• 9.373.998 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.002.430)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

dionysos1111 schreef:

na het zien van deze film voel ik mij als scarface, ik heb dan ook meteen een tattoo laten zetten met "the world is yours"

Een goede vriend van mij die Politieagent is, heeft het volgende (vrij groot) op zijn arm laten zetten.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Beiden vrij kansloos.

avatar van Mr. Olaf

Mr. Olaf

Absoluut een toffe film dit, maar Pacino heeft zeker betere acteerprestaties laten zien. Naast Serpico, Dog Day Afternoon ook in Scent Of A Woman en Heat bijvoorbeeld.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

JacoBaco schreef:

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Mr. Olaf schreef:

En in Donnie Brasco, The Devil's Advocate, The Insider, Insomnia, Chinese Coffee, 88 Minutes is hij ook beter.

Met andere woorden, zo ontzettend goed speelt hij zijn rol niet in deze film..

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

laten we the Godfather trilogie dan ook niet vergeten.

ik vind dat hij hier overigens wel zn beste prestatie neerzet maar eh boeie.

gewoon wereld acteur en 1 van de beste ooit.

avatar van Roel Bogers

Roel Bogers

Ik vind zijn rol als Tony ook zijn meest overtuigende.

Maar ja, laten we idd even duidelijk zijn dat Pacino een echt wereldacteur is, en zijn beste rol sowieso moeilijk uit te kiezen is tussen al die topprestaties.

avatar van 13woutie13

13woutie13

Carlito's Way,

Verder speelt hij hier gewoon een goede rol.

avatar van lamalord

lamalord

Echt wel een rol die paste bij de toen nog jonge Al Pacino.

5* is hij zeker waard!

avatar van noknoke

noknoke

dionysos1111

Is duidelijk dat hij deze film goed vind net als de meeste en ikzelf.

En als hij een tattoo zet zo zei het.

En zoals ik eerder heb gezegt, als mijn oude vrienden een fragment van T. Montana zagen vinden ze het ook geweldig, ik heb dat niet zo.

Maar het is gewoon een van de beste rollen van Al Pacino.

En een goeie klassieker van Brian De Palma.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

JacoBaco schreef:

Scarface, 100% absoluut!

Want die is niet echt...

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Op zich is the world is yours niet extreem lelijk.

Althans als je niet alleen het tekstje doet.

avatar van Popeye Doyle

Popeye Doyle

Dit is gewoon een top film. Alles lijkt te kloppen. Goede muziek, sfeer, verhaal, actie en acteerwerk. De opkomst en ondergang van een legende...

De geruchten gaan dan ook dat dit de meest favoriete rol van Pacino is en ik kan hem geen ongelijk geven.

Xenocrates

Gewoon een uitstekende klassieker van De Palma.

avatar van T.M

T.M

Een meesterwerk van de eerste orde en Al Pacino speelt 1 van zijn beste rollen ooit.

''Scarface'' is zeker één van m'n favoriete films.

Het maakt niet uit hoe vaak ik deze film kijk, het blijft een fantastische film...

De rol van Al pacino als Tony Montana is uitstekend.

Verder goede muziek, verhaal, script, sfeer, actie en acteerwerk.

Kortom, een meesterwerk van Brian De Palma!

avatar van JanVR

JanVR

Al Pacino, samen met Michael Corleone is dit de rol van zijn leven.

Ik ga deze morgen nog eens kijken.

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Why don't you try sticking your head up your ass? See if it fits.

M.B.87

Leuke gangsterfilm als tussendoortje voor wanneer je 's avonds eens niets te doen hebt en er verder niets op televisie is.

Leuk, maar meer ook niet. Zwaar overschat en gehyped.

avatar van Roel Bogers

Roel Bogers

Als je de nummer 11 uit de top 250 zwaar overschat en gehyped noemt zal ik graag een wat duidelijkere argumentering zien.

M.B.87

Alleen al het gegeven dat volgens de users hier er slechts tien films zijn - en dan hebben we het over alle films die ooit over de hele wereld zijn gemaakt - die beter zijn dan Scarface, is de beste onderbouwing.

Het is een vermakelijke film; verstand op nul en kijken naar het mafiawereldje. Afrekeningen, drugsdeals, vrouwen, rijkdom... Allemaal leuk, maar als je deze film nuchter analyseert blijft het toch een eenvoudig en bovenal oppervlakkige misdaadprent.

