• 9.375.864 stemmen

Met onder meer: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam en Henry Golding

Releasedatum: 20 februari 2020

Plot The Gentlemen

"Criminal. Class."

De Amerikaanse expat Mickey Pearson heeft een zeer winstgevend marihuana-imperium opgebouwd in het Verenigd Koninkrijk. Wanneer het verhaal de ronde gaat dat hij uit de business wil stappen, leidt dit tot complotten, intriges, omkoping en chantage in een verwoede poging alles van hem af te nemen.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik zie net een trailer en dit ziet er verdomd aardig uit. Guy Ritchie van voor Sherlock Holmes.

Vanaf 20 februari 2020 in de bioscoop (Independent Films)

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1985 stemmen

Deze ziet er erg leuk uit. Tof om Hugh Grant terug te zien.

"So you killed someone?"

"No, it was the gravity that killed him!"

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Lijkt een film in de stijl van zijn twee bekendste films.

Leuk om te zien dat Hugh Grant EINDELIJK eens een ander typetje probeert te spelen.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Trailer 2

Steeds meer zin in hierin.

Helaas nog 2 maanden geduld.

avatar van Yugnav

Yugnav

Een heerlijke film! Typisch Guy Ritchie sfeertje. Veel humor, actie en een geweldige cast. Vooral Dunham en Farrell doen het fantastisch. En ook McConaughey is in vorm. Absolute aanrader!

avatar van vindorent

vindorent

Eindelijk sinds RocknRolla weer eens écht kunnen genieten van een Guy Ritchie-film. Ik had niet verwacht dat Ritchie het nog in zich had, maar hij heeft het tegendeel bewezen.

Een typische old-school Guy Ritchie-film, met als hoogtepuntje toch wel de rol van Colin Farrel!

avatar van t3kn0b0y

t3kn0b0y

Genoten van deze film gisteravond bij de Pathe Unlimited Night.

Paar ijzersterke scenes zoals de muziekscene tijdens het gevecht op de farm en de scene waar Ray met zijn handlangers Laura gaat halen met prachtig camerawerk en goede acteerprestaties. Met name Hunnam en Farrel vond ik erg goed met ook rollen die ze op het lijf geschreven staan.

Veel humor in de film wat mij zeker kon bekoren.

Het verhaal is ook zeker de moeite waard hoewel dat soms wel wat ongeloofwaardig is: Mike hij heeft ondergrondse drugs farms door het hele land op land van rijke mensen.. . Daarnaast vond ik het einde een beetje uit de bocht vliegen toen die russen ineens in het verhaal betrokken raakte. Dat was best wel uit het niets maar gelukkig waren ze ook snel weer weg.

Al met al is dit een dikke aanrader als je van luchtige gangsterfilms houd met veel humor.

Twijfel tussen 4,5 en 4 maar hou het voorlopig op een 4*.

avatar van bzzz

bzzz

gezien bij pathe unlimited night. Ik heb erg genoten van deze topfilm. Snatch was nog een tikkie beter maar deze komt in de buurt. Eindelijk weer eens een topfilm met vette humor en actie / plotwisselingen...

avatar van movieonly

movieonly

In Amerika gezien zonder ondertiteling .

Maar dit is oldskool Guy Ritchie.

Acteurs geniaal

Script fenomenaal

beeldwerk geweldig

Muziek geweldig

Plot geweldig

Eigenlijk alles geweldig.

Waar m’n held Tarantino me al wat films in de steek laat is Guy Ritchie een eindbaas.

avatar van movieonly

movieonly

Captain Pervert schreef:

Lijkt een film in de stijl van zijn twee bekendste films.

Speelt echt geweldig een genot om naar te kijken.

avatar van Terminator05

Terminator05

Op de één of andere manier wist het me wel te boeien, een aparte film.

avatar van skinny_tie

skinny_tie

movieonly schreef:

Speelt echt geweldig een genot om naar te kijken.

Grant is erg leuk, ja. Als je hem hier leuk vindt raad ik aan om ook Paddington 2 (yes, really) te kijken.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

skinny_tie schreef:

Serieus??? Paddington???? Why??

avatar van skinny_tie

skinny_tie

johnhendrikos schreef:

Serieus??? Paddington???? Why??

