• 9.373.012 stemmen

Geregisseerd door: Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett

Met onder meer: Melissa Barrera, Mason Gooding en Jenna Ortega

Releasedatum: 3 februari 2022

Plot Scream

"It's always someone you know."

Het is twintig jaar geleden dat het rustige stadje Woodsboro werd opgeschrikt door een aantal gewelddadige moorden. Inmiddels worden de bewoners opnieuw geteisterd door een moordenaar met een groep tieners als het doelwit. De vraag is wie er dit keer achter het Ghostface-masker schuilt en het stadje terroriseert.

Sam Carpenter

Amber Freeman

Gale Weathers

Sidney Prescott

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 20 januari 2022 in de bioscoop (Paramount Pictures, via Universal Pictures International Netherlands)

avatar van ZAP!

ZAP!

Nee nee nee nee nee... 't Was al klaar met de trilogie...

avatar van IH88

IH88

Enige interessante wat ze hadden kunnen doen is om eindelijk van Sidney Ghostface te maken. Maar gezien de trailer zit dat er niet in. Ik hoop op een verassing en dat het niet één van die scholieren is.

avatar van IH88

IH88

Het gezicht van Cox ziet er trouwens... Apart uit. Om het maar eufemistisch te zeggen.

Ik ben echt blij dat er een vervolg komt! 2 uren speelduur!? Heel erg vet!!

avatar van bart007bond

bart007bond

Vette trailer.

Een must see.

avatar van mikey

mikey

Zelfs de trailer is een cliche. Er zit zelfs een van halloween gekopieerd shot in!

• 11938 berichten

Scream? Nu alweer een remake? Of moet dit eigenlijk Scream 5 zijn.

Hoe dan ook Hollywood maakt zichzelf volkomen belachelijk en irrelevant op deze manier.

avatar van Corran

Corran

Wel heel zuur dat een filmreeks, die populair was omdat ze spot dreef met de cliches, alleen nog maar lijkt te bestaan uit diezelfde cliches zonder ook maar enige ironie. Inclusief het opnieuw laten opdraven van vergane glorie celebs die geen relevantie meer hebben buiten deze franchise.

Behalve Cox natuurlijk, die heeft nog een andere populair dingetje dat te pas en te onpas opnieuw kan worden opgewarmd.

Basto schreef:

Scream? Nu alweer een remake? Of moet dit eigenlijk Scream 5 zijn.

Dit is gewoon deel 5. Schijnbaar is het niet meer hip om dat getal erbij te mogen zetten.

Met die laatste regel ben ik het niet eens, waarom mag een vijfde Scream niet? Elke horrorreeks heeft een lading vervolgdelen. Ik vond Scream 4 al een heel stuk beter dan 2 en 3.

The Oceanic Six schreef:

Ik heb niks met sequels. Heel soms is deel 2 of 3 nog een aanvulling. Maar bij deze reeks waren alle vervolgen slecht. En dan heb je ook nog de scary movie reeks. Hoeveel zelfbewuste slashers die terugvallen op 80’s horror wil je zien? Nee, de koek is al heel lang op.

Basto schreef:

De Scary Movie reeks is een komedie-parodie op het horrorgenre met Scream voorop.

• 11938 berichten

Dus ook meer van hetzelfde maar nog flauwer.

Xan21

Veel misdirectie in de eerste trailer wat ik erg leuk vind. Scream is ten eerste een 'who done it'. Groot fan van deel 1 en 2... deel 3 was bagger. Deel 4 is vermakelijk vooral als je de extended cut kijkt veel beter.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Heel erg benieuwd naar! Kan niet wachten.

avatar van mrklm

mrklm

Meer van hetzelfde, maar dan zonder de humor? Deel 4 was al overbodig, dus heb hier weinig vertrouwen in. Vraagje: is er een deel 5 uit een franchise dat wél goed is?

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Eindelijk een nieuwe Scream film. De serie viel flink tegen maar kijk echt uit naar deze. Mijn favoriete horror reeks.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Basto schreef:

Duidelijk dat meningen verschillen. Ik vond alle delen geweldig en kijk hier zeker naar uit.

Xan21

Snap eigenlijk helemaal niet dat ze de release niet opschuiven naar de 13e... met zo'n film moet je de release data zoveel mogelijk bij elkaar houden. Nu moeten we echt van youtube, social media enz af een week.

avatar van Shadowed

Shadowed

Toch wel enthousiast geworden naar dit nieuwe deel. Ben benieuwd welke kant ze hiermee opgaan. Ga ik snel meepakken als ik er tijd voor heb op het grote doek.

avatar van Cupido

Cupido

• 1910 stemmen

Zeer vernakelijke horrorreeks die zich onderscheid van de rest door diens grote zelfbewuste karakter. De personages lijken continue te weten dat ze meespelen in een horrorilm en de referenties uit het genre vliegen je om de oren. Zeker geen foutloze serie, maar ben wel benieuwd wat ze van dit deel hebben gemaakt. Wordt wel tijd dat 1 van de main characters een keer het loodje legt om het geloofwaardig te houden.

avatar van doctorw

doctorw

Xan21 schreef:

Jawel hoor, hij staat nu op 13 januari. Zie https://www.filmdepot.nl/download/releaselijst

doctorw schreef:

Toppppp!!!

Xan21 schreef:

Toppppp!!!

Helaas: de releasedatum is met één week verplaatst naar 20 januari 2022.

Jotil schreef:

Helaas: de releasedatum is met één week verplaatst naar 20 januari 2022.

Pathé heeft 'm op de site voor 3-2-22 staan.

Ik hoop dat de bioscopen snel open gaan, oa Scream 5, Moonfall en Uncharted gaan draaien.

Eerste recensies 'Scream': Kijken of skippen? | FilmTotaal filmnieuws

De 1e meningen zijn ieder geval positief.

The Oceanic Six schreef:

Pathé heeft 'm op de site voor 3-2-22 staan.

Eerste recensies 'Scream': Kijken of skippen? | FilmTotaal filmnieuws

De 1e meningen zijn ieder geval positief.

Klopt, Universal heeft 'm van de week verplaatst naar 3 februari 2022 (oude datum van Jackass Forever).

avatar van Corcicus

Corcicus

Met de originele cast? Interessant. Goede regisseur ook. Dit is een kanshebber. Hopelijk beter dan de belabberde serie.

avatar van MDV2022

MDV2022

Ik vond dit een zeer goeie film!

Zeker de eerste Scream film bekijken om toch wat mee te zijn met deze film

Goed verhaal, bloederig & toch wel brute scenes.

Goeie start van dit nieuwe film jaar