Genre: Mystery / Thriller
Releasedatum: 9 februari 2022
Bekijk via Disney+
Bekijk via HBO Max
Plot Death on the Nile
"Murder was just the beginning."
Aan boord van het cruiseschip S.S. karnak bevindt zich de rijke erfgename, Linnet Ridgeway genaamd. Als zij dood wordt aangetroffen blijken velen aan boord een motief te hebben. Vervolgens is het aan de Belgische detective Hercule Poirot om het mysterie te ontrafelen.
- IMDb (6,3 / 208019)
- Death on the Nile (BoekMeter)
- Death on the Nile (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Linnet Ridgeway
Simon Doyle
Louise Bourget
Jacqueline de Bellefort
Vanaf 22 oktober in de bioscoop (Walt Disney)
Murder on the Orient Express (2017) viel mij tegen, veel vorm en weinig diepgang.
EDIT: release verplaatst naar 15 september 2021
- 11918 berichten
Klopt, maar toch leuk dat dit komt! Op de een of andere manier dacht ik dat dit project on hold was gezet, maar nee dus. Fijn!
Duke Nukem
- 1986 stemmen
Hercule Poirot is terug! Oh nee wacht, het is Kenneth Branagh maar. Laat dan maar! Wat mis ik David Suchet toch.
Ik was ook niet zo kapot van de Orient Expres maar deze trailer mag er zeker zijn.
Personal Jesus.
Geannuleerd tot nader order.
Ja hoor: 'Free Guy' en 'Death On The Nile' uitgesteld tot... Sint Juttemis | Filmtotaal filmnieuws
Basto
- 11962 berichten
Geannuleerd tot nader order.
Ach, verhaal is al zo vaak verteld. Kan best nog een paar jaar wachten. Zat iemand hierop te wachten?
Release opnieuw verplaatst: nu naar 9 februari 2022...
KlatschBoem
Toevallig, ik ga op15 februari een cruise over de Nijl maken. Hopelijk valt deze snel te pindakazen, lijkt me wel wat om 'm daar in die setting te zien.
charmie
Wanneer kunnen we internationaal de eerste reviews verwachten?
De eerste nationale is er al: Trouw.....belooft niet veel goeds.
Wat een slechte review. Breken de film volledig af omdat een gecancelde acteur de hoofdrol speelt en omdat het niet op locatie in Egypte is opgenomen. Maar waarom de film inhoudelijk kut zou zijn weet ik nu nog niet.
Heb even gegoogeld, maar buitenlandse media zijn wat positiever. Ik zie ook een stel voldoendes voorbij komen. Geen topcijfers van een 8 of hoger, dus het zal wel op z'n best vermakelijk zijn.
ideihsarag
Als die-hard Christie fan niet geheel onbevooroordeeld, maar genoten van het verhaal, het plot, de muziek en de plaatjes van Egypte (ook al schijnt t niet in Egypte geschoten te zijn) de achtergrond van Hercule Poirot had voor mij niet gehoeven, evenals de laatste 5 minuten van de film voegde niks toe, laat Poirot een mysterie zijn.
Goed verhaal goed verfilmd !
Misschien wel iets te langdradig allemaal, maar de personages vind ik persoonlijk beter uitgewerkt dan Murder in the Orient Express en de uitleg van de moordzaak beviel mij eigenlijk ook een stuk beter. Ook lijkt het budget behoorlijk opgeschroeft te zijn, want de exotische, Egyptische locaties imponeren in deze film.
Wat dan wel weer zwakker is dat ik eigenlijk gelijk al wist dat die man van de vermoorde vrouw de schuldige zou zijn, want dat zijn ze namelijk altijd in dit soort gevallen. Wel leuk hoe Poirot het altijd weet uit te vogelen. Al moet ik wel zeggen dat je als kijker te weinig hints krijgt om zelf het moordmysterie te ontrafelen. In dit geval ga je dan op je eerste gevoelens af en die blijken ook juist te zijn geweest.
Het bovenstaande schreef ik bij Death on the Nile (1978) en eigenlijk kan ik dit bijna op 1 op 1 kopïeren voor deze remake. Death on the Nile voelt gebalanceerder aan en vooral de personages worden een beter uitgediept dan in Murder on the Orient Express. Vooral Linnet Ridgeway voelt meer als een slachtoffer dan de man in deel 1 en Poirot krijgt ook een betere uitdieping zodat je begrijpt hoe de man is geworden zoals hij is. Elke (bij)rol krijgt genoeg kans om te stralen en het zijn stuk voor stuk leuke karikaturen.
