Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
H1DD3
geen onrealistische dingen in voor hij word door tig kogels door zeefd en blijft gewoon praten en over eind staan, vind je dat realistisch?!!!!??!?!?!?!?!??!
W.M.J.M
Kan niet, er zitten gaten in zijn vest op de rug. Dat kan alleen als de kogels door zijn lichaam zijn geweest.
H1DD3
Er werd gewoon niets belangrijks geraakt, daarom hield hij het zolang uit. En hij had ook nog coke gebruikt waardoor hij de kogels niet voelde. Zo denk ik erover.
JacoBaco
Klopt, dat kan. Ik ben een keer beschoten door 3 Politieagenten. Ik werd toen door 8 kogels getroffen, (buik, borst, etc.) maar dankzij een paar lijntjes coke, heb ik het overleeft.
moviemafketel
- 19752 berichten
Ik ben ook 8 keer geraakt, maar toen had ik een jointje gerookt. Kon toen nog maar aan 1 kogel tegelijk denken. Aparte ervaring.
H1DD3
Zielige lui hiero. Omdat het niet duidelijk genoeg was voor een paar mensen hier, heb mijn bericht maar even aangepast.
W.M.J.M
Sorry hoor, maar het einde blijft ongeloofwaardig. Je kunt zoveel drugs gebruiken als je wil, als je een stuk of 10 kogels door je romp geschoten krijgt, blijf je echt niet staan, laat staan dat je dan nog kunt schreeuwen.
Roel Bogers
Los van of het nou wel of niet mogelijk is. Het was gewoon hartstikke awesome en een geweldige tenondergang van een briljant geschreven personage!
On topic please
Don MN
Dit is ook een belangrijk stuk van de film waaruit nogmaals blijkt dat je het personage helemaal níet serieus moet nemen. Zonder het exorbitante einde had DePalma dit buitensporige typetje tekort gedaan. Onrealistisch is het zeker, maar in deze context een geweldige climax.
yeyo
Hear hear
In een zodanig geromantiseerde, melodramatische misdaadfilm als Scarface is een realistisch einde toch absoluut niet noodzakelijk.
clockwork72
Meen je dit nou?
Is beetje jammer ja dat sommige zo reageren
Roel Bogers
JacoBaco neemt ons of volledig in de zeik, of het is iemand waar je niets mee te maken wil hebben.
Sinds wanneer schieten agenten in Nederland met scherp, had je een bank beroofd?!
ILDIB
Mooi relaas over een mannetje met een zwaar minderwaardigheidscomplex. Had hier en daar wat specifiker gemogen, zeker wat betreft de handel. Maar dan zou ie wel heel lang geworden zijn.
Itt sommige anderen vond ik montana gewoon een lul 1e klas. En hoe langer de film duurde hoe sterker dat gevoel werd.
noknoke
Kan je dan ook even uitleggen waarom je T,Montana gewoon een lul 1e klas vind, komt niet duidelijk over ben wel benieuwd.
Is het vanwege het geweld en ruwe taalgebruik van hem, zoja dan begrijp ik het niet.
Deze hele film is gewoon gebaseerd op deze personage, en daar dat
hij grove taal en agressieve uitspraken deed en zeer snel op zijn tenen
is getrapt maakte Scarface wat het nu is.
Een meesterwerk van Brian De Palma een klassieker wat tot hedendaags nog wereldwijd gerespecteerd word.
En wat betreft de handel waar hij in zat hoefde echt niet in beeld gebracht te worden.
Dat was wel duidelijk genoeg.
Het ging immers over de hoe zeg je dat The rise and fall over een
Cubaanse die zich heeft opgewerkt van niks tot een imperium.
Dit is gewoon een van Al Pacino beste personages ooit.
Zo denk ik erover en nog velen meer.
En dan 4*.? juist.
Is beetje jammer ja dat sommige zo reageren
noknoke
Mooi relaas over een mannetje met een zwaar minderwaardigheidscomplex.