Omdat het een leuke film is waarin Hugh Grant een geweldige rol neerzet. Simple as that.

avatar van MartMovie

MartMovie

Heerlijke. Een echte Guy Richie film. Engelse penoza doorspekt met net zulke Engelse humor. Een verhaal wat van links naar rechts vliegt en wat niks is wat het lijkt. Dit in combinatie met heerlijk acteerwerk van vooral Hugh Grant. Aanrader.

avatar van Erikb99

Erikb99

Guy Ritchie de man die onze deze parels gaf als "Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)", "Snatch (2000)" en "The Man from U.N.C.L.E. (2015)" is terug met "The Gentlemen (2019)". So here we go...

En wat vond ik ervan:

Dit is een echte Guy Ritchie film zoals ik ze graag zie, vol met humor, geweld en vreemde twists in het verhaal. Fletcher (Hugh Grant) verteld het verhaal van de film. En dit doet hij fantastisch. Mickey Pearson (Matthew McConaughey) is de hoofdpersoon waar het verhaal om gaat met zijn trouwe partner in crime Ray (Charlie Hunnam), die laatste zou je moeten kennen van de TV-Serie Sons of Anarchy en de mislukte film "King Arthur: Legend of the Sword" waar Guy Ritchie verantwoordelijk was voor de screenplay. Matthew McConaughey speelt zoals je wel kunt verwachten fenomenaal en Charlie Hunnam staat ook als een huis. En als je dan ook nog de karakter Coach (Colin Farrell) hebt dat is het voor mij af. Briljant gefilmd en de soundtrack is daarin ook zeker belangrijk. De rest van de acteurs doen het dan ook erg goed, er zat voor mij geen zwak moment in. Ik heb me dan ook uitstekend vermaakt. Aanrader? Echt wel!!! Hoort nu al thuis in het rijtje klassiekers die Guy Ritchie al op zijn naam heeft.

avatar van mister blonde

mister blonde

Ritchie herhaalt zichzelf (en anderen) wel weer héél erg, sommige grappen gewoon rechtstreeks. Maar de humor maskeert het flauwe plotje deze keer wel weer eens voldoende. Beste film sinds Snatch.

avatar van Warp

Warp

Boxes of bush

Best een leuke Ritchie! Komt inderdaad weer in de buurt van Snatch en Lock Stock, maar kan daar helaas niet aan tippen. De vertelstructuur wordt, ondanks het aangename tempo, rommelig gebracht. Enkele personages zoals McCaughey en Hunman zijn iets te karikatuur. Farrel en Grant waren dan wel weer in vorm. Overigens ook nog een pluim voor de lekkere soundtrack.

avatar van bart007bond

bart007bond

Goede guy Ritchie film.

Sommige twists zie je niet aankomen.

Grappig hoe er gespeeld word met tijd.

Hugh Grant was onherkenbaar, chapeau.

Iets minder dan Lock en Snatch, maar wel zijn beste sinds Snatch.

Ja ja Guy Ritchie is weer terug zo als je hem van zijn eerste films kent, met een vlot gemonteerde britse gangsterfilm vol geweldige kleurrijke personages .De film is een kekke plotpuzzel waarbij de plot twists dus om je oren vliegen,zeker het laatste halfuur wat ervoor zorgt dat de film nergens saai wordt maar kan wel chaotisch overkomen. De goedgevulde sterren cast laat zichtbaar zien dat ze veel plezier halen uit hun rollen als prettig gestoorde criminelen met kenmerkende britse accentjes. waaronder ik vooral Hugh Grant verrassend leuk vond als de komische iets wat vunzige journalist Fletcher die het c* woord om de paar minuten wel gebruikt . de film zit vol met verwijzingen naar andere films en hilarische actie scenes bijvoorbeeld wanneer de baas van Fletscher iets te lastig wordt en de jongens van "de coach"dat varkentje wel even zouden wassen . Al met al vond ik het een geslaagde film waarmee Ritchie laat zien dat hij het niet verleerd is om een goeie vlotte misdaad film te maken zoals je vroeger van hem gewend was en de soundtrack is inderdaad ook top. Ik geef hem 4 sterren toch wel een koekeloertipje

avatar van De Noorman

De Noorman

Behoorlijke domper! We begonnen de film met 7 mensen in de zaal en eindigden met 4. Goeie cast, veel gelul, onsamenhangend vaag verhaal, slechte regisseur dus. Film was net 2 uren te lang. Jammer, volgende keer beter...

