Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
yeyo
Misschien moet er wat vaker overweegt worden oude films in een nieuw jasje te steken.
Alsof ze dat nog niet genoeg doen.
decicco
Lijkt me geen goed idee, dan word het weer zo'n B-filmpje, je kunt het vergelijken met; meestal is je eerste standpunt het best.
TonyCamonte
Deze film is een beetye over rated als je het mij vraagt.
Het is zonder twijfel een goede film maar zal zeker nooit in mijn top 10 staan.
Tony Montana word vaak als voorbeeld gezien bij veel van die wannabe rapper gangster typetjes waardoor deze film te overrated word.
Het origineel uit 1932 is een ook een tip om te kijken!
Daarop is deze film grotendeels op gebasseerd.
Nou dan zie jij het toch verkeerd
Ik heb nog nooit een wannabee gangsta rapper de stijl van scarface zien nabootsen.
Rappers dragen nogal wijde kleding en dragen van die bling bling juwelen etc. Scarface was altijd netjes gekleed en goed verzorgd.
Nou dan zie jij het toch verkeerd
Jij leeft duidelijk nog in de 90's, want de rappers van tegenwoordig kleden zich wel "netjes". Bovendien gaat het ook helemaal niet over zijn kledingstijl, het is Tony Montana's mentaliteit die de inspiratiebron voor dozijnen gangsta rappers was. Bij de extras van de DVD is er een onderdeel waar artiesten als Fat Joe en Andre3000 hun liefde voor deze film uitspreken. P Diddy heeft 'm naar eigen zeggen al een stuk of 300 keer gezien.
TonyCamonte
Dat bedoel ik dus. Terwijl deze film nou ook weer niet zo overdreven goed is.
decicco
Ik heb ook niet gezegd dat ze dit geen superfilm vinden maar dat het niet waar is dat alle rappers hem nadoen dan zijn jullie allebei dom.
In een aantal clips ja zie je 50 cent ofzo wel eens netjes gekleed de enige die echt altijd strak in het pak is dat is P. Diddy.
Een voorbeeld: Lil Wayne loopt altijd met zijn broek op zijn knieën. 50 Cent heeft ook vaak genoeg dit soort kleding aan en vooral Fat Joe. Dus ik leef duidelijk niet in de 90's.
yeyo
Ja, dat ALLE rappers hem niet nadoen is nogal logisch.
Ik heb ook duidelijk gezegd dat ze vooral zijn levenswijze kopiëren. Is Montana's kledingdracht misschien het enige van hem dat je is bijgebleven of zo?
De rappers die je opnoemt zijn ook er allemaal die al even meegaan. De echt nieuwe generatie is in het algemeen eerder netjes, zowel qua teksten als qua voorkomen. Maar natuurlijk zijn er uitzonderingen..
decicco
Ik bedoel we hebben ieder een punt toch?
En dan nog wat ik wil die kwallen niet eens rappers noemen, want het enige waar ze over ''slow-talken'' is bitches,ho's and moneymoney.
in 1 woord : Afschuwelijk.
Tony, luisterde tenminste nog eens ruige muziek.
Daar kunnen die rappers zich nog eens een voorbeeld aan nemen.
yeyo
Ik bedoel we hebben ieder een punt toch?
Inderdaad, de nieuwe generatie "rappers" is echt om van te kotsen.
Tony, luisterde tenminste nog eens ruige muziek.
Daar kunnen die rappers zich nog eens een voorbeeld aan nemen.
Die vrolijke 80's popdeuntjes, bedoel je?
decicco
Haha zijn we het daar over eens.
Ja die bedoel ik lekker toch haha.
TonyCamonte
maar zoiezo veel rappers gaan zichzelf ook vernoemen naar maffia bazen die echt hebben geleefd of gaan er over rappen. Dat is eigenlijk wat ik probeer te zeggen.
Die nieuwe generatie muziek is zoiezo bagger.
En dat jij jezelf vernoemt naar een karakter uit Scarface is wel oke?
