Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
JacoBaco
na het zien van deze film voel ik mij als scarface, ik heb dan ook meteen een tattoo laten zetten met "the world is yours"
Een goede vriend van mij die Politieagent is, heeft het volgende (vrij groot) op zijn arm laten zetten.
Mr. Olaf
Absoluut een toffe film dit, maar Pacino heeft zeker betere acteerprestaties laten zien. Naast Serpico, Dog Day Afternoon ook in Scent Of A Woman en Heat bijvoorbeeld.
combi
- 20609 berichten
JacoBaco
En in Donnie Brasco, The Devil's Advocate, The Insider, Insomnia, Chinese Coffee, 88 Minutes is hij ook beter.
Met andere woorden, zo ontzettend goed speelt hij zijn rol niet in deze film..
combi
- 20609 berichten
laten we the Godfather trilogie dan ook niet vergeten.
ik vind dat hij hier overigens wel zn beste prestatie neerzet maar eh boeie.
gewoon wereld acteur en 1 van de beste ooit.
Roel Bogers
Ik vind zijn rol als Tony ook zijn meest overtuigende.
Maar ja, laten we idd even duidelijk zijn dat Pacino een echt wereldacteur is, en zijn beste rol sowieso moeilijk uit te kiezen is tussen al die topprestaties.
13woutie13
Carlito's Way,
Verder speelt hij hier gewoon een goede rol.
lamalord
Echt wel een rol die paste bij de toen nog jonge Al Pacino.
5* is hij zeker waard!
noknoke
dionysos1111
Is duidelijk dat hij deze film goed vind net als de meeste en ikzelf.
En als hij een tattoo zet zo zei het.
En zoals ik eerder heb gezegt, als mijn oude vrienden een fragment van T. Montana zagen vinden ze het ook geweldig, ik heb dat niet zo.
Maar het is gewoon een van de beste rollen van Al Pacino.
En een goeie klassieker van Brian De Palma.
Martijnnn
Scarface, 100% absoluut!
Want die is niet echt...
moviemafketel
- 19752 berichten
Op zich is the world is yours niet extreem lelijk.
Althans als je niet alleen het tekstje doet.
Popeye Doyle
Dit is gewoon een top film. Alles lijkt te kloppen. Goede muziek, sfeer, verhaal, actie en acteerwerk. De opkomst en ondergang van een legende...
De geruchten gaan dan ook dat dit de meest favoriete rol van Pacino is en ik kan hem geen ongelijk geven.
Xenocrates
Gewoon een uitstekende klassieker van De Palma.
T.M
Een meesterwerk van de eerste orde en Al Pacino speelt 1 van zijn beste rollen ooit.
OttomanWarrior
''Scarface'' is zeker één van m'n favoriete films.
Het maakt niet uit hoe vaak ik deze film kijk, het blijft een fantastische film...
De rol van Al pacino als Tony Montana is uitstekend.
Verder goede muziek, verhaal, script, sfeer, actie en acteerwerk.
Kortom, een meesterwerk van Brian De Palma!
JanVR
Al Pacino, samen met Michael Corleone is dit de rol van zijn leven.
Ik ga deze morgen nog eens kijken.
L0sT_R3B3L
Why don't you try sticking your head up your ass? See if it fits.
M.B.87
Leuke gangsterfilm als tussendoortje voor wanneer je 's avonds eens niets te doen hebt en er verder niets op televisie is.
Leuk, maar meer ook niet. Zwaar overschat en gehyped.
Roel Bogers
Als je de nummer 11 uit de top 250 zwaar overschat en gehyped noemt zal ik graag een wat duidelijkere argumentering zien.
M.B.87
Alleen al het gegeven dat volgens de users hier er slechts tien films zijn - en dan hebben we het over alle films die ooit over de hele wereld zijn gemaakt - die beter zijn dan Scarface, is de beste onderbouwing.
Het is een vermakelijke film; verstand op nul en kijken naar het mafiawereldje. Afrekeningen, drugsdeals, vrouwen, rijkdom... Allemaal leuk, maar als je deze film nuchter analyseert blijft het toch een eenvoudig en bovenal oppervlakkige misdaadprent.
De karakters worden niet uitgewerkt, er is geen diepgang. Tony groeit uit van een nobody tot de machtigste man in de drugswereld; de manier waarop dit gebeurt wordt echter niet overtuigend uitgewerkt.
Het constant ophemelen van de acteerprestaties van Pacino laat ook zien dat deze film schromelijk overschat wordt. Want wat is er nu eigenlijk zo fantastisch en uniek aan wat hij in deze film neerzet?
Nogmaals, Scarface is een leuke film, maar overdrijf het niet.
Er staan overigens een aantal films hoger genoteerd, die nog veel slechter zijn. Stand in de publiekslijst zou niets met je mening over de film te maken moeten hebben...
Heeft het ook niet.
Het onderbouwt slechts mijn mening, namelijk dat deze film overgewaardeerd wordt.
flowstyle
Dit is zeker een goede film met top acteerwerk van Al Pacino. Maar hij is ook zo geslaagd omdat iedereen weet wat de film Scarface ongeveer is. De film is uit 1983 en nog steeds een daverend succes, alleen daarom hoort hij zeker in de top 20 van de toplijsten thuis.
yeyo
De film is uit 1983 en nog steeds een daverend succes.
Nog steeds? Deze film was een gigantische flop toen hij uitkwam.
H1DD3
Mr. Olaf
Klopt volgens mij ook, de film werd toendertijd wel afgekraakt door recensenten, maar trok aardig wat bioscoop gangers.
yeyo
Hij was anders wel erg populair in de bioscopen. I.i.g heb ik dat zo gehoord/begrepen.
Kan, maar de critici lustten 'm rauw en De Palma was zelfs genomineerd voor een Razzie award.
theREALthing
Scarface is echt een meesterwerk, op zijn minst 30 keer gezien (niet overdreven) en ken alle teksten wat erin voorkomen uit me hoofd.
de film is zeer realistisch er komen absoluut geen onrealistische dingen in voor.
het acteerwerk wat al pacino hier laat zien zijn geen woorden voor, hoe goed hij zich in de rol van scarface inleeft.
van het begin tot het einde is deze film steengoed, niet perse qua actie maar de verhaallijn en hoe al pacino de rol speelt.
wat mij betreft waren de "andere" acteurs bagger, vooral frank lópez
Omar Suárez en zitten niet in hun rol (denk aan het stuk in het begin als ze in de babylon club zitten) daar erger ik me dus aan.
sosa en manny daarentegen zitten dieper in hun rol en dat is ook te merken.
de eindscène is zo super gespeeld door al pacino je voelt gewoon de agressie door de tv heen ik word gewoon boos op die huurmoordenaar die hem van achter schiet.
voor de mensen die de film hebben gezien en bij de afloop toch liever een andere wending hadden willen zien raad ik " het spel" scarface the world is yours aan, hier begin je namelijk op het punt waar scarface word neergeschoten alleen schiet je hun overhoop ipv hun jou ^^
absoluut 5 sterren en mensen die niet van deze film houden herkennen geen echte gangsterfilm of ze houden niet van die genre, ik vind dan ook dat deze mensen geen beoordeling mogen geven omdat ze al vooroordelen hebben voordat ze de film gaan kijken.
NIEMAND kan zeggen dat al pacino hier GEEN super stukje acteerwerk heeft laten zien.
geen onrealistische dingen in voor hij word door tig kogels door zeefd en blijft gewoon praten en over eind staan, vind je dat realistisch?!!!!??!?!?!?!?!??!
decicco
Wat valt hier nog op te zeggen dit is gewoon echt een meesterwerk van Brian de Palma. En Al Pacino die overigens ook een super prestatie levert keer op keer. Hij leeft zig zo goed in in zijn maffia rollen het lijkt net echt! Prachtige film.

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war