Nadeel van alle uitdieping dat het tempo soms wel ontzettend laag ligt en het bijna een uur duurt voordat ze eindelijk op de Karnak vertoeven. Tot die tijd gaat het allemaal in een veel te rustig tempootje. Dan heeft het hoge tempo van de eerste film toch misschien mijn voorkeur. Beide sterke punten van de films zijn tegelijkertijd ook hun zwakte.
Audiovisueel is het bij vlagen echt heel mooi, om vervolgens echt foeilelijk te zijn. De ontmoeting tussen Poirot en Bouc bij de piramides zag er bijvoorbeeld erg fake uit. Je kon zien dat ze voor een green screen stonden. Terwijl het elders in de film een stuk overtuigender op het beeld naar voren kwam.
Uiteindelijk blijft het whodunnit verhaal over en dat werkt hier gewoon weer goed. Het biedt net even meer variatie dan deel 1 en de uitleg klinkt wat plausibeler.
Elvedi
Gisteren met vrienden naar deze film geweest, vol goede moed, aangezien ik de 1e film “death on the orient express” zeer vermakelijk vond. De film kwam voor mijn gevoel vrij traag op gang. Uiteindelijk was hij ook enorm voorspelbaar, normaal geen problemen mee, maar ik kon al inschatten hoe de film zou eindigen. Voor mij een 2,5 puur omdat ik de reeks wel waardeer!
Shinobi
"I suspect you invited me for reasons other than the fun."
Het vorige deel heb ik niet gezien, maar dat lijkt mij niet veel uit te maken voor dit vervolg gezien het een opzichzelfstaande film is.
In 'Death on the Nile' verzamelt een bont gezelschap zich in Egypte om het huwelijk van een rijke erfgename te vieren. Hiervoor doen zij onder andere een cruiseschip aan. Maar zodra de eerste dode valt, begint het onheil. Toevalligerwijs is meesterdetective Hercule Poirot aan boord om de dader aan te wijzen.
Het personage Hercule Poirot ken ik nog van de oude serie 'Poirot' waarin David Suchet hem op weergaloze wijze neerzette. Wat dat betreft is Kenneth Branagh slechts een schim. Hij komt in deze film erg arrogant over en er wordt veel tijd besteed aan de achtergrond van Poirot. Dit leidt enorm af van de andere karakters die veelal onderbelicht blijven.
De film komt dan ook traag op gang; voordat er überhaupt iets gebeurt ben je al gauw een uur verder. Niet dat het verdere verloop interessant is te noemen. Als kijker miste ik het speuren en hoe deze puzzelstukjes in elkaar vallen. Het helpt ook niet echt mee dat het merendeel tegen een green screen is geschoten, waardoor je enigszins de feeling mist van de beoogde tijdsperiode.
Al met al te veel een zelfingenomen onemanshow van Branagh in plaats van ouderwets speuren.
2,0 Sterren.
wwelover
Stuk minder dan zijn voorganger. Veels te lange opbouw, matig acteerwerk van bijna iedereen. Het is af en toe wel grappig en ziet er zo nu en dan fraai uit (de CGI niet). En het is natuurlijk super voorspelbaar, maar neem aan dat dat in het boek dan ook was.
Het is redelijk vermaak, maar niet meer dan dat. Daarvoor doet de film echt ontzettend lang erover voor we een moord op een schip zien. Dat eerste uur had een hoop onzin eruit kunnen snijden en een half uur moeten gebruiken voor het moordonderzoek, want dat laatste rushen ze hier wel echt doorheen. In razend tempo worden vragen gesteld, er zijn nog wat incidenten en we komen al bij de conclusie. Je krijgt als kijker ook niet echt kans om zelf mee te puzzelen zoals bij Knives Out (Film, 2019) - MovieMeter.nl, want het gaat gewoon te snel en de conclusies vallen snel. Verder oogt de film ook niet erg mooi, jammer dat ze niet gewoon echt op de Nijl hebben gefilmd. De cast was ook verre van imponerend, al zie ik de mooie Gal Gadot wel altijd graag in beeld. Ik heb er een kleine voldoende voor over, omdat dat laatste uur nog wel het nodige redde, maar dit is wel typisch zo´n film die je beter een keer op Netflix kan kijken, het bezoek naar de bios was 'ie niet echt waard.
martijnk
Helaas wist ik na 1 seconde al wie de moord gepleegd had, dat was zo overduidelijk.
Nog een krap zesje voor het vermaak en de mooie beelden, hoewel de CGI niet altijd goed uit de verf kwam.
Het begin van de film was nog wel aardig trouwens met beelden uit WO1.
