Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
Jordy
De Palma gaf (2 jaar) later toe dat het zijn grootste misser was om Pacino die rol te geven.
Absurd, Pacino is deze film.
Captain Pervert
Rauwe film over een persoon die wat betreft emotie en inleving hoe langer hoe verder verwijderd raakt van het publiek.
Prominente rol voor een grijze Porsche 928, bravo!
4 sterren.
mister blonde
Absurd, Pacino is deze film.
volgens mij was dat meer bedoeld als compliment. zo van 'daardoor valt mijn regie in het niet' of zo.
Natuurlijk niet. Ik vraag me zelfs af of de Palma dat echt gezegd heeft. Zou hij dan later nog eens met hem gewerkt hebben?
Daarbij was pacino er eerder bij betrokken dan de Palma, volgens mij.
mister blonde
Natuurlijk niet.
ManicM
Op de nieuwe Special Edition DVD hoor je wel de producent daarover praten, dat Pacino alle aandacht opeist. Maar nergens in een negatief opzicht. Die docu is best interessant om te zien...
JayLunar
Ik vind Pacino verreweg het beste wat deze film te bieden heeft. Voor de rest is het eigenlijk gewoon een niet al te bijzondere, tweeënenhalf uur durende aflevering van Miami Vice.
as
...tweeënenhalf uur durende aflevering van Miami Vice.

John Doe
Idd, hij ging er dan over dat Toni's maat goed uit de verf komt naast de aandachtseisendheid van Pacino. Als je Pacino op beeld ziet, neigen mensen alleen hun blik op hem te richten, dat wordt voorkomen.
GFM
Ik vond de maat van Pacino, Steven Bauer, iddaad goed uit de verf komen naast Pacino...
Wat is er ooit van deze man terecht gekomen eigenlijk?
John Doe
Hij is na Scarface altijd de kleinere acteur gebleven. In slechte films speelde hij grotere rollen, in de bekendere films bijrollen. Traffic, Primal Fear zijn de grotere. In een tv-film Power, Passion and Murder (1987) speelt 'ie Tony Montoya
jassonn
Ik schrok toch wel even toen ik net zag dat deze film niet eens in de IMDB top 250 staat
Katzumoto
Beste film ooit gemaakt! Zo goed geacteerd door vooral Al Pacino. Ik vind het einde juist er indrukwekkend.
Mister_Pink
Het einde was echt wel een filmisch hoogtepunt!
....
John Doe
Met het cijfer dat Scarface krijgt, 7.8, hoort 'ie er eigenlijk wel in al zei het onderaan. Er staan wel films met een 7.7 in de top 250.
Gorro
[..]
Er staan geen films met een 7.7 in de IMDb Top 250. Klik al die films onderaan maar eens aan en dan zie je dat die een gemiddelde hebben van tussen de 7.8 (met veel votes) en 8.2 (met een stuk minder votes). Het gewogen gemiddelde van Scarface is gewoon nog niet hoog genoeg (of eigenlijk te hoog, want als er één film overgewaard is, is deze het wel).
John Doe
Bedankt voor deze uitleg en idd Scarface wordt vaker hoger gewaardeerd door redenen die niet direct verbonden zijn met de kwaliteit van de film.
LauraPalmer
hehe Eindelijk heb ik hem dan toch gezien!! Wat een goeie film zeg! IJzersterk geacteerd door Pacino. (Niet erg aanvullend commentaar, maar ik wou het gewoon even zeggen)
Wat een goeie film zeg!
Maak er gewoon 5* van joh, kom nou.
Zelva
Bij de top 250 wordt helemaal geen gebruik gemaakt van het gewogen gemiddelde wat je bij de hoofdpagina van de film ziet staan. IMDb neemt voor die top 250 alléén de stemmen van 'regular voters' mee. De 'top 1000 voters' geven deze film ook 'maar' een 7,2 bijvoorbeeld.
En top 250 is inderdaad veel te hoog voor dit prul.
Diesel
En top 250 is inderdaad veel te hoog voor dit prul.
Prul.
Zelva
't Gaat hier over Scarface, niet over Trois Couleurs: Bleu.
'k Zal meteen maar even zeggen waarom dit een prul is. In de echte maffia is élk foutje dodelijk, maar dan ook direct. Als je eigenlijk een beetje krankzinnig wordt, zoals meneer Montana hier, dan wordt je door je eigen 'familie' afgemaakt en vervangen, je bent gewoon een té groot risico.
Als je je niet aan je afspraken houdt is het ook met je afgelopen, dan wordt je afgemaakt door andere families.
Tot het einde ging het allemaal nog wel, nergens echt bijzonder, beetje saai hier en daar, onzinnigheid bij het doodschieten van een politieman, wat echt nooit zonder gevolgen blijft maar het einde was echt zo dramatisch slecht. Je wordt echt niet afgemaakt door een heel leger. 't Zijn de jaren '20 niet, waar zulke dingen nog mogelijk waren. Dit trekt toch veel te veel aandacht. Al die schoten zullen vast niet gehoord zijn in de buurt. Je wordt afgemaakt of door een scherpschutter, of als het echt niet anders kan met een autobom, maar dat trekt eigenlijk ook al teveel aandacht. En niet met een heel leger, die allemaal nog bijzonder slecht schieten, want Montana blijft als een Terminator staan, om dan eindelijk met heel veel dramatiek dan toch nog neer te gaan.
Duidelijk iets te gewelddadig voor Zelva,
die het beter op gewone drama's kan houden.
Duidelijk iets te gewelddadig voor Zelva,
die het beter op gewone drama's kan houden.
Ja ja, te gewelddadig. Toch knap dat je dat uit mijn bericht kan halen, want waar staat dan dat het geweld op zich in deze film me tegenstaat? Nergens dus.
Lekker inhoudelijke reactie ook.
Diesel
Juist, hij draaide door, schoot een van de beste mannen van gangster Sosa dood en moest hier bijna direct voor boeten, het foutje dat Montana maakte heeft hem uiteindelijk het leven gekost.
Welke film heb jij zitten kijken man?
Die prachtige dollars, weet je wel.
Je wordt echt niet afgemaakt door een heel leger.
Dit trekt toch veel te veel aandacht.
Waarom geen scherpschutter, een autobom, een dartpijl of een biljartbal? Iets te simpel voor Sosa omdat hij bekend staat als een man met macht zonder grenzen, daar handelt hij ook naar en stuurt daarom a whole fuckin' army. Zo zal hij alleen maar meer gevreesd worden en als hij er problemen mee krijgt..
Tja..

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war