Definieer dat dan eens.?
wimnoot
JacoBaco's bijnaam is daarom 50ct.
Wisten jullie dat niet?
Don MN
Oké toeval, dit had ik letterlijk willen plaatsen. We hebben met trots onze MM-gangsterrapper gevonden.
Definieer dat dan eens.?
En dan 4*.? juist.
Een aantal reacties eerder vertelden posters dat ze met montana meeleefden en hem soort van vereerden en medelijden hadden.
Ik vind hem een opdringerig, betweterig en ongeduldig mannetje. En telkens als ze over zijn afkomst beginnen gaat ie door het lint omdat ie vind dat ie wel wat voorstelt (dus minderwaardigheids complex heeft). Hij is ook respectloos, gedurende de film krijgt ie last van grootheidswaanzin en zijn zogenaamde loyaliteit is ook ver te zoeken. Nee, tis gewoon een omhooggevallen straafschoffie. Dat ie succesvol wordt doet ie goed, en pacino zet die rol prachtig neer, maar dat maakt niet hij voor mij sympathieker wordt. Ik vind het een kleinzielig rotmannetje die gaat huilen als ie iets niet krijgt. Dat vloeken zal me een biet zijn. Het verhaal ansich verdient gewoon een 4, tis mooi in beeld gebracht en verteld, maar ik vind het geen masterpiece.
chevy93
Misschien dat dit raar klinkt voor sommigen, maar deze film draait niet alleen maar om Al Pacino
Je kan best een 4,0 geven en Al Pacino geen goede rol vindt spelen. Ikzelf heb ook zo'n beetje dat gevoel.
yeyo
Wie denkt aan Scarface denkt natuurlijk meteen aan Pacino, maar de film heeft inderdaad nog heel wat andere goede aspecten.
noknoke
T,Montana is uiteraard een opdringerig, betweterig en ongeduldig mannetje en zijn loyaliteit tegen over zijn werkgever zeg maar is
er gewoon niet tot nul.
Zeker als ie met zijn wijf ervandoor gaat.
Dat is goed te merken in deze film, zijn karakter, hij was zeer inzich gekeerd.
En ik denk dat velen hem niet in zijn vrienden kring zouden willen hebben.
Als het om een reaal persoon ging.
Maar dat is het gewoon niet.
Dit is gewoon een remake, van een uit 1932 denk ik.
Brian De Palma heeft het wat aangepast en goed ook.
Het is gewoon een fictie personage.
En dat je, je zo opvreet over hem is een teken dat het wel aansloeg bij je.
Als je niks zou voelen was het toch niks geworden toch.
En dat Al Pacino de rol speelde dat ging hem goed af.
Hij zei zelfs in een interview dat het een van zijn favoriete rollen was.
En het gaat zeker over Al Pacino want hij speelt Scarface.
Ik zou zo snel geen ander kunnen bedenken die de rol zo had kunnen neerzetten.
ILDIB
Tsja, ik vond hem een beetje over the top, zeker in de eindscene, maar zeker niet slecht.
$mit$
Normaal gesproken hou ik niet zo van films voor het jaar 1990. Maar deze mag er zker weze. Al Pacino speelt een uitstekend rol hier
!
noknoke
Hoezo films voor het jaar 1990.
Er zijn echt veel goede klassiekers of eerdere films die echt nog boven alles uitsteken tot hedendaags toe.
$mit$
Hoezo films voor het jaar 1990.
Er zullen genoeg films zijn met een geweldig verhaal, die kwestie wil ik zeker niet in twijfel trekken. Maar het is een feit dat oude films vaak slecht in scene zijn gezet door het gebrek aan techniek toen der tijd. Voornamelijk de special effects is iets wat ik mis. Vaak komen oude films saai en een beetje amateuristisch over, en dat is jammer. Misschien moet er wat vaker overweegt worden oude films in een nieuw jasje te steken. 'The Omen' is een goed voorbeeld van een film waarbij dat wel gedaan is.

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war