avatar van vinny70

vinny70

Zojuist gezien in cinema. Keigoede film maar ik kan begrijpen dat sommigen geen hoge score gaan geven.

You love it or you hate it movie. Ik vind hem schitterend.

avatar van Basto

Basto

• 11944 berichten

Leuke ouderwetste Ritchie film met een geweldige rol van Hugh Grant.

avatar van bart007bond

bart007bond

Had ik niet geweten dat het Grant was, had ik het niet gezien.

Deze film is niet voor het grote publiek ben ik bang.

avatar van Moviegooner

Moviegooner

Phuc

Met afstand Guy Ritchie's beste film sinds Snatch.

Begin met minpunten. Eerste is ook een pluspunt; de film is vaak moeilijk om te volgen. Maar geeft ook weer meer replay waarde.

Ritchie wilt soms teveel Tarantino nadoen met wat soms werkt maar vaak ook niet, waardoor er geen vaart in zit.

Van sommigen personages wou ik meer ontwikkeling. Met name coach, geweldig acteerwerk van Colin Farrell.

Van de acteurs steelt Hugh Grant de show. Na al zijn Romantische komedies herken je hem bijna niet met een fantastische accent met baard. Matthew McConaughey speelt zichzelf. Niks meer niks minder is was wat mij betreft de zwakste.

Charlie Hunam was erg cool als assistent/opruimer van McConeughey's personage.

De film humor was zo heerlijk. De situatie waar de personages zich in bevinden tot de dialogen van Grant en Coach.

Ritchie's regie is erg Tarantino's esc en daar kunnen mensen zich behoorlijk aan storen. Ik had daar gelukkig geen last van. TG is een hillarisch, coole gangsterfilm.

Make more movies like this Guy!

avatar van De Noorman

De Noorman

Er is maar 1 Tarantino en als wilt kopiëren wordt het al gauw sneu. Die scene in die flat deed idd wel heel erg denken aan Pulp Fiction maar de karakters haalden het bij lange na niet vergeleken met Travolta en Jackson.

avatar van Basto

Basto

• 11944 berichten

De Noorman schreef:

Met Tarantino heeft het weinig van doen. Is gewoon typisch Ritchie dit. Verder zat de film vol verwijzingen naar andere misdaadfilms. Vond vooral die op het eind naar The Long Good Friday fijn.

avatar van mrklm

mrklm

Als de wetenschap dat één van de (Aziatische) karakters in deze film 'Phuc' heet je al in lachen doet uitbarsten, dan is deze film voor jou. De rest doet er beter aan om deze zelfingenomen poging tot een misdaadkomedie links te laten liggen, ook al volgt het in grote lijnen de formule van Ritchies succesvolle films 'Lock, Stock and Two Smoking Barrels' en 'Snatch'. Een uitgebreide cast, aangevoerd door Matthew McConaughey en Hugh Grant, mocht de verkleedruimte induiken en flauwe dialogen uitspreken in deze hip gemonteerde, maar inhoudsloze film. Uiteraard volgt de ene twist de andere op en heeft Ritchie er duidelijk plezier in om je als kijker steeds op het verkeerde been te zetten, maar ook dat gaat uiteindelijk nogal vervelen.

avatar van mrklm

mrklm

[quote]Basto schreef:

Ritchie probeert wel degelijk al meer dan 20 jaar tevergeefs een waardige Britse tegenhanger van 'Pulp Fiction' en 'Reservoir Dogs' te maken. Gelukkig voor hem is er blijkbaar publiek voor tweede garnituur.