TonyCamonte
En dat jij jezelf vernoemt naar een karakter uit Scarface is wel oke?
Goeie kos! respect voor die opmerking.hahaha
vind het gewoon een leuk personage maar ik doe niet net als ik hem ben.
decicco
haha nou Tony Montana zat niet achter zijn pc over filmpjes te discussieren
Kevin13
Af en toe denk ik dat ikzelf Tony Montana ben.
Hee ajsemenou, dat heeft Misterwhite nou ook altijd.
misterwhite
Kevin toch, ik weet dat je elke avond voor de spiegel staat imitaties te doen van Brtiney Spears
Kevin13
Hee niet voor de spiegel hoor, voor men pc.
Roel Bogers
Whahah! Kevin jonge, super bedankt voor dat filmpje XD
Haha, dat is het meest afschuwelijk grappige filmpje dat ik in tijden heb gezien.
you made my day
Zeer vermakelijk gangsterfilm, maar voor mij zeker niet het meesterwerk waar veel mensen het over hebben.
Vooral het 1e gedeelte van de film kreeg ik het gevoel te maken te hebben met een middelmatige film, met als dieptepunt de scene bij Tony Montana zijn moeder thuis. Misplaatst sentiment in een keiharde film waar verder weinig mee gedaan wordt.
Tony Montana zelf wordt wel zeer goed neergezet door Pacino, denk dat iedereen het hier wel mee eens is, het "rise and fall" verhaaltje is niet zo lastig bedacht, maar wel zeer mooi uitgewerkt. Het middenstuk vind ik dan ook het beste aan de film, de actie is hard, de dialogen zijn scherp en de muziek is mooi.
Dan het laatste stuk van de film, het is verzorgend, maar het werkt niet helemaal voor mij. Dat de film om Montana draait ok, maar het is heel vervelend om drie kwartier lang naar een vieze klootzak te kijken die zijn vrouw en vrienden niet goed kan behandelen. Zo verlies je alle affiniteit met het hoofdpersonage, kan me ook weinig in zijn gedrag inleven.
Het geld en het goede leven is hem te erg naar zijn hoofd gestegen. In dit leven moet je natuurlijk hard zijn, niet meer dan logisch. Alleen ik blijf het minder vinden om een hoofdpersoon zo onsympathiek mee te maken.
Al met al een zeer vermakelijke film, alleen de hier en daar wat valse sentimenten en een onsympathiek gedrag laatste gedeelte van de film maakt het voor mij geen topper.
Snap trouwens ook niet waarom sommige mensen hier denken dat ze Montana zijn, geven jullie je vriendin ook geen liefde en behandelen jullie haar rot en is alles waar jullie aan denken alleen maar geld, geld en geld haha?
Verder klopt het wel dat het hiphop cultuurtje dit heeft overgenomen, om van te kotsen. Als je MTV Cribs opzet doen al die stoere rappertjes blij met hun Scarface dvd en hun Tony Montana poster op de muur
Roel Bogers
Snap je nou waarom ik deze film vooral waardeer vanwege de karakteropbouw? Montana is een meesterwerkje, kijk wat voor een impact dat personage heeft gemaakt!
Het verhaal en cinematografisch in de film zijn verder vrij basic.
Ja, het heeft overduidelijk een impact gemaakt. De film is ook niet slecht, alleen ik snap de affiniteit van mensen voor Montana zeker niet! Het is nou niet iemand die je als schoonvader(laat staan als broer) zou willen hebben
Montana is toch gewoon een geweldig personage, iemand die in zichzelf geloofd en zijn droom najaagt. En daar ook nog in slaagt. OK het is en crimineel, maar was hij wetenschapper geweest dan was je ook vast gevallen voor zijn bevlogenheid.
Ja dan was ik wel gevallen voor zijn personage denk ik. Als mensen hun droom op een eerlijke manier najagen kan ik mezelf er beter in vinden dan een crimineel.
Het ging me er meer om dat een aantal mensen zich identificeren met hem, dat gaat me wel een beetje te ver.

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war