• 9.375.049 stemmen

Releasedatum: 25 mei 1989

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Videoland Bekijk via Videoland

Plot Child's Play

De ellende begint als de kleine Andy ontdekt dat zijn pas gekregen pop 'Chucky' bezeten is door de ziel van een gruwelijke moordenaar. Een serie duistere en vooral ijzingwekkende moorden volgt. Dan probeert de pop bezit te nemen van Andy's geest.

Karen Barclay

Mr. Criswell

avatar van michael myers

michael myers

lowhusky schreef:

slechte film man wel hilarisch, hoezo 16 jaar en ouder? chucky is gewoon grappig en niet erg eng, 3.5*

ben het met je eens maar ze zijn wel erg mooi!!!!!!!

avatar van michael myers

michael myers

die is lachen maar ik vind ze echt goed de chuckie films toen ik klein was al!!!!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Prachige klassieker! Meer kan ik er niet over zeggen!

* * * *

avatar van uberjason

uberjason

hoera, er is een nieuwe horror icoon(tje) geboren! Chucky is toch wel het ultieme speelgoed, vergeleken met bv. een furby.

de film is een echte vernieuwing in het genre, alleen al om de effecten. de sfeer, het verhaal, en hoe chucky zn eerste I'm alive'moment introduceert is eentje om nooit meer te vergeten. net als een Jason of Michael niet kapot te krijgen, en ook nog makkelijk om mee te krijgen. vond deel 2 ook erg goed, deel 3 weer minder en de andere 2 chucky's weer leuk. ik heb de reeks al meer dan 100x gezien, en blijf The Chuck altijd leuk vinden. zeer onderhoudende film, met Hicks als fantastische moeder. Alex Vincent was sterker in deel 2

avatar van sambal

sambal

meesterlijke goeie horror film (hoewel het niej egt horror was )

ik zag het meer als een maffe film gemengt met wat komedie

al met al een zeer goeie klassieker 4 *

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

leuke horrorfilm.

verhaal is leuk met goede actie , die je soms goed laten schrikken.

3.5***

avatar van jodenkoek

jodenkoek

goeie horror film met een pop haha 4.0

avatar van Film Pegasus

Er zou een remake komen van deze film volgens verschillende fansites van de pop. En er wordt telkens benadrukt dat er geen computeranimatie zou gebruikt worden, maar terug een pop zoals vroeger. De maker van de pop (uit de stal van Muppets en Sesam Sraat) zou ook terug z'n medewerking verlenen. Benieuwd of het er van zal komen. Deze film blijft in elk geval een semi-cult film die voor typische 80's-horror zorgt.

avatar van deckard1001

deckard1001 schreef:

En het remaken blijft maar doorgaan ook deze moet eraan geloven

Jippy !!!!!!!!!!!

Ja heb het ook ontdekt.

echte horror film,veel beter als "child's play 2'. ook weer niet veel beter maar wel meer gruwelijke daden.

avatar van 606

na de 2de keer blijft het een top horror film

echt super

blijf bij 5 sterren

avatar van timburton

timburton

Nou zeg, kom op!

Ik vind Child's Play een geweldige klassieker!

Niet over zeuren!

Chucky! Daar krijg je echt de rillingen van!

4,5* Wie iets tegen Chucky heeft, heeft iets tegen mij.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Geweldige klassieker die niet snel vergeten zal worden!

avatar van -Jennifer-

-Jennifer-

Dit is een leuke horrorfilm. Dit is teminste niet zo'n doorsnee horrorfilm maar ze hadden het wel bij dit ene deel moeten laten.

avatar van niethie

niethie

Heerlijke horrorklassieker die met de jaren is uitgegroeid tot een groot cultsucces en als je deze film hebt gezien begrijp je ook meteen waarom, een heerlijk en vooral erg origineel plot, een paar redelijk spannende scenes en erg leuke humor vooral dankzij de geweldige stem van dourif, meest memorabele scene is wanneer die moeder ondekt dat er geen baterijen in de pop zitten. 3,5 sterren

avatar van *kelly*

*kelly*

Prachtige horrorfilm!

Had niet verwacht dat een pop zo akelig en wreed kon zijn, maar toch!

--------->4*

avatar van The Oceanic Six

Mooie klassieker met 1 van de leukste horrorkarakters in de hoofdrol. Chucky is cool. Chucky is wreed en heeft een diepzwarte vorm van humor die ik erg leuk vind. Het is gewoon een redelijk creapy film die ik als kind erg goed vond. Nu is ie verre van eng, meer erg vermakelijk. Genoeg leuke kills en sterke scene's.

avatar van Reticulated

Reticulated

Fantastisch!!

Dit was toch wel een film die ik het meest in mijn jeugd heb zitten kijken inclusief deel 2 en 3.

avatar van A.J

A.J

Een echt meesterwerk!!Geweldige effecten,zeer goed verhaal!Een echte aanrader!!4,5 sterren

avatar van chucky fan

chucky fan

dit is zo een goeie film ! ik heb thuis alle filmen over chucky alleen ik zoek nog chucky stuff dus als er iemand weet waar je die kan kopen zeg het dan even en liefst niet via internet

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Aardig Goede Horrorfilm als je het mij vraagt, Weet spanning erin te houden en heeft een Goede inhoud, Niet verkeerd geacteerd ook dus kortom : Ik heb eerlijk gezegd niet zoveel tegen op deze Film.

***

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Leuke en vermakelijke horrorfilm,net zoals alle andere films over "chucky"

avatar van n_077

n_077

Leuke film!

ik vind deze nog steeds de beste van alle chucky films

avatar van Supervlinder

Supervlinder

vroeger trauma's van gehad..en deze film is de reden geweest dat ik nooit met poppen speelde haha!. tjah dat krijg je ervan als je ouders denken dat je op de bank in slaap bent gevallen, maar dat je gewoon stiekem mee zit te kijken...

leuk bedacht en uitgewerkt, al is het nu wel allemaal erg gedateerd en niet eng meer. ik denk dat het leuk is als ze em gaan remaken...ga het dan zeker wel kijken.

avatar van Midnighttemptres

Midnighttemptres

brad dourif heeft zo'n goede stem super !

avatar van asheng

asheng

als kind vond ik het voreger echt wel eng he. nu vind ik het fantastisch!! wou eerst al bijna zo'n good-guy doll halen haha

avatar van soom

soom

Het is niet aan te raden een soort film als deze te bekijken voor je gaat slapen. Ik had moeite om in slaap te vallen, zag alles voor me dat in deze film gebeurde. Niet fijn. Want het is best eng, ja. Chucky is behoorlijk creepy, over the top bijna. En er zit een behoorlijke dosis occultisme in, waarvan ik dacht: Kom op, dit kán niet hoor, dit is zo fout. En het geluid stond, net als bij Ju-on, ook weer uit. Dat haalt toch iets van de spanning weg, maar op deze manier beleef ik toch de film zonder me het apezuur te schrikken.. 3*, best een enge film, maar hier en daar toch eigenlijk net niet. Heeft toch vooral te maken met te gruwelijke beelden...

avatar van rose

rose

Je moet hem juist wel kijken voordat je gaat slapen..Heb hem laatst samen met mijn vriend zitten kijken. Nadat hij afgelopen was , ging ik vast naar boven. Wij hebben een pop die wel wat van chucky wegheeft. Die had ik op bed neergezet en ik snel naar de badkamer. ( de voorpret was enorm..) Hij komt de slaapkamer binnen en verschiet zich wezenloos.GODVERD*** Hele huis wakker...( heb tranen gelachen..)