• 9.373.321 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.002.232)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

avatar van Jordy

Jordy

tims schreef:

De Palma gaf (2 jaar) later toe dat het zijn grootste misser was om Pacino die rol te geven.

Absurd, Pacino is deze film.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Rauwe film over een persoon die wat betreft emotie en inleving hoe langer hoe verder verwijderd raakt van het publiek.

Prominente rol voor een grijze Porsche 928, bravo!

4 sterren.

Jordy schreef:

Absurd, Pacino is deze film.

volgens mij was dat meer bedoeld als compliment. zo van 'daardoor valt mijn regie in het niet' of zo.

avatar van Jordy

Jordy

Aha

avatar van Wouter

Natuurlijk niet. Ik vraag me zelfs af of de Palma dat echt gezegd heeft. Zou hij dan later nog eens met hem gewerkt hebben?

Daarbij was pacino er eerder bij betrokken dan de Palma, volgens mij.

Wouter schreef:

Natuurlijk niet.

ik meen me te herinneren dat het een soort grapje was in een interview. hij zei zoiets van; 'ze hadden hem nooit moeten vragen, hij trok de aandacht veels te veel naar zichzelf, waardoor er voor de kijker geen ruimte meer was voor iets anders'. kan iemand een bron vinden hierover?

avatar van ManicM

ManicM

Op de nieuwe Special Edition DVD hoor je wel de producent daarover praten, dat Pacino alle aandacht opeist. Maar nergens in een negatief opzicht. Die docu is best interessant om te zien...

avatar van JayLunar

JayLunar

Ik vind Pacino verreweg het beste wat deze film te bieden heeft. Voor de rest is het eigenlijk gewoon een niet al te bijzondere, tweeënenhalf uur durende aflevering van Miami Vice.

avatar van as

as

JayLunar schreef:

...tweeënenhalf uur durende aflevering van Miami Vice.

ManicM schreef:

Idd, hij ging er dan over dat Toni's maat goed uit de verf komt naast de aandachtseisendheid van Pacino. Als je Pacino op beeld ziet, neigen mensen alleen hun blik op hem te richten, dat wordt voorkomen.

avatar van GFM

GFM

Ik vond de maat van Pacino, Steven Bauer, iddaad goed uit de verf komen naast Pacino...

Wat is er ooit van deze man terecht gekomen eigenlijk?

John Doe

Hij is na Scarface altijd de kleinere acteur gebleven. In slechte films speelde hij grotere rollen, in de bekendere films bijrollen. Traffic, Primal Fear zijn de grotere. In een tv-film Power, Passion and Murder (1987) speelt 'ie Tony Montoya

mister blonde

wie speelde hij ook al weer in traffic?

avatar van GFM

GFM

Steven Bauer in Traffic?? Joh...is me niet eens opgevallen...

jassonn

Ik schrok toch wel even toen ik net zag dat deze film niet eens in de IMDB top 250 staat

avatar van Katzumoto

Katzumoto

Beste film ooit gemaakt! Zo goed geacteerd door vooral Al Pacino. Ik vind het einde juist er indrukwekkend.

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Het einde was echt wel een filmisch hoogtepunt!

....

jassonn schreef:

Met het cijfer dat Scarface krijgt, 7.8, hoort 'ie er eigenlijk wel in al zei het onderaan. Er staan wel films met een 7.7 in de top 250.

jassonn

Dat snapte ik dus ok niet.Erg vremd idd.

avatar van Gorro

Gorro

John Doe schreef:

[..]

Er staan geen films met een 7.7 in de IMDb Top 250. Klik al die films onderaan maar eens aan en dan zie je dat die een gemiddelde hebben van tussen de 7.8 (met veel votes) en 8.2 (met een stuk minder votes). Het gewogen gemiddelde van Scarface is gewoon nog niet hoog genoeg (of eigenlijk te hoog, want als er één film overgewaard is, is deze het wel).

John Doe

Bedankt voor deze uitleg en idd Scarface wordt vaker hoger gewaardeerd door redenen die niet direct verbonden zijn met de kwaliteit van de film.