Pieter Vlapper
Leuke film, die het vooral moet hebben van de prachtige setting, net zoals zijn voorganger. Verhaal is goed, maar komt misschien een beetje langzaam opgang. Kan zelf altijd wel genieten van de onthulling op het eind. of het nou slim opgezet is of niet. Zeker een aanrader en ga hem zelf nog een keer kijken om te zien of ik nu met voorkennis aanwijzingen voor het einde kan spotten.
Vertel me eens, hoe wist je dat?
Dan heb je gewoon gegokt.
- 11918 berichten
Bij de vorige film was ik ook niet zo onder de indruk, maar toen dacht ik dat dat lag aan het feit dat ik al wist hoe alles in elkaar stak door de jaren '70-versie. Hierbij was ik de oude film al zo goed als vergeten, maar kom ik ook nu niet uit op meer dan 3,0*.
Kenneth Brannagh is voor mij nog steeds geen Poirot, en ik irriteerde me ook eigenlijk aan Gail Gadot. Voor de rest een prima clubje acteurs, óók Arnie Hammer. Ik kan me goed vinden in wat Ajax&Litmanen1 schrijft: hele lange tijd gebeurt er niks, om dan de ontknoping met een rotgang er doorheen te jassen.
En ook nu: ik mis het echte gevoel van mysterie, de spanning. Dat de film elders minpunten krijgt omdat de film niet in Egypte is opgenomen vind ik trouwens flauwekul - het zag er ook prima uit verder. Maar ja, dat gebrek aan spanning...
bart007bond
Redelijk. Leuk voor 1 keer en misschien over paar jaar weer.
Hoogtepunt was voor mij Jackie.
Wat een bloedmooie verschijning.
Wie niet weet wie het is, is de dame in de rode jurk
- 11918 berichten
Hoogtepunt was voor mij Jackie.
Wat een bloedmooie verschijning.
Wie niet weet wie het is, is de dame in de rode jurk
Dat is de onovertroffen Emma MacKey uit de zo goed als onovertroffen serie Sex Education!
bart007bond
Die serie nog niet gezien, ga die zeker kijken. Nog nooit van haar gehoord, maar wauw
scorefreak
Ik kom net uit de bioscoop na het zien van deze film. Nee.. het is geen Christopher Nolan, Ridley Scott, Quentin Tarantino of Tim Burton, maar Kenneth Barnagh. Als je denkt dat je naar een spannende actiefilm gaat dan kan het tegenvallen. Nergens word het echt spannend en moet het hebben van de Baantjer-achtige complottheorieën met een oude cinema setting a la jaren 80 en 90. en matig acteurwerk. Het is een film geworden met de gehalte van de Duitse Derrick in Egypte met mooie landschappen en oud verhaal naar het boek van Agatha Christie. De film is "aardig"..
Matig.
Wel mooi opgenomen enzo, maar dat eerste stuk duurde eindeloos lang (tot de moord), en aan het einde dacht ik toch wel "als die dader het gewoon zou ontkennen, is er geen enkel bewijs". Al die lui hadden het wel kunnen zijn.
Graaf Machine
Op het moment dat die verloofde gaat dansen met die rijke troela had ik al wel een vermoeden dat er een opzetje tussen die verloofde en die later gedumpte zou worden gepleegd om het fortuin afhandig te maken. Maar dat was dus enkel een vermoeden, omdat het zo uitbundig getoond werd, dat danspartijtje.
Graaf Machine
Ik kom net uit de bioscoop na het zien van deze film. Nee.. het is geen Christopher Nolan, Ridley Scott, Quentin Tarantino of Tim Burton, maar Kenneth Barnagh. Als je denkt dat je naar een spannende actiefilm gaat dan kan het tegenvallen. Nergens word het echt spannend .
Nee, spannend wordt het niet, en ook weinig actie. Het is dan ook geen actiefilm of een thriller, maar een detective. Het gaat om het via clou's ontrafelen van een mysterieuze moord.
En in die opzet is de film niet bijster goed geslaagd. Het echte goede deductiewerk komt er niet in voor.
bart007bond
Geef hem toch nog een herziening.
Weet nu waar ik op moet letten.
Vooral voor Jackie ❤❤

A Haunting in Venice
2023

Murder on the Orient Express
2017

Deze langverwachte films draaien in de bioscoop als deze weer open gaan

Een greep uit de lange lijst veelbelovende films die in 2022 verschijnen

Nieuwe whodunnit 'Death On the Nile' krijgt nieuwe trailer in aanloop naar release

Disney haalt 'Free Guy' en 'Death on the Nile' van de bioscoopkalender

Ennio