De karakters worden niet uitgewerkt, er is geen diepgang. Tony groeit uit van een nobody tot de machtigste man in de drugswereld; de manier waarop dit gebeurt wordt echter niet overtuigend uitgewerkt.

Het constant ophemelen van de acteerprestaties van Pacino laat ook zien dat deze film schromelijk overschat wordt. Want wat is er nu eigenlijk zo fantastisch en uniek aan wat hij in deze film neerzet?

Nogmaals, Scarface is een leuke film, maar overdrijf het niet.

avatar van Reinbo

M.B.87 schreef:

Er staan overigens een aantal films hoger genoteerd, die nog veel slechter zijn. Stand in de publiekslijst zou niets met je mening over de film te maken moeten hebben...

Reinbo schreef:

Heeft het ook niet.

Het onderbouwt slechts mijn mening, namelijk dat deze film overgewaardeerd wordt.

avatar van flowstyle

flowstyle

Dit is zeker een goede film met top acteerwerk van Al Pacino. Maar hij is ook zo geslaagd omdat iedereen weet wat de film Scarface ongeveer is. De film is uit 1983 en nog steeds een daverend succes, alleen daarom hoort hij zeker in de top 20 van de toplijsten thuis.

avatar van yeyo

yeyo

flowstyle schreef:

De film is uit 1983 en nog steeds een daverend succes.

Nog steeds? Deze film was een gigantische flop toen hij uitkwam.

avatar van H1DD3

H1DD3

yeyo schreef:

Nog steeds? Deze film was een gigantische flop toen hij uitkwam.

Hij was anders wel erg populair in de bioscopen. I.i.g heb ik dat zo gehoord/begrepen.

avatar van Mr. Olaf

Mr. Olaf

H1DD3 schreef:

Klopt volgens mij ook, de film werd toendertijd wel afgekraakt door recensenten, maar trok aardig wat bioscoop gangers.

avatar van yeyo

yeyo

H1DD3 schreef:

Kan, maar de critici lustten 'm rauw en De Palma was zelfs genomineerd voor een Razzie award.

avatar van theREALthing

theREALthing

dionysos1111 schreef:
Scarface is echt een meesterwerk, op zijn minst 30 keer gezien (niet overdreven) en ken alle teksten wat erin voorkomen uit me hoofd.

de film is zeer realistisch er komen absoluut geen onrealistische dingen in voor.

het acteerwerk wat al pacino hier laat zien zijn geen woorden voor, hoe goed hij zich in de rol van scarface inleeft.

van het begin tot het einde is deze film steengoed, niet perse qua actie maar de verhaallijn en hoe al pacino de rol speelt.

wat mij betreft waren de "andere" acteurs bagger, vooral frank lópez
Omar Suárez en zitten niet in hun rol (denk aan het stuk in het begin als ze in de babylon club zitten) daar erger ik me dus aan.

sosa en manny daarentegen zitten dieper in hun rol en dat is ook te merken.

de eindscène is zo super gespeeld door al pacino je voelt gewoon de agressie door de tv heen ik word gewoon boos op die huurmoordenaar die hem van achter schiet.

voor de mensen die de film hebben gezien en bij de afloop toch liever een andere wending hadden willen zien raad ik " het spel" scarface the world is yours aan, hier begin je namelijk op het punt waar scarface word neergeschoten alleen schiet je hun overhoop ipv hun jou ^^

absoluut 5 sterren en mensen die niet van deze film houden herkennen geen echte gangsterfilm of ze houden niet van die genre, ik vind dan ook dat deze mensen geen beoordeling mogen geven omdat ze al vooroordelen hebben voordat ze de film gaan kijken.

NIEMAND kan zeggen dat al pacino hier GEEN super stukje acteerwerk heeft laten zien.

geen onrealistische dingen in voor hij word door tig kogels door zeefd en blijft gewoon praten en over eind staan, vind je dat realistisch?!!!!??!?!?!?!?!??!

avatar van decicco

decicco

Wat valt hier nog op te zeggen dit is gewoon echt een meesterwerk van Brian de Palma. En Al Pacino die overigens ook een super prestatie levert keer op keer. Hij leeft zig zo goed in in zijn maffia rollen het lijkt net echt! Prachtige film.