• 9.370.274 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.001.631)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

avatar van FisherKing

FisherKing

dit is een fantastische film met een meesterlijke Al Pacino

Jos2

Als je tenminste van schmieren houdt...

avatar van Ericinho

Ericinho

halve * extra voor de prachtige filmposter.

SlingBlade

Naast dog day afternoon een van de beste rollen van Al Pacino.

You think you can hit me with bullets !?

avatar van Macmanus

Macmanus

Ja mensen ik word steeds meer een echte filmliefhebber nu deze en Apocalypse Now gehuurd, dat mogen als ik de cijfers hier en op IMDB moet geloven toppertjes zijn, ben benieuwd of ik weer mijn top 10 door elkaar moet halen.

avatar van Macmanus

Macmanus

Super goeie film, Al Pacino acteerde geweldig (maar dat is eigenlijk wel logisch geworden )

Voor mijn gevoel geen meesterwerk maar het komt er akelig dicht in de buurt, misschien word hij wel beter als ik hem nog een keer ga kijken.

4,5 sterren tot nu toe.

avatar van Chico

Chico

Misschien nog maar 'ns kijken. Vond het een aanstellerig film, die te erg zijn best doet om cool te zijn. pacino speelde ook aanstellerig en de muziek vond ik tenenkrommend.

En heb je hem nog eens gekeken???, want dit is echt een topfilm.

SlingBlade

En heb je hem nog eens gekeken???, want dit is echt een topfilm.

Jah soms snap ik echt niet waar de onzin vandaan wordt gehaald hoor, haha zal wel aan mij liggen

BoordAppel

Deze film hoeft zn best niet eens te doen om koel te zijn.

Jos2

want dit is echt een topfilm.

Dit en Braveheart toch.....?

Jos begint het te leren

Jos begint het te leren

Eh, wat?

Jordy

het verschil tussen goede en slechte films

Jos2

Jij bent ook fan van die puike film Braveheart?

Appels en peren Jos.

Appels en peren Jos.

Weet ik. Ik begon er over, omdat Boordappel (dat ik dit serieus tik zeg...) net beide films de hemel in prees. En Jordy pikte het op.

Ik weet ook wel dat deze platvloerse gangsterkitch niet te vergelijken is met de megalomane sentimentele draak van Gibson.

Platvloerse gangsterkitsch?

Platvloerse gangsterkitsch?

Je gaat me toch niet vertellen dat je niet waar ik op doel?

Maar goed, schietgrage films met coole criminelen doen het nu eenmaal goed op Moviemeter. Zelfs Tarantino-epigoontjes worden geëerd. Dus ja, dan zal deze film met een schmierende Pacino (die een rol speelt waar geen enkele ontwikkeling in zit) ook wel goed liggen. De Moroder kitchsaus is jaren '80 en dat wordt ook net weer hip, dus....

BoordAppel

Tsja als je niet van geweld in films houdt...

Jos2

Tsja als je niet van geweld in films houdt...

Heb ik niks tegen hoor. Maar ik vind iets niet goed _omdat_ het gewelddadig is.

BoordAppel

Maar Scarface heeft ook gewoon een goed verhaal.

Jordy

was maar grapje hoor Jos (maar: ja ik vind Braveheart goed ja)

avatar van Mik

Mik

Ik begin je posts steeds minder te waarderen Jos, een "schmierende" Pacino? Dat is niet positief volgens mij.

En een rol waar geen enkele ontwikkeling in zit? Ik vind dat er juist wel veel ontwikkeling in zijn rol zit, van kereltje met potentie en wilskracht, naar verslagen en eenzame gangster.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Waarom is dat niet positief? Schmieren is gewoon overdreven acteren, onlangs een discussie hierover gehad bij 'Boondock Saints'...

SlingBlade

Het is niet positief omdat Al Pacino helemaal niet aan het schmieren is... Hij zet gewoon krachtig ze rol als beginnende gangster naar doorgedraaide paranoia figuur die boven aan het misdaadimperium staat, neer. Dan wordt het ineens weer overacteren genoemd wat een onzin

avatar van hugohei

hugohei

Ik zeg het nog maar een keer : 'schmieren' is een negatieve term en betekent 'er als acteur met de pet naar gooien'. Dat is iets heel anders dan 'kiezen voor een overdreven speelstijl'.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Oke, dan zat ik fout.

avatar van tovenaar

tovenaar

You need people like Al Pacino so you can point your fucking finger... and say that's the bad guy!

Sorry, maar dat Al er met zijn pet naar gooit in deze film? Dat is lichtelijk overdreven.

(zei tovenaar met enorm gevoel voor understatement in het laatste deel van zijn bericht)

avatar van Mik

Mik

Oke, dan zat ik fout.

Geintje

Al Pacino is super!! I allways tell the truth, even when I lie!!

BoordAppel

Pacino heerst, deze film heerst.