheime identiteitheldsuperheldgebaseerd op stripsuperhumansuperkrachtpost-credits sceneduringcreditsstingerbutterfly effect dc extended universe (dceu)superhuman abilities aventureloss of mother actionfuriousappreciativedisrespectful