Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
luuk1988
die al pacino is zo hartstikke ijzer sterk in deze film het is van begin tot het eind top vermaak
scarface en carlitos way dubbel dvd voor 9.99 bij freerecordshop!
oeps
Drazenko
Goeie film.... alleen jammer dat je nu van die wannabe's met scarface-kleding op straat ziet lopen
Wat is er jammer aan? Ze zijn gewoon fan van de film
TimD
Ja, zoals ik. Ik hoor ook nooit gezeik als mensen met Rammstein of 2pac (k ook) rondlopen
Movie_fan#
Wat is er jammer aan? Ze zijn gewoon fan van de film
Of fan van de kleding
by_the_way
Lijkt me niet als je de film niet hebt gezien kun je moeilijk fan zijn van de kleding.
Movie_fan#
Tuurlijk wel, waarvoor niet? Je kan toch voor je de film gezien heb ook al helemaal gek zijn van de kleding?
by_the_way
Ik ga echt niet met een film-shirt lopen terwijl ik de film nog geen eens gezien heb lijkt me ook lomp dalijk valt de film hartstikke tegen.
nee dat gaat niet gebeuren heb de film drie keer gezien is zo cool
by_the_way
Ik heb de film ook al gezien. Maar het erom dat je toch niet met een film t-shirt gaat lopen als je de film nog niet gezien beetje vaag.
Bernie
Sommige mensen dragen die kledij omdat ze denken dat ze stoer zijn. De denk- en levenswijze van 'Scarface' is echter meer dan dat, die moet in je hart zitten.
Ik mag de film niet al te vaak zien, want anders krijg ik te veel zin om gangster te worden
Drazenko
Nee klinkt niet logisch. Mensen die rondlopen met scarface kleding weten echt wel wat ze aanhebben, en ik denk wel dat iedereen de film heeft gezien die een shirt of pet of whatever aan heeft. Je koopt niet zomaar iets van Scarface.
Prudh
Gister na lange tijd voor de tweede keer bekeken (na de aanschaf van de ultra goedkope versie, die zo ultra goedkoop is dat ze de SE disc 1 in de hoes van de normale uitgave pleuren, maar toch met een gekopieerde achterkant waarop alsnog staat dat het de SE betreft. I said it once and I'll say it again: DOOD aan DVD hoes ontwerpers).
Scarface zelf is zeker vermakelijk. Aan de ene kant heel erg slecht (zo over de top!), maar aan de andere kant geeft dat de film juist zijn stoere karakter. Toen de film net begon moest ik wel even controleren wat voor rare deuntjes uit mijn boxen kwamen... waren ze kapot? Had ik een andere film gekregen? Nee, dat kon niet: het DVD menu zei toch echt 'Scarface'... Wat was er aan de hand? Het bleek de lelijke muziekscore te zijn. Lelijk ja, maar toch wel passend bij de film. Nou ja, in ieder geval niet storend. Of erhmm... een beetje dan.
Verder snap ik niet hoe mensen compassie krijgen voor Pacino in deze film hoor... Vanaf het begin mag toch wel duidelijk zijn dat hij gewoon een zakkenwasser is. Niet eens charismatisch. Maar dat verpest de film zeker niet.
Want ik zei al dat Scarface in al zijn bombarie een toffe film is. Pacino over de top, kleuren over de top, het rise and fall verhaal over de top, alles over de top! Ik zit een beetje te twijfelen of het een 3,5 of 4 verdient, maar ga toch voor de laatste score. De eindscene is onsterfelijk. 4*
TimD
Jup, maar t zijn coole shirts daarom, ziet er mooi uit
Perozzi
heb hem inmiddels al 5x gezien. hij blijft in zijn geheel gewoon geweldig,voor mijn de nr 1 !
JorritS
...ook cool: bij dvdpacific.com: coole box
Ziet er nogal fake uit
vettige swa
overschatte film en tevens zéér onrealistisch, pubers zullen dit een leuke en spectaculaire film vinden maar ik verlang toch wel iets meer dan wat gemakkelijk bloek en maffia protocollen
vettige swa
ik bedoel natuurlijk gemakkelijk bloed, en dan nog maar te zwijgen van die hype tegenwoordig met die belachelijke t-shirts van tony montana, jeezus, al deze mensen denken dat ze daar "cool" mee zijn, onvolwassen film
nou ik ben geen puber maar vind de film gewoon erg gaaf.
en snap wel dat sommige een t shirt dragen.
en de film is echt niet onvolwassen maar erg mooi om de opkomst en ondergang van een echte maffia man.
maar ja smaken verschillen nou eenmaal.
orbit
- 12092 berichten
Onvolwassen publiek zul je bedoelen..
CAPIpsv
Is een absolute topfilm.
Maar ik had nou ook niet bepaald te doen met Tony Montana himself.
Bij sommige "schurken" krijg je inderdaad vaak het gevoel dat je respect hebt voor hem. Maar hier totaal niet, en dat vond ik wel jammer.
Maar voor de rest vind ik alles kloppen.
gideonvdb
dat ik er nog eigenlijk op reageer
TimD
Ik vond de hoeveelheid bloed nog wel meevallen eigenlijk. Noem es wat scenes op.
a bronx tale
het is de nummer 6 in de top 250.
voor mij de enige egte nummer 1 die er is.
ik hou er niet van om films meerdere malen te bekijken, maar scarface heb ik al zo vaak gezien en ik vind de film nog steeds SUPER. *5*
muismat
Vette film, wil hem nog eens zien, hij is goed, maar in mijn ogen licht overschat, 6de plaats in de top 100?, vind ik wel erg hoog, desondanks een dikke 4* film
veron35
Van mij mag hij nog wel een plaats hoger. op nummer 9 in mijn top tien. Geweldig
*Nientjah*
Goede film, wel lang maar daar hou ik juist wel van. Het accent van Tony Montana is grappig. Voor mij is Scarface zeker wel de ultieme gangsterfilm.
*5 sterren
%%%%%%
Goeie film suppr acteer werk
best zielig op sommege momenten maar deze tony montana kan niet worden vervangen
4,5 sterren
Dead01
- 1976 stemmen
Zonet herbeken en ja kan niet veel veranderen aan mijn stem en die blijft 5.
Zeer sterke film en een prachtige rol van Al Pacino maar ook zeker van de andere acteurs.
Verhaal zit goed in elkaar en eindigt goed.
Maar toch blijft deze voor mij nr 2 in mijn top 10.
5 stemmen voor deze goede film.

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Drama / Misdaad, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war