Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
Gimme The Mic
Ik vin dit een van de beste films die ik ooit gezien heb
ik zou hem zo nog 3 keer kunnen bekijken Al Pacino speelt in deze film egt fantastish !!
etva
zoals iemand al zei: een misselijkmakende film, onderhoudend maar een misdaad kan ook heel proffesioneel uitgevoerd zijn, maar daarop beoordeel ik hem niet.
JoeCabot
Waarop beoordeel je de film dan wel?
movie*freak
Bah.., overgewaarde film!
Hoezo overgewaardeerd,motiveer waarom je dat vindt.
by_the_way
Hoezo overgewaardeerd,motiveer waarom je dat vindt.
Omdat Scarface een standaard actie filmpje is en geen diepgaand verhaal heeft wat wel nodig is voor een nummer 6.
JoeCabot
Scarface is zeker geen standaard actiefilmpje, het is niet eens een actiefilm, maar een misdaaddrama. Vergeet niet dat Scarface een revolutionaire film was door de thema's die volgens sommigen beter niet te veel aan het daglicht kwamen, het geweld (waarom denk je dat A Clockwork Orange zo populair is geworden) en het grof taalgebruik (met z'n 207 keer "fuck" toen een absoluut record).
Het verhaal, dat voor jou blijkbaar te laag is, vind ik juist erg sterk uitgewerkt, en terwijl The Godfater wel eens een saai moment heeft, blijft deze altijd boeiend. Het hoge enternainmentgehalte (niks mis mee, want het niveau van de film zakt er duidelijk niet door) is dan ook het verschilpunt met sommige andere misdaadfilms en maakt van Scarface de beste in zijn genre! En dan zijn er natuurlijk nog zo veel positieve punten die ik niet opgesomd heb...
robin00787

standaard actiefilmpje pffff, ga je mond spoelen.
Kouros
goede film, perfect geacteerd door Al Pacino.
laatst toen Scarface the game uitkwam toen werden er op mtv rappers geïnterviewt.(daar heb ik me zo erg aan geïrriteerd).
Die gasten deden alsof deze film op hun leven was gebasseerd etc en 1tje zei zelfs: The nigga said try to stick your head up your ass, see if it fits.
alsof Montana een nigga was ofzo.....maar in deze film kwam geen enkele nigga voor. het zal me nix verbazen dat ze een keer een vervolg of een prequel maken waar alleen maar die idiote rappers in voorkomen. die denken dat ze gangster zijn. Neem als voorbeeld 50 cent die zegt dat hij 6 kogels heeft gevangen, alsof hij @%$#! tony Montana himself is.. 50 liet zien waar hij geschoten was en liet een tand zien die afgebrokkelt was... dat geloof je toch niet, als je daar geschoten wordt dan moet het toch zo zijn dat die kogel aan de andere kant van je wang er weer uitkomt. en hoor je toch heel je leven lang een grote litteken te hebben op je hoofd....
dus die nep thuglife verhaaltjes van die rappers geloof ik voor geen meter.
maar deze film vond ik wel goed.
een 4,5 voor deze film

standaard actiefilmpje pffff, ga je mond spoelen.
ja standaard snap ook niet hoe ze daar bij komen ik heb de film lekker op nummer 1 in Mijn top 10

ghostman
'k Zal meteen maar even zeggen waarom dit een prul is. In de echte maffia is élk foutje dodelijk, maar dan ook direct. Als je eigenlijk een beetje krankzinnig wordt, zoals meneer Montana hier, dan wordt je door je eigen 'familie' afgemaakt en vervangen, je bent gewoon een té groot risico.
Als je je niet aan je afspraken houdt is het ook met je afgelopen, dan wordt je afgemaakt door andere families.
Te veel naar geromantiseerde en onrealistische Godfather gekeken?

Brian De Palma probeert hier op een nauwkeurige manier aan ons (het publiek) de ideologie / cultuur van de gangsterwereld te tonen. Hoe de rollen echt verdeeld zijn; de hiërarchie binnen het misdaadwereldje. Meedogenloosheid, drang om te overleven, anderen eerder opeten voordat je zelf opgegeten wordt. Die hele Darwin evolutietheorie klopt hier gewoon.
Tony wilde te veel, te snel en op zijn eentje, maar had de hersenen/potentie niet voor (heeft zichzelf overschat). Uiteindelijk bleek hij de zwakste schakel te zijn. Niet alleen omdat hij zwakker was dan zijn rivalen, maar vooral omdat hij de “natuurwetten” niet respecteerde. Om te overleven moet je samenwerken. Hoe machtig je ook bent, in je eentje overleef je niet.
Machtige en geslaagde film van Brian De Palma!
Een van de meest onderschatte films ooit, onder de critici...
***** / *****
felix89
om deze film te vergelijken met The Godfather is een grote fout, scarface heeft helemaal niks gemeen met The Godfather
deze film gaat over de opgang en ondergang van een gangster die de wereld wou
niets meer, niets minder...
De film bevat mischien heel wat overdreven stukken maar dat is nu net de charme van deze film.
MrAmsterdam
Al Pacino...
Top mafia film.. na goodfellas zeker de beste!
*Nientjah*
O ja ik vind de soundtrack geweldig en alle andere liedjes door de film, sommige mensen vinden het misschien fout klinken maar ik vind dat het gewoon lekker 80's klinkt.
tuureluur
ja echt de enige leuke mafia film lekker vlot en niet uitgekauwd zoals die stomme trilogy van de god vader maarja smaken verschillen en veel mensen vinden die films juist de bom.
bascross
Ik heb hem 1x gezien, maar de film kon me niet echt boeien. Maar ik geef hem nog geen stem, krijgt nog een tweede kans. Zal hem binnenkort kopen en herzien.
e68_
You Fock with me You fock with the best, Say hello to my little friend
DIKKE 5 !!
Livinovic
Ondanks dat de film toch vrij lang duurt, vloog de tijd voorbij.
Heerlijke film, 4,5 *
Monza
deze film is absoluut geen standaard actiefilm, maar hij duurt zo lang, en mijn aandacht verslapte keer op keer. terwijl ik normaal wel van dit genre kan genieten.. dit keer niet. Deze film is me zwaar tegengevallen.
JoeCabot
Vreemd, vind het tempo toch erg snel en het enternainmentniveau is stukken hoger dan dat van The Godfater...
metaledje
voor de 3e keer pas gezien gisternacht, met elke kijkbeurt word hij geweldiger, die gezicht van al pacino
in geen enkele film trekt hij zo'n eng gezicht, gewoonweg geweldige acteerkunst 5*
The One Ring
Ik heb het kijken van deze film lang uitgesteld. Ik hou op zich wel van misdaadfilms, maar ik had nooit echt zin in Scarface. Gisteren toch bekeken. Het begint allemaal echt fantastisch. Pacino is erg charismatisch en speelt zijn rol goed. Een beetje over-the-top misschien, maar dat past wel bij het personage.
Maar zo goed als het begin was, zo rampzalig was het einde. Dat hele verhaal met Montana's zus hadden ze van mij weg mogen laten. Natuurlijk werd zijn beste vriend vermoord omdat hij viel op haar. Dat zat er dik in. Daarna volgt er een belachelijke scène waarin zij eerst Montana verleid en dan hem probeert neer te schieten. Gevolgd door een vreselijke shoot-out die past bij een jaren '80 b-film en waar Schwarzenegger op zou zijn, maar die niks te zoeken heeft in Scarface. Montana die op een neer blijft springen nadat hij tientallen kogels in zijn lichaam heeft gekregen vond ik te veel van het goede. Vreselijk slecht.
Het middenstuk had zo zijn momenten, maar ik kon daar niet constant mijn aandacht bij houden. De film duurt dan ook gewoon te lang. Twee uur was meer dan genoeg geweest. Daar komt nog eens bij dat Scarface de flair mist van een film als Goodfellas. Het voelt soms ook echt aan als een jaren '80 b-film.
JoeCabot
Daar komt nog eens bij dat Scarface de flair mist van een film als Goodfellas.
Wat is er dan mis met de "flair" van Scarface? Scarface onderscheidt zich tenminste van alle andere films in het genre!
The One Ring
Zo 'anders' vind ik Scarface niet. Alleen meer over-the-top. Het verhaal gaat echt precies zoals verwacht.
Maar met de 'flair' bedoel ik dat de film de dynamische stijl mist die een film als Goodfellas wel heeft. De sfeer is minder hier en ook alle filmische aspecten. Wellicht ben ik te veel verwend door Scorsese's maffiafilms.
JoeCabot
De sfeer in Scorsese's maffiafilms is goed, maar nergens bijzonder. Zowat alle gansterfilms worden volgens het princiepe en de sfeer van o.a. Goodfellas gemaakt. Scarface niet. Om te beginnen speelt het verhaal zich niet af in het duistere New York, maar in het zonnige Miami, en dan nog in de jaren '80! Ook vind ik dat De Palma hier veel meer zijn eigen stempel op drukt dan Scorsese doet in zijn films. Verder kan geen enkele acteur van Goodfellas tippen aan de Al Pacino uit Scarface. En idd, Scarface durft er wel eens over gaan. De shoot out mag dan wel niet zo realistisch zijn, ik heb wel in een deuk gelegen van het lachen. Dit is wat ik een memorabele scene noem, nog iets wat Goodfellas niet echt heeft waardoor ik hem weer ietsje meer standaard vind.
==> Goodfellas 4* en Scarface 5* want Scarface is unieker en bevat meer entertainment!
The One Ring
Kan het niet meer met met je oneens zijn. Ik kan geen enkel element in deze film vinden die ik als typisch De Palma moet zien. Ik heb nog niet veel van de man gezien, maar ik snap vooralsnog niet waarom hij zo hoog aangeschreven staat. Goodfellas is typisch Scorsese.
Wat mij betrefd tippen alle acteurs uit Goodfellas aan Al Pacino in deze rol. Begrijp me niet verkeerd, ik vind Al Pacino een fantastisch acteur en ook hier is hij weer prima, maar ik vind dit toch zijn zwakste rol.

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war