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

hehe Eindelijk heb ik hem dan toch gezien!! Wat een goeie film zeg! IJzersterk geacteerd door Pacino. (Niet erg aanvullend commentaar, maar ik wou het gewoon even zeggen)

LauraPalmer schreef:

Wat een goeie film zeg!

Vier sterretjes maar..?

Maak er gewoon 5* van joh, kom nou.

Zelva

Bij de top 250 wordt helemaal geen gebruik gemaakt van het gewogen gemiddelde wat je bij de hoofdpagina van de film ziet staan. IMDb neemt voor die top 250 alléén de stemmen van 'regular voters' mee. De 'top 1000 voters' geven deze film ook 'maar' een 7,2 bijvoorbeeld.

En top 250 is inderdaad veel te hoog voor dit prul.

Zelva schreef:

En top 250 is inderdaad veel te hoog voor dit prul.

Zo denk ik precies over Trois Couleurs: Bleu.

Prul.

Zelva

't Gaat hier over Scarface, niet over Trois Couleurs: Bleu.

'k Zal meteen maar even zeggen waarom dit een prul is. In de echte maffia is élk foutje dodelijk, maar dan ook direct. Als je eigenlijk een beetje krankzinnig wordt, zoals meneer Montana hier, dan wordt je door je eigen 'familie' afgemaakt en vervangen, je bent gewoon een té groot risico.

Als je je niet aan je afspraken houdt is het ook met je afgelopen, dan wordt je afgemaakt door andere families.

Tot het einde ging het allemaal nog wel, nergens echt bijzonder, beetje saai hier en daar, onzinnigheid bij het doodschieten van een politieman, wat echt nooit zonder gevolgen blijft maar het einde was echt zo dramatisch slecht. Je wordt echt niet afgemaakt door een heel leger. 't Zijn de jaren '20 niet, waar zulke dingen nog mogelijk waren. Dit trekt toch veel te veel aandacht. Al die schoten zullen vast niet gehoord zijn in de buurt. Je wordt afgemaakt of door een scherpschutter, of als het echt niet anders kan met een autobom, maar dat trekt eigenlijk ook al teveel aandacht. En niet met een heel leger, die allemaal nog bijzonder slecht schieten, want Montana blijft als een Terminator staan, om dan eindelijk met heel veel dramatiek dan toch nog neer te gaan.

jassonn

Zo slecht is dit toch niet

Duidelijk iets te gewelddadig voor Zelva,

die het beter op gewone drama's kan houden.

Diesel schreef:

Duidelijk iets te gewelddadig voor Zelva,

die het beter op gewone drama's kan houden.

Ja ja, te gewelddadig. Toch knap dat je dat uit mijn bericht kan halen, want waar staat dan dat het geweld op zich in deze film me tegenstaat? Nergens dus.

Lekker inhoudelijke reactie ook.

Zelva schreef:

Waarom denk je dat Montana werd afgemaakt?

Juist, hij draaide door, schoot een van de beste mannen van gangster Sosa dood en moest hier bijna direct voor boeten, het foutje dat Montana maakte heeft hem uiteindelijk het leven gekost.

Welke film heb jij zitten kijken man?

Zelva schreef:
Met geld kom je erg ver.

Die prachtige dollars, weet je wel.

Zelva schreef:
Je wordt echt niet afgemaakt door een heel leger.

Dit trekt toch veel te veel aandacht.

Sosa wilt zijn zaakjes meteen regelen... goed regelen en in één keer. Hij pakt het allemaal groots omdat Sosa natuurlijk als geen ander weet dat Montana niet zomaar een gangstertje is en stuurt daarom a whole fuckin' army om hem om te leggen.

Waarom geen scherpschutter, een autobom, een dartpijl of een biljartbal? Iets te simpel voor Sosa omdat hij bekend staat als een man met macht zonder grenzen, daar handelt hij ook naar en stuurt daarom a whole fuckin' army. Zo zal hij alleen maar meer gevreesd worden en als hij er problemen mee krijgt